FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 15 feb 2010, 20:34

vjeran1987 je napisao/la:nema navijacke scene na ovom forumu :lol:
a citam modria istupa iz lige,mislim da bi i mi tu profitirali malo posto smo izgubili,siroki je pobijedio kao i zrinjski cini mi se,to bi znacilo da bi se borba za prvaka ucinila znatno zanimljivijom ali za naseg zelju dosta povoljnije mislim...pile seyo stole vi znate kako to ide 8-)
Vjerovatno bi se tako desilo,jer u slucaju odstupanja,trebalo bi da se brisu bodovi iz prethodne polusezone...cisto sumnjam da ce se to desiti,jer bi nastao totalni haos oko pravilnika,ovoga,onoga,mnogi bi se bunili,neki bi profitirali i mislim da zbog toga nece doci do gasenja...mogu oni komotno s juniorima odigrati polusezonu,jedini je problem,ko bi im placao putovanja na gostovanje i silne kotizacije za sudjenje,mogao bi im pomoci savez oko toga,cisto da smire polusezonu...bez veze bi bilo da samo ugase klub tek tako,nije to ni tako jednostavno...izvinjavam se na of topicu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 15 feb 2010, 20:40

Schlager je napisao/la:
Bilo je uživanje igrati u onakvoj atmosferi, naši navijači su bili izvrsni, a mislim da smo i mi na terenu ispunili zadatke trenera i uspješno se nosili s Hajdukom
Malo se pretjeruje sa velicanjem te atmosfere na Poljudu,jos ce neko sa strane pomisliti da mi igramo po pasnjacima pred stotinjak gledalaca i da je nasim klubovima vrhunski dozivljaj doci u Split i vidjeti kako izgleda 6000 gledalaca.Mislim da je to samo zbog toga jer je poljudski stadion lijep kao gradjevina,mada je toliko zapusten da sam se prosle godine zgrozio,WC nije ociscen jedno 10 godina a mokraca i fekalije su visine 20-tak centimetara...

Hocu da kazem da je Zeljeznicar samo u jesenjem dijelu odigrao desetak utakmica i sa vise gledalaca i sa boljim navijanjem....ovdje u Banjaluci je bilo 13 000....
dobar si jarane :mrgreen:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 feb 2010, 20:41

ARES je napisao/la:
drop je napisao/la:

Da malo ne pretjerujete :?: ne kažem da je HNL neka strašna liga,da je u rangu Bundesa ali je ipak bolja i mnogo mnogo organizovanija....naša liga je dno dna,klasicni cirkus - govorim o organizaciji lige.
Nebi se baš ni složio po pitanju navijacke scene...BBB je možda najjaca navijacka skupina na balkanu,najorganizovanija sigurno,znamo sve o Torcidi,ne treba zaboraviti ni Armadu koja je vrlo kvalitetna,Kohorta takođe.
Bolje da suptilno pricas, da neki ne skontaju poentu tvog posta :)
Ako cemo realno, Grobari su najbolji navijaci na prostorima bivse Jugoslavije !
Treba dozivjeti onaj delirijum kada cijela tribina skace i pjeva " Gdje god ti da igras...". Bosanske navijacke skupine , kao i cijela liga mnogo kasne u odnosu na komsije. Primjera radi u Rim je otislo oko 4 000 Hajdukovih navijaca, dok bi Manijaka ili Hordi otislo 200 u vrh glave.

Kada vec govorimo o ligama, treba pogledati glavne gradove. Dinamo, Zeljo, Partizan, Zvezda... svi imaju svoje, vlastite stadione, dok FK Sarajevo koristi gradski stadion. Nije provokacija, ali to je sramota za jednog od najuspjesnijih klubova u BiH. Isto tako smijesno je dovoditi isti taj klub u spekulacije da igra u nekoj Vogosci :roll:
Ne znam za vas, ali meni je uzivancija doci na Poljud i navijati zbog onakvog ambijenta. Vjerovatno da nas nije zadesio rat, i Grbavica bi bila mnogo ljepsa ali o tom po tom.

Da ne peglam.. kako su ovi nasi , igrali protiv Slobode ?
1-1 Kerla dao gol!
Hocel se vise otvorit taj FKZ.COM svaki dan nam govore sutra ce ,sutra ce nikad .. . zar je to toliko "cudo" od weba da ga morate 2 mjeseca radit. :roll:

bang
Kontakt:

Post Postao/la bang » 15 feb 2010, 20:46

ARES je napisao/la:
drop je napisao/la:

Da malo ne pretjerujete :?: ne kažem da je HNL neka strašna liga,da je u rangu Bundesa ali je ipak bolja i mnogo mnogo organizovanija....naša liga je dno dna,klasicni cirkus - govorim o organizaciji lige.
Nebi se baš ni složio po pitanju navijacke scene...BBB je možda najjaca navijacka skupina na balkanu,najorganizovanija sigurno,znamo sve o Torcidi,ne treba zaboraviti ni Armadu koja je vrlo kvalitetna,Kohorta takođe.
Bolje da suptilno pricas, da neki ne skontaju poentu tvog posta :)
Ako cemo realno, Grobari su najbolji navijaci na prostorima bivse Jugoslavije !
Treba dozivjeti onaj delirijum kada cijela tribina skace i pjeva " Gdje god ti da igras...". Bosanske navijacke skupine , kao i cijela liga mnogo kasne u odnosu na komsije. Primjera radi u Rim je otislo oko 4 000 Hajdukovih navijaca, dok bi Manijaka ili Hordi otislo 200 u vrh glave.

