AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la FrancescoTotti » 02 sep 2016, 00:12

Najveci problem je nekakav generalni luzerski mentalitet. Vodimo 2:0 protiv djon ekipe i prelazimo u defanzivu, kao da ih se bojimo. Onda i kuci kad se igra, i na tribinama se osjeti nekakav strah, i to je po meni najveca boljka.

A @evile ekipa je solidna tek kad su svi u kako tako dobroj formi, dok forma malo opane nece to licit ni na sta. *nadam se da grijesim*
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 sep 2016, 00:45

Joj sto ne mogu te rijeci luzerski mentalitet.Nek dovedu prava pojacanja i vidjeli bi mi luzerski mentalitet.Najlakse se na to vaditi a ekipa nam nema pravog beka,kreativca a ni zamjenu za Dzeka.

Juve svake godine sacuva odbranu i jos je pojaca a kod nas samo prodaji i onda se spominje taj mentalitet.Kad smo osvojili skudeto i kad smo trpali Lyona u gostima pa i Reala nije se taj mentalitet spominjao a sad se spominje jer smo prokockali 2:0.Nije to mentalitet nego je to pokazatelj koliko prosjecnu ekipu imamo.Da ne spominjem greske Spaletija i ako ja njega bas cijenim kao trenera.

Ako budemo na kraju ja treci ja prezadovoljan.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 sep 2016, 06:49

hio ti to priznati ili ne roma je luzerski klub i nema taj potreban pobjednicki mentalitet utkan duboko u svojoj DNK za razliku od recimo juventusa. pa cijelo nase postojanje se zasniva na tome da 'mozemo svakoga dobiti, ali mozemo od svakoga i izgubiti'. uvijek smo bili tek 'simpaticna ekipa iz centralnog dijela italije (ne juga) koja donekle moze parirati sjevernjacima'. to je atmosfera u i oko kluba i tek dovodjenje sampiona, pobjednika i mentalnih stijena od igraca na redovnoj bazi to moze promjeniti. medjutim, kako mi dovodimo polovnjake i talente svi se oni stope u taj mentalitet.

nasa ubjedljivo najjaca generacija ikada je uspjela uzeti tek jedan scudetto, par kupova i izgubiti finale lige prvaka na domacem stadionu protiv liverpoola. to nam je najveci uspjeh! kroz cijelu historiju kada god bi se priblizili necemu velikom po defaultu bi tu sansu prokockali.

dalje, budi realan i priznaj koliko puta si gledao romu kako prosipa prednost i prima neke bezvezne golove i nakon sto se to desi kazes sebi 'znao sam majke mi. nisam iznenadjen ni sekunde'? znas zasto? zato sto navijas za luzerski klub :D
Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 02 sep 2016, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 02 sep 2016, 07:01

:mrgreen: Nemoj ga evile,
Sali se on manuele brate, nismo luzerski klub :mrgreen:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 02 sep 2016, 09:34

Sve ok, samo sto Rim nije na jugu, nit geografski nit talijanskom podjelom sjever-jug.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 02 sep 2016, 09:46

A ako gledamo komplet kartu Europe Rim se smatra gradom na jugu :?:
Vrv iz tog razloga Roma spada među južnjake iako je Rim u Italiji bliži sjeveru nego jugu.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 sep 2016, 10:54

Urbinato je napisao/la:Sve ok, samo sto Rim nije na jugu, nit geografski nit talijanskom podjelom sjever-jug.
hvala na ispravci, ali vise sam mislio generalno na ligasku podjelu na bogati sjever i (juznjacki) ostatak :thumbup:

uostalom, geografija nije bila poenta mog posta :mrgreen:

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 02 sep 2016, 16:27

Pa i naveo sam u oba slučaja ne pripada jugu.

http://www.miglioverde.eu/wp-content/up ... 05/sud.gif

Ovo je jug.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 sep 2016, 17:26

sve okej, ali ne vidim uopste zbog cega potreba za ovom geografskom raspravom. to sto sam napisao da je roma klub sa juga? oprosti, ispravicu post ako treba obzirom da sam upotrijebio pogresan izbor rijeci jer jug sam spomenuo radi ovoga:
As if the footballing rivalry between Juventus and Roma were not compelling enough, you could bill this match-up as a derby between Italy's official and industrial capitals. Together with the Milan clubs, Turin-based Juve represent the pride of the north, an economic powerhouse to which workers have long flocked from the south. Roma, meanwhile, are the most successful club not hailing from the top of the country and the darlings of the Eternal City, though the surrounding Lazio region tends to be a stronghold of their local rivals of the same name.
dakle, opozicija sjeveru :thumbup:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 02 sep 2016, 18:38

Sta ste ovo navalili naucno dokazivati aksiome. Evile@ ja sam po struci prof.geografije, ako treba pomoc tu sam :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 sep 2016, 19:01

Ma ja najlakse je za svaki neuspjeh reci ma luzerski mentalitet i to je to.Niko nece da spomene da je Sabatini bukvalno unistio najbolju mladu skolu u Italiji,da su svi igraci bukvalno rastjerani i da niti jedan nije dobio sansu a sigurno je da bi Soleri,Sadiq,Nura,Anocic i Ricci mogli biti barem zamjene ovim otpadima.
Svake godine prodaji najbolje igrace a pogotovo igrace iz odbrane i onda krpi pravi od nicega nesto i tako u krug.Jesam i ja kod 2:2 rekao luzerski mentalitet al istina je skroz drugacija.
Da smo imali uigrani zadnju liniju,da je igrao Pjanic,da Florenzi ne igra ovo sto igra bila bi druga prica.

