Rekonstrukcija stadiona u BiH

Hantraga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Hantraga » 25 mar 2019, 16:20

Ja ne znam ni što svako malo treba ovo ubjeđivanje koji je bolji stadion. Bilino Polje je stadion koji liči na nešto, koji ima smisla i na kojem ne bi bilo frka da se igra liga petice recimo. Na Grbavici bi bio problem igrati i austrijsku ligu, a kamol i ligu petice. Totalno neuporedive stvari, još uvijek.

No, besmisleno se ubjeđivati. Pa, Željini navijači su i prije 5 godina za vrat hvatali ko ne kaže da je Grbavica među najboljim stadionima u državi, a ono bilo rasulo. Tako je i sada.

Na Grbavici ima ekstra stvari: teren, sjever i istok, plava trava oko terena, oni zidovi na dnu tribine, reklame i sl. Međutim, sve podtribinske prostorije su daleko ispod nivoa Bilinog Polja, pa čak i oronulog Koševa, Pecare i sl. Zapad je premali da bi se to sve sredi i ova press sala je čisti izuzetak. Zapad je inače skalamerija, s limovima nekakvim, nakaradnom ubačenim TV studijom, tornjem za kameru i sl. Jug na Grbavici je daleko od korektne tribine, a da ne pričam o spoju sa druge dvije tribine. Treće, prilazi Grbavici su i dalje užas. Apsolutno ništa nije riješeno ni da se istoku lakše i bolje prilazi, a kamol šta drugo. A ima tu još sitnica, tipa klupa za rezervne igrače koje su, onakve kakve jesu, u dva nivoa, baš bezveze.

Bilino Polje je ozbiljan stadion ljudi. Ne možeš mu uopšte ovako mahanisati ko Grbavici. Zapad premoćna tribina u cjelini, a istok taman što se onih prostorija unutra tiče. Pa, to je svemirski brod za Grbavicu ko god je ikad bio tamo. Sama tribina nije velika, ali je recimo loža svjetska u odnosu na Grbavicu. Prostorije iza lože također. Stadion liči na cjelinu. Semafor je svemirski u odnosu na Grbavicu, pomenute klupe za rezerve, savršeni prilazi stadionu itd. Generalno, ako se već traže problemi Bilinog, onda je to neurednost nekih ograda, zidova, što su na Grbavici sredili i sl.

Uglavnom, smiješno je da iko razuman poredi ova dva stadiona. Grbavica se ne može svrstati u kategoriju ozbiljnih dok tu ne bude makar još jedna tribina i riješeni prilazi. To je osnova svih osnova. I sad je glavna dika Grbavice teren, i treba biti. Ali, bez terena, to je i dalje užasno ružan stadion gdje svaka cigla svoju politiku vodi.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 16:41

Hantraga je napisao/la:Ja ne znam ni što svako malo treba ovo ubjeđivanje koji je bolji stadion. Bilino Polje je stadion koji liči na nešto, koji ima smisla i na kojem ne bi bilo frka da se igra liga petice recimo. Na Grbavici bi bio problem igrati i austrijsku ligu, a kamol i ligu petice. Totalno neuporedive stvari, još uvijek.

No, besmisleno se ubjeđivati. Pa, Željini navijači su i prije 5 godina za vrat hvatali ko ne kaže da je Grbavica među najboljim stadionima u državi, a ono bilo rasulo. Tako je i sada.

Na Grbavici ima ekstra stvari: teren, sjever i istok, plava trava oko terena, oni zidovi na dnu tribine, reklame i sl. Međutim, sve podtribinske prostorije su daleko ispod nivoa Bilinog Polja, pa čak i oronulog Koševa, Pecare i sl. Zapad je premali da bi se to sve sredi i ova press sala je čisti izuzetak. Zapad je inače skalamerija, s limovima nekakvim, nakaradnom ubačenim TV studijom, tornjem za kameru i sl. Jug na Grbavici je daleko od korektne tribine, a da ne pričam o spoju sa druge dvije tribine. Treće, prilazi Grbavici su i dalje užas. Apsolutno ništa nije riješeno ni da se istoku lakše i bolje prilazi, a kamol šta drugo. A ima tu još sitnica, tipa klupa za rezervne igrače koje su, onakve kakve jesu, u dva nivoa, baš bezveze.

