FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svim igračima, stručnom štabu, uposlenicima i najboljim navijačima na Svijetu, čestitke na izuzetnoj sezoni.
U subotu, svi u Dolinu da pozdravimo ŠAMPIONE.
U subotu, svi u Dolinu da pozdravimo ŠAMPIONE.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
vjerojatno to niste mogli vidjeti jer sumnjam da je BHT1 ispratio dodjelu nagrada i pehara..
uglavnom, kad ste primali medalje dobili ste pljesak tribina, a onda je spiker u ime svih čestitao na naslovu prvaka BiH i opet ste dobili veliki pljesak..
uglavnom, kad ste primali medalje dobili ste pljesak tribina, a onda je spiker u ime svih čestitao na naslovu prvaka BiH i opet ste dobili veliki pljesak..

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Eto spustila se zavjesa na još jednu fudbalsku sezonu, titule su se podjelile, nama je pripala jedna .... ona najvrijednija !!! Za mene ova titula prvaka vrijedi više nego sve ove prije, jer smo prošli sodomu i gomoru, zbog teških povreda igrača, zbog osipanja igračkog kadra, zbog sitnih previranja u upravi, zbog pitarluka u vezi naštimavanja utakmica (kupujemo jer imamo para!), zbog svih onih dušmana koji nam već godinama najavljuju kraj.
Međutim, postoji jedan čovjek koji je svima pokazao u BiH fudbalu da je nekada nemoguće, moguće i njegovo cijenjeno ime i prezime je Amar Osim. Sa svojim resursima, sa svojom pameću i sposobnošću, taj čovjek oduševljava i fascinira, a ujedno baca u očaj sve svoje protivnike. A takvih ima mnogo, do onih prvih miševa oko njega u klubu, onih parazita koji bi se igrali kluba al' bez para, do svih fudbalskih (ne)znalaca u ovoj državi. Na njega se odnosi onaj stih pjesme "da te mrze, a da ti se dive". On je postavio fudbalske standarde u BiH onda u prvom mandatu, oborio je sve rekorde u svom drugom mandatu, a nadam se da do trećeg nikada uopšte neće doći. Glupo ga je porediti sa Mamićem, jer Amar nije onakav grabežljivac i primitivac, ali ako neko treba da upravlja sa FK Željezničarom u ovakvoj očajnoj ekonomsko-političkoj situaciji, onda je to samo on i niko više. Razlog je vrlo jednostavan. U njemu postoji spoj privrženosti klubu (čitati ljubav prema istom), fudbalskog znanja i jako kvalitetnih menadžerskih sposobnosti. A ako ulaže svoj novac i svoje resurse, onda je najnormalnije da to vrati i da na kraju nešto i zaradi. To je ono što mu najviše spočitavaju, opet oni miševi, oni kokuzi, oni što bi od onog našeg kokuzluka i jada uzeli nešto za sebe, prvenstveno. Nedaj im Amare molim te, nedaj da se igraju fudbala, menadžerstva i da uzimaju od sirotinje. Nek' zarade, pa nek' ulažu.
Nadam se da će ovo potrajati, bez obzira što je zrelo vrijeme za jedan iskorak dalje (u Europi) ali moramo biti svjesni da smo u toj Europi najlošija fudbalska zemlja, da smo bez infrastrukture, bez redovnih primanja, bez finansijske podrške. Da se "napnemo k'o žabe" to neće biti dovoljno, pa mene plaho i ne interesuje ova Europa. Neka onaj ćelo dodjeli koga god hoće. Iz dosadašnjih iskustava smo mogli vidjeti da jedino trebamo uvažavati sve protivnik, nipošto ih podcjenjivati i sebe obavezno prema svakome staviti u inferiorniji položaj, pa makar to bio šampion Luxemburga.
Još nešto ... samo da poručim svim dušmanima ... da će kraj fudbalske priče biti tek onda kada to bude htio Amar Osim!!!
Međutim, postoji jedan čovjek koji je svima pokazao u BiH fudbalu da je nekada nemoguće, moguće i njegovo cijenjeno ime i prezime je Amar Osim. Sa svojim resursima, sa svojom pameću i sposobnošću, taj čovjek oduševljava i fascinira, a ujedno baca u očaj sve svoje protivnike. A takvih ima mnogo, do onih prvih miševa oko njega u klubu, onih parazita koji bi se igrali kluba al' bez para, do svih fudbalskih (ne)znalaca u ovoj državi. Na njega se odnosi onaj stih pjesme "da te mrze, a da ti se dive". On je postavio fudbalske standarde u BiH onda u prvom mandatu, oborio je sve rekorde u svom drugom mandatu, a nadam se da do trećeg nikada uopšte neće doći. Glupo ga je porediti sa Mamićem, jer Amar nije onakav grabežljivac i primitivac, ali ako neko treba da upravlja sa FK Željezničarom u ovakvoj očajnoj ekonomsko-političkoj situaciji, onda je to samo on i niko više. Razlog je vrlo jednostavan. U njemu postoji spoj privrženosti klubu (čitati ljubav prema istom), fudbalskog znanja i jako kvalitetnih menadžerskih sposobnosti. A ako ulaže svoj novac i svoje resurse, onda je najnormalnije da to vrati i da na kraju nešto i zaradi. To je ono što mu najviše spočitavaju, opet oni miševi, oni kokuzi, oni što bi od onog našeg kokuzluka i jada uzeli nešto za sebe, prvenstveno. Nedaj im Amare molim te, nedaj da se igraju fudbala, menadžerstva i da uzimaju od sirotinje. Nek' zarade, pa nek' ulažu.
Nadam se da će ovo potrajati, bez obzira što je zrelo vrijeme za jedan iskorak dalje (u Europi) ali moramo biti svjesni da smo u toj Europi najlošija fudbalska zemlja, da smo bez infrastrukture, bez redovnih primanja, bez finansijske podrške. Da se "napnemo k'o žabe" to neće biti dovoljno, pa mene plaho i ne interesuje ova Europa. Neka onaj ćelo dodjeli koga god hoće. Iz dosadašnjih iskustava smo mogli vidjeti da jedino trebamo uvažavati sve protivnik, nipošto ih podcjenjivati i sebe obavezno prema svakome staviti u inferiorniji položaj, pa makar to bio šampion Luxemburga.
Još nešto ... samo da poručim svim dušmanima ... da će kraj fudbalske priče biti tek onda kada to bude htio Amar Osim!!!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ne nismo to uspjeli vidjeti jer su se odmah nakon Svrakinog penala iskljucili prenos, i ZAHVALJAJUJEM SE NA TOME U IME SVIJU NAS!Kevin je napisao/la:vjerojatno to niste mogli vidjeti jer sumnjam da je BHT1 ispratio dodjelu nagrada i pehara..

