FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TheGreatest10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TheGreatest10 » 14 maj 2013, 21:58

Loše veče za Svraku, Adila, Stanića i Becksa. Stvarno loše odigrano ispod prosjeka.
Sve čestitke ostalim igračima na izgaranju i trudu, posebno Tomiću i Pehilju u zadnjih 2-3 minute je više napravio nego Adil i Vernes zajedno. Al' hajd nema veze, man'te se šuplje, nego svi u subotu na Grbavicu da slavimo TITULU, da pozdravimo ŠAMPIONE, a ove druge pokalčiče dajemo manjim klubovima svake prestupne godine :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

BeastZE
Kontakt:

Post Postao/la BeastZE » 14 maj 2013, 21:58

amko21 je napisao/la:u subotu napuniti Grbavici i zahvaliti se našim lavovima, jer ipak vratiti se u igru kad gubis 1 0 i onda u penalima 3 0 ne može svako.
Hoce li vas biti 3 000 ? :lol:
❶❾❽❽

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 14 maj 2013, 21:59

Ja nisam ljut ni na jednog igraca-penali su lutrija i to svi znamo.Osvojili smo titulu,finalisti kupa sa ovakvim timom-fantasticno.Igraci su se borili,to sto su neki limitirani ne treba ih odmah vjesati.Fala ti Amare za svu srecu,a kako dalje ti znas najbolje-dok je Amar tu netrebamo se brinuti.Sto se tice pojacanja,mi trebamo samo forsirati igrace iz nase omladinske skole,jer mi para za neke extra klase nemamo,inace ako budemo dovodili nacoravo a placali masno bicemo kao Borac.p.s POJEDINI PSUJU ADILA,NI JA GA NE GOTIVIM ALI BOZE MOJ,PROMASIO PENAL PA STA,NEMOJTE BITI KRATKOVIDI.VEDRAN JESE ODIGRA UTAKMICU ZA 10-PROMASI ODLUCUJUCI PENAL,DA SU IZGUBILI DZABA MU 90 ODLICNIH MINUTA SVI BU SE MAJKE SJETILI,OVAKO DOBILI I SVE SE ZABORAVI TAKAV JE FUDBAL
Muharemovicu odlazi iz Zelje

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 14 maj 2013, 21:59

galeb je napisao/la:Izgubili smo kup, dobili smo Šabana :D limVo te ljoŽe!!
Sad čitam članak, Vlado Jagodić ga tražio u januaru...

Šaban Pehilj karijeru bi mogao nastaviti u zeničkom Čeliku. Mladi fudbaler Željezničara nije imao veliko povjerenje menadžera Plavih Amara Osima u jesenskom dijelu sezone, pa bi u potrazi za boljom minutažom, sreću mogao potražiti na Bilinom polju.

U razgovoru, Pehilj je kazao da ne bi imao ništa protiv promjene sredine ako bi mu to donijelo veću minutažu.

''Bilo je nekih razgovora, razgovara sam s Vladom Jagodićem koji me želi dovesti, ali sve je do Amara Osima. Ako on procijeni da ne mogu doprinijeti igri tima, otišao bih, zašto ne. Želim igrati, želim minutažu i to mi je najvažnije'', govori napadač Plavih koji je osim za bh. prvaka, u dosadašnjoj karijeri igrao za Olimpic, Podgrmeč i Kozaru.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 14 maj 2013, 22:00

zeljocity je napisao/la:
likusa je napisao/la:kako i kome prijaviti igraca koji je sirio navode o namjestanju ?
Pa valjda u policiju..
Mozes i u posti, samo trebas ispuniti obrazac, izvagati i to je to !!

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 14 maj 2013, 22:01

BeastZE je napisao/la:
amko21 je napisao/la:u subotu napuniti Grbavici i zahvaliti se našim lavovima, jer ipak vratiti se u igru kad gubis 1 0 i onda u penalima 3 0 ne može svako.
Bolje nas 3000 gradske raje i gospode, nego vas 6000 šabana i smogovaca. Duplo više vrijedimo od vas!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 14 maj 2013, 22:02

BeastZE je napisao/la:
smrdo jesil to duhovit?

