Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la HariTz » 20 nov 2014, 16:21

Jedno je sigurno. Mi više nikada nećemo imati doktora u reprezentaciji kao što je Miske. Ono mati jednom rađa i ono šta je on radio na terenu i kako je silovao ostale repke stavljaju ga u kategoriju nedodirljivih u našoj historiji.
Što se tiče Pjanketa, nit' je ista pozicija, niti igra svoju poziciju trenutno, a nije istina da nije pružio kvalitetnih partija, asistencija i golova.
@Husika, napišeš onako par finih i objektivnih rečenica, ali kasnije uprskaš s tim što počneš s.rati po Pjaniću i to onako kao da je najveći kloc u reprezentaciji, pa do toga da se stavi na klupu. Sjašite malo sa njega, i ptici na grani je jasno da on nema nekih liderskih sposobnosti i da on sam baš i neće funkcionisati ako oko njega nije sve sistemski i kad svako zna šta igra, ali opet je jedan od najboljih. Eno ti Roma kao dokaz šta znači Pjanić. Nemoj samo, nemoj ti meni Rome, meni repka je bitnija. I meni je, ali kada se igra u sistemu , kada igra svoju poziciju i kada oko njega igrači imaju svoju određenu ulogu, Pjanke onda radi ono što treba da radi.
@Virtu4l me je isto nervirao sa Pjanićem jer ga i on pretjera, ali moje skromno mišljenje je da on želi da vidi Pjanića u punom svjetlu, da vidi kako rastura i sam drži vezni red, to jest, da njegov cijeli potencijal dođe do izražaja, da konačno vidimo za šta je on ustvari sposoban.
Virtu4lov komentar na Pjanićevu asistenciju za Džeku protiv Belgije
Tako je Pjaniću, sine moj. ( ili nešto slično :mrgreen: )
ustvari govori da on priželjkuje da Pjanić igra dobro, tako da što ga ovdje kolektivno vrijeđate i ne stoji baš. Mada treba jednom da povuče crtu između Misketa i Pjanketa i da više prestane inatiti se ostalima što su govorili, guši ga Miske bla bla.
Miralem Pjanić je naš reprezentativac, vrhunska klasa, boljeg nemamo i trebamo ga cijeniti.
U ostalom, dolazi novi trener, novi sistem, imamo svi priliku da vidimo Pjanića kako igra na pravoj poziciji, sa pretpostavkom da će igrati pravu poziciju :mrgreen: :bih:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 20 nov 2014, 16:26

Sto ti je reci reci smjena generacija.Nekad su to bili igraci koji nikom nisu dali pardona, jos sa onakvim savezom i pod onolikim pritiskom, ali nekako su uvjek igrali muski, bez predaje. Danas su to placi :plac: pi.ke kojima smeta ako se pomjere centimetar sa svoje primarne pozicije na terenu. Mogu samo zamisliti sta bi bilo sa ovom djecurlijom da su recimo igrali na Marakani, pa oni nebi trebali ni izlaziti teren.
Kad se sjetim jedan Bajramovic je igrao sa pola noge, pa Hasan, Barbarez, Miske, Hibic...Barbarez igrao libera i to muski :bow:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 nov 2014, 16:28

Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Zanimljivo da svako malo virtual i neki klon počnu diskusiju Pjanić vs Misimović, a vi se uvijek upalite kao djeca.
Ni blizu. Kad sve padne u vodu, onda se momčiluci pozovu na igračke karijere, Lyone, Rome, itd. S tim da ova posljednja rasprava jasno pokazuje ko je (bio) ko u ovoj reprezentaciji.
Lyon i Roma > Wolfsburg i Bochum