agree stoposto. svaka zarada je više nego dobrodošla, a ako još Džeko negdje predje eto nam još više para nego smo se nadali.DzoleZeljo je napisao/la:Ovo bi najbolje bilo dobiti Celtic, prvi mec Kosevo, napunit stadion, zaraditi sta i odmah se okrenuti desavanjima u ligi...Elegant je napisao/la:Drugo pretkolo Lige Prvaka - FK Zeljeznicar 4.566 (vjeravtno smo nenositelji)
Nositelji:
Bate Borisov (Bjelorusija)
Celtic (Skotska)
Steaua (Rumunija)
Dinamo Zagreb (Hrvatsa)
Partizan (Srbija)
Maribor (Slovenija)
Viktorija / Sparta (Ceska)
Legija / Lech (Poljska)
Elfsborg (Svedska)
Makabi (Izrael)
HJK (Finska)
Ekranes (Litvanija)
Nefci (Azerbejdzan)
Nemojte jos samo zaboraviti da nam je vaznije gdje igramo prvi mec, od ovoga koga cemo dobiti. Koga god ovdje dobijemo, bice kantanje, jbg, kako je, tako je, zato ako nista, sto bolji i aktraktivniji protivnik, prvi mec kod nas i eto neke zarade od evrope.
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 15 maj 2013, 09:54, ukupno mijenjano 1 put.
Nije to bilo, odmah su se iskljucili nakon Svrakinog penala.Kevin je napisao/la:vjerojatno to niste mogli vidjeti jer sumnjam da je BHT1 ispratio dodjelu nagrada i pehara..

