HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

lenta crvena
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la lenta crvena » 02 okt 2013, 17:44

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
lenta crvena je napisao/la:Koju vi pastrmka Gebelsovu propagandu širite, ovo je više od Gebelsa. Vi ste skroz zaluđeni tom mašinerijom da ste počeli vjerovati da je sve tako kako vi pišete po ovim forumima i internetu općenito.
Kao prvo hvala za persiranje starije osobe,kao drugo"da sam zaludjen onim sto ja pisem" :lol: :lol: ne kontam???A kao trece posto tek sada vidim decko da nisi iz Mostara,Maca nije ostao nego je presao u slobodni dio grada jer vidim da si balavac i neznas ni gdje je zivio. Tuga je za tih 7 000 ljudi jer je bilo oko 25000 ali necemo o tome
Šta kažeš Maca u slobodni dio grada a Kruna u okupiranom osto?

Idi pastrmka kome više šuplju udarate 20 godina. Udbaške metode ispiranja mozga.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 okt 2013, 17:59

carina je napisao/la:

Svaka cast !!
Dobra ova voditeljica
DRUG NEBI TI PUNCA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 okt 2013, 18:06

lenta crvena je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
lenta crvena je napisao/la:Koju vi pastrmka Gebelsovu propagandu širite, ovo je više od Gebelsa. Vi ste skroz zaluđeni tom mašinerijom da ste počeli vjerovati da je sve tako kako vi pišete po ovim forumima i internetu općenito.
Kao prvo hvala za persiranje starije osobe,kao drugo"da sam zaludjen onim sto ja pisem" :lol: :lol: ne kontam???A kao trece posto tek sada vidim decko da nisi iz Mostara,Maca nije ostao nego je presao u slobodni dio grada jer vidim da si balavac i neznas ni gdje je zivio. Tuga je za tih 7 000 ljudi jer je bilo oko 25000 ali necemo o tome
Šta kažeš Maca u slobodni dio grada a Kruna u okupiranom osto?

Idi pastrmka kome više šuplju udarate 20 godina. Udbaške metode ispiranja mozga.
Ma bola pusti to,sport je sport a pojedinci iz dana u dan mjesaju politiku i neciju vjeroispovjest. S ovim sto cu ti napisati ce se sloziti 99% Velezovih navijaca a napisat cu ti velikim slovima. DABOGDA U MOM VELEZU IGRALI SVI KATOLICI,PRAVOSLAVCI,ROMI ILI JEVREJI A MOJ VELEZ SVAKE GODINE OSVOJIO TITULU ILI IGRAO EVROPU
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

lenta crvena
Kontakt:

Post Postao/la lenta crvena » 03 okt 2013, 18:12

Pusti šupljake ovo ti je jedina istina,

U Zrinjskom su igrale sve nacionalnosti i kada je osnovan i kada je zabranjen, bile su sve nacionalnosi i kada je ponovno pokrenut 92, igrali su devedesetih godina baš kao što igraju i danas. Nama na ponos dok se Velež može samo crveniti od stida što je jednonacionalan od pionira, kadeta, juniora, prvog tima 95 posto, sve do uprave 100 posto. Tako je od rata do današnjeg dana.

A tu priču ti ostavi za sebe šta bi bilo kad bi bilo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 okt 2013, 19:21

lenta crvena je napisao/la:Nama na ponos dok se Velež može samo crveniti od stida što je jednonacionalan od pionira, kadeta, juniora, prvog tima 95 posto, sve do uprave 100 posto.
Tako je druže, upravu si 100 %.
Samo, zanemarivaš jednu činjenicu. Vrata Veleža kao kluba, za treniranje u omladinskim selekcijama nikome nisu bila zatvorena. Jedini je problem, sa obje strane, taj, što smo se podjelili u torove, i svako igra za " svoje ", u omladinskim selekcijama.

To je neka druga politika, i ne treba u to ulaziti. Volio bih, taman me sada razapeli ovi moji, pa i vi, kada bi ovi derbiji bili u pravome smislu te riječi, bez pogrdnih navijanja, psovanja, i čega sve ne, što apsolutno ne spada u draž tribina koje čine sastavni dio jednog nogometnog spektakla. Zato ja i ne idem na te " derbije " jer su samoprozvani, navijači se ne znaju ponašati, i potpuno drugačiji su motivi u nadmetanju, navijanju i svemu ostalom, za razliku od ostalih derbija koji zaslužuju takav epitet.

No, mnogo toga treba da se promjeni, da bismo gledali koreografije, dlanove, glasove, samo za svoj tim, i nadmetanje ko će u tome jače, a ne u " patriotskim poklicima "
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 okt 2013, 19:28

@zizu

To se nikada nece promijeniti nazalost. Gledaj, na svim derbijima je isto pa tako i na ovom. Pa i kad niej derbi u pravom smislu te rijeci cujemo pogrdne povike, navijanje, pogotovo sto se ove lige tice. I meni se zivot zgadi kad vidim neke prijatelje sto samo odu na Zelju, Veleza i takve utakmice. I onda mi se qurce nesto. Odite na Leotar mozgovi, bezbroj puta sam im rekao. Ali neka, drazi su mi ovih malo sto ima nego derbi navijaca.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 okt 2013, 19:43

Tako je to, davno je kazano za šta služi ova tribina navijačka, našim navijačima, i za šta je poligon. Evo recimo, jedan korak naprijed je derbi Sarajevo - Velež i obratno, kada sve protiče u najboljem mogućem redu, naboju, ali onom sportskom, samo sportskom.

Teško je očekivati čuda, ja to znam, ko zna da li će se ovo ikada promjeniti, al nadati se, da ćemo jednoga dana i mi, istinski zaljubljenici i u atmosferu na tribinama, koliko i na onu na stadionu, dočekati nešto vrijedno pomena, neki novi početak, nešto što će da se prepričava kao praznik nogometa, kao nešto što se dočekuje s nestrpljenjem svake godine, ali u pravom sportskom ozračju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

lenta crvena
Kontakt:

Post Postao/la lenta crvena » 03 okt 2013, 20:24

" onclick="window.open(this.href);return false;

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 okt 2013, 17:42

Rutinski, slicno kao protiv Slavije samo sto smo imali vise prilika. Anto ga zabi :mrgreen:

Odvojili smo se makar malo od Sarajeva i nastavljamo pratit Borac. Citam da su imali danaas sudacku pomoc :x ...Samo tako daljee!!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 okt 2013, 18:27

lenta crvena je napisao/la:Pusti šupljake ovo ti je jedina istina,

U Zrinjskom su igrale sve nacionalnosti i kada je osnovan i kada je zabranjen, bile su sve nacionalnosi i kada je ponovno pokrenut 92, igrali su devedesetih godina baš kao što igraju i danas. Nama na ponos dok se Velež može samo crveniti od stida što je jednonacionalan od pionira, kadeta, juniora, prvog tima 95 posto, sve do uprave 100 posto. Tako je od rata do današnjeg dana.

A tu priču ti ostavi za sebe šta bi bilo kad bi bilo.
.

