Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 sep 2014, 23:40

alan_kardec je napisao/la: Arsen Iljašov, u pravu je @DANTES. To je pravo ime i prezime Ilyasove, kako ga nazvaše Turci, isto ko Jahović-Turkčan, Kuqo-Kurtoglu, Paščanović-Pars...
Iljašov/Ilyasova je rođen u jednoj od bivših sovjetskih republika koje se završavaju na -stan :mrgreen: (Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Tadžikistan), nisam siguran u kojoj. Kao tinejdžer je došao u Tursku. Na wikipediji piše da je rođen u Eskišehiru, ali to nije tačno, rođen je van Turske.
Uzbekistan, plus što se sumnja da je stariji 3 god :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 sep 2014, 00:03

dubrava je napisao/la:a fido, sigurno jedan od najboljih forumaša ;) to što drugi ne mogu objektivno i razumno pročitati što piše je problem njihove pismenosti..
Baš ću razumno i objektivno čitati postove forumaša koji je uvijek tu kad se potegnu nacionalističke rasprave, sport je nebitan, bitno je samo da se Hrvatska spomene u lošem kontekstu i odmah je tu. Uostalom zato je i dobio bananu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2014, 00:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la: Arsen Iljašov, u pravu je @DANTES. To je pravo ime i prezime Ilyasove, kako ga nazvaše Turci, isto ko Jahović-Turkčan, Kuqo-Kurtoglu, Paščanović-Pars...
Iljašov/Ilyasova je rođen u jednoj od bivših sovjetskih republika koje se završavaju na -stan :mrgreen: (Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Tadžikistan), nisam siguran u kojoj. Kao tinejdžer je došao u Tursku. Na wikipediji piše da je rođen u Eskišehiru, ali to nije tačno, rođen je van Turske.
kako je to edin jednom pričao...
jednog dana dođe čovjek u opštinu u jednom turskom gradu da prijavi rođenje sina
matičar mu čestita i pita tačan datum rođenja, a ovaj mu kaže: "Pa bilo je to.prije 16 godina!"
Matičar zbunjen:"Kako molim 16 godina? Sin vam ima 16 godina i nije prijavljen?"
Tata:"Izvinite ja to bio zaboravio!"
Matičar ga upiše.Uzbekistan se žali donese dokaze, ali FIBA kaže pa niko ne zna šta FIBA kaže jer nisu čuli od zveckanja dolara
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 sep 2014, 00:40

DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
kako je to edin jednom pričao...
jednog dana dođe čovjek u opštinu u jednom turskom gradu da prijavi rođenje sina
matičar mu čestita i pita tačan datum rođenja, a ovaj mu kaže: "Pa bilo je to.prije 16 godina!"
Matičar zbunjen:"Kako molim 16 godina? Sin vam ima 16 godina i nije prijavljen?"
Tata:"Izvinite ja to bio zaboravio!"
Matičar ga upiše.Uzbekistan se žali donese dokaze, ali FIBA kaže pa niko ne zna šta FIBA kaže jer nisu čuli od zveckanja dolara
hahahahahah nice story :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 sep 2014, 11:22

dubrava je napisao/la:Meni je najbolje kad filip krene komentirati :D :lol:
inače, filip mi je legenda ovog foruma..

a fido, sigurno jedan od najboljih forumaša ;) to što drugi ne mogu objektivno i razumno pročitati što piše je problem njihove pismenosti..

Sta u vezi mojih komentara?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2014, 11:33

filip13 je napisao/la:

a fido, sigurno jedan od najboljih forumaša ;) to što drugi ne mogu objektivno i razumno pročitati što piše je problem njihove pismenosti..

suvo su zlato, poučni i duboki, inspirišu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 sep 2014, 11:37

DANTES je napisao/la:
filip13 je napisao/la: Sta u vezi mojih komentara?
Apsolutno :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 sep 2014, 11:40

DANTES je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Bas da sam tebe pitao i nisam

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 sep 2014, 11:41

Interesantno ovo za Ersana. Baš nisam znala. :lol:
Mada, ko što neko reče, godišta nekih turskih igrača nikako ne idu uz tijela. Sjetimo se devetnaestogodišnjaka:
slika
:)
Naravno, ne impliciram da je i Oguz "mimo svijeta", ali izgledao je dosta stariji od vršnjaka u to vrijeme.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 sep 2014, 11:52

BaDa12 je napisao/la:Interesantno ovo za Ersana. Baš nisam znala. :lol:
Mada, ko što neko reče, godišta nekih turskih igrača nikako ne idu uz tijela. Sjetimo se devetnaestogodišnjaka:
slika
:)
Naravno, ne impliciram da je i Oguz "mimo svijeta", ali izgledao je dosta stariji od vršnjaka u to vrijeme.

