FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hamo » 15 feb 2010, 09:31

SpleeN_TM je napisao/la:slika
jel moze ovako?
a ja sam mlađi među njima neam pojma trebalo bi to sve zovnut ima jedna ekipa prije rata je bila strah i trepet za livanjske hajdukovce i dinamovce 8-) nez sta je sada sa njima znam da su neki u Livnu ali neznam jesu li svi,ima dosta natpisa po zgradama tipa TM 87 ili Željo itd. to su njihova djela a mogo bi ih pitati da se organizujemo vidjet cemo...
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 feb 2010, 11:18

Šurjak: Sretni smo što smo obnovili prijateljstvo
Zajedničko druženje Ivića, Beare, Mužinića, Katalinskog, Hadžiabdića, Smajlovića.

Legende Hajduka, koje je predvodio šef struke Ivica Šurjak, te Tomislav Ivić, Vladimir Beara, Dražen Mužinić srdačno su primile svoje nekadašnje rivale, velika imena Želje, Josipa Katalinskog, Envera Hadžiabdića, Mišu Smajlovića.

Željinu ekspediciju predvodili su predsjednik Sabahudin Žujo, potpredsjednik Nijaz Brković, članovi Predsjedništva Ramiz Dervišević, Nedžad Grcić, Džemo Bisić, te prijatelj kluba Ahmed Lihovac.

Na zajedničkoj večeri višedecenijski rivali su se prisjećali nekadašnjih vremena, razmijenili su dresove, dogovorili saradnju.

- Svi smo sretni što smo obnovili prijateljstvo, Hajduk i Željezničar su klubovi bogate tradicije. Hajduk će doći na Grbavicu, dogovorit ćemo termin, možda ujesen.

Pozdravite mi Papeta, žao mi je što nije mogao doći na utakmicu - poslao je po ekipi "Dnevnog avaza" Ivica Šurjak pozdrave nekadašnjem suigraču iz reprezentacije bivše Jugoslavije Safetu Sušiću, selektoru BiH.

ABA3

Izdvojeno iz Intervjua Borisa Braculja sa avazom!

Sjetite li se Videotona?

- Kako da ne. Često mi te slike prođu kroz glavu. Prije prve utakmice sam išao u Mađarsku da ih posmatram i vidio sam da nisu nešto posebno. Ipak na prvoj utakmici bez veze primimo golove. Kasnije svi znate šta se desilo. Tragedija neprežaljena. Pogotovo zbog navijača koji su uvijek bili uz nas. I kada smo bili u Drugoj ligi, kad smo igrali utakmice u podne, dođe 10 hiljada ljudi, a uvečer na Koševu bude svega 1.000 navijača.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 15 feb 2010, 12:01

Igrač utakmice Hajduk - Željezničar
Bajić: Mogli smo i slaviti na Poljudu

Željezničar je napravio sasvim dobar rezulatat na pripremama, kada su na Poljudu odigrali neriješeno sa Hajdukom.

Iako je Hajduk bio favorit, tim sa Grbavice je ostao neporažen. Jedan od najsalužnih bio je odbradbeni igrač plavih sa Grbavice Delimir Bajić.
"Odigrali smo dobru utakmicu, gdje smo pokazali da sa Hajdukom možemo igrati ravnopravno. Oni su bili favoriti u ovom susretu pred svojim navijačima, a još su željeli pobjedu za rođendan. Ipak, mi smo bili svjesni svog kvaliteta i spremili smo se da pružimo žestok otpor. Da smo ušli u utakmicu malo hrabrije mogli smo i pobjediti", kaže Bajić.

Vas su proglasili igračem utakmice?

"Pročitao sam igru Hajduka i znao sam odakle nam dolazi najveća opsanost. Trudio sam se da i zaustavim sve napade, u čemu sam i uspio. Ipak, mislim da bez pomoći suigrača ne bih mogao napraviti ništa sam. Meni je lično drago da sam izabran za najboljeg igrača i trudit ću se da nastavim sa ovako kvalitetnim partijama¨.