To je sve stvar interesa .Recimo zrinjski u nedostatku dovoljno novca(i nekvalitetnih igraca-hrvata)pribjegava dovodjenju igraca iz Bosne(bosnjaka) i srbijanaca.Niko nije doso u zrinjski zato sto bas voli taj klub nego radi love,a u ovom poratnom periodu dosta je politika(hrvatskog naroda)ulagala love u zrinjski radi raznih stvari i interesa.Prica mi jedan moj dobar prijatelj,hrvat, koji ima veliku firmu u Mostaru(a prije rata bio na svakoj Velezovoj utakmici)da kada dodju ljudi iz zrinjskog da im da novac(dobrovoljna donacija :roll: ),on im ga mora stvoriti,ili nema dalje raditi(dakle reket).Kaze gori su mi oni nego porezna inspekcija.
Sto se tice Rodjenih,tacno je da ima slabo hrvata koji igraju za Velez, ali nije tacno da Velez brani ikome da igra u velezu radi toga sto je neko hrvat,srbin ,zidov,rom itd (to i vrapci znaju).Najveci razlog zbog cega je slabo hrvata u Velezu je rat ,pljacka svih resursa Veleza sa ciljem unistenja i protjerivanje na ulicu ,a i to sto je slaba ekonomska moc poslijeratnog Veleza jer nije u talu sa nacionalisticko politikom a oni vladaju u vremenu poslije rata i oni su ti koji daju lovu klubovima.Dakle cim bude dovoljno para u Velezu svi ce igraci dolaziti da igraju(stvar interesa)u Velezu bez obzira na nacionalnost(eno neki dan se nudio Rajovic ali nije doso u Velez zato sto nije dovoljno dobar a ne sto je hrvat :roll: )Plus toga sto se ljudima na desnoj obali stvara ogroman pritisak da se drze sto dalje od svega sto je na lijevoj obali ukljucujuci i Velez i prodavnce i kafice i sve ostalo(dakle opet politika,pogledaj samo koje objekte gradska uprava obnavlja sve ce ti biti jasno).
Dakle da zavrsim,vi ste hrvatski klub i ja nemam nista protiv toga ali nikad necete biti multietnicki kad sami naziv kaze da nije tako(bez obzira ko igra za taj tim)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 06 okt 2013, 18:55

Rodjak o Veležu vam ću se natakariti na vašoj temi pa će bit opet da ste ugroženi u svakom smislu.
A samo jedno da spomenem da niste u talu sa politikom. Pa vas zvanično vodi presdjednik vlade federacije što nema apsolutno ni u sjevernoj koreji a kamoli negdje drugo. Pa predsjednik vlade ferderacije vam odlučuje apsolutno sve u klubu ima da ste manji od makovog zrna što se politike tiče.
Svaki dosadašnji vaš predjednik kluba imenovan je od strane vaših političara i to neki silom neki što ne znaju ništa drugo.. Niko ih nije od nas postavio da rukovode vašim klubom pa kad ih vi postavite odnosno vaši političari tad to nije politika nego nešto drugo.
Gradska uprava obnavlja objekte po gradu po zakonu o gradskim rentama koji je na snagi u federaciji i koji vaš predjednik kluba napismeno animuje.. Sad druga je stvar što na desnoj strani za svaki novoizgrađeni objekat moraju se debelo naplatiti sve moguće naknade pa novac od istih se ubacuje ponovno u općine koje su to naplatile i sa tim novcima se vrši kakva takva obnova inrastrukture.
Usput rodjak vaše općine na lijevoj obali te komunalne i druge naknade nikad nisu htijeli usvojiti niti ih propisivati zakonom kao što rade sve normalne jedinice lokalne samouprave.
Ipak je ljepše i slađe ćuknut u svoj džep par tisuća eurića nego da se plati općini stotinjak tisuća... I to vi sve znate i znate ko vas tamo levati, ko vas tamo drži kao taoce ali jok, lajaćemo na druge pa makar nas naši oderali do bola.
I još nešto u vezi nebuloza o pritiscima, ama nikog ovamo ne tangira vaš klub niti ga interesuje 1% ali eto ako vam će bit lakše da mislite da ovamo nekog to interesuje nek vam bude.
A kriminala i tajkuna ima na svakoj strani samo izgleda da je lakše lajati na one tamo nego na svoje.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 okt 2013, 20:13

miki651 je napisao/la:Rodjak o Veležu vam ću se natakariti na vašoj temi pa će bit opet da ste ugroženi u svakom smislu.
A samo jedno da spomenem da niste u talu sa politikom. Pa vas zvanično vodi presdjednik vlade federacije što nema apsolutno ni u sjevernoj koreji a kamoli negdje drugo. Pa predsjednik vlade ferderacije vam odlučuje apsolutno sve u klubu ima da ste manji od makovog zrna što se politike tiče.
Svaki dosadašnji vaš predjednik kluba imenovan je od strane vaših političara i to neki silom neki što ne znaju ništa drugo.. Niko ih nije od nas postavio da rukovode vašim klubom pa kad ih vi postavite odnosno vaši političari tad to nije politika nego nešto drugo.
Gradska uprava obnavlja objekte po gradu po zakonu o gradskim rentama koji je na snagi u federaciji i koji vaš predjednik kluba napismeno animuje.. Sad druga je stvar što na desnoj strani za svaki novoizgrađeni objekat moraju se debelo naplatiti sve moguće naknade pa novac od istih se ubacuje ponovno u općine koje su to naplatile i sa tim novcima se vrši kakva takva obnova inrastrukture.
Usput rodjak vaše općine na lijevoj obali te komunalne i druge naknade nikad nisu htijeli usvojiti niti ih propisivati zakonom kao što rade sve normalne jedinice lokalne samouprave.
Ipak je ljepše i slađe ćuknut u svoj džep par tisuća eurića nego da se plati općini stotinjak tisuća... I to vi sve znate i znate ko vas tamo levati, ko vas tamo drži kao taoce ali jok, lajaćemo na druge pa makar nas naši oderali do bola.
I još nešto u vezi nebuloza o pritiscima, ama nikog ovamo ne tangira vaš klub niti ga interesuje 1% ali eto ako vam će bit lakše da mislite da ovamo nekog to interesuje nek vam bude.
A kriminala i tajkuna ima na svakoj strani samo izgleda da je lakše lajati na one tamo nego na svoje.
U nekim stvarima se slazem sa tobom u nekima ne.
Prvo nismo u talu sa politikom kao prvo sto se tice uslova rada i stadiona,je li nas politika ostavila bez stadiona i uslova za daljni rad a vama je ta politika to blagonaklono poklonila,je li ili nije?.To je jedno.Drugo,do u nazad 2 godine mi nismo imali nikakve veze sa politikom,nije nas ni placala a niti nametala smjernice kluba (pokusa li su ali je odbaceno)U zadnje 2 godine (kad je SDP osvojio malo vise glasova)doslo je do malo veceg utjecaja politike u klub i odmah se vide neki pomaci(mada jos nedovoljni).To oko mafije,tajkuna i ostalog (na lijevoj obali)to stoji,dosta su oni srozali Velez radi licnih interesa.Trece nemozes porediti lijevu stranu(i privredu na istoj) koja je bila sva stucena u toku rata,dok je desna obala veca i nije nastradala u ratu.I jos jedna greska koju vi stalno pravite a to je ovo Nije zrinjski=desna obala i Velez=lijeva obala,to nema sanse,eto samim i time sto jos na desnoj obali zivi 7000-8000 bosnjaka ;) ,a gdje je 30 000 mostarske dijaspore koja dosta ima svojih stanova na desnoj obali.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 06 okt 2013, 20:38

rodjak je napisao/la:
miki651 je napisao/la:Rodjak o Veležu vam ću se natakariti na vašoj temi pa će bit opet da ste ugroženi u svakom smislu.
U nekim stvarima se slazem sa tobom u nekima ne.
Prvo nismo u talu sa politikom kao prvo sto se tice uslova rada i stadiona,je li nas politika ostavila bez stadiona i uslova za daljni rad a vama je ta politika to blagonaklono poklonila,je li ili nije?.To je jedno.Drugo,do u nazad 2 godine mi nismo imali nikakve veze sa politikom,nije nas ni placala a niti nametala smjernice kluba (pokusa li su ali je odbaceno)U zadnje 2 godine (kad je SDP osvojio malo vise glasova)doslo je do malo veceg utjecaja politike u klub i odmah se vide neki pomaci(mada jos nedovoljni).To oko mafije,tajkuna i ostalog (na lijevoj obali)to stoji,dosta su oni srozali Velez radi licnih interesa.Trece nemozes porediti lijevu stranu(i privredu na istoj) koja je bila sva stucena u toku rata,dok je desna obala veca i nije nastradala u ratu.I jos jedna greska koju vi stalno pravite a to je ovo Nije zrinjski=desna obala i Velez=lijeva obala,to nema sanse,eto samim i time sto jos na desnoj obali zivi 7000-8000 bosnjaka ;) ,a gdje je 30 000 mostarske dijaspore koja dosta ima svojih stanova na desnoj obali.
a moj kralju jasta nego jest...i to je tako i tako ce bit..vazda za neke nazalost,za neke nasrecu al je tako...