Potez za pohvalu u svakom slucaju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Cestitam ekipi Sirokog na osvojenom kupu.Gledajuci realno iz ove dvije utakmice,za nijansu su bili bolji i po meni je ipak bilo zasluzeno da oni ovo uzmu.Ne mogu reci da mi nije zao trofeja,no sezonom generalno,rezultatski jako sam zadovoljan.Vezano za kup i ovo finale,mi smo nekako djelovali umornije,rekao bih vise zasicenije u odnosu na ekipu iz Hercegovine,tj. da su oni nesto bili gladniji za osvajanjem ovog takmicenja.Bili su i rastereceniji kroz prvenstvo,posebno pred prvu utakmicu finala,kada smo mi dovrsavali neke svoje zadatke za prvo mjesto i u tom trenutku je bilo i realno sta nam je prioritet.Ipak kroz sve nedace sa nasim igrackim kadrom,os silnih povreda,do igraca na koje smo racunali a oni nisu u formi ( Bekric ),mi nismo bili u stanju da se izborimo na oba fronta.Tako je i ona prva finalna utakmica dala mnoge odgovore i vidjelo se da je Siroki u tom pravcu imao motiv vise,svjezinu vise,a na kraju krajeva i znanje vise,bez obzira sto su penalima ( lutrijom ) dosli do zeljenog rezultata.
Nama ostaje cinjenica da ulazimo u petu godinu bez poraza u kupu i da u sljedecoj sezoni nastavljamo tako.Iz tog razloga skocio sam kao malo dijete kada je Pehilj ono pogodio.Kada su dosli penali,bio sam totalno miran,jer vec odavno znam da mi imamo ekipu u kojoj nema igraca osim Bekrica koji moze preuzeti odgovornost u izvodjenju penala.I kada sam vidio da je Pehilj taj koji ce prvi pucati,mogao sam kucu dati da je to odmah fula.No tako je kako je,malo su mi cudni bili izvodjaci penala,ocekivao sam da bi mogao Bogicevic biti jedan od njih,logika je bila i da Svraka to ranije kapitenski odradi.Ali eto...Pehilj,Smajic,Hasanovic...igraci bez minutaze su nam odlucivali da li cemo osvojiti trofej.
Ja cestitam nasim igracima na postenoj borbi u sinocnjoj utakmici.O njima i igri necu pisati ovaj put,jer bi pisao standardno,to otprilike lici na ono sto sam cesto pisao.Vezni red bla bla,Svraka bla bla,Adilovic bla bla i ispadanje Vasilica kod primljenog gola bla bla...no dobro.
Nadam se punoj Grbavici i super atmosferi.Igraci i Amar Osim su poslije svega to sasvim zasluzili.A poslije zadnjeg kola cu izraziti svoja ocekivanja i nadanja,i malo analize kroz sezonu,da se ispraznim
Nama ostaje cinjenica da ulazimo u petu godinu bez poraza u kupu i da u sljedecoj sezoni nastavljamo tako.Iz tog razloga skocio sam kao malo dijete kada je Pehilj ono pogodio.Kada su dosli penali,bio sam totalno miran,jer vec odavno znam da mi imamo ekipu u kojoj nema igraca osim Bekrica koji moze preuzeti odgovornost u izvodjenju penala.I kada sam vidio da je Pehilj taj koji ce prvi pucati,mogao sam kucu dati da je to odmah fula.No tako je kako je,malo su mi cudni bili izvodjaci penala,ocekivao sam da bi mogao Bogicevic biti jedan od njih,logika je bila i da Svraka to ranije kapitenski odradi.Ali eto...Pehilj,Smajic,Hasanovic...igraci bez minutaze su nam odlucivali da li cemo osvojiti trofej.
Ja cestitam nasim igracima na postenoj borbi u sinocnjoj utakmici.O njima i igri necu pisati ovaj put,jer bi pisao standardno,to otprilike lici na ono sto sam cesto pisao.Vezni red bla bla,Svraka bla bla,Adilovic bla bla i ispadanje Vasilica kod primljenog gola bla bla...no dobro.
Nadam se punoj Grbavici i super atmosferi.Igraci i Amar Osim su poslije svega to sasvim zasluzili.A poslije zadnjeg kola cu izraziti svoja ocekivanja i nadanja,i malo analize kroz sezonu,da se ispraznim

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Nisam sinoć htio pisati ništa u vezi utakmice, što zbog razočarenja (nisam naučio da gubimo, hvala Osime što si nam usadio pobjednički mentalitet)
, što zbog raznoraznih navijača koji niknu kao gljive poslije kiše i svi kao jedan se takmiče ko će veću verbalnu diareju prosuti po našim igračima. Nažalost mislio sam da smo preležali one dječije bolesti nakon tjeranja Osima u prvom mandatu, ali sad mi je jasno da bi se isto to desilo kada bi izgubili dvije utakmice u nizu. Jadno!!!
Igračima i Amaru mogu samo čestitati na odličnoj sezoni i zahvaliti se na još jednoj tituli šampiona. Ponosan sam što sam navijač Želje. Hvala vam ŠAMPIONI!!!

