lenta crvena je napisao/la:Rođak, vi ste stvarno zaluđeni pa pišete ovakve gluposti posebno vi koji ste sa drugog kontinenta.
U Veležu nema politike osim što se mjenjaju političari i njihovi ljudi ovisno o kojoj se Bošnjačkoj stranci radi, da li je to Džubur straanka za BiH, prije ovog SDP Nikšića, ili SDA kadar koji je upravljao prije Džubura, svejedno je. Politika ga je podržavala i prije rata ali da ne širimo priču na taj period.
Pričaš da je Veleža neko protjerao popljačkao i slično kao da je rat bio video igrica a ne strašni krvavi sukob dva naroda gdje su Bošnjaci ostali na istoku grada a Hrvati na zapadnom dijelu. Za vrijeme i nakon rata sve resurse na istočnoj strani grada koriste Bošnjačke stranke koje upravljaju Veležom tako i Hrvati koriste sve resurse na zapadnoj strani grada. Šta ti tu nije jasno. Stadion je gradski isto ko što je gradsko sve u sjevernom logoru na istoku.
Niti je Zrinjski nakon rata mogao da igra u sjevernom logoru jer je nekada tu imao svoj teren niti je Velež mogao da igra na zapadu grada. Jedino se nekolicina vas javlja i piše ovu ratno-huškačku priču koju evo i nakon 20 godina od rata i dalje forsirate.
Napisati ću ti i ovo kad kažeš da smo Hrvatski klub i da nikada nećemo biti multietnični. Hrvatski jesmo nego šta još od 1905 kada mu dadoše to časno ime HŠKZ. Da li smo multietnični procjeni. Ako te zanima istina pogledaj arhiv Zrinjskog do 1945 gdje su igrali uz Hrvate Srbi i Muslimani, pogledaj i ovu novu eru kluba od 1992 pa ćeš vidjeti da su također Srbi i Muslimani stalno prisutni u kadru pa će ti onda ova tvoja rečenica o dovođenju Srba i Muslimana isključivo jer nam je tobože zafalilo para da bude smiješna baš kao što vam je ta ratno-huškačka propaganda smiješna u ovo današnje vrijeme. Smiješne su sve te vaše manipulatorske teze koje pokušavate provući.
Niko nije ni rekao da je Velež nekome zabranio da igra ali je činjenica da je Velež ekstremno jednonacionalan od 1992 do danas. Omladinski pogon svih kategorija je sto posto jednonacionalan, uprava je sto posto takva, stranke koje podržavaju vaš klub su isključivo pro Bošnjačke, igrački kadar vam je mrvu jednu bolji jer od 30 igrača 25 vam je Muslimana a da ostale uposlenike kluba i ne spominjem.
U Zrinjskom na primjer jedan Salko održava teren a jedan Nedim je oružar vi se sa time ne možete podičiti dok je kod nas to normalna stvar.
Zrinjski je multietničniji od Veleža deset puta iako smo mi klub sa nacionalnim predznakom.
Nama nije nikakav problem što u klubu sa Hrvatskim predznakom jedan Salko održava teren, jedan Nedim održava opremu igrača, što od kada je osnovan do danas uz Hrvate dres kluba nose i ostale nacionalnosti. Zrinjski nikada kroz cijelu svoju povijest nije patio od te malograđanštine.
Ovaj klub nije pao sa Marsa u Mostar, klub su početkom prošlog stoljeća osnovali Hrvati ovoga grada, pola stoljeća je egzistirao pa je prisilno ugašen komunističkim dekretom, Hrvati ga ponovno obnoviše 1992 i od njega napraviše respektabilan klub, klub koji već ima dvije titule, koji redovno izlazi na Europsku scenu i klub čija su vrata otvorena za sve one koji ne misle zlo njemu i ljudima koji taj klub vole. Ti ljudi koji ga vole su Hrvati ovoga grada što možda tebi i takvima kao ti smeta.
Bilo bi ti bolje da se zapitaš zašto je tvoj klub takav kakav jeste. Ko zna možda te živcira činjenica kada su kroz povijest u isto vrijeme egzistirali Zrinjski i Velež da je Zrinjski bio puno bolji i uspješniji klub, tako je bilo do 1945 a sada nakon 1992 je još izraženije.
Ti ko da nisi procito dobro sta sam ja napiso
Ja ti ne sporim da trenutno ne igraju igraci drugih nacionalnosti u zrinjskom,evo slazem se da igraju i srbi i bosnjaci ,nego ti samo kazem cinjenicu da jedan klub koji ima nacionalni predznak ne moze se smatrati multietnicki,ili ti klub svih nacija(kako ce biti ako se zove samo "hrvatski",evo ti reci,nevezano ko igra za njega)
Pogresno si ocjenio moje razmisljanje.Ja nisam protiv "hrvatskog" kluba ili protiv nekog srpskog ili zidovskog ili romskog ili bilo kojeg drugog koji je postavljen na normalnim osnovama.
Ja sam protiv svakog kluba koji zadire u interese moga kluba pa bio on balijski ,muslimanski,bosnjacki i svi drugi.
Sta hocu da kazem.Imam neke poznanike i komsije ,hrvate,koji su prije navijali za Dinamo i Hajduk a koji sada vise navijaju za zrinjski i ja sa time nemam nikakav problem(nek svak navija za koga hoce,licna stvar izbora svakoga)Oni su saglasni da je Velezu nacinjena velika steta samim oduzimanjem prostorija i silom protjerivanje "na onu" stranu i nedozvoljavanje povratka pod BB(na kojem je i moj stari radio za Velez dobrovoljno).Evo ti mi sada reci ovo i zavrsili smo(posto kazes da je stadion gradski)Gdje to u svijetu postoji primjer da se koristenje nekog gradskog objekta zabranjuje jednom klubu na osnovu etnicke i politicke pripadnosti,a na istom osnovu se drugom klubu(koji ima drugaciju politicku i etnicku pripadnost)daje na upravljanje na 107 godina,eto ti mi navedi primjer i bit ce OK(nemoj mi samo dati primjer Njemacke za vrijeme hitlera).
Dakle ja nemam nista protiv "hrvatskog" kluba(i bilo kojeg drugog) ako je sve posteno i na istim osnovama.
P.S.Vama niko ne brani da koristite Sjeverni Logor,(koliko se sjecam da su neki hrvatski rukometni klubovi vec bili domacini u sali u SL)a da zrnjski u isto vrjme (ili ljudi oko zrinjskog) brani Velezu da koristi gradski objekat pod BB

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA