Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Medo10
-
Kontakt:
Evo upravo gledam na tim stranicama cijene dresova. Orginal dres Spanije kosta 100 eura. Da mi je znati koliko raje je spremno izdvojiti 100 eura, il' 200km za dres?
Nije Nike-u, niti bilo kojoj drugoj kompaniji, cilj da opremi reprezentaciju a da od toga nemaju neke zarade. Ako cemo gledati po standardu zivota u Bosni onda se niti jednom proizvodjacu neisplati opremati ili sklapati sponzorski ugovor sa nama. Raja se uzdigla sto se prodaju "dresovi sa pijace" u fan shopu za 90km, al' bi im ono ok bilo izdvojiti 200km da kupe Nike dres sa grbom reprezentacije BiH...
Evo glave ako bi 5% navijaca na utakmicama bilo u orginal dresovima Nike.
-
maxuz baxuz
-
Kontakt:
Postao/la maxuz baxuz » 18 mar 2013, 20:04
Chuckie je napisao/la:Poenta mog posta je bila da kojim slucajem imamo najgenereckije Adidas dresove one iz Luksemburske trece divizije, bolje bi izgledali od najpersonaliziranijih Legea majica. Pogledaj malo kakve su igraci vrece nosili, to je da Bog lijepi sacuva, jedino sto su valjale majice iz Pariza i Atene, ostalo totalni bullshit.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa ne idu na modnu pistu, nego igraju utakmicu! Najbolje je da nam dizajnira Armani ili Gucci dresove. Tad bi bili najljepsi na terenu. Daj ba....
-
AnelZ
-
Kontakt:
Zasto su ljudi iznenadjeni cijenom dresa :S mislim, cak i fan shopu Željezničara i Sarajevo prodaju se dresovi za istu cijenu koja je sasvim realna i cak koliko-toliko prilagodjena nasim standardima. Mislim, vi znate da kompanija koja pravi dresovi potpisuje sponzorske ugovore za reprezentacijom prilikom cega oni dobijaju citavu opremu besplatno + savez zaradi od tog sponzorstva, dok kompanija zaradjuje iskljucivo iz ovakvih stvari, tj. prodajom artikala kupcima.
Ja mislim da Francuska ima najveci sponzorski ugovor u Evropi (mozda i u svijetu) sto se tice dresova. Kompanija koja ih oprema trenutno (nisam siguran koje, jeli Adidas ili Nike) je platila cak ja mislim 12 miliona € da bi postali sluzbeni proizvodjac opreme za njih (ne znam jeli ovo ukupni sponzorski ugovor ili samo za jednu godinu).
Zadnja izmjena:
AnelZ, dana/u 18 mar 2013, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
-
AlenHalilovic
-
Kontakt:
Postao/la AlenHalilovic » 18 mar 2013, 20:10
Medo10 je napisao/la:Evo upravo gledam na tim stranicama cijene dresova. Orginal dres Spanije kosta 100 eura. Da mi je znati koliko raje je spremno izdvojiti 100 eura, il' 200km za dres?
Nije Nike-u, niti bilo kojoj drugoj kompaniji, cilj da opremi reprezentaciju a da od toga nemaju neke zarade. Ako cemo gledati po standardu zivota u Bosni onda se niti jednom proizvodjacu neisplati opremati ili sklapati sponzorski ugovor sa nama. Raja se uzdigla sto se prodaju "dresovi sa pijace" u fan shopu za 90km, al' bi im ono ok bilo izdvojiti 200km da kupe Nike dres sa grbom reprezentacije BiH...
Evo glave ako bi 5% navijaca na utakmicama bilo u orginal dresovima Nike.
Kakva je to logika... ako nike dresovi Spanije kostoju 100 eura onda ce nike dresovi u BiH isto kostati toliko... nidje veze
Pa nike neprodaje dresove za 90 eura Spanija pa oni povise cjenu za 100 euro. Ti dresovi nisu ni 10 eura u proizvodnji a u VRH glave prodavaju Spaniji 30 euro. A spanjolski savez nabije cjene toliko koliko misle da su vrijedne majice, koliko je kupovna moc u Spaniji i potome koliko su navijaci spremni da plate za jedan dres.
Ni ovaj trenutno dres nije vrijedan 90 km u BH fan shopu ali to je isto kalkulisana cjena.
-
Chuckie
-
Kontakt:
Ja ne znam gdje je 100 eura španski dres. Evo npr na kitbagu je 53 funte illi po današnjem kursu 121KM.
http://www.kitbag.com/stores/kitbag/pro ... rtal=&cmp=" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalje, mi smo jedna od 4 nacionalne selekcije koje sponzoriše Legea:
- BiH
- Iran,
- Sj. Korea (halo ba),
- Crna Gora.
Zadnja izmjena:
Chuckie, dana/u 04 apr 2013, 19:18, ukupno mijenjano 2 puta.
-
viKK
-
Kontakt:
Nosila je i Zvezda donedavno Legeu , ali onda su se požalili na kvalitet dresova i prešli na Pumu

