BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Paradajz
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Paradajz » 26 jun 2013, 16:56

Omerbavarac je napisao/la:
Ericsen je bolji od Mikhtaryana, ali ako je jednog tesko dovesti onda se mora traziti neko drugo rjesenje.
Ispravka, zove se Eriksen, sa k...

Mkhitaryan se ubio za ovaj sistem kod Klopa, Eriksen koji je u najmanju ruku letargican igrac i ne voli presing da igra, nije bolja opcija. A Jermen je bolji igrac, u to ne treba sumnjati, samo se setim duela Jermenije i Danske i sve mi je jasno. Eriksen kvalitet, ali ga ne prikazuje cesto na zalost...

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 jun 2013, 17:37

Mkhitaryan bi bio odlicno pojacanje!Mislim da bi se dobro uklopio u sistem igre sto se trke i presinga tice a da zna dati gol...ZNA itekako ;)
Znaci sad je on tema...koliko igraca se povezivalo i danas dan se povezuje,ne moze cojk poFatati sve!Ja ipak mislim da Doktor ima jasne ciljeve i da zeli odredjene igrace,dok novinari sve i svakog spominju kao eventualno pojacanje BvB-a.Rade ljudi u tisini,dok ovi popunjavaju stranice svaki dan s novim imenom...
Zuta braco,ne primajte se na provokacije nebitnih kompleksasa! ;)

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 26 jun 2013, 18:11

E 'o marka dovedite bilo koga. :mrgreen:

Sta je zapelo vise s tim Eriksenom...
pi.

Klare

Post Postao/la Klare » 26 jun 2013, 20:18

Pripreme počele prinova slabo. :?

Vjerovatno se planira sa Sahinom na šestici, Gundom na ceneru i problem solved,
što i nije nerealna opcija. :?

Što se džaba rasipati kad vlastiti dragulji k'o zapete puške čekaju? :?

Hofman i Dukš su preimenovani u prvi,
Sokratis je preodlično pojačanje,
a taman da niko više i ne dođe ovaj Dortmund će opet biti favorit za mjesta 2-4,
te bi mogli do četvrtfinala LP.

Vama je potrbno još konsolidacije, ne treba se zalijetati, i tu shvatam vaše ljude, a i vi bi trebale.
Bolje i da taj keš ostane, nego li ishitreno doluku donijeti.
Bitno se ustaliti u vrhu, LP igrati... ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 jun 2013, 22:07

Klare je napisao/la:Pripreme počele prinova slabo. :?
Dje pocele? :shock: Okupljanje tek 3.7. ;)
Klare je napisao/la:Vjerovatno se planira sa Sahinom na šestici, Gundom na ceneru i problem solved,
što i nije nerealna opcija. :?
Ja to cak i prizeljkujem. Najbolje rijesenje, osim da je Isco bio ikako moguc.
Klare je napisao/la:Što se džaba rasipati kad vlastiti dragulji k'o zapete puške čekaju? :?
Te dragulje upravo podijelise po BL :?
Klare je napisao/la:Sokratis je preodlično pojačanje,
a taman da niko više i ne dođe ovaj Dortmund će opet biti favorit za mjesta 2-4,
te bi mogli do četvrtfinala LP.
Slazem se za Sokratisa, ali bez 3,4 dobra pojacanja nismo nikakvi favoriti, mozemo samo napast 2-4 mjesto ;)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 26 jun 2013, 23:05

Dobar mali Bernard protiv urugvajaca brz,dobra promjena smjera fino je jednom proturio loptu do Neymara cini mi se ,zna Jurgen sta valja :P .

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 26 jun 2013, 23:58

Na vise mesta sam video da je Sahtjor za njega ponudio 22 miliona.Ako je to istina, onda necu zaliti za tim sto nije doveden.Borusija po meni jos nije stigla do te faze kada moze da potrosi toliko para na jednog igraca.Ali ide se ka tom smeru.Treba ovaj novac da se pravilno raspodeli na pojacanja, ne bih zeleo da zbog jednog druga budu dovedena za sicu.Poceo sam da razmisljam da Ajaks trazi neku veliku sumu za Eriksena i da se zbog toga od njega odustalo za sada.Misle da su oni ti koji ce diktirati uslovima, a zapravo situacija treba da bude obrnuta.Videcemo dokle ce ih to odvesti, posto kao sto znamo Eriksen ulazi u poslednju godinu ugovora.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jun 2013, 09:59

Bernarda, ako je ikako moguce dovesti, to treba uraditi pod hitno... Ako se dobro sjecam spominjala se neka brojka od nekih 12 miliona €, mislim da to uopste nije ni pretjerano, mogao bi mali izrasti u extra igraca
Stern des Südens

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 27 jun 2013, 13:06

proFCB je napisao/la:Bernarda, ako je ikako moguce dovesti, to treba uraditi pod hitno... Ako se dobro sjecam spominjala se neka brojka od nekih 12 miliona €, mislim da to uopste nije ni pretjerano, mogao bi mali izrasti u extra igraca
Likovi traže sada 25 milijuna € :!: :!: , a Shakhatar za onog Mkhytariana 30 :lol: , sve je totalno poludilo. Jednostavno sada nije vrijeme za velike kupovine, ovaj prijelazni rok će trebat biti jako, jako strpljiv.
Eno Watzke izjavio da je moguće da čak do 31.8. se čeka na tu i tamo kojeg igrača. U ovom trenutku nije uopće vjerovatno da ćemo krenut s pojačanjima u pripreme.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jun 2013, 13:44

Zelis dobrog igraca a ne zelis ga platiti, e nece moci tako. U nekim slucajevima je potrebno preplatiti igraca da bi ga doveo u svoje redove (Javi Martinez 40 miliona) i da bi istim nadomjestio gubitak.