Igračima i Amaru mogu samo čestitati na odličnoj sezoni i zahvaliti se na još jednoj tituli šampiona. Ponosan sam što sam navijač Želje. Hvala vam ŠAMPIONI!!!
- Ultras1921
- Kontakt:
Eh, sda kad se sve sleglo da i ja nesto napisem:
ŽELJEZNIČAR ŠAMPION
ŽELJEZNIČAR ŠAMPION
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
voltron30 je napisao/la:Nisam sinoć htio pisati ništa u vezi utakmice, što zbog razočarenja (nisam naučio da gubimo, hvala Osime što si nam usadio pobjednički mentalitet), što zbog raznoraznih navijača koji niknu kao gljive poslije kiše i svi kao jedan se takmiče ko će veću verbalnu diareju prosuti po našim igračima. Nažalost mislio sam da smo preležali one dječije bolesti nakon tjeranja Osima u prvom mandatu, ali sad mi je jasno da bi se isto to desilo kada bi izgubili dvije utakmice u nizu. Jadno!!!
Bravo razabu i jos samo da dodam da me je stid nas navijaca koji smo povjerovali u stimanje utakmica mi nismo zasluzili ove igrace koji ginu za sveti dres kao ni Amara Osima
- zeljo4life
- Kontakt:
Joj sto me nesto suhva opalila da nece biti puno raje sada protiv leotara
ne znam koji mi je,al valjda nece biti tako...

Amare hvala ti...
Svaka čast.maho_sa je napisao/la:Eto spustila se zavjesa na još jednu fudbalsku sezonu, titule su se podjelile, nama je pripala jedna .... ona najvrijednija !!! Za mene ova titula prvaka vrijedi više nego sve ove prije, jer smo prošli sodomu i gomoru, zbog teških povreda igrača, zbog osipanja igračkog kadra, zbog sitnih previranja u upravi, zbog pitarluka u vezi naštimavanja utakmica (kupujemo jer imamo para!), zbog svih onih dušmana koji nam već godinama najavljuju kraj.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Da mi je neko rekao da ce mi Tomic,Urdinov,i Saban bti mrdju drazim igracima Zelje ne bih mu vjerovao.Kao sto rece neko prije,to je AO,od nemogucih stvari pravi moguce i od poluigraca izvlaci maximum,budimo sretni sto ga imamo.A sto se tice kupa,budimo realni da smo i to uzeli bila bi naucna fantastika,sa problemima s kojim smo se susreli.I opet je malo falilo,al nema razloga za nezadovoljstvo.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Razabu sve je bilo korektno kao sto je uvijek i bilo i to smo svaki put naglasavali jos jednom Svaka cast.Kevin je napisao/la:vjerojatno to niste mogli vidjeti jer sumnjam da je BHT1 ispratio dodjelu nagrada i pehara..
- zeljo4life
- Kontakt:
Sabane Manijaci su uz tebe!!!Anonimac je napisao/la:
Nije im lako...
Amare hvala ti...
Saban Pehilj jedan je od nas
citat sa drugog portala "Zeljo izgubio pehar dobio Pehilja",apsolutno se slazem,kao sto ranije napisa u ovom decku ima materijala,moze biti buducnost kluba
citat sa drugog portala "Zeljo izgubio pehar dobio Pehilja",apsolutno se slazem,kao sto ranije napisa u ovom decku ima materijala,moze biti buducnost kluba
SLOBODA NAVIJAČIMA
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma jok bolji vam je Adilovicennis je napisao/la:Saban Pehilj jedan je od nas

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Rekao sam buducnost kluba,tvoj post namjerno necu shvatit kao provokaciju,Naravno da je Adilovic bolji,pogotovo ovu sezonu,jedan od najboljih u citavoj ligi,mozda ce i prestici Emira na listi.Sarajlijc@ je napisao/la:Ma jok bolji vam je Adilovicennis je napisao/la:Saban Pehilj jedan je od nas
SLOBODA NAVIJAČIMA
-
- Kontakt:
svaka vam čast, oduvijek ste bili objektivni, živjeliKevin je napisao/la:vjerojatno to niste mogli vidjeti jer sumnjam da je BHT1 ispratio dodjelu nagrada i pehara..

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Vrlo realna po meni ekipa za slijedecu sampionsku sezonu,a pomalo dolazimo do mlade i snazne ekipice,i sto je jos meni licno draze,domace snage.
Kupovina nerealna,pare treba stekati,da je Boogdo prodati,adilovića,svraku(samo da se sta zaradi,njima hvala),ne znam sta je sa Bekrijom ali sve su šanse da ga necemo gledati,Antolović je super golman i volio bi da ostane,ako ne ODMAH u vatru Kjosevskog a o sadikovicu ne treba pricati,a Pehilj je ono sto Amar voli,ali i ono sto mi volimo-Napadac.Ara

Živi bili pa vidjeli ali mislim da sam tu negdje pogodio i drago mi je da bude ovako
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★