FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kenanbrajic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kenanbrajic » 04 jun 2015, 11:51

bordoboy2014 je napisao/la:Ne trebamo očekivati velika ulaganja u igrački kadar seniorskog tima.

Svim klubovima je primarni prihod ostvaren na matičnom tržištu (nacionalna liga), što prihodi od ulaznica, televizijskih prava, sponzora i sl. BiH liga, i generalno država, marketinški i nije interesantno područje za velike kompanije. (Stoga upravi treba odati maksimalno priznanje što su uspjeli dovesti Turkish Airlines za sponzora).

Osnovno tržište na kojem djeluje FK „Sarajevo“ je BiH. Koliko god bude dobar klub, prihodi su minimalni, troškovi takmičenja su uvijek veći. Od samog takmičenja u BiH ne mogu se ostvariti prihodi veći od toškova – kajmak je samo ono što se dobije za izlazak u Evropu. Da bi klub bio konkurentan u Evropi, mora se uložiti puno više od onoga što ti sama Evropa donosi. Zato ne treba očekivati velika ulaganja u igrački kadar – bit će onolika kolika trebaju da bi se redovno osvajali trofeji u BiH. Zbog svega ovoga je Akademija ključni elemenat za dugoročni uspjeh kluba. Stalni priliv kvalitetnih momaka iz Akademije, njihovo kaljenje kroz seniorski tim i plasman na zapadnoevropska tržišta (Kortrijk, Cardiff) je ono što biznismenu treba. A da li Tan ima i nekih filantropskih namjera, vidjet ćemo.
Dijelim misljenje.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 04 jun 2015, 12:43

ISTINA ZA VEDRANA
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 04 jun 2015, 12:47

Covjek je donio titulu.. Ako neko drugacije misli onda nek se zapita koliko je realan. Imao je svojih losih utakmica kao i svaki igrac na planeti. Ocekivati da igrac na njegovoj poziciji ne grijesi je suludo. Eto nadjite boljeg. Mislim da smo malo nezahvalni. Inace smo uvijek takvi. O kakvom znoju je rijec ljudi dragi pa covjek se vraca po loptu do stopera redovno. Od Olimpica je lik na svom nivou jer do tad ga je Meho gusio. I ganjao je redovno sa Benkarom u napadu. Ocekivati od njega da je Iniesta to je presmijesno. Nama niko ne valja. Mene bi bilo stid reci za igraca koji mi je donio titulu da treba da ide iz mog kluba. Trio u sredini koji imamo Radovac Cimi i Stojcev je strasan, cim jedan fali lose je. Ja koliko znam Velkoski je mlatarao rukam kad je u Vitezu izgubio loptu ne Stojcev. Jos sam i to zaboravio spomenuti, ko je Ahmadu dao asist na teskom gostovanju kod Radnika ? Nije Bilbija sigurno. A neki ovdje bi radije Bilbiju nego njega nakon svega. Kaze covjek ne sjeca se kad je dao dobar pas na 10metara. Pa onda pasa nisi bio na utakmicama. Da , on to sigurno namjerno nonsalantno igra. A covjek koliko mu je drago skine dres protiv Slavije kad je zabio gol. Ali eto nadjite boljeg. Probalo se s Mešom pa smo vidjeli. A Dženo hladno za Stojceva rece: Ja volim takve igrace koji mogu odluciti utakmicu jednim potezom. Je.bi ga Dzeno bolje mi znamo, ta cete vi levati u strucnom stabu. Toliko.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 13:04

Meni taj gol i dvije tri asistencije (iako su donijele titulu) ne moze izbiti iz sjecanja kakve partije je Miki pruzao. Ja nikad nisam rekao da je los igrac, vec da treba popraviti voljni momenat i igrati punom parom. Ja ne znam buraz kakve si ti utakmice gledao, ali on zaganja dva do tri puta po utakmici, ulazi u duele kao da je na suprotnoj strani spanski inkvizitor... Pusta Cimija da trci za svakim igracem koji vodi loptu kroz sredinu itd...
Znam ja da svi mislite da sam nezahvalan, ali iznijeti cinjenice ne znaci biti nezahvalan.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jun 2015, 13:07