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 maj 2013, 22:02

Ja cu vas sada fino zamoliti da dođete u subotu svi,pozdravite šampione i da se ori cjeli dan kroz grad Sarajevo ;)
Ja te volim, volim Željo..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2013, 22:03

bparena je napisao/la: Samo nemoj ponovo montirati skandiranje Zenicana pa ce sve biti OK. To je samo vama jade palo na pamet. Ni Čeliku ni Borcu ni Sarajevu ni nikome to nije palo na pamet....
http://www.timeanddate.com/countdown/ge ... jio+trofej

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 maj 2013, 22:03

Meni nisu jasni ovi likovi iz Zenice (izuzetak crni gavran koji je korektan lik) koji dođu ovdje i pišu debilne postove, raduju se Željinom porazu. Ono...??? Koliko jadan moraš biti da ti sreću predstavlja poraz neke lijeve ekipe??? Ja bih sam sebe prijavio u neku mentalnu ustanovu ako budem počeo voditi računa o drugim klubovima umjesto o svom. Al' haj', valjda je tolika suša trofeja i nedostatak ikakvog sportskog uspjeha u Zenici i nabijanje kompleksa od strane Amara učinilo svoje. Ne d'o Bog nikom. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 maj 2013, 22:03

Jedno je sigurno, a to je da ce SEF nakon ove sezone krenuti u stvaranje nove ekipe, jer se ova previse zasitila i dugo je na okupu i mislim da su u ekipi potrebni neki novi vjetrovi.
Naredne sezone ce biti jos dosta teze doci do nove titule, ali ipak se uzdama u SEF-a i njegovu genijalnost.

Za sve one kojima je tesko pao ovaj poraz nek procitaju ovaj tekst, jer on doslovno opisuje naseg Zelju...
Postoje ljudi koje impresionira to što je neki klub radnički klub, što je osnovan teškom mukom, što je kroz historiju prolazio kroz teške faze, što ga je svaka vlast probala rasformirati u svakoj pogodnoj situaciji, što je mukom dolazio do trofeja, što je ispadao uzdignute glave, što je i poraze primao stojički... Klub se zbog toga zavoli. I kad čuješ ime tog kluba, kad vidiš njegov dres, stadion... Pomisliš na sve to.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 14 maj 2013, 22:04

dino lj je napisao/la:Ama ljudi dragi sta vam je,nismo uzeli kup pa eto odma nasta kraj svijeta.U zadnje cetiri godine uzeli smo pet trofeja,koje smo do juce samo sanjali.Liga jeste losa,kvalitet naseg klubskog fudbala je ocajan i objektivno za duzi period nece biti napretka,jer nam je i drzava na ekonomskom izdisaju i dnu,ali bez obzira na sve postujte ove uspjehe,jer i drugi su imali priliku da ih postignu ali nisu.Manite se pljuvanja i vrijedjanja igraca,ko je po Amaru zasluzio ostace ko nije nece i vidjecemo sta ce biti.Od utakmica u Evropi ne ocekujem ama bas nista posebno,osim mozda malo srece i neki blazi poraz,jer para za pojacanja nema.
Sirokom cestitke na osvojenom kupu i sretno u Evropi i nama i njima,kao i komsijama i cetvrtom predstavniku,a volio bi da cetvrti predstavnik bude Olimpik ili Celik.
I raja daj ba vise ne prepucavaj te se sa pojedinim padobrancima i trolovima,u zadnjih par sati od teme se napravili Meksicku sapunicu.
Dino buraz, pozdrav za tebe, vidi sto se ovi manijaci i robovi bukvano kolju- zalosno.
Ja se slazem sa tim s tobom sto si napisao, ali zamisli da Olimpic udjeu Evropu, koliku bi on podrsku imao, kada govorimo o navijacima - realno jadnu. Borac ili Celik to bi bilo najbolje rjesenje s tog aspekta -atmosfere na stadionu.
Realno Olimpic drzi sve u svojim rukama, trenutno je treci, igra u gostima u Bijeljini i kod kuce protiv nas, sa dvije pobjede to je to. Borac ceka kiks Olimpica ili protiv nas ili u Bijeljini, dok nama treba pobjeda protiv Olimpica uz uslov da ili Gosk ili Travnik iznenade Borca - jako tesko.

Zelji zelim sto boljei sto dostojnije predstavljanje u Evropi (najiskrenije) ;)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 14 maj 2013, 22:05

Iako sam Pitar iskreno sam navijao za Zelju,zao mi je sto niste uzeli Kup. Vaznije od toga je da Svabo bude dobro.