Tesko ce Zorc, Watzke ili neki drugi clan UO BvB-a uspjeti u nakani da za sicu dovedu Gotzeovu zamjenu, ili jednostavno, neka se okrenu talentovanim igracima i stvaraju novog Gotzea, Kagawu...

Eno Marin osijedi na klupi, koliko toliko dobar back up.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 jun 2013, 14:03

Naravno da ne treba pretplatiti igraca...bar ne u toj mjeri.Borussia nije niti ce biti klub koji ce se samo tako rasipati eurima.Da je u pitanju par miliona pa hajd...ali kad ti traze duplu cifru(Bernard) naravno da ne treba pristajati na takve stvari.Isto vazi i za Mkhytariana...30 miliona je presmijesna cifra...nek' ga prodaju City-ju,Realu,Chelsea-ju za te novce.

Pojedinci ovdje stvaraju paniku kao da je pola ekipe vec otislo iz Dortmunda.
Nama treba JEDAN igrac koji ce da zamjeni Gotze-a i to je to...zamjena za Leitnera,Bittencourta se moze naci za 2 sata ako bas bude tolika potreba...isto vazi i za rezervnog lijevog beka.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 27 jun 2013, 14:16

Dok je velikog Kloppa BVB ce uvijek biti izraziti favorit u BuLi. Ja ne vidim ko bi mu mogao zaprijetiti al' opet uvijek neko moze iznenaditi.

Oko pojacanja se ne treba puno sikirati. Ima dovoljno igraca da i Dortmund na kraju zapadne koji kvalitetan. Klopp je u stanju rijesiti slagalicu i napraviti masinu za 15 miliona a kamoli pedesetak.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2013, 14:24

Za Mkhytariana je neka normalna cifra ova što je BVB ponudio, to je ovih 23 miliona. Pa ako bi se za njega 30 davalo, šta bi onda naredni klub za nekog još priznatijeg, poznatijeg igrača tražio.
Ono koliko sam mogao vidjet Armenac je solidan igrač, mogao bi se pokazat kao dobro pojačanje kada bi stigao. Potencijala ima, kvota mu je dobra što se golova tiče isto.
Dovest će BVB sigurno 2-3 solidna, dobra igrača do kraja prelaznog roka. Ja mislim da bi mogla biti 2 igrača ovako u rangu Mkhytarina, a jedan onako neki možda na prvu osrednji igrač za širinu kadra.
Moguće i da bude jedna prava bomba, jedno neočekivano ime.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jun 2013, 16:47

Evo konkretan primjer iz svakodnevnog zivota...

Imas tresnje od 1.5 km i 2 km.. Izgledaju tu negdje, kupis po kilu jednih i drugih. Na kraju se ispostavi da je pola ovih jeftinijih trulo i da su losijeg ukusa/kvaliteta. Na kraju dodjes do zakljucka da su ove skuplje zapravo jeftinije.

E tako je i sa fudbalerima.. Ako za levata platis 10 mil. e i ispostavi se da je igrac beskoristan, bacio si pare. Ako platis 30 mil e za igraca cija je 'realna' vrijednost 20 mil e, pa se ispostavi da je ekipu znacajno unaprijedio, na dobitku si.. On ce te pare svojim igrama isplatiti, posebno klubu kao sto je Dortmund, koji igra LP. Cijena je veca od realne jer igrac vrijedi, jer ga klub ne zeli olako prodati, jer na njemu vide priliku za zaradu.. Onog prvog od 10 mil e jedva cekaju nekome uvaljati.

Slazem se da Dortmund ne treba rasipati lovu, ali ako za nekog smatraju da je dobar, ne trebaju toliko gledati na svaki 'milioncic'.

Sta je gore od ove dvi situacije?

Platiti Sibera 10 miliona i ne dobiti nista zauzvrat. Dakle, cisto bacanje para.

Platiti Rojsa 40 mil e i imati igraca koji konkretno doprinosi i kojeg u krajnjem slucaju mozes prodati za iste pare ili mozda zaraditi.

Razmislite malo... Ja smatram da sam pare bacio kada ih utrosim na nesto sto qrcu ne valja. Kada debelo platim vrijednu stvar uopste ne zalim, nikada..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 jun 2013, 17:06

Sve si upravu ali otkud ti znas kako ce se ko pokazati ? Naravno znamo svi mi da bi dovodjenje Inieste,Ozila,VanPersie-ja bilo pun pogodak ali fazon je sto se ovdje ne radi o tim provjerenim klasama...
Bernard je totalno neprovjeren a traze za njega 25...Mkhtaryan poprilicno nedokazan a kosta 30 miliona.I Eriksen je nedokazan...
Znaci mozes dati 30 miliona i mozda promasiti a isto tako mozes dati 10 miliona i promasiti...sta ti je vise isplativo?