-
Medo10
-
Kontakt:
Chuckie je napisao/la:Medo10 je napisao/la:Evo upravo gledam na tim stranicama cijene dresova. Orginal dres Spanije kosta 100 eura.
Ja ne znam gdje je 100 eura španski dres. Evo npr na kitbagu je 53 funte illi po današnjem kursu 121KM.
http://www.kitbag.com/stores/kitbag/pro ... rtal=&cmp=" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalje, mi smo jedna od 4 nacionalne selekcija koje sponzoriše Legea:
- Iran,
- Sj. Korea (halo ba),
- Crna Gora.
Kad smo kod klupskog sponzorisanja u seriji A njihovu opremu nosi samo Udinese, a u Seriji B samo Livorno i Virtus. Nema šta, krasno i probrano društvo.
Okay, sta je pisac htio reci?

To drustvo meni nista ne znaci, cak niti obracam paznju. Meni znaci da l' igraci daju sve od sebe, da l' se bore. Ti mislis da ce promjenom proizvodzaca doci bolje igre nasih reprezentativaca i da ce se promijeniti/poboljsat njihova tehnika, sutevi, pregled igre, itd?
Ponavljam, nek' igraju u potkosuljama marke Wang-Dong, samo nek' se bore do zadnjeg atoma snage za drzavu i sveti grb. Sve ostalo je nevazno.
-
Chuckie
-
Kontakt:
.
Zadnja izmjena:
Chuckie, dana/u 04 apr 2013, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
-
maxuz baxuz
-
Kontakt:
Postao/la maxuz baxuz » 18 mar 2013, 22:15
Chuckie je napisao/la:Medo10 je napisao/la:Okay, sta je pisac htio reci?

To drustvo meni nista ne znaci, cak niti obracam paznju. Meni znaci da l' igraci daju sve od sebe, da l' se bore. Ti mislis da ce promjenom proizvodzaca doci bolje igre nasih reprezentativaca i da ce se promijeniti/poboljsat njihova tehnika, sutevi, pregled igre, itd?
Ponavljam, nek' igraju u potkosuljama marke Wang-Dong, samo nek' se bore do zadnjeg atoma snage za drzavu i sveti grb. Sve ostalo je nevazno.
Šta je pisac htio reći? Prvo, da španski (nijedan adidas) dres nije 100 EUR, drugo, nije li malo indikativno zašto mi imamo tako dugačak sponzorski ugovor sa upitnim proizvođačem sportske opreme čiji je tvorac u KP Zenica, očito tu nešto nije u dure.
Treće, da, promijenit će se pristup, kako protivnika tako i naših igrača kad budu znali da se vodeće sportske kuće otimaju ko će ih sponzorisati, vjeruj da itekako utiče i na moral ekipe. Hrvatska ima jedne od najpersonaliziranijih Nike garnitura, pa nisu ni oni Brazil, Argentina ni Njemačka. Pogledaj ceremoniju predstavljanja novih garnitura dresova Hrvatske ili Srbije, a kod nas se majice promjenu svake hefte, ne zna se ni ko pije ni ko plaća.
A negdje sam vidio na webu da ova garnitura koju mi nosimo po komadu košta 18 EUR, ne mogu da nađem da me ubiješ, ako naletim editovat ću post.
Jel' ti to ozbiljno, matereti?
-
AlenHalilovic
-
Kontakt:
Postao/la AlenHalilovic » 18 mar 2013, 22:22
Upravu je, to sve utice na moral... i ti se drugacije osjecas i punasas kad nosis odjelo ili kad je na tebe sve popisano i posrano i naravno drugacije te ljudi gledaju. Na njemackom se nekaze djabe "Kleider machen Leute" - Odjeca pravi ljude...
-
bagrcavi
-
Kontakt:
Pusti ti Njemačku, u Bosni se kaže "odijelo ne čini čovjeka"

