Rekonstrukcija stadiona u BiH

svrakino1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:28

Brcanskamalta je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U B i H JE STADION GRBAVICA
UEFA DONIJELA TAKVU ODLUKU
Prvo sam sebi definisi "perspektivan/perspektivno" pa onda se vrati da se smijes sam sebi.
Ja cu isto reci da ste perspektivniji od Bilinog ,jer je moguca velika nadogradnja Grbavice,a Bilino nije,jer jbg njima malo fali za cat4 .
Zbog te rijeci perspektivan-perspektivno Zeljo je dobio milion eura
Za taj milion eura da se urade brojaci i krov na istoku
Brojaci su se uradili a krov je upitan
Uglavnom ima 1 400 000 km u savezu za krov na istoku
Uefa je perspektivisala za tih milion eura izmedu tri stadiona u B i H i odlucila se za Grbavicu

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 25 mar 2019, 18:36

svrakino1921 je napisao/la:
macak_ je napisao/la:
irfo je napisao/la:slika
slika

Ma bolje je to uredjeno na Bilinom
Za razliku od tebe, bio sam na oba stadiona i znam o cemu govorim. Na Grbavici je to jedina prostorija koja ima i ona sluzi i za press i za katering i kao trofejna sala i sve. Ulazi se direktno sa parkinga/prolaza. Istok bilinog je funkcionalno pravljen i ima sve sto treba da ima po standardima fudbalskog stadiona. Sto i pozadina u press salonu se mogu usminkati i zamijeniti sa 200 km, al za sve ostalo ti treba 5 miliona.
Ako si bio na oba stadiona
Da mozda nisi djelatnik firme Alba
Kako si pogodio?

Taj put i rad na Grbavici mi je bio nagrada za najbolje ociscenu ulicu u Zenici. Cak sam se i slikao na Grbavici. Najperspektivniji radnik na najperspektivnijem stadionu. Uefa approvred.
Pravda za flash-a!!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:42

Ja koliko znam firma Alba odrzava oba terena i na Grbavici i na Bilinom polju
I koliko sam cuo prezadovoljni su na Grbavici
Tamo ne znam kako su zadovoljni

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 25 mar 2019, 18:44

Kazu da kasni placanje i da ce odustati od odrzavanja terena.A u Zenici mora biti odlicno,cim ga odrzavaju. :urnebes:
!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:46

bambus je napisao/la:Kazu da kasni placanje i da ce odustati od odrzavanja terena.A u Zenici mora biti odlicno,cim ga odrzavaju. :urnebes:
Hvala ti za info
Al zato kod bivse uprave nije kasnilo placanje :kafa:

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 25 mar 2019, 18:51

svrakino1921 je napisao/la: Hvala ti za info
Malo se zezam sa tobom druze,nemoj mi zamjerit.Dobar si covjek,vidi se da volis Zelju. :)
Bice Grbavica tip top,samo polako. :)
!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:52

bambus je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la: Hvala ti za info
Malo se zezam sa tobom druze,nemoj mi zamjerit.Dobar si covjek,vidi se da volis Zelju. :)
Bice Grbavica tip top,samo polako. :)
:thumbup:

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 25 mar 2019, 19:05

svrakino1921 je napisao/la:
bambus je napisao/la:Kazu da kasni placanje i da ce odustati od odrzavanja terena.A u Zenici mora biti odlicno,cim ga odrzavaju. :urnebes:
Hvala ti za info
Ne placa Celik odrzavanje
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 19:18

Pećara u Širokom da se osposobi dovoljno da reprezentacija dole može igrati
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 25 mar 2019, 19:40

Fakat rasprava BP vs Grbavica djecija, isto cija cuna je veca :urnebes:
Hantraga je napisao/la:Ja ne znam ni što svako malo treba ovo ubjeđivanje koji je bolji stadion. Bilino Polje je stadion koji liči na nešto, koji ima smisla i na kojem ne bi bilo frka da se igra liga petice recimo. Na Grbavici bi bio problem igrati i austrijsku ligu, a kamol i ligu petice. Totalno neuporedive stvari, još uvijek.

No, besmisleno se ubjeđivati. Pa, Željini navijači su i prije 5 godina za vrat hvatali ko ne kaže da je Grbavica među najboljim stadionima u državi, a ono bilo rasulo. Tako je i sada.

Na Grbavici ima ekstra stvari: teren, sjever i istok, plava trava oko terena, oni zidovi na dnu tribine, reklame i sl. Međutim, sve podtribinske prostorije su daleko ispod nivoa Bilinog Polja, pa čak i oronulog Koševa, Pecare i sl. Zapad je premali da bi se to sve sredi i ova press sala je čisti izuzetak. Zapad je inače skalamerija, s limovima nekakvim, nakaradnom ubačenim TV studijom, tornjem za kameru i sl. Jug na Grbavici je daleko od korektne tribine, a da ne pričam o spoju sa druge dvije tribine. Treće, prilazi Grbavici su i dalje užas. Apsolutno ništa nije riješeno ni da se istoku lakše i bolje prilazi, a kamol šta drugo. A ima tu još sitnica, tipa klupa za rezervne igrače koje su, onakve kakve jesu, u dva nivoa, baš bezveze.