Bilino Polje je ozbiljan stadion ljudi. Ne možeš mu uopšte ovako mahanisati ko Grbavici. Zapad premoćna tribina u cjelini, a istok taman što se onih prostorija unutra tiče. Pa, to je svemirski brod za Grbavicu ko god je ikad bio tamo. Sama tribina nije velika, ali je recimo loža svjetska u odnosu na Grbavicu. Prostorije iza lože također. Stadion liči na cjelinu. Semafor je svemirski u odnosu na Grbavicu, pomenute klupe za rezerve, savršeni prilazi stadionu itd. Generalno, ako se već traže problemi Bilinog, onda je to neurednost nekih ograda, zidova, što su na Grbavici sredili i sl.

Uglavnom, smiješno je da iko razuman poredi ova dva stadiona. Grbavica se ne može svrstati u kategoriju ozbiljnih dok tu ne bude makar još jedna tribina i riješeni prilazi. To je osnova svih osnova. I sad je glavna dika Grbavice teren, i treba biti. Ali, bez terena, to je i dalje užasno ružan stadion gdje svaka cigla svoju politiku vodi.
Ne znam šta je tebi problem sa novim klupama za rezerve na Grbavici, ne vidim razlog da ih nazivaš bezveze.Druga stvar, ako već pominješ tribine, što nisi napisao ništa vezano za jug i sjever na BP?Znači tebi su te 2 tribine ok? Treće, Grbavica će sa natkrivenim istokom biti stadion sa najviše natkrivenih mjesta u BiH, odnosno 9,670.
Na Grbavici je i jedini hibridni travnjak u BiH(nisam siguran da li ima BP, ako ima, onda se izvinjavam).
Na kraju krajeva, oba stadiona su CAT3, tako da ne može biti razlika "svjetlosna godina". Još jednom da napomenem, da slučajno neko ne pomisli, nemam aposlutno ništa protiv BP niti protiv Zenice.
1921

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 25 mar 2019, 16:48

kontrasviju je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Ja ne znam ni što svako malo treba ovo ubjeđivanje koji je bolji stadion. Bilino Polje je stadion koji liči na nešto, koji ima smisla i na kojem ne bi bilo frka da se igra liga petice recimo. Na Grbavici bi bio problem igrati i austrijsku ligu, a kamol i ligu petice. Totalno neuporedive stvari, još uvijek.

Ne znam šta je tebi problem sa novim klupama za rezerve na Grbavici, ne vidim razlog da ih nazivaš bezveze.Druga stvar, ako već pominješ tribine, što nisi napisao ništa vezano za jug i sjever na BP?Znači tebi su te 2 tribine ok? Treće, Grbavica će sa natkrivenim istokom biti stadion sa najviše natkrivenih mjesta u BiH, odnosno 9,670.
Na Grbavici je i jedini hibridni travnjak u BiH(nisam siguran da li ima BP, ako ima, onda se izvinjavam).
Na kraju krajeva, oba stadiona su CAT3, tako da ne može biti razlika "svjetlosna godina". Još jednom da napomenem, da slučajno neko ne pomisli, nemam aposlutno ništa protiv BP niti protiv Zenice.
Covjek je realno napisao. Grbavica je jedini hibrid (ne igra nikakvu ulogu kod kategorizacije). Grbavica jos uvijek nema cat3 po stoti put.
It's better when it's live

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 25 mar 2019, 16:52

prisonbreak je napisao/la:Svjetlosnu godinu ispred svih stadiona, bilo vam to drago ili ne ;)
:lol: Po čemu? Daj argumente, ja ću poslije svoje, pa ćemo vidjeti da li je stvarno svjetlosnu godinu ispred.
Dovoljno je samo pogledati stadion, vi imate tribinu i po.
I busate se u prsa kao da imate nou camp, dobro vas je.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 mar 2019, 16:55

