Što se tiče Pjanketa, nit' je ista pozicija, niti igra svoju poziciju trenutno, a nije istina da nije pružio kvalitetnih partija, asistencija i golova.
@Husika, napišeš onako par finih i objektivnih rečenica, ali kasnije uprskaš s tim što počneš s.rati po Pjaniću i to onako kao da je najveći kloc u reprezentaciji, pa do toga da se stavi na klupu. Sjašite malo sa njega, i ptici na grani je jasno da on nema nekih liderskih sposobnosti i da on sam baš i neće funkcionisati ako oko njega nije sve sistemski i kad svako zna šta igra, ali opet je jedan od najboljih. Eno ti Roma kao dokaz šta znači Pjanić. Nemoj samo, nemoj ti meni Rome, meni repka je bitnija. I meni je, ali kada se igra u sistemu , kada igra svoju poziciju i kada oko njega igrači imaju svoju određenu ulogu, Pjanke onda radi ono što treba da radi.
@Virtu4l me je isto nervirao sa Pjanićem jer ga i on pretjera, ali moje skromno mišljenje je da on želi da vidi Pjanića u punom svjetlu, da vidi kako rastura i sam drži vezni red, to jest, da njegov cijeli potencijal dođe do izražaja, da konačno vidimo za šta je on ustvari sposoban.
Virtu4lov komentar na Pjanićevu asistenciju za Džeku protiv Belgije
ustvari govori da on priželjkuje da Pjanić igra dobro, tako da što ga ovdje kolektivno vrijeđate i ne stoji baš. Mada treba jednom da povuče crtu između Misketa i Pjanketa i da više prestane inatiti se ostalima što su govorili, guši ga Miske bla bla.Tako je Pjaniću, sine moj. ( ili nešto slično)
Miralem Pjanić je naš reprezentativac, vrhunska klasa, boljeg nemamo i trebamo ga cijeniti.
U ostalom, dolazi novi trener, novi sistem, imamo svi priliku da vidimo Pjanića kako igra na pravoj poziciji, sa pretpostavkom da će igrati pravu poziciju