Kvalitet igraca se pokaze po klubovima za koje igra. Ne znam sta ti nije jasno. Proigrat ce Pjanic kad dodje novi selektor. :bih:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 nov 2014, 16:31

harixs je napisao/la:Sto ti je reci reci smjena generacija.Nekad su to bili igraci koji nikom nisu dali pardona, jos sa onakvim savezom i pod onolikim pritiskom, ali nekako su uvjek igrali muski, bez predaje. Danas su to placi :plac: pi.ke kojima smeta ako se pomjere centimetar sa svoje primarne pozicije na terenu. Mogu samo zamisliti sta bi bilo sa ovom djecurlijom da su recimo igrali na Marakani, pa oni nebi trebali ni izlaziti teren.
Kad se sjetim jedan Bajramovic je igrao sa pola noge, pa Hasan, Barbarez, Miske, Hibic...Barbarez igrao libera i to muski :bow:
Druže, ne možeš rezonovati stvari na principu, Barbarez je igrao 11 pozicija na terenu, Pjanić to ne može, on je plačipič.ka, on ne zna, on je kloc. Em je smiješno em je glupo.
Napisao sam iznad gore, sistemski igrač, koji zahtijeva tačnu ulogu, i određene igrače koji također imaju definirane uloge oko njega. Drugačije nikad neće znati pružiti ono najbolje. Trebamo ga znati koristiti i to je moje mišljenje.
Ono što meni kod Pjanketa najviše smeta je kad mu neko otima slobodne udarce i kornere i slično. To je ono prepuštanje nekome drugom, jer ima manjak liderskih sposobnosti. Reći da nema liderskih sposobnosti je na drugu stranu totalno pogrešno, jer znam da je opalio slobodnjak za pobjedu Rome što nije nimalo mala stvar.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 20 nov 2014, 16:34

Gori ste vi sto hranite trolove. :urnebes:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 nov 2014, 16:36

Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Zanimljivo da svako malo virtual i neki klon počnu diskusiju Pjanić vs Misimović, a vi se uvijek upalite kao djeca.
Ni blizu. Kad sve padne u vodu, onda se momčiluci pozovu na igračke karijere, Lyone, Rome, itd. S tim da ova posljednja rasprava jasno pokazuje ko je (bio) ko u ovoj reprezentaciji.
Kad Pjanić bude bio onda ćemo uporediti njegov doprinos s Zvjezdanovim. Vjerovatno će biti daleko ispred Misketa. :P

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2014, 16:39

HariTz je napisao/la: @Virtu4l me je isto nervirao sa Pjanićem jer ga i on pretjera, ali moje skromno mišljenje je da on želi da vidi Pjanića u punom svjetlu, da vidi kako rastura i sam drži vezni red, to jest, da njegov cijeli potencijal dođe do izražaja, da konačno vidimo za šta je on ustvari sposoban.

Virtu4lov komentar na Pjanićevu asistenciju za Džeku protiv Belgije ustvari govori da on priželjkuje da Pjanić igra dobro, tako da što ga ovdje kolektivno vrijeđate i ne stoji baš. Mada treba jednom da povuče crtu između Misketa i Pjanketa i da više prestane inatiti se ostalima što su govorili, guši ga Miske bla bla.

Miralem Pjanić je naš reprezentativac, vrhunska klasa, boljeg nemamo i trebamo ga cijeniti.
U ostalom, dolazi novi trener, novi sistem, imamo svi priliku da vidimo Pjanića kako igra na pravoj poziciji, sa pretpostavkom da će igrati pravu poziciju :mrgreen: :bih:
Zato što kod njih nema sredine, ide se iz krajnosti u krajnost, kritika nikad ne može biti samo kritika. Licemjerno je kad dođu oni koji su godinama pričali kako Miske guši Pjanića, da ne mogu igrati zajedno i onda sad pričaju kako oni ne igraju istu poziciju, pa se zapitaš ko je ovdje lud? Ja kažem da je bio loš protiv Kipra, oni mi lijepe slalom protiv Milana ili golčinu protiv Uniteda...? Šta ga sprječava da to uradi u dresu reprezentacije? Pozicija? Formacija? Jesu li pozicija ili formacija krivi za pogrešna dodavanja, promašen penal i petljanje pred Courtoisom? Naravno da nisu.

Kad sve to bude rješavao u našu korist, on će biti sve veći i veći, a mi ćemo imati više bodova, bez obzira na nestručnost trenera ili neke druge faktore.