Kada vec govorimo o ligama, treba pogledati glavne gradove. Dinamo, Zeljo, Partizan, Zvezda... svi imaju svoje, vlastite stadione, dok FK Sarajevo koristi gradski stadion. Nije provokacija, ali to je sramota za jednog od najuspjesnijih klubova u BiH. Isto tako smijesno je dovoditi isti taj klub u spekulacije da igra u nekoj Vogosci :roll:
Ne znam za vas, ali meni je uzivancija doci na Poljud i navijati zbog onakvog ambijenta. Vjerovatno da nas nije zadesio rat, i Grbavica bi bila mnogo ljepsa ali o tom po tom.

Da ne peglam.. kako su ovi nasi , igrali protiv Slobode ?
Otkud ti to znas tako nesto mozes reci kada budemo imali priliku otici i ode nas dvjesta

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 feb 2010, 20:48

Kad igra Zeljo protiv Rudara..? :?
Iako sam rodjen tamo, volio bih da ih Zeljo unisti.. :mrgreen: :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 feb 2010, 20:57

ARES je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Kad igra Zeljo protiv Rudara..? :?
Iako sam rodjen tamo, volio bih da ih Zeljo unisti.. :mrgreen: :mrgreen:
7. kolo koliko se ja sjecam. U datum nisam siguran, a vjerujem ni ljudi iz saveza :D
Ma jok Rudar iz Prijedora, nego Kakanjski (prijateljska utakmica)... :D :D :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 15 feb 2010, 21:05

a boccacio buraz sve je moguce,a nebi se imali na sta buniti jer bi opet bilo sve regularno,a nas savez se zna oduprijeti pritiscima :lol:

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 15 feb 2010, 21:13

Kako ste prošli sa Slobodom? 8-)

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 15 feb 2010, 21:19

vec sam za slobodu reko umorni su nemotivisani isarana ekipa ma sve u svemu je ok bit ce ovo ok u prventstvu ipak oko 12 utakmica u 15 ili 20 dana
svoj ti pos'o !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 feb 2010, 21:22

Mladi veznjak iz Banovića odlično se snašao na Grbavici: Edin Višća - najveće pojačanje Želje
Edin Višća u utakmici protiv Hajduka bio jedan od najboljih igrača Želje

Motiv, želja i htijenje koje smo pokazali protiv Hajduka trebamo pokazati odmah u 1. kolu i protiv Čelika. Imamo kvalitet i to smo i dokazali i uvjeren sam da Željo može izboriti Evropu, smatra 19-godišnji veznjak plavog tima

Iako je u Željezničar stigao još tokom ljetnog prelaznog roka, mladi veznjak Edin Višća nije imao pravo nastupa u jesenjem dijelu iz dva razloga. Prvi je što njegov nekadašnji klub nije na vrijeme dostavio ispisnicu, a drugi je povreda. Međutim, 19-godišnji Višća je tri mjeseca vrijedno trenirao i strpljivo čekao pravo nastupa, a prema izvještajima sa pripremnih utakmica plavog tima, ovaj mladi igrač mogao bi biti i Željino najveće pojačanje na proljeće.

"Prije dolaska na Grbavicu bio sam na probi u Hajduku i CSKA iz Moskve, gdje nisam razočarao, ali nisam završio posao. Nakon toga sam stigao na Grbavicu, gdje sam potpisao ugovor na tri godine", kaže nam Višća i dodaje kako se super snašao u plavom timu, te da su ga suigrači odlično prihvatili.
Prema pisanju hrvatskih medija, Višća je bio jedan od najopasnijih igrača Želje na Poljudu.
"Shvatio sam ozbiljno pripreme i za sada sve super ide. Postigao sam i nekoliko pogodaka, a protiv Hajduka sam imao i motiv više, jer sam im htio dokazati da su pogriješili što me nisu zadržali."

Srećom po Željezničar, Višća nije prošao probu u Splitu, a u telefonskom razgovoru iz Međugorja, gdje se Željo priprema za nastavak sezone, dodaje kako igra protiv Hajduka treba biti smjernica za igre u Premijer ligi BiH.

"Motiv, želja i htijenje koje smo pokazali protiv Hajduka trebamo pokazati odmah u 1. kolu i protiv Čelika. Imamo kvalitet i to smo i dokazali i uvjeren sam da Željo može izboriti Evropu. Imamo priliku u Kupu, a ni prvenstvo nije izgubljeno", smatra Višća, koji se nada kako će igrama u Željezničaru uspjeti izboriti i mjesto u mladoj selekciji BiH.

