Igra s Poljuda treba biti
recept "Plavih" i na bh. terenima
Ovo je velika odgovornost za prvotimce, jer moraju isto ovako igrati protiv protivnika u našoj ligi
Fudbaleri Želje otpozdravljaju navijače nakon meča na Poljudu
Koliko bi regionalna liga s najboljim klubovima s prostora bivše Jugoslavije značila za Željezničar, najbolje je pokazala utakmica (0:0) protiv Hajduka u Splitu odigrana u subotu.
Iako su za protivnika imali ekipu čiji jedan igrač, Senijad Ibričić, zarađuje godišnje više nego svi prvotimci Želje zajedno, na terenu su bili potpuno ravnopravni, u finišu čak i bolji od slavnog hrvatskog kluba koji je u subotu proslavio 99 godina postojanja.
Pravi profesionalci
Nekoliko igrača Želje nikada u Premijer ligi nije pokazalo kvalitet kakav smo vidjeli na Poljudu, motiv, ambijent, kvalitetan protivnik utjecali su na to da i ekipa s Grbavice pruži mnogo više nego što smo viđali na bh. terenima.
- Na Poljudu smo najbolje vidjeli koliko je psiha bitna u fudbalu. Navijanje s obje strane, prelijepi stadion, protivnik s renomeom, sve je to dovelo do toga da većina igrača Željezničara čak iznenadi i same sebe onim što su pružili.
Iako moramo biti sretni i ponosni, ovo je velika odgovornost za prvotimce, jer moraju isto ovako igrati protiv protivnika u našoj ligi. Od bljeska nema ništa, pravi profesionalci konstantno igraju kvalitetno, bez obzira na protivnika, ambijent - smatra Dino Đurbuzović, trener Željezničara i prvi saradnik menadžera i šefa stručnog štaba Amara Osima.
Navijači Željezničara još jednom su potvrdili svoju vjernost klubu, na prijateljsku utakmicu protiv Hajduka stigli su iz snijegom prekrivenog Sarajeva i ostalih bh. gradova i bučno bodrili svoj klub.
Dan poslije, u sportskom centru "Circle" u Međugorju najveseliji je bio Muamer Svraka, koji je napunio 22 godine.
Podigli samopouzdanje
- Bilo je uživanje igrati u onakvoj atmosferi, naši navijači su bili izvrsni, a mislim da smo i mi na terenu ispunili zadatke trenera i uspješno se nosili s Hajdukom. Nije toliko bitan rezultat, koliko činjenica da smo podigli samopouzdanje i vidjeli da se možemo nositi i s renomiranim protivnicima - govori Svraka.
Željezničar će u Međugorju ostati do narednog vikenda, a planirane su još utakmice sa Slobodom, Rudarom iz Kaknja i Veležom, na oproštaju Adisa Obada.
Biščević: Lijepo se vratiti na Poljud
Pomoćnik direktora za marketing u Željezničaru Bulend Biščević nosio je dres Hajduka prije nekoliko sezona, zajedno s današnjem prvotimcem "Plavih" Predragom Šimićem.
- Lijepo se vratiti na Poljud, u Hajduku sam proveo zaista lijepe trenutke i sretan sam što sam ponovo vidio ljude iz kluba, nekadašnje suigrače i čelnike "Bilih" - rekao je Biščević.
Mešić i Mešanović na poštedi
Na utakmici protiv Hajduka Alen Mešanović i Elvis Mešić bili su na tribinama, trener Amar Osim odlučio je da ih poštedi.
- Zbog kiše smo nekoliko treninga odradili na terenu s umjetnom travom, pa sam imao malo problema s ložom. Ne radi se o ozbiljnijoj povredi, ali se nije željelo rizikovati te sam propustio utakmicu - govori najbolji strijelac Željezničara u Premijer ligi Alen Mešanović.
Mešić povredu zgloba vuče još iz Pule, stoper "Plavih" trenira, trči, no još nije spreman za utakmice.
http://www.****/sport/fudbal/i ... h-terenima