Željezničar će u nastavku šampinata jurišati na dva fronta?

"Nama je cilj da osvojim Kup i fokusiraćemo se na to takmičenje. Što se tiče prvenstva, tu smo malo zaostali za vodećim ekipama. Ipak, ako bi nam se pružila prilka, onda bi pokušali i osvojiti prvenstvo", rekao je igrač Željezničara Delimir Bajić za SportSport.ba.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 15 feb 2010, 12:05

Znaci opet laz u vezi fkzeljeznicar.com :D ajde bit ce do pocetka sezone heheheh :D
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 15 feb 2010, 12:24

-PAJA Fan Club!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2010, 13:06

Emisija iz Splita koju su uradili na NTV Hayat!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 15 feb 2010, 14:13

imali jos kakvih klipova?
1921-2011

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 15 feb 2010, 14:23

ma stipu ga pile...ljubomora je cudo
1921-2011

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 14:26

Za tebe jesam trebice, takve ko ti sam po parkovima ****! Ali nemas nimalo osjecaja da to sto si postavio nikoga ovdje ne zanima, da je suvisno da ispadas glup sa postavljanjem, meni je iskreno muka kad vidim da se neko od zeljovaca sere po vasoj temi a tek ovdje takvi kao ti.Meni to pokazuje samo jedno, da ste balavi da ste bili na tri utakmice u pratnji mame i to domace bez navijaca.Ohani malo m.u.d.a pokazi na utakmici na sjeveru ili negdje drugo ovdje samo ispadnes PAPAK
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 15 feb 2010, 14:59

Hajd' što je papak nije on kriv tako mu grah pao, ali što je šupak. Nije njima ba ljudi lahko. Da su i o čem' sat vremena u životu razmišljali ne bi za tu bruku od kluba navijali. Gotovo je sad, nema nazad.
Čujem da su pozvani u Hag da svjedoče. Zna li iko išta više?

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 15 feb 2010, 15:04

čamac je napisao/la:Hajd' što je papak nije on kriv tako mu grah pao, ali što je šupak. Nije njima ba ljudi lahko. Da su i o čem' sat vremena u životu razmišljali ne bi za tu bruku od kluba navijali. Gotovo je sad, nema nazad.
ocekujem neku izvalu...kakav Hag? :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 15 feb 2010, 15:05

Kažu Dabari, jednom od njih, zagustilo.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 15:09

čamac je napisao/la:Hajd' što je papak nije on kriv tako mu grah pao, ali što je šupak. Nije njima ba ljudi lahko. Da su i o čem' sat vremena u životu razmišljali ne bi za tu bruku od kluba navijali. Gotovo je sad, nema nazad.
ma moj camac, sve neki mangupi preko neta :roll: boli mene **** za sarajevo i za to sto su njakali po grbavici isto ja sad to trebam gledati ili kao da to nekog zanima, hajd da ono postavi to na dijelu foruma na kom su anamo oni pa razumio bih ali ovako.Hajd sto je to balavo i odgledalo 5 utakmica svoga tima i pritom otkrilo da je igralo sa realom a mudro sute u vezi haskih optuzenika ili to tako treba sta li beli...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2010, 15:10

Ima li ista od utakmice sa Slobodom danas? U koliko sati igraju? Jos malo pa ce aksam ... :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 15 feb 2010, 15:20