Bilino Polje je ozbiljan stadion ljudi. Ne možeš mu uopšte ovako mahanisati ko Grbavici. Zapad premoćna tribina u cjelini, a istok taman što se onih prostorija unutra tiče. Pa, to je svemirski brod za Grbavicu ko god je ikad bio tamo. Sama tribina nije velika, ali je recimo loža svjetska u odnosu na Grbavicu. Prostorije iza lože također. Stadion liči na cjelinu. Semafor je svemirski u odnosu na Grbavicu, pomenute klupe za rezerve, savršeni prilazi stadionu itd. Generalno, ako se već traže problemi Bilinog, onda je to neurednost nekih ograda, zidova, što su na Grbavici sredili i sl.

Uglavnom, smiješno je da iko razuman poredi ova dva stadiona. Grbavica se ne može svrstati u kategoriju ozbiljnih dok tu ne bude makar još jedna tribina i riješeni prilazi. To je osnova svih osnova. I sad je glavna dika Grbavice teren, i treba biti. Ali, bez terena, to je i dalje užasno ružan stadion gdje svaka cigla svoju politiku vodi.
Manijaci, budite realni, zamislite da su uloge obrnute, da je BP s plavim stolicama Zeljin stadion, a mi vas ubjedjujemo nas stadion bolji :lol:
Kako god, svakom Bosancu i Hercegovcu je drago vidjeti onakav travnjak na Grbavici
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

UltrasZenica
Kontakt:

Post Postao/la UltrasZenica » 25 mar 2019, 19:52

Samo da obavijestim svrakinog da su slovenski LEDovi stigli s grbavice i da su postavljeni.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 20:02

UltrasZenica je napisao/la:Samo da obavijestim svrakinog da su slovenski LEDovi stigli s grbavice i da su postavljeni.
Hvala za info

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 20:03

UltrasZenica je napisao/la:Samo da obavijestim svrakinog da su slovenski LEDovi stigli s grbavice i da su postavljeni.
Fakat mi nije jasno što uzimamo od Slovenaca kad ima Grbavica svoje. Jedino ako su pod nekim ugovorom. Ali iako ih uzimaju što ne postave i Željine i te od Slovenaca oko cijelog terena kao što je to na većini stadiona u ligama petice. Nema logike.
1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 20:15

A meni u subotu ispadose oci gledajuci u one reklame
Jesul Zeljine il Slovenacke :facepalm:

UltrasZenica
Kontakt:

Post Postao/la UltrasZenica » 25 mar 2019, 20:34

kontrasviju je napisao/la: Fakat mi nije jasno što uzimamo od Slovenaca kad ima Grbavica svoje. Jedino ako su pod nekim ugovorom. Ali iako ih uzimaju što ne postave i Željine i te od Slovenaca oko cijelog terena kao što je to na većini stadiona u ligama petice. Nema logike.
Pa nisu isti LED paneli od zelja i od ovih slovenaca. A valjda postoje i neki standardi od uefe vezano za LED panele na stadionima (kako moraju biti postavljeni, kvadratura, sta ce se na njima vrtiti...).
svrakino1921 je napisao/la:A meni u subotu ispadose oci gledajuci u one reklame
Jbg trebo si buljit u one crne kutije ispod zapada, tu su vase bile.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 20:38

Ok.
Sljedeci put cu buljit u one crne kutije

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 21:16

UltrasZenica je napisao/la:
kontrasviju je napisao/la: Fakat mi nije jasno što uzimamo od Slovenaca kad ima Grbavica svoje. Jedino ako su pod nekim ugovorom. Ali iako ih uzimaju što ne postave i Željine i te od Slovenaca oko cijelog terena kao što je to na većini stadiona u ligama petice. Nema logike.
Pa nisu isti LED paneli od zelja i od ovih slovenaca. A valjda postoje i neki standardi od uefe vezano za LED panele na stadionima (kako moraju biti postavljeni, kvadratura, sta ce se na njima vrtiti...).
svrakino1921 je napisao/la:A meni u subotu ispadose oci gledajuci u one reklame
Jbg trebo si buljit u one crne kutije ispod zapada, tu su vase bile.
Na LED panelima će se vrtiti reklame koje se postave od strane organizatora utakmice. Nije to fiksno, da kada se jednom naštima da se te reklame vrte zauvijek. A što se tiče kvadrature, odnosno dužine, identične su, tako da ne vidim svrhu nekorišćenja naših panela, al' hajd.
1921

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 25 mar 2019, 21:29

Ne znam da li se na Bilinom nekad uskoro planiraju ukopavati klupe za rezervne igrače i za delegata.

Sa trenutnim stanjem, prvih par redova zapada je u principu neiskoristivo.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 21:43

Sad bez zayebancije jeste li sigurni da je ona boja stolica na sjeveru i jugu BP zbog toga što nisu očišćene?Jer ono je postala bež boja, veze sa crvenom nema.
Slična situacija kao sa par redova na sjeveru Grbavice.
1921

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 mar 2019, 21:48

kontrasviju je napisao/la:Sad bez zayebancije jeste li sigurni da je ona boja stolica na sjeveru i jugu BP zbog toga što nisu očišćene?Jer ono je postala bež boja, veze sa crvenom nema.
Slična situacija kao sa par redova na sjeveru Grbavice.
slika

A izgleda da su fkt prljave.
Za mizernu cifru se mogu nabaviti sredstva za ciscenje, 20ak volontera i to bi bilo za dan gotovo
EDIT: Mada ovo na slici je istok, ono na sjeveru i jugu mi se stvano cini kao druga nijansa i ne vidim scenarij u kome se moze povratiti ova crvena boja
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.