Zavrsi tekma i svi samo spominju mentalitet.Kakav vise yebeni mentalitet.Ima i toga al nije to kljucno.Zadrzi ekipu barem dvije godine pa bi svi vidjeli kako se igra i napada popisani skudeto.Zamislite sad Manolasa sa Benatijom a klupa Markinjos pa onda u sredini Pjanic a na krilu Lamela zamjena Salaahu.Pa to bi bila druga prica i onda se tad ne bi desavalo ovako cesto ovi kiksevi a ovakvih tekmi od 0:2 do 2:2 i cak 3:2 smo se nagledali 100 puta pogotovo pod vodstvom Zemana.

Palotta i Sabatini su pricali jedno a na kraju ispade sasvim drugo.Jeste uradjen mali napredak al koga vise zanimaju druga i treca mjesta.Mnogi ce reci takav klub i to je to.

Pa i Pariz i Celzi su nazivali luzerima jer su uvijek bili tu negdje a slabo na vrhu i onda dodje dobar vlasnik,ulozi novac i dovede klasu od trenera i Celzi osvoji LP,LE,Englesku Ligu i Kup a Pariz Ligu i Kup i to godinama a prije toga su gledali u ledja Marseju i Lionu i vise od desetljeca.

Jednostavno radi se ko u Arsenalu.Najvaznije je biti u plusu a trofeje ni spomenuti.Pariz i Celzi su najbolji primjer kako se postaje veliki klub.Niko vise za njih ne govori luzerski mentalitet jer su ljudi ulozili,sacuvali najbolje igrace i samo napreduju dok Roma stagnira i zadovoljava se Ligom Evrope i eventualno grupnom fazom Lige Sampiona gdje se i redovno brukamo.

Ako hoces uspjeh onda se mora poraditi na tome i imati plan a i cilj a ne samo lajati preko novina,zaliti se na sudjenje i sta sve ne a najbolji igraci odlaze u druge klubove da osvoje neki trofej jer su svjesni da u Romi od toga nema nista.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 sep 2016, 19:20

nije da nisi u pravu i svaka ti je na mjestu, ali
Manuel je napisao/la: Svake godine prodaji najbolje igrace a pogotovo igrace iz odbrane i onda krpi pravi od nicega nesto i tako u krug
jer smo luzerski klub.
Manuel je napisao/la:Roma stagnira i zadovoljava se Ligom Evrope i eventualno grupnom fazom Lige Sampiona gdje se i redovno brukamo.
jer smo luzerski klub.
Manuel je napisao/la:Ako hoces uspjeh onda se mora poraditi na tome i imati plan a i cilj a ne samo lajati preko novina,zaliti se na sudjenje i sta sve ne a najbolji igraci odlaze u druge klubove da osvoje neki trofej jer su svjesni da u Romi od toga nema nista.
jer smo luzerski klub.

to sto pricas za chelsea i psg sam vec spomenuo gore u postu
Evil Genius II je napisao/la:to je atmosfera u i oko kluba i tek dovodjenje sampiona, pobjednika i mentalnih stijena od igraca na redovnoj bazi to moze promjeniti. medjutim, kako mi dovodimo polovnjake i talente svi se oni stope u taj mentalitet
come to the dark side, manuele :twisted:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 sep 2016, 23:39

E kad smo takav klub nek ne obecavaju svakakve gluposti

Te bit cemo sampioni
Jedni od najacih u Evropi :rol: :rol:
Najbolje igrace necemo prodavati
Napravit ce novi stadion
Dovest ce bogate sponzore

I na kraju nista se nije desilo ahahahahaha.Kad vec vidis da nisi i da ne mozes biti u vrhu onda se ne daju ovakve izjave i ne ofiras se iz godine u godinu sa pricom o skudetu,dobrim igracima i zavrsnicom LP.

AKo mogu nek prepisu recept Pariza al posto Palotti nije u cilju da spiska tek tako te pare nema od nas nista.Pa htjeli smo Borju Valera(bukvalno sve bilo dogovoreno) i onda ispadnemo u kvalifikacijama Lige Sampiona i ne dovedemo ga.
Dokaz kako sve to funkcionise.

A kad se zasiti Palotta i ako nas uvuce u neki minus i onda ode onda bi se mogla dogoditi scena ko sa Parmom.Puno se ovdje para potrosilo a bukvalno nista se nije ostvarilo osim dva ucesca u LP.