Pohvalio sam asistenciju protiv Belgije, dobru partiju protiv Argentine i uvijek ću, ali to nije ništa krupno, to je njegov realni domet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 20 nov 2014, 16:40

HariTz je napisao/la:
harixs je napisao/la:Sto ti je reci reci smjena generacija.Nekad su to bili igraci koji nikom nisu dali pardona, jos sa onakvim savezom i pod onolikim pritiskom, ali nekako su uvjek igrali muski, bez predaje. Danas su to placi :plac: pi.ke kojima smeta ako se pomjere centimetar sa svoje primarne pozicije na terenu. Mogu samo zamisliti sta bi bilo sa ovom djecurlijom da su recimo igrali na Marakani, pa oni nebi trebali ni izlaziti teren.
Druže, ne možeš rezonovati stvari na principu, Barbarez je igrao 11 pozicija na terenu, Pjanić to ne može, on je plačipič.ka, on ne zna, on je kloc. Em je smiješno em je glupo.
Napisao sam iznad gore, sistemski igrač, koji zahtijeva tačnu ulogu, i određene igrače koji također imaju definirane uloge oko njega. Drugačije nikad neće znati pružiti ono najbolje. Trebamo ga znati koristiti i to je moje mišljenje.
Ono što meni kod Pjanketa najviše smeta je kad mu neko otima slobodne udarce i kornere i slično. To je ono prepuštanje nekome drugom, jer ima manjak liderskih sposobnosti. Reći da nema liderskih sposobnosti je na drugu stranu totalno pogrešno, jer znam da je opalio slobodnjak za pobjedu Rome što nije nimalo mala stvar.

Upravo to. I meni pjanke u nekim situacijama izgleda dosta letargicno i pasivno.Gledam medunjanina u deportivu niko ne smije prići da izvede korner,slobodnjak ili penal od njega. Po meni je Mire drugačiji, igrač koji se ne forsira u prvi plan nego igrač koji iz sjene može dosta toga napraviti mada mu malo "bezobrazluka "ne bi škodilo.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 20 nov 2014, 16:42

HariTz je napisao/la:
Nit sam ja napisao da ne zna, niti da je kloc. Od ovog momka koji vrijedi kao nasa cijela rep. beze Dzeke se ocekivalo da preuzme odgovornost u sredini, sto je ovaj demantovao u vise navrata.
Mi sa njim onda moramo igrati samo jednu formaciju i to sa dva defanzivna vezna, drugacije ne moze.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 nov 2014, 17:04

Virtu4l je napisao/la:
Zato što kod njih nema sredine, ide se iz krajnosti u krajnost, kritika nikad ne može biti samo kritika. Licemjerno je kad dođu oni koji su godinama pričali kako Miske guši Pjanića, da ne mogu igrati zajedno i onda sad pričaju kako oni ne igraju istu poziciju, pa se zapitaš ko je ovdje lud? Ja kažem da je bio loš protiv Kipra, oni mi lijepe slalom protiv Milana ili golčinu protiv Uniteda...? Šta ga sprječava da to uradi u dresu reprezentacije? Pozicija? Formacija? Jesu li pozicija ili formacija krivi za pogrešna dodavanja, promašen penal i petljanje pred Courtoisom? Naravno da nisu.

Kad sve to bude rješavao u našu korist, on će biti sve veći i veći, a mi ćemo imati više bodova, bez obzira na nestručnost trenera ili neke druge faktore.

Pohvalio sam asistenciju protiv Belgije, dobru partiju protiv Argentine i uvijek ću, ali to nije ništa krupno, to je njegov realni domet.
Tvoj problem je sto si dvolican i imas nerealna ocekivanja. Misimovic primjera radi nije odigrao na SP-u nista, na pripremama takodjer nista, ne igra u Evropi godinama ali tu ne kazes apsolutno nista.