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 06 okt 2013, 23:05

čuj Rajović Hrvat :lol: :lol: :lol:
#SuningOUT

lenta crvena
Kontakt:

Post Postao/la lenta crvena » 07 okt 2013, 01:39

Rođak, vi ste stvarno zaluđeni pa pišete ovakve gluposti posebno vi koji ste sa drugog kontinenta.
U Veležu nema politike osim što se mjenjaju političari i njihovi ljudi ovisno o kojoj se Bošnjačkoj stranci radi, da li je to Džubur straanka za BiH, prije ovog SDP Nikšića, ili SDA kadar koji je upravljao prije Džubura, svejedno je. Politika ga je podržavala i prije rata ali da ne širimo priču na taj period.
Pričaš da je Veleža neko protjerao popljačkao i slično kao da je rat bio video igrica a ne strašni krvavi sukob dva naroda gdje su Bošnjaci ostali na istoku grada a Hrvati na zapadnom dijelu. Za vrijeme i nakon rata sve resurse na istočnoj strani grada koriste Bošnjačke stranke koje upravljaju Veležom tako i Hrvati koriste sve resurse na zapadnoj strani grada. Šta ti tu nije jasno. Stadion je gradski isto ko što je gradsko sve u sjevernom logoru na istoku.
Niti je Zrinjski nakon rata mogao da igra u sjevernom logoru jer je nekada tu imao svoj teren niti je Velež mogao da igra na zapadu grada. Jedino se nekolicina vas javlja i piše ovu ratno-huškačku priču koju evo i nakon 20 godina od rata i dalje forsirate.
Napisati ću ti i ovo kad kažeš da smo Hrvatski klub i da nikada nećemo biti multietnični. Hrvatski jesmo nego šta još od 1905 kada mu dadoše to časno ime HŠKZ. Da li smo multietnični procjeni. Ako te zanima istina pogledaj arhiv Zrinjskog do 1945 gdje su igrali uz Hrvate Srbi i Muslimani, pogledaj i ovu novu eru kluba od 1992 pa ćeš vidjeti da su također Srbi i Muslimani stalno prisutni u kadru pa će ti onda ova tvoja rečenica o dovođenju Srba i Muslimana isključivo jer nam je tobože zafalilo para da bude smiješna baš kao što vam je ta ratno-huškačka propaganda smiješna u ovo današnje vrijeme. Smiješne su sve te vaše manipulatorske teze koje pokušavate provući.
Niko nije ni rekao da je Velež nekome zabranio da igra ali je činjenica da je Velež ekstremno jednonacionalan od 1992 do danas. Omladinski pogon svih kategorija je sto posto jednonacionalan, uprava je sto posto takva, stranke koje podržavaju vaš klub su isključivo pro Bošnjačke, igrački kadar vam je mrvu jednu bolji jer od 30 igrača 25 vam je Muslimana a da ostale uposlenike kluba i ne spominjem.

U Zrinjskom na primjer jedan Salko održava teren a jedan Nedim je oružar vi se sa time ne možete podičiti dok je kod nas to normalna stvar.
Zrinjski je multietničniji od Veleža deset puta iako smo mi klub sa nacionalnim predznakom.
Nama nije nikakav problem što u klubu sa Hrvatskim predznakom jedan Salko održava teren, jedan Nedim održava opremu igrača, što od kada je osnovan do danas uz Hrvate dres kluba nose i ostale nacionalnosti. Zrinjski nikada kroz cijelu svoju povijest nije patio od te malograđanštine.

Ovaj klub nije pao sa Marsa u Mostar, klub su početkom prošlog stoljeća osnovali Hrvati ovoga grada, pola stoljeća je egzistirao pa je prisilno ugašen komunističkim dekretom, Hrvati ga ponovno obnoviše 1992 i od njega napraviše respektabilan klub, klub koji već ima dvije titule, koji redovno izlazi na Europsku scenu i klub čija su vrata otvorena za sve one koji ne misle zlo njemu i ljudima koji taj klub vole. Ti ljudi koji ga vole su Hrvati ovoga grada što možda tebi i takvima kao ti smeta.
Bilo bi ti bolje da se zapitaš zašto je tvoj klub takav kakav jeste. Ko zna možda te živcira činjenica kada su kroz povijest u isto vrijeme egzistirali Zrinjski i Velež da je Zrinjski bio puno bolji i uspješniji klub, tako je bilo do 1945 a sada nakon 1992 je još izraženije.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 okt 2013, 02:28