Grbavica trenutno nije ni pola lijepog stadiona (sjever i istok jedino sto valja.
Bilino je bar cijeli stadion. Sve tribine uskladjene, nema ruznog kontrasta kao na grbavici-sjever/jug-istok/zapad.
Bilinom fali jos malo da bude ekstra stadioncic, tj. daleeko najljepsi stadion u BiH. A da se razumijemo vec je najbolji i najljepsi stadion u BiH.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 mar 2019, 17:01

Problem sa klupama na Grbavici je što su u dva reda. I da, ima i pola engleskih premijerligaša takve klupe, ali je na Grbavici to takvo da sa barem 6 mjesta igrači ne mogu ustati dok ne ustanu drugi. Da ne idem dalje, ali sa sigurnosnog aspekta, to nije uredu. Niti mi je normalno da igrač na klupi ima ispred sebe igrača, a u istom su nivou.

Sjever i jug Bilinog Polja su sasvim ok. Kako god okreneš, bolji su od juga recimo na Grbavici. Ali, suština je daleko od toga. Mogu na Bilinom srušiti te dvije tribine, sravnati sa zemljom. Totalno nevažne u cijeloj priči. A, kada su već tu, fino je da su kako tako uklopljene u cijeli stadion, liče jedna na drugu. Sasvim je to ok.

To "stadion s najviše natkrivenih mjesta ne igra nikakvu ulogu". I Koševo je stadion s najviše stolica. Nevažno totalno. A, da se ne petljamo oko toga, govoriš o budućnosti. Kad bude natkriven istok, dodati ćemo plus svakako i stadion će biti bolji nego je sada (dvije jednake tribine makar).

Travnjak na Grbavici jeste najbolji u BiH. I generalno, to je posebna stvar. Ja više mislim na skalameriju od tribina i podtribinskih prostora. A i taj travnjak je avion u odnosu na druge stadione, ali ne i Bilino. Bilino sasvim ok parira i po tom pitanju.

I ne govorim o **** kategorizaciji. I Koševo je kategorija 3. Kakve veze to ima uopšte? Maksimir je kategorija 4, Stožice su kategorija 4. Je li tebi to isto? Stadion Partizana je 4. kategorija, stadion Ferencvaroša je 4. kategorija. Isti su? Rujevica je 4. kategorija po UEFA. Je li treba da nju poredim sa boljim/lošijim uopšte?

Nemojte ba biti nerealni. Da Bog da Grbavica za 2 godine bila Groupama arena, ali kakav lijep stadion. Lijep je travnjak i ništa više. I nek ne prave megalomanske projekte, nek natkriju istok i srede prilaze, pa da makar liči na nešto.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 mar 2019, 17:11

Ma bara bara oba stadiona sta vam je
Bilino ljepse iz zraka i to je sve jer izgleda malo kao cjelina

Daj boze da se za koju godinu prepiremo kome sta fali da bude vrhunski stadion, a ne da se nabraja sta jedan ima a drugi ne, a u sustini je jadno s cime se hvalimo.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 17:17

JavierBosnia je napisao/la:Ma bara bara oba stadiona sta vam je

Daj boze da se za koju godinu prepiremo kome sta fali da bude vrhunski stadion, a ne da se nabraja sta jedan ima a drugi ne, a u sustini je jadno s cime se hvalimo.
O tome pričam konstantno. Nikakve megalomanske razlike tu nema da se može izražavati svjetlosnim godinama.
:bih:
1921

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 25 mar 2019, 17:21

JavierBosnia je napisao/la:Ma bara bara oba stadiona sta vam je

O tome pričam konstantno. Nikakve megalomanske razlike tu nema da se može izražavati svjetlosnim godinama.
:bih:
Tako je. Smijesna rasprava
It's better when it's live