pile87 je napisao/la:
ma moj camac, sve neki mangupi preko neta :roll: boli mene **** za sarajevo i za to sto su njakali po grbavici isto ja sad to trebam gledati ili kao da to nekog zanima, hajd da ono postavi to na dijelu foruma na kom su anamo oni pa razumio bih ali ovako.Hajd sto je to balavo i odgledalo 5 utakmica svoga tima i pritom otkrilo da je igralo sa realom a mudro sute u vezi haskih optuzenika ili to tako treba sta li beli...
Znam jarane sve. Odrasli smo u ovom gradu na njihovima sra.nji.ma, izvlačenjima iz konteksta, skrivanjima istine, režimu, budalaštinama. Vrlo malo ćeš njih naći da znaju o svom klubu. Razlog je što ne smiju da "kopaju" jer ima tu svega. Najbolje se praviti lud. Pogledaj nas, znamo svaki detalj o klubu svjetle istorije. Prič'o sam sa mnogima od njih, starijom rajom (ne ovom zaguljenom balavurdijom). Niti jednog jedinog argumenta oni nemaju. Većina ti je njih ono tipa gotovo je sad jarane, učlanilo starog u partiju, ona neka pomirljiva volim ja i Želju, neka derbija itd. Šuplje, površno, klub bez smisla. Zato kažem nije njima lahko. Probali su svašta, ali ne ide. Hrane se s vremena na vrijeme kakvom pobjedom, rezultatom i to je sve.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 15 feb 2010, 15:25

Imaju oni svjetlih momenata mojne tako, na primjer kada su pokusali koridu ubaciti kao olimpijsku disciplinu ali komplikacije su nastupile oko papirologije...valjda nisu dovoljno lobirali...

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 15 feb 2010, 15:28

Seyo_TM je napisao/la:Imaju oni svjetlih momenata mojne tako, na primjer kada su pokusali koridu ubaciti kao olimpijsku disciplinu ali komplikacije su nastupile oko papirologije...valjda nisu dovoljno lobirali...

Najaci si :D
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 15:43

Seyo_TM je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Radovan Karadzic jedan od njih i njihove ponosne istorije.
Sreca pa se oni ne pitaju sad je jos i titula FBiH steta sto je FIFA prizna kao titulu BiH. :D
Mislim da ima krmcic iz laktasa ovakvu retoriku...cijeli svijet jedno govori a oni JOK...mi znOademo bolje!
Imaju istog savjetnika i psihloga timskog jednom UDBA vazda UDBA.Pogotovo ovi novokonponovani sto su otkrili fudbal 2000 godine i vjeruju u sve ublehe koje im neko isprica o njihovoj velicini.Njihov predstavnik kluba za intervju u CG kaze mi smo broj jedan oduvjek bili u BiH kakav Zeljo :D ostaje pitanje zasto uopste spominje Zelju ako je siguran u to sto prica uvijek su bili pod motom nek komsiji crkne krava valjda navika iz proslog sistema...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 15 feb 2010, 15:47

Hajmo okrenuti na šta bolje, manimo se udbe, koride, Dabe i sličnih sramota što Torpedo načini ovom gradu.

Poznato je da je opština Ilijaš kao i mnoge druge u BiH većinom bila obojena u plavu boju. Naletih slučajno na jedan site koji se bavi istorijom sporta te opštine. Naravno da to ne može proći bez Želje.
Evo nekih interesantnih dijelova teksta i nekoliko slika:

Otrgnuto od zaborava:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ

Najstarije i nešto starije generacije "Taračinaca" nisu mnogo znale, niti volile sport. Tek, ako se tako može reći, srednja i mlađe generacije, pored praćenja i zanimanja, poneki su se i aktivno počeli baviti sportom, odnosno sportovima. Nogomet je uvijek bio taj koji se po popularnosti odvajao od ostalih sportova. Svaki klub u tadašnjoj državi imao je i svoje vjerne navijače, a sa ovih krajeva najviše ih je imao NK "ŽELJEZNIČAR" iz Sarajeva. Jozo, Petar i Anto Zečević sa Kruga, dva Marijana: Ilić i Pavlović, Anto Ćurčić, Anđelko Pranjić iz Višnjice, Boško Jozić, Dule DUKA Ivanić iz Ljubine, BRACO Barić iz Solakovića, Jozo i Dragan Đogo ŠKECO iz Ilijaša, J. Babić sa Konovika, samo su neki od vatrenih pristalica radničko-željezničkog kluba sa popularne Grbavice, iz Sarajeva. Većina pomenutih pratila je gotovo sve utakmice ŽELJE bez obzira na mjesto odigravanja. Putovalo se širom Jugoslavije a i Evrope (Sliven-Bugraska, Sion -Švajcarska, Minsk-Rusija, Sekesfehervar-Mađarska), i gotovo i nije bilo utakmice da se nije čula popularna Željina pjesma: ”MI SMO ŽELJINI - ŽELJO JE NAŠ”. Skoplje, Ljubljana, Rijeka, Novi Sad, Split, Tuzla i drugi gradovi u JUGI bila su meta kada je Željo tamo gostovao, a posebne poslastice bile su u Zagrebu i Beogradu; susreti sa Dinamom, Hajdukom, Zvezdom i Partizanom, a najburnije je bilo kada se u Sarajevu igralo sa mjesnim rivalom Sarajevom. Poslije takvih derbija nastajale bi zučne diskusije i rasprave sa vatrenim navijačima SARAJEVA, koji su bili vjerni svom timu ali ih je, naravno, bilo nešto manje, nego željevaca. Vrijedi istaći Jozu Bartulu ŠUCU, Jozu BRACU Jozića iz Ljubine, te Pavu Ilića iz Višnjice u čijem su se brijačkom salonu na Stupu šišali i brijali mnogi igrači iz Sarajeva i Želje (Katalinski, Šaran, Berjan, Sušić, Vidović, Rajković, uz nezaobilaznog Igera (pratnja koševskih igrača).

slika

Potpisniku ovih redaka (izvjesni Marijan Pavlović) ostala su u sjećanju mnoga putovanja, a prije svih ono 1972. godine, kada je Željo na stadionu JNA u Beogradu, u posljednjem kolu "razbio" jakog Partizana pobjedom od 4:1 i osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Opšti metež bio je na prvom peronu Sarajevske željezničke stanice, kada je specijalani "ŽELJIN PLAVI VOZ" trebao poći ka Beogradu… Zvona, zastave, klepetaljke, transparenti, petarde i mnogi drugi navijačkih rekviziti zaglušili su uši prisutnih, a mnogi su već tada ostali bez svojih majica, košulja i druge odjeće, koju su bacali sa sebe. Na sve četiri stanice (DOBOJ, VRPPOLJE, RUMA, Beograd) gdje je plavi voz stajao, bilo je sitnih čarki i nereda, a najviše u Beogradu, gdje su nas "razgolišene", gotovo bez odjeće dočekali navijači Partizana i počeli tuču bez najave. Svako je ponešto dobio, a naravno i dao, a kordon milicije je željevce sproveo do stadiona i pratio u toku utakmice, a dva kordona milicije bila su poslije Željine pobjede 4:1 (Boško Janković 3 i Velija Bečirspahić 1 gol) i osvajanja titule, dok je plava rulja iz Sarajeva došla do Topčiderske željezničke stanice, odakle je plavi željin voz u kasnim večernjim satima pošao za Sarajevo. Na jedinom stajanju u Vrpolju čekali smo 3 sata, jer se moralo promijeniti nekoliko demoliranih vagona plave kompozicije. Promukli, umorni, poderani i neispavani, u "šljivama" i zamotani, čitav dan smo se veselili ulicama Sarajeva, da bi slavlje završili na Grbavici, gdje smo imali prijem kod uprave Želje. Pjesma; ”Mi smo željini -Željo je naš”, orila se dugo, kako na Grbavici, Sarajevu, tako i u Ilijašu, Ljubini, Taračin Dolu i Višnjici. Bila je to prva titula nogometaša Milana Ribara i prvo "razbijanje" mita nepobjedivosti stalnih prvaka: Zvezde, Partizana , Hajduka i Dinama.

slika

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2010, 17:02

smisao utakmice sa Hajdukom je to sto se igrala povodom 99 godina, islo se u evropu i prije nego ste vas dvojica poceli pratiti fudbal uopste uostalom istoriski gledano nas uspjeh u evropi ostace nedokuciv za sve klubove iz BiH, Uostalom za jedan klub se ne navija samo iz razloga sto igra u evropi, nadam se da ce te shvatiti koliko je ovo natjeravanje na nasem djelu foruma glupo...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.