lenta crvena je napisao/la:Rođak, vi ste stvarno zaluđeni pa pišete ovakve gluposti posebno vi koji ste sa drugog kontinenta.
U Veležu nema politike osim što se mjenjaju političari i njihovi ljudi ovisno o kojoj se Bošnjačkoj stranci radi, da li je to Džubur straanka za BiH, prije ovog SDP Nikšića, ili SDA kadar koji je upravljao prije Džubura, svejedno je. Politika ga je podržavala i prije rata ali da ne širimo priču na taj period.
Pričaš da je Veleža neko protjerao popljačkao i slično kao da je rat bio video igrica a ne strašni krvavi sukob dva naroda gdje su Bošnjaci ostali na istoku grada a Hrvati na zapadnom dijelu. Za vrijeme i nakon rata sve resurse na istočnoj strani grada koriste Bošnjačke stranke koje upravljaju Veležom tako i Hrvati koriste sve resurse na zapadnoj strani grada. Šta ti tu nije jasno. Stadion je gradski isto ko što je gradsko sve u sjevernom logoru na istoku.
Niti je Zrinjski nakon rata mogao da igra u sjevernom logoru jer je nekada tu imao svoj teren niti je Velež mogao da igra na zapadu grada. Jedino se nekolicina vas javlja i piše ovu ratno-huškačku priču koju evo i nakon 20 godina od rata i dalje forsirate.
Napisati ću ti i ovo kad kažeš da smo Hrvatski klub i da nikada nećemo biti multietnični. Hrvatski jesmo nego šta još od 1905 kada mu dadoše to časno ime HŠKZ. Da li smo multietnični procjeni. Ako te zanima istina pogledaj arhiv Zrinjskog do 1945 gdje su igrali uz Hrvate Srbi i Muslimani, pogledaj i ovu novu eru kluba od 1992 pa ćeš vidjeti da su također Srbi i Muslimani stalno prisutni u kadru pa će ti onda ova tvoja rečenica o dovođenju Srba i Muslimana isključivo jer nam je tobože zafalilo para da bude smiješna baš kao što vam je ta ratno-huškačka propaganda smiješna u ovo današnje vrijeme. Smiješne su sve te vaše manipulatorske teze koje pokušavate provući.
Niko nije ni rekao da je Velež nekome zabranio da igra ali je činjenica da je Velež ekstremno jednonacionalan od 1992 do danas. Omladinski pogon svih kategorija je sto posto jednonacionalan, uprava je sto posto takva, stranke koje podržavaju vaš klub su isključivo pro Bošnjačke, igrački kadar vam je mrvu jednu bolji jer od 30 igrača 25 vam je Muslimana a da ostale uposlenike kluba i ne spominjem.

U Zrinjskom na primjer jedan Salko održava teren a jedan Nedim je oružar vi se sa time ne možete podičiti dok je kod nas to normalna stvar.
Zrinjski je multietničniji od Veleža deset puta iako smo mi klub sa nacionalnim predznakom.
Nama nije nikakav problem što u klubu sa Hrvatskim predznakom jedan Salko održava teren, jedan Nedim održava opremu igrača, što od kada je osnovan do danas uz Hrvate dres kluba nose i ostale nacionalnosti. Zrinjski nikada kroz cijelu svoju povijest nije patio od te malograđanštine.