Neko gore spomenu cifre sta kako,pa evo i mog skromnog misljenja.U stvari vrlo je jednostavno, sta se u BIH moze uraditi? Najprije ,samo za mladog supertalenta mozes uzeti vece pare,za Adilovica,Torlaka,Hadjica ne. Ne sto ne vrijede vec jednostavno dolaze iz slabe lige.
Da bi i za mladog uzeo vecu lovu,moras mu na vrijeme dati dugi ugovor i velike pare za nase uslove (lupam 100 000km za potpis) pa da mozes imati klauzulu u ugovoru da ide npr za milion eura. Pitanje je ko to moze (po meni prije ko to hoce).
Takvih igraca je bilo i ima,koji toliko vrijede.E sad, druga je stvar sto svi od uprava,navijaca,trenera zele instant uspjeh. Bolje 200 milja sad nego 2 miliona za 2 god. Tako je godinama u svim klubovima,golo prezivljavanje.
Sjetimo se primjera Skore,veliki talenat koji je na trening isao trolom,a delegati za njega trazili milion od Marseja,na kraju cuna.Ne mozes dobiti nesto a da ne ulozis nista,itditd.
Sve dok imamo povratnike tipa Dzakmica,Smajica petog desetog koji uzimaju mjesto mladim igracima tu nema zarade.Oni prvenstveno dodju da se vrate u formu pola god pa opet vani,a klubu opet cuna.
Pa Pehilj je veceras u 3 dodira s loptom vise pokazao nego pola ekipe. Sto taj decko vise ne igra?
Hodjic je veliki promasaj Zelje,steta sto nece zaraditi na njemu,o tome se moralo ranije misliti. Radovac iz Sarajeva itd.Svi idu za sicu i nazalost tako ce biti i dalje sve dok neko ne pojednostavi stvari,pocne stvarati igrace,ulagati novac u njih i uzimati pristojnu lovu ....

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 maj 2013, 22:05

a možeš opcionalno prijaviti i nailovoj materi :mrgreen:

šalu na stranu, nismo mi na tom nivou, čak ni amar koji je jedinstven u našem fudbalu ne može da reguliše i ukine ni stvari koje je mnogo lakše regulisati i ukinuti od šuplje priče na fejsbuku i po kafanama...

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 14 maj 2013, 22:06

halo ba ljudi nema veze sta vam je u subotu slavimo titulu ako ste zaboravili a osvojili su je isti ovi igraci
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 maj 2013, 22:06

BeastZE je napisao/la:
interesantno ko dodze i pita ovo...ne,nece nas biti 3000.Ako mozes dodzi,idemo ja i ti na pivu,pa na stadion e kada se sve zavrsi idi u nicaZe pa ispricaj raji kako je to kada se titula slavi...
Zadnja izmjena: zeljo4life, dana/u 14 maj 2013, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Amare hvala ti...

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 14 maj 2013, 22:06

Crni gavran je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Ama ljudi dragi sta vam je,nismo uzeli kup pa eto odma nasta kraj svijeta.U zadnje cetiri godine uzeli smo pet trofeja,koje smo do juce samo sanjali.Liga jeste losa,kvalitet naseg klubskog fudbala je ocajan i objektivno za duzi period nece biti napretka,jer nam je i drzava na ekonomskom izdisaju i dnu,ali bez obzira na sve postujte ove uspjehe,jer i drugi su imali priliku da ih postignu ali nisu.Manite se pljuvanja i vrijedjanja igraca,ko je po Amaru zasluzio ostace ko nije nece i vidjecemo sta ce biti.Od utakmica u Evropi ne ocekujem ama bas nista posebno,osim mozda malo srece i neki blazi poraz,jer para za pojacanja nema.
Sirokom cestitke na osvojenom kupu i sretno u Evropi i nama i njima,kao i komsijama i cetvrtom predstavniku,a volio bi da cetvrti predstavnik bude Olimpik ili Celik.
I raja daj ba vise ne prepucavaj te se sa pojedinim padobrancima i trolovima,u zadnjih par sati od teme se napravili Meksicku sapunicu.
Dino buraz, pozdrav za tebe, vidi sto se ovi manijaci i robovi bukvano kolju- zalosno.
Ja se slazem sa tim s tobom sto si napisao, ali zamisli da Olimpic udjeu Evropu, koliku bi on podrsku imao, kada govorimo o navijacima - realno jadnu. Borac ili Celik to bi bilo najbolje rjesenje s tog aspekta -atmosfere na stadionu.
Realno Olimpic drzi sve u svojim rukama, trenutno je treci, igra u gostima u Bijeljini i kod kuce protiv nas, sa dvije pobjede to je to. Borac ceka kiks Olimpica ili protiv nas ili u Bijeljini, dok nama treba pobjeda protiv Olimpica uz uslov da ili Gosk ili Travnik iznenade Borca - jako tesko.