"Cilj mi je bio izboriti mjesto u početnih 11 Želje, jer to nije nimalo lako, s obzirom na jaku konkurenciju. Ipak, moram raditi još i više, ako želim sačuvati mjesto u ekipi, koje sam izborio, a nadam se da će moje kvalitete prepoznati i u mladoj reprezentaciji. Ne volim o tome pričati kroz štampu, već ću se probati dokazati na terenu."

Višća nam je na kraju priznao da mu gode pohvale trenera Amara Osima, kojeg smatra jednim od najboljih bh. stručnjaka, te priznaje kako nikad nije gubio nadu da će uspjeti izboriti mjesto u sastavu Željezničara, koji bi ovom momku mogao biti odskočna karijera za neki evropski klub

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 15 feb 2010, 22:13

neko mi je govorio da probam osnovat TM 87 Livno koliko je potrebno clanova i ostale inf. ako neko zna u vezi toga neka mi kaze,jer kada skontam lakse je i na tekme i sve ostalo :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 22:45

Utakmica protiv slobode u kojoj je Amar dao sansu skoro svim igracima a neki su bili i na postedi jer se odigrao veliki broj utakmca tipa Culum,Serdarevic itd ono sto je dobro da je Mesic poceo raditi punom parom i on je usao sa klupe.Sto se tice generalke nema jos nista dogovoreno a ako i ne uspiju sta dogovorit igrace protiv Sutjeske iz Foce.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 15 feb 2010, 22:54

Ovo vec treci ili cetvrti put se pise rezultat, to toliko tesko procitat par komentara?!
010 ISN'T JUST A CODE

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 feb 2010, 22:59

sve ponavljaju po 100 puta, znaju samo pisati, niko nista ne čita!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 feb 2010, 23:03

Treba uvijek prvi post na svakoj stranici biti nešto u stilu "ova tema ima više od jedne stranice, koje možete pregledati tako što ćete kliknuti na redne brojeve pri vrhu ili dnu stranice".
Čujem da je Amar danas prekinuo utakmicu i istjerao cijeli prvi tim iz igre i poslao ih na trčanje. Neka neko potvrdi ili demantuje.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 15 feb 2010, 23:03

Pile svaka cast za sve informacije to je hiljadu posto tacno,sve sto napises i samo radi tvojih postova citam i posjecujem ovaj forum...

I ne smijem SEYU zaboraviti :D

Pozdrav veliki :D
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 23:18

S obzirom da se modrica raspada, ne znam imaju li sta igraca koji vrijede meni je onaj njihov Jovica Stokic djelovao kao da zna igrat lopte, znam da je isao na probu negdje u njemacku i nije prosao jos pocetkom ove godine...I primjetio sam jednog stopera ove godine protiv olimpika kad su igrali ali nisam siguran o kome se radi djelovao je jak ko zemlja...
Sto se tice ovoga sto je zeljovac rekao mogu ce je jer ja imam informaciju da su igrali svi igraci koji su bili tu a i lici mi to na Amara da uradi tako nesto.
cr9 pozdrav i tebi
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 feb 2010, 23:27

Joco Stokić bio baš bio pojačanje. Nazabijao se eurogolova u našoj ligi, a 87.-o je godište. Imaju i Nikolu Vasiljevića, bivšeg mladog reprezentativca, koji je bio i u A reprezentaciji kad ga je trebalo prodati. Možda su još zanimljivi Jadranko Bogičević i Nemanja Stjepanović, koji je također donedavno bio mladi reprezentativac. U svakom slučaju ne treba zaboraviti na Fatmira Bajramovića, koji se nedavno vratio "tamo gdje je SVE počelo" :D Nije ni čudo da su propali.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 15 feb 2010, 23:27

Prijeko potrebna krvna grupa 0, Rh+ na tranfuziologiji u Sarajevu. U bolnici imaju djevojku koja gubi puno krvi, a nemaju dovoljno ove krvne grupe. Mole se svi oni koji su u mogucnosti da doniraju krv ove grupe da se jave na transfuziologiju.
Rijec je o djevojci koja je ranje u pokusaju pljacke kladionice :(

Telefoni transfuziologije su: 033 567 302, 033 443 423, 033 206 588, 033 270 170.

Znam da mozda nije mjesto za ovo ali mole se svi da pomognu ko moze naravno
Pozdrav
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2010, 23:30

Željovac je napisao/la:Joco Stokić bio baš bio pojačanje. Nazabijao se eurogolova u našoj ligi, a 87.-o je godište. Imaju i Nikolu Vasiljevića, bivšeg mladog reprezentativca, koji je bio i u A reprezentaciji kad ga je trebalo prodati. Možda su još zanimljivi Jadranko Bogičević i Nemanja Stjepanović, koji je također donedavno bio mladi reprezentativac. U svakom slučaju ne treba zaboraviti na Fatmira Bajramovića, koji se nedavno vratio "tamo gdje je SVE počelo" :D Nije ni čudo da su propali.
Jeli to onaj Vasiljevic sto igra nazad? Onaj dugi sto je nosio peticu?
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”