Ovaj klub nije pao sa Marsa u Mostar, klub su početkom prošlog stoljeća osnovali Hrvati ovoga grada, pola stoljeća je egzistirao pa je prisilno ugašen komunističkim dekretom, Hrvati ga ponovno obnoviše 1992 i od njega napraviše respektabilan klub, klub koji već ima dvije titule, koji redovno izlazi na Europsku scenu i klub čija su vrata otvorena za sve one koji ne misle zlo njemu i ljudima koji taj klub vole. Ti ljudi koji ga vole su Hrvati ovoga grada što možda tebi i takvima kao ti smeta.
Bilo bi ti bolje da se zapitaš zašto je tvoj klub takav kakav jeste. Ko zna možda te živcira činjenica kada su kroz povijest u isto vrijeme egzistirali Zrinjski i Velež da je Zrinjski bio puno bolji i uspješniji klub, tako je bilo do 1945 a sada nakon 1992 je još izraženije.
Ti ko da nisi procito dobro sta sam ja napiso
Ja ti ne sporim da trenutno ne igraju igraci drugih nacionalnosti u zrinjskom,evo slazem se da igraju i srbi i bosnjaci ,nego ti samo kazem cinjenicu da jedan klub koji ima nacionalni predznak ne moze se smatrati multietnicki,ili ti klub svih nacija(kako ce biti ako se zove samo "hrvatski",evo ti reci,nevezano ko igra za njega)
Pogresno si ocjenio moje razmisljanje.Ja nisam protiv "hrvatskog" kluba ili protiv nekog srpskog ili zidovskog ili romskog ili bilo kojeg drugog koji je postavljen na normalnim osnovama.
Ja sam protiv svakog kluba koji zadire u interese moga kluba pa bio on balijski ,muslimanski,bosnjacki i svi drugi.
Sta hocu da kazem.Imam neke poznanike i komsije ,hrvate,koji su prije navijali za Dinamo i Hajduk a koji sada vise navijaju za zrinjski i ja sa time nemam nikakav problem(nek svak navija za koga hoce,licna stvar izbora svakoga)Oni su saglasni da je Velezu nacinjena velika steta samim oduzimanjem prostorija i silom protjerivanje "na onu" stranu i nedozvoljavanje povratka pod BB(na kojem je i moj stari radio za Velez dobrovoljno).Evo ti mi sada reci ovo i zavrsili smo(posto kazes da je stadion gradski)Gdje to u svijetu postoji primjer da se koristenje nekog gradskog objekta zabranjuje jednom klubu na osnovu etnicke i politicke pripadnosti,a na istom osnovu se drugom klubu(koji ima drugaciju politicku i etnicku pripadnost)daje na upravljanje na 107 godina,eto ti mi navedi primjer i bit ce OK(nemoj mi samo dati primjer Njemacke za vrijeme hitlera).
Dakle ja nemam nista protiv "hrvatskog" kluba(i bilo kojeg drugog) ako je sve posteno i na istim osnovama.

P.S.Vama niko ne brani da koristite Sjeverni Logor,(koliko se sjecam da su neki hrvatski rukometni klubovi vec bili domacini u sali u SL)a da zrnjski u isto vrjme (ili ljudi oko zrinjskog) brani Velezu da koristi gradski objekat pod BB :roll:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

lenta crvena
Kontakt:

Post Postao/la lenta crvena » 07 okt 2013, 02:58

Neda mi se da sad proguglam, ali pronađi intervju gradonačelnika Mostara koji je kratko jasno dao odgovor na tvoje pitanje a radi se o tome da su ljudi iz Veleža tražili da se njima dadnu novci za gradnju stadiona u istočnom dijelu grada te da njih stadion na zapadnoj strani grada ne zanima jer je situacija takva kakva jeste. To što sa tim manipulišu vaše stranke pred svake izbore i što se još primate na taj njihov predizborni šupljak šta ću vam ja.
Pročitaj moj prethodni post imaš u njemu mnogo odgovora na pitanja koja te muče ali imaš i mnogo činjenica. Da li ćeš ih ti prihvatiti ili ne uopće nije važno ali odgovore na neka pitanja ćeš sigurno pronaći ako te iskreno zanimaju.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 okt 2013, 03:38