Zelji zelim sto boljei sto dostojnije predstavljanje u Evropi (najiskrenije) ;)
Realno! Hvala majstore, jedini vrijediš od svih :D

P.S. U subotu proslaviti aBd i ozdravljenje naše legende Štrausa, nadam se da će biti sve okej sa njim ;)

galeb
Kontakt:

Post Postao/la galeb » 14 maj 2013, 22:06

Anonimac je napisao/la:
galeb je napisao/la:Izgubili smo kup, dobili smo Šabana :D limVo te ljoŽe!!
Sad čitam članak, Vlado Jagodić ga tražio u januaru...

Šaban Pehilj karijeru bi mogao nastaviti u zeničkom Čeliku. Mladi fudbaler Željezničara nije imao veliko povjerenje menadžera Plavih Amara Osima u jesenskom dijelu sezone, pa bi u potrazi za boljom minutažom, sreću mogao potražiti na Bilinom polju.

U razgovoru, Pehilj je kazao da ne bi imao ništa protiv promjene sredine ako bi mu to donijelo veću minutažu.

''Bilo je nekih razgovora, razgovara sam s Vladom Jagodićem koji me želi dovesti, ali sve je do Amara Osima. Ako on procijeni da ne mogu doprinijeti igri tima, otišao bih, zašto ne. Želim igrati, želim minutažu i to mi je najvažnije'', govori napadač Plavih koji je osim za bh. prvaka, u dosadašnjoj karijeri igrao za Olimpic, Podgrmeč i Kozaru.
Ne znam za vas, ali gledajuci ga prosle godine u Kozari (cini mi se) meni se pravo svidio. Prava je 9. Steta samo sto je malo trom, ali fizicke predispozicije su mu za 10.. Zagradit' se, okrenuti, sut ,po mom misljenju ima da moze biti mozda cak i prvi spic. Al eto, na Adilu se pare hoce zaraditi, mene je Adi kupio svojom borbenoscu, bez obzira sto ne zna..

U svakom slucaju gledajuci ko je izvodio penale ( Cola, Stanic, Hasanovic,Svraka, Pehilj) drago mi je vidjeti da im Osim daje to potrebno iskustvo za koje se nadam da ce im puno pomoci u karijeri..

Ja sam u ovoj tekmi vidio vise pozitivnog nego negativnog. Za vikend u DOLINU! Svima lijep pozdrav i vidimo se ! :lol:

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 maj 2013, 22:07

Titula uzeta bez Zebe, Beslije, Bekrica, Kvesica, Zolotica najboljih igraca ove lige. Adilovic ima opet sjajnu statistiku, drugi je strijelac lige sa 14 golova(ne znam koliko u kupu) i ja mislim 6-7 asistencija. Za njim Svraka sa 8 golova. Tako da ocekujem njihovu prodaju.
Takodjer dobili smo 3-4 pojacanja u vidu E. Colica, Stanica, Hodzica i Tomica, a evo i Pehilj pokazuje da zna.
Na kraju krajeva uspjesna sezona.
NO PYRO NO PARTY

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 14 maj 2013, 22:08

TheGreatest10 je napisao/la:
BeastZE je napisao/la:
Bolje nas 3000 gradske raje i gospode, nego vas 6000 šabana i smogovaca. Duplo više vrijedimo od vas!
Pa gradska raja i gospoda je uvijek navijala za Sarajevo,a svi ostali za zelju :D Hocel to vam Pitari na proslavi biti :lol: :lol: :lol: Šaban ti je Pehilj :lol: :lol:
::::SAMO ČELIK::::

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Zeljinodijete1921 i 217 gostiju.