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 mar 2019, 17:31

Nikako da svarimo da uslovi na stadionu obezbjedjuju kategorizaciju....
Sigurnost,uslovi za novinare, i sta sve ne da ne nabrajam.
Grbavica jeste svjetlosnu godinu ispod Bilinog i to je fakt. ..
Kao prvo Grbavica je cat2.
Ne mozes reci kad se ovo uradi ono ,gledamo sada...
Na Grbavici se dosta uradilo u zadnje dvije godine i akobogda da se nastavi ali iskljucite emocije i pristrasnost.
Sam istok ima more nedostataka.
Umjesto juga bilo bi najbolje da prave sada zapad neku tribinu od 3000 mjesta sa pratecim sadrzajem potrebnim za kategorizaciju .Jug moze cekati drugu priliku.Uraditi zapad ali komplet i natkriti ga,natkriti istok,zavrsiti na istoku podtribinske radove, zavrsiti i unaprijediti prilaze Grbavici i tek onda da se uopste razgovara.
Grbavica je dobila dozvolu ali uslovno puno posla nije zavrseno a i uopste su zastali sa radovima sve je to upitno.
Uradite zapad jer sa jugom pravi se ista greska kao na Tusnju...Sa zapadom Grbavica dobija sasvim novu dimenziju i vizuelno i u svakom pogledu. Sumnjam da ce manijacima smetat da sacekaju jos koju godinu jug.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 mar 2019, 17:44

slika

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 25 mar 2019, 18:05

Svjetlosnu godinu je Bilino ispred Grbavice! Ko god drugacije razmislja nije normalan, ili ne zeli shvatiti realno situaciju, apsolutno ne trebam iznositi argumente jer je to bar lahko uocljivo, i vidljivo.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 mar 2019, 18:07

Dobro ba koji vam je
Ajmo reci da su i Bilino Polje i Grbavca kurcine od stadiona i ajmo pohvaliti sta god da se radi na njima, jer kasnimo za evropom 50 godina
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:12

NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U B i H JE STADION GRBAVICA
UEFA DONIJELA TAKVU ODLUKU

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 mar 2019, 18:15

svrakino1921 je napisao/la:NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U B i H JE STADION GRBAVICA
Ljudino de proguglaj rijec perspektivnost il uzmi rjecnik pa je istrazi :lol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 mar 2019, 18:16

Grbavica i Bilino polje ako su bara bara, onda stvarno nešto ne štima sa vama. Toliko su bara bara da pored istoka i juga na Grbavici stavljaju reklame kako bi prekrili sramotu između te dvije tribine.
Mene stid kad ovako vidim nerealne komentare.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 mar 2019, 18:16

svrakino1921 je napisao/la:NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U B i H JE STADION GRBAVICA
Prvo sam sebi definisi "perspektivan/perspektivno" pa onda se vrati da se smijes sam sebi.
Ja cu isto reci da ste perspektivniji od Bilinog ,jer je moguca velika nadogradnja Grbavice,a Bilino nije,jer jbg njima malo fali za cat4 .
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 mar 2019, 18:19

prisonbreak je napisao/la:Svjetlosnu godinu je Bilino ispred Grbavice! Ko god drugacije razmislja nije normalan, ili ne zeli shvatiti realno situaciju, apsolutno ne trebam iznositi argumente jer je to bar lahko uocljivo, i vidljivo.
Ma kakva jedna svjetlosna godina, barem 10 njih. Svi smo mi koji drugačije mislimo nenormalni.
1921

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 18:21

Na Grbavici još ima kamara posla, al ako ništa pozitivno je što imamo još jedan stadion pored Bilinog uslovan za ovakve utakmice.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 mar 2019, 18:21

FrancescoTotti je napisao/la:
Ljudino de proguglaj rijec perspektivnost il uzmi rjecnik pa je istrazi :lol:
STA GOD ZNACILA
AL UEFA JE DOZNACILA I U SAVEZ I U KLUPSKE PROSTORIJE KOJE SE NALAZE NA ZAPADNOJ TRIBINI

ZNACI
KOMUNIKACIJA UEFA-ZELJO
UEFA AKT-NAJPERSPEKTIVNIJI

PROGUGLAJ TI RIJEC UEFA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.