88.godište je oguz cini mi se,izgleda ko da je 66. Godiste

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 sep 2014, 12:00

nije to nikakva iznimka.. pogledaj samo neke od plivaca (u tinejdzerskom periodu) ili pade mi na um jedan Lukaku. Pa to su sve mrcine u ranim 20tim jos ako su 'sretni' kao Savas pa im dlake izbijaju kroz dresove(opremu) onda je prica totalno ozbiljna :hmmmm:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2014, 12:09

@filipe nemoj tako ja te kujem u zvijezde
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 sep 2014, 14:27

Samo da napomenem da je Cousins, debil!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 sep 2014, 14:58

Danas ce Goran poakzat skolu kosarkse Amerima :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 09 sep 2014, 15:16

tigar77 je napisao/la:Mali prostor sa velikim brojem zatucanih ljudi spremnih da ubijaju i ginu za svoje sulude ideale koje najčešće manifestuju kroz etničku i religijsku pripadnost ili jednostavnije Balkan.
Sistem kolektivističkog načina ,,razmišljanja'', veoma upitno da li se to uopšte može nazvati razmišljanjem,više se svodi na dogmatsko slijeđenje onoga što kažu poglavice i vračevi svakog plemena,čitaj politički i religijski lideri.

Tri plemena plus ovi ''ostali'', i ako su psiho-fizičkim karakteristikama u biti jako slični ljudi koji vjeruju da to ipak nisu, žive na istom prostoru i slijede svoje vođe koje ih konstantno vode u ku.rac uvijek pri tome kriveći ''one druge'', pošto pojam JA nije bitan jer kao takav podrazumijeva i preuzimanje krivice, bitni smo MI, a onda postoje i ONI,koji su uvijek krivi za nesreću i da njih nema sve bi bilo sjajno.

Patriotizam i svi ostale kolektivne poveznice određenog broja su obična apstrakcija i puko prodavanje magle iz kojeg pojedinci uvijek izvlače ogromnu korist,a ovi ostali kad ostanu bez ičega se tješe time da ipak pripadaju nečemu. Čovjek je nedruštveno biće koje teži društvenosti jedino iz razloga što samo tako može da zadovolji svoje egoistične potrebe, a čovjek teži uspjehu,slavi,moći,novcu i poštovanju od strane drugih ljudskih jedinki.

Pojam izdajica je veoma diskutabilan, uzmimo za primjer Seada Kolašinca,rođen u Njemačkoj,odrastao tamo,naučio igrati fudbala u toj zemlji,prošao sve omladinske selekcije njemačke repke, sve što ima u životu je stekao tu i onda odjednom odluči da igra za zemlju u kojoj je rođen njegov otac, po kriterijima kojima se osuđuju Preldžić i Čilić, kako onda Sejo nije izdajnik? Zato što je izabrao Bosnu,zemlju za koju on smatra da joj pripada? Ili su izdajnici samo oni koji napuste Bosnu, tu istu državu u kojoj im nadležno Ministarstvo nije u stanju obezbijediti patike i odu negdje gdje mogu da samoaktualiziraju svoju ličnost i ostvare svoje težnje.

Nisam ja advokat nikome, samo u ovoj zemlji kvazi moralista, zemlji u kojoj se preko noći dospije na stub srama,često samo iz razloga što si postigao nešto što drugi nisu uspjeli i kao takav postaješ izdajnik,otpadnik i diskreditiran na svaki mogući način..
:think:
Bravo gospodine. :clap:
U moru silnih gluposti na forumu, pročitati ovako nešto smisleno i obrazloženo, prava je rijetkost.
Inače, večeras uz brata Emira svim srcem.

slika
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 09 sep 2014, 15:28

BernardBarnjak je napisao/la:Samo da napomenem da je Cousins, debil!
Nikad!
A.F.C. Bournemouth!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 sep 2014, 16:13

Ajmooo Turska,ajde Emire :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 sep 2014, 17:09

Hajmo Litvanija
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 09 sep 2014, 17:10

ma ide too
Emir ponovno strašan :tokralju:
#Ynwa

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 sep 2014, 17:12

Može li mi neko dati link za Box score? K'o da su ga sakrili na ovoj fibinoj stranici :facepalm: .

Edit: naš'o :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.