To je vise ŠBB-KBB. A cinjenice su da je u finisu sezone igrao veliku ulogu u osvajanju titule

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jun 2015, 13:08

Raja je spominjala neke privatne probleme kod Stojceva, to svakako moze da utice na igru, najbolji primjer je Okic, koji se totaalnoo pogubio...nakon privatnih problema. Po meni to nije nikakvo opravdanje, nego stvar neprofesionalizma !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 jun 2015, 13:10

Tako je, uvijek se treba razdvojiti privatno i poslovno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

R2D2
Kontakt:

Post Postao/la R2D2 » 04 jun 2015, 13:15

Covjek koji Benki namjerno ne zeli dodati niti jednu loptu na utakmici, nema sta raditi u ozbiljnoj ekipi.
A takvih utakmica je koliko god hocete bilo, pogotovo za Kodrinog vakta gdje ga je ovaj vise nego ocito bojkotovao.
Krajnje bezobrazn igrac i igrac za male ekipe.
Nadam se da cemo mu vidjeti ledja sto prije.

Mesa proradi ko Boga te molim!!!
Zadnja izmjena: R2D2, dana/u 04 jun 2015, 13:16, ukupno mijenjano 2 puta.
STOP MITOMANIJI!!!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 13:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:To je vise ŠBB-KBB. A cinjenice su da je u finisu sezone igrao veliku ulogu u osvajanju titule
Nije to sbb kbb, to su stvari koje su se DESAVALE u proslosti, kao i to da je itekako svojim potezima zasluzan za titulu. Ako vrati igru koju je imao nekada, niko sretniji od mene, a ovako je suvise neozbiljno skroz oslanjati se na njega.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2015, 13:27

Al mi se u globalu slažemo svi.
Trio Samir - Gojko - Miloš je definitivno najbolji i kad jedan fali odmah to nije to. I kad neki nije na svom nivou opet to nije loše. Ali mi hoćemo da svi bar 70 % utakmica odigraju na nivou, e možete zamisliti šta bi tek onda radili.
Kritikujemo Miloša jer znamo da može bolje, a nisam primjetio da mišljenje većine da on treba otići.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 04 jun 2015, 13:32

Ima li ljudi kakvih naznaka za pojacanja.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jun 2015, 13:39

Pojacanja i slicno :rol: :rol:

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 04 jun 2015, 13:40

Gomis99 je napisao/la:Covjek je donio titulu.. Ako neko drugacije misli onda nek se zapita koliko je realan. Imao je svojih losih utakmica kao i svaki igrac na planeti. Ocekivati da igrac na njegovoj poziciji ne grijesi je suludo. Eto nadjite boljeg. Mislim da smo malo nezahvalni. Inace smo uvijek takvi. O kakvom znoju je rijec ljudi dragi pa covjek se vraca po loptu do stopera redovno. Od Olimpica je lik na svom nivou jer do tad ga je Meho gusio. I ganjao je redovno sa Benkarom u napadu. Ocekivati od njega da je Iniesta to je presmijesno. Nama niko ne valja. Mene bi bilo stid reci za igraca koji mi je donio titulu da treba da ide iz mog kluba. Trio u sredini koji imamo Radovac Cimi i Stojcev je strasan, cim jedan fali lose je. Ja koliko znam Velkoski je mlatarao rukam kad je u Vitezu izgubio loptu ne Stojcev. Jos sam i to zaboravio spomenuti, ko je Ahmadu dao asist na teskom gostovanju kod Radnika ? Nije Bilbija sigurno. A neki ovdje bi radije Bilbiju nego njega nakon svega. Kaze covjek ne sjeca se kad je dao dobar pas na 10metara. Pa onda pasa nisi bio na utakmicama. Da , on to sigurno namjerno nonsalantno igra. A covjek koliko mu je drago skine dres protiv Slavije kad je zabio gol. Ali eto nadjite boljeg. Probalo se s Mešom pa smo vidjeli. A Dženo hladno za Stojceva rece: Ja volim takve igrace koji mogu odluciti utakmicu jednim potezom. Je.bi ga Dzeno bolje mi znamo, ta cete vi levati u strucnom stabu. Toliko.
Nije on sam donio titulu, jer koliko god je bitan njegov gol isto je bitan i gol Velkoskog, pa i Benke. Isto toliko je bitan i gol Velkoskog protiv Širokog, gol Duljevica protiv kona, gol Benka protiv Olimpika, Kallasija protiv Radnika... Sve su to bitni golovi, jer da nije pogodio Benko ili Velkoski u Istocnom ostalo bi 2:2, a Stojceva bi razapeli na sred Ferhadije. Ako i dalje bude imao isti pristup, nadam se da mu se nece ponuditi novi ugovor ili eventualno na klupu preseliti. Ne znam koje si ti utakmice gledao, ali igrac koji najviše mlatara rukama i buni se je Stojcev. To se najcešce dešava između njega i Leona. Kad vec prozivaš Bilbiju, isti taj Bilbija ima više i asistencija i golova od Stojceva za proteklu sezonu.
Stojcev je majstor i maestro sa loptom, ali nikad ništa ozbiljno nece uraditi u karijeri, baš zbog tog bezobrazluka, nonšalancije i samog pristupa. On je igrac za termina, a ne za ozbiljnog tima.
Das Ist Walter

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 04 jun 2015, 13:41

Stojčev je do utakmice sa Slavijom igrao preko neke stvari i bio je jedan od lošijih pojedinaca, čak je i u toj utakmici bio užasno
loš, samo što se iskupio golom, ispostaviće se važnim i presudnim golom za titulu. Igrač koji je najviše imao netačnih dodavanja...
Sve je to jako iritiralo navijače, uslijedilo je nezadovoljstvo, čuli su se i zvižduci, kritike na njegov račun... da bi, nakon toga,
u finišu prvenstva, Stojčev odigrao puno bolje i ozbiljnije... da li treba ostati ili ne, ne znam, ali ja čekam da vidim spremnog
Alispahića od prve minute...
F.K.SARAJEVO

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jun 2015, 13:44

Bico nema tehniku kao Milos, nema tu magiju, lucidnost, ali se Bico bori kao lav. Kad skontam kako je docekan, sta je sve slusao s tribina, lik je totalno zasluzio novi ugovor... Hebo ti Milosevu magiju ako ces je cekati 5 utakmica, a u predhodne 4 dobiti secer zbog njegove (ne)igre... Takodje puno vise od Mese ocekujem, kad prodje pripreme s ekipom.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 04 jun 2015, 13:50

pozz bordo braco!!!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jun 2015, 13:52

Dobro dosao brate :thumbup:

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 04 jun 2015, 13:58

belosevic28 je napisao/la:Dobro dosao brate :thumbup:
hvala brate,dosao i ja koju suplju da bacim,nadam se da necu smoriti mnogo :salut:

HordasDobrinja
Kontakt:

Post Postao/la HordasDobrinja » 04 jun 2015, 14:08

Pozdrav Bordo braci !
Vec duze vremena citam ovaj forum i pratim komentare , vjesti o nasem voljenom klubu , pa reko da se i ja pridruzim .
Veliki pozzz za Motema, Panteliju , Heada , THEC ... da vas sve ne nabrajam i veliki pozz za raju iz drugih krajeva BiH a posebno za nase dijasporce :tralala:
Veliki pozz za naseg "pesimistu" hilmu :mrgreen:
Nadam se da cemo se druziti i zajedno slaviti :bih: :bih:
Nasa ljubav ko Trebevic , ponos u nama !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 14:12

Dobro dosli obojica. Nemojte se previse mezit sa konama pa da letite u banovice. :D :bih:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss, Kyle88, r3m1, tajsamja i 52 gosta.