Vec se iduce godine mora spiskati oko 35 miliona za ove posudjene igrace a kako ce se to platiti osim prodajom Manolasa.Dovoljno da se shvati kako trenutno financijski stoji ovaj klub.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 03 sep 2016, 09:30

mislim da je pallotta jako sposoban covjek i da ima najbolje namjere za klub. dosta toga dobrog je uradio, ocistio je dugove, potpisao milion nekih sponzorskih ugovora (osim onog najveceg koji tek treba da potpise, ali nece covjek za sicu da proda natpis na dresu - i to postujem) i ima taj odlican plan sa stadionom koji kada jednom konacno bude sproveden u djelo ucinice od rome puno jaci klub nego je sad. dodaj tome da ce naziv stadiona biti otkupljen od strane neke jake kompanije tako da cemo i tu zgrnuti brdo love uz sve ono sto stadion sam od sebe nosi.

medjutim, problem s pallottom je sto je rijetko kada u rimu pa mu je svaka izjava onako bas neodmjerena, sto jako cesto precjenjuje igrace i rukovodstvo kluba koje ima te smatra da je roster sposoban za nesto za sto ocigledno nije (scudetto, evropa i sl) i sto ne poznaje fudbalsku stranu svega ovoga tako da je sabatini taj koji zapravo vedri i oblaci nasom ekipom. pallotta samo odobrava novce, a sabatini je taj koji se igra football managera. kako je dosao u klub treba biti realan i priznati koliko god dobrih transfera da je napravio toliko je imao i promasaja. naravno da ne moze 'ubosti' sa svakim igracem, ali neki failovi su bili ocigledni svima.

sto se predsjednika tice, sumnjam da ce se zasititi jer veliki je novac ulozen da bi tek tako odustao, a klub mu je dobar paravan za dosta toga.

manolas je vec bivsi :salut:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 sep 2016, 13:31

Kakav luzerski mentalitet, to su obicne gluposti. Po toj logici City nikad ne bi nista osvojio, bez obzira na arapske milione.
Jednostavno, Roma NEMA KVALITET da bi osvojila skudeto i u LP napravila neki pomak. To je to.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 sep 2016, 13:44

I pored toga što nemaju kvalitet, imaju i luzerski mentalitet. Pokazuju to iz godine u godinu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 03 sep 2016, 13:55

Mentalitet je kljucan. Ko se moze sjetiti prve postave Juventusa prije 5 godina kada je zapocela dominacija?
Jel Bonnuci bio sampion? Barzagli? Marchisio? Pa dalje
Vidal? Pogba? Mrtvi Tevez? Itd itd.
Svi do jednog postali sampionima i pobjednicima u klubu koji ima pobjednicki mentalitet. Niko u evropi nije izgubio vise kljucnih igraca od Juventusa zadnjih godina i kako se to odrazava na klub? Nikako. Dodju novi kvalitetni igraci koji se uce pobjedjivanju.
Romi treba trener pobjednik,uprava koja ce drzati jezik za zubima,ukop idiota tipa ovih pristiglih sa izjavama da igraju za najvazniji klub u italiji,komentarisanje sudjenja,izjave o uzimanju titule na pocetku sezone itd.
Rad rad i samo rad. Gledati svoja posla. 10 pobjeda zaredom i u Romi je euforija. U Juventusu se na to gleda kao na plod rada.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 sep 2016, 14:09

Ma ima tu svega pomalo, a ima nešto i u novcu. Iza Juventusa stoji najveća 'talijanska kompanija, koja iako je dobro poljuljana , još uvijek gigant. Novca dakle ima, i što je još bitnije sa njim se postupa racionalno i odmjereno. Niko od 'talijana neće moć' ozbiljno zaprijetit' Juventusu bez enormnog upumpavanja stranog kapitala, a Roma je vjerujem tek na 4 il' 5 mjestu kada je u pitanju i ta opcija. Vučica će uvijek bit' simpatičan klub ali uvijek u sjeni komšija sa sjevera.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 sep 2016, 14:15

Zasto Liverpool nije osvojio ligu 26 godina ? Luzerski mentalitet ili nesto drugo ? :D
Isto tako Milan, Inter i ostali velikani.
Kako je Juve onda zavrsavao dvije sezone zaredom na 7. mjestu, ako ima pobjednicki mentalitet ;)

Da bi bio uspjesan, moras imati izraden sistem, a to Roma nema. Milion fula s pojacanjima, dok je Juve susta suprotnost.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 sep 2016, 14:31

Mokes je napisao/la:Zasto Liverpool nije osvojio ligu 26 godina ? Luzerski mentalitet ili nesto drugo ? :D
Isto tako Milan, Inter i ostali velikani.
Kako je Juve onda zavrsavao dvije sezone zaredom na 7. mjestu, ako ima pobjednicki mentalitet ;)

Da bi bio uspjesan, moras imati izraden sistem, a to Roma nema. Milion fula s pojacanjima, dok je Juve susta suprotnost.
Pa moras imati i kvalitet i mentalitet. Niko ne kaze da ce te samo mentalitet spasiti. Svi ti klubovi koje si nabrojao nemaju ni blizu kvalitet da nesto naprave.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 1 gost.