Kada Pjanic u Ligi Prvaka ne pocne utakmicu protiv Bayerna pises pokvarene komentare tipa, 'selektor ne racuna na njega" i sicno. Prvi si kada treba spustiti i relativirati Pjanicev uspjeh, dok kod drugih zmiris na ovadva oka, a od stare slave i Misimovicevog primea nema uspjeha u danasnjem trenutku. Da sam pokvaren kao ti, mogao bi iz rukava postaviti barem pet aktualnih postova od tebe koji samo spustaju Pjanica, nema tu realne kritike, pogotovo utakmica protiv Bayerna, dje si krenuo kao Japanski brzi voz nakon 0:3 ;) .

Pitas sta ga sprijecava da u reprezentaciji igra kao u Romi? Odgovor je za covjeka koji se razumije u fudbal kristalno jasan, u reprezentaciji ima ogromnu odgovornost i nedovoljno igraca koji ga mogu rasteretiti, uz to je u 80 % utakmica, dakle u osam od deset utakmica potpuno pogresno na terenu postavljen, te se istrosi nakon 30 minuta.

Da si ikada pazljivo pratio, to bi morao primjetiti.

Ovo sto ti ja govorim su ljudi primjetili odavno i zato je svaki komentar od tebe na ovoj temi, komentar suvise.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2014, 17:24

Zali boze slova kao i uvijek.
Voli te tvoje Sarajevo.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 20 nov 2014, 18:01

To ti misliš
DD

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 20 nov 2014, 18:24

Ma bezveze rasprava, Pjanic je deset puta bolji igrac od Misimovica.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 20 nov 2014, 18:37

Bahtic7 je napisao/la:Ma bezveze rasprava, Pjanic je deset puta bolji igrac od Misimovica.
Koji sluzi u reprezentaciji samo da ponekad bljesne i to u nevaznim utakmicama, pritom da mu niko ne smeta.

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 20 nov 2014, 18:40

harixs je napisao/la:
Bahtic7 je napisao/la:Ma bezveze rasprava, Pjanic je deset puta bolji igrac od Misimovica.
Koji sluzi u reprezentaciji samo da ponekad bljesne i to u nevaznim utakmicama, pritom da mu niko ne smeta.
Slazem se da za reprezentaciju ne pruza ni blizu onog sto moze.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 nov 2014, 19:12

Virtu4l je napisao/la:Zato što kod njih nema sredine, ide se iz krajnosti u krajnost, kritika nikad ne može biti samo kritika. Licemjerno je kad dođu oni koji su godinama pričali kako Miske guši Pjanića, da ne mogu igrati zajedno i onda sad pričaju kako oni ne igraju istu poziciju, pa se zapitaš ko je ovdje lud? Ja kažem da je bio loš protiv Kipra, oni mi lijepe slalom protiv Milana ili golčinu protiv Uniteda...? Šta ga sprječava da to uradi u dresu reprezentacije? Pozicija? Formacija? Jesu li pozicija ili formacija krivi za pogrešna dodavanja, promašen penal i petljanje pred Courtoisom? Naravno da nisu.
Promašiti penal, pogrešno dodavanje se dešava svakome pa i onim boljim od Pjanića.
Pa jeste bio loš protiv Kipra, čak usudio bih se reći i na trenutke očajan i nemoćan, ali po meni slabo je tu ko zaslužio prolaznu ocjenu. Njegov učinak, to jeste, njegovu preciznost pasova, asistencije, golove, slalome i sve to ćemo da vidimo sa narednim selektorom, kada (ako) se to posloži.
Evo banalan primjer. Utakmica protiv Litve, odlučujuća, mislim da upravo Pjanić presjeca loptu i iz tog napada dajemo gol. Njegov doprinos je neupitan, ipak, moram se složiti s tobom, i ako nerado, Pjanić može i mora mnogo bolje.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2014, 19:33

Pjanic cak nije bio nas najbolji pojedinac protiv Argentine, to je bio Besic.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 20 nov 2014, 19:38

Steta sto Miske nije igrao na svjetskom, mozda bi ubo kakav transfer, makar u cvajtu

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2014, 19:41

Ono sto prekucas dosadi ti i ne vracas se vise tu. Jedini suprotan primjer je Stilic jbg. :(
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2014, 19:47

Upravo iz cvajte je povalio Kasiljasa :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.