Ja vise volim da igraju u veznom redu Bender,Sahin,Reus,Gundogan,Kuba i da se dovede par talenata koji ce biti u rotaciji nego da se bacaju pare na neke polovnjake...do 20 miliona je ok ali sve preko je previse.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jun 2013, 18:36

Slazem se da Dortmund ne treba rasipati lovu, ali ako za nekog smatraju da je dobar, ne trebaju razmisljati o svakom milioncicu.

U ovom je kljuc prethodnog komentara.. AKO ZA NEKOG SMATRAJU DA JE DOBAR... To je kljuc. Takvog trebaju uzeti, pa i platiti vise ako je potrebno.

Ako na kraju pogrijese makar ce utjehu imati u cinjenici da su se zajebali i da je prvi pik bio kriva procjena. Nista nije sigurno pa ni ti igraci koje si naveo. Vidi pod Celzi i Tores & Sevcenko.

Normalno da niko ne zeli biti izlevacen. Uvijek postoji granica koju ne zelis preci. Al ako ako nekog bas zelis, ako mislis da je on taj, ne treba odustati od njega zato sto klub trazi za petinu ili cetvrtinu vise od 'realne vrijednosti'. To je taj iznos koji moras nabaciti da bi od nekog uzeo 'zlatnu koku'. Normalno da niko nije lud platiti duplo nego sto igrac vrijedi.

Ni cijene igraca nisu bezveze tako postavljene i odredjene.. Nije bezveze nekom igracu cijena 10 a nekom 30 miliona e. U velikoj vecini slucajeva ovi od 30 budu pojacanje koje opravda ulozeno, a ovi od 10 losa investicija. Naravno, ne treba bjezati od igraca koji kosta milion ako smatras da je dobar. Samo hocu reci da je uvijek bolje/sigurnije/isplativije uzeti igraca kojem cijena govori da ima velike sanse napraviti dobru karijeru.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 jun 2013, 19:03

Ovi iz Shakhtara potvrdili da je BVB ponudio 23 mil. eura za Mkhitaryana, a ovi hoće 30. :roll:

Oko 20 mil. je realna cifra za njega. Maksimalno ići do 25 mil. , ali nikako preko. ;)

Naletio sam ne jednom forumu da je Benteke naš za 20 mil eura i da je naša legenda Lambert (manađer Villainsa :mrgreen: ) već dao svoj pristanak na našu ponudu. ;)

Jbg. malo mi ovo špekulacije piče po živcima. Hoćemo nešto konkretno pa makar to bio i Schieber No.2... :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 jun 2013, 19:16

E Benteke bi vec bio posao da se zalije 8-)
Jesu spekulacije,jeste neki forum ali...mozda sta i bude od toga! ;)
Po mom misljenju medju top 3 od svih koji su se povezivali s nama i to od samog pocetka...Gotivim tog igraca samo tako,HEBENA ZVIJER! :)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 jun 2013, 20:07

Semir bvb je napisao/la: Jbg. malo mi ovo špekulacije piče po živcima. Hoćemo nešto konkretno pa makar to bio i Schieber No.2... :lol:

Ja bi' bio zadovoljan i da se rijese Schiebera...ne moraju nikog dovesti :D

@valencia
Sve je tacno sto pises samo problem je sto je trziste otislo u neku stvar...sad svi hoce da prodaju solidne igrace za 30-40 miliona...vide ima budala koje ce to i platiti. Ja vjerujem da ce uprava na kraju ipak uraditi pravu stvar...ima se dovoljno novca pa ako nista drugo, na kraju se moze i iskesirati...ne treba srljati samo da se rijese posla.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jun 2013, 21:53

Adnan24

Portugalci posebno nabijaju cijene. Od njih je gadno kupovati igrace. Imam nevjerovatno dobar osjecaj za Martineza, al mislim da ce ga bilo ko tesko uzeti osim ako ne istrese brdo love.. Prodali su dva igraca u Monako pa im sada nije frka. Totalno teski pregovaraci, svako ogule... Neka od njih uce Vacke i kompanija...

Zenit je Vicela debelo preplatio, kao i Siti Garsiu... To je lose poslovanje...

Sad vidim da se Dortmund povezuje i sa Gameirom. Po meni dobar igrac.. Igra brzo i jednostavno. Moze igrati spica, poluspica, krilo... Polivalentan napadac. Vrijedi imati jednog takvog u ekipi, da popunjava gdje zaskripi...

A taj Bentake... Kakav je on? Vilu sam jednom gledao, al nisam siguran da znam ko je on... Je li stasom i igrom podsjeca na Lukakua? Razbijac? Ako je takav, ako nije pokretljiv i besprijekoran tehnicar, onda je mozda bolje da ne dolazi u Dortmund..

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.