lenta crvena je napisao/la:Neda mi se da sad proguglam, ali pronađi intervju gradonačelnika Mostara koji je kratko jasno dao odgovor na tvoje pitanje a radi se o tome da su ljudi iz Veleža tražili da se njima dadnu novci za gradnju stadiona u istočnom dijelu grada te da njih stadion na zapadnoj strani grada ne zanima jer je situacija takva kakva jeste. To što sa tim manipulišu vaše stranke pred svake izbore i što se još primate na taj njihov predizborni šupljak šta ću vam ja.
Pročitaj moj prethodni post imaš u njemu mnogo odgovora na pitanja koja te muče ali imaš i mnogo činjenica. Da li ćeš ih ti prihvatiti ili ne uopće nije važno ali odgovore na neka pitanja ćeš sigurno pronaći ako te iskreno zanimaju.
necu da zamaram ostale forumase na ovoj temi ,ali jednostavno moram ti odgovoriti na ovo.Prvo izbjegavas odgovor,fino sam te pito da mi nadjes primjer ovakav bilo gdje u svijetu(ja sam ubjedjen da ne postoji nigdje osim u hitlerovoj njemackoj),ja cu se sloziti da ovako stanje ostane.To sto je Besilic izjavljivo u interviju objesi macku o rep,sta on ima da nudi i odobrava nesto u vezi Veleza(nije grad njegova babovina) nego on treba da zastupa sve gradjane isto(nezavisnosti o boji koze,nacije,etnicke pripadnosti i ostalom)i da to tako provdi u djela.On ne moze biti gradonacelnik nekog grada ako dozvoljava i odobrava stetu nekome na osnovu rasne i nacionalne pripadnoti i tacka.Kad mi pokazes napismeno da Velez zvanicno odustaje od BB za neku sumu para onda cu zavrsiti pricu o stadionu pod BB do tada ce borba za BB biti svakodnevna.P.S.Kakve bola stranke i propanganda pred izbore ,to nema nikakve veze,mi se jednostavno borimo za pravdu koja je logicna i koja ce kad tad doci,a ja nabijem na qrac sve stranke i politicare,jednostavno me ne zanimaju.
Zamisli da recimo Milan zabrani Interu da igra na Meaci zbog plave boje dresova i sto im gradonacelnik navija za Milan ,ili recimo Lazio Romi zbog toga sto nisu dovoljno desnicarski klub do sta bi to dovelo,i bi li se to moglo sprovesti u djelo.Moze mozda silom ko i u Mostaru,a nesto provedeno silom nije dugovjecno,ono se mora mjenjati kad tad ;)

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 07 okt 2013, 11:06

Rodjo moj, a zašto se nikad ne dotakneš perioda od 45 do 90-te.
Kako to objašnjavaš?
Samo diraš u onaj period koji tebe interesuje iako niti tu nisi u pravu što se mnogih stvari tiče.
Politika je u sve upletena i manipulira sa jako puno stvari.
Lenta ti je neke stvari jako dobro objasnio ali ti to neželiš prihvatiti i to je tvoje pravo.
I ovo je nešto što se jako dugo još neće riješiti, kao i cijela situacija u državi.

I još nešto, vezano uz tvoju glupu izjavu da zbog slova H Zrinjski nije multietnički klub.
Znači pola klubova u Hrvatskoj ne prihvaća igrače druge vjere,nacionalnosti ili boje kože?
LoL, reci ti Hajduku,Šibeniku,Rijeci i drugima.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 okt 2013, 11:13

Svatko singlira razdoblje koje mu ''odgovara'' ili ''ne odgovara'' za neku poantu. Nije da nisu i jedan i drugi u pravu u vecem dijelu posta, samo sto se naravno razumljivo baziraju na kljucne stvari za svoju poantu, po svom vidjenju, ali ono sto je apsurd u svemu je da se ne moze o tome razgovarati iz danasnje perspektive ako neces u startu prihvatiti da si sam kriv za pola stvari, da politika vlada oba kluba i gradom i da je tu uopce nerealno pricati i fantazirati o Zrinjskom u SL ili Velezu pod BB, to su za mene jeftini politicki poeni i nekakvo mazanje ociju, vriste i jedni i drugi o svemu tome, ljudi sa strane gledaju i sablazne se kako ovaj ne moze igrati tu, kako onaj ne moze tu ili sta vec deseto, a i jedni i drugi svjesni da je to postojece stanje i da je, za sada, najbolje da je tako i da se bez potrebe potencira sukob i na toj relaciji.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.