DRUG NEBI TI PUNCA
-
Devil
- Moderator
-
Kontakt:
viKK je napisao/la:Nosila je i Zvezda donedavno Legeu , ali onda su se požalili na kvalitet dresova i prešli na Pumu

Da prostis,na kvalitet usluge,a ne na kvalitet dresova.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
Majstor10
-
Kontakt:
dres kolasinca

ne dajem nikome
-
maxuz baxuz
-
Kontakt:
Postao/la maxuz baxuz » 18 mar 2013, 23:23
AlenHalilovic je napisao/la:Upravu je, to sve utice na moral... i ti se drugacije osjecas i punasas kad nosis odjelo ili kad je na tebe sve popisano i posrano i naravno drugacije te ljudi gledaju. Na njemackom se nekaze djabe "Kleider machen Leute" - Odjeca pravi ljude...
I jesmo li se to trebali prepasti Lihtenstajna samo zato sto nose Adidasove dresove, a mi od neke Legee?
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 18 mar 2013, 23:24
Majstor, jeli sa autogramom ili? Evo dajem ti stoju za to.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Chuckie
-
Kontakt:
maxuz baxuz je napisao/la:AlenHalilovic je napisao/la:Upravu je, to sve utice na moral... i ti se drugacije osjecas i punasas kad nosis odjelo ili kad je na tebe sve popisano i posrano i naravno drugacije te ljudi gledaju. Na njemackom se nekaze djabe "Kleider machen Leute" - Odjeca pravi ljude...
I jesmo li se to trebali prepasti Lihtenstajna samo zato sto nose Adidasove dresove, a mi od neke Legee?
Pa i prepali smo se.
-
harishp
-
Kontakt:
AlenHalilovic je napisao/la:Upravu je, to sve utice na moral... i ti se drugacije osjecas i punasas kad nosis odjelo ili kad je na tebe sve popisano i posrano i naravno drugacije te ljudi gledaju. Na njemackom se nekaze djabe "Kleider machen Leute" - Odjeca pravi ljude...
Dobar moral,pogotovo kod Lihtenstajna,, adidas i osmica u mrezi.
Izreka ti inace ne valja.Nego''odjelo ne cini covjeka''.
Zadnja izmjena:
harishp, dana/u 18 mar 2013, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
Majstor10
-
Kontakt:
Principatus je napisao/la:Majstor, jeli sa autogramom ili? Evo dajem ti stoju za to.

da ne bude nesporazuma to nije moj dres ukro sam to od fejbuka ali imam njegov dres (kratki rukava) izvini momcino ali ne dajem ni za 1000 eura mozda bi za 1100+ to je dres odkako je igrao u drugi tim kad ga niko nije bandario nit znali ko je i sta je nit pitali za njegov autogram kamoli dres ja sam ocigledno njegov najvatreni fan odkako je poceo karijeru uostalom seo je rusilac
-
Chuckie
-
Kontakt:
Majstore svi smo vec naucili da je Seo rusilac, ali nemoj Boga ti i ovdje.
-
AlenHalilovic
-
Kontakt:
Postao/la AlenHalilovic » 18 mar 2013, 23:38
maxuz baxuz je napisao/la:AlenHalilovic je napisao/la:Upravu je, to sve utice na moral... i ti se drugacije osjecas i punasas kad nosis odjelo ili kad je na tebe sve popisano i posrano i naravno drugacije te ljudi gledaju. Na njemackom se nekaze djabe "Kleider machen Leute" - Odjeca pravi ljude...
Pa koje reko da se treba prepast dresova??? To mjenja moral, formu, samopouzdanje koja moze utjecati na igru. Isto kao sto utica podrska sa tribina, opceniti rad savez, odnos savez i selektora prema igrcima, odnos izmedju igraca. Sve su to "sitnice" koje mogu promjeniti cjelu igru jedene ekipe.