Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Dvojicu su doveli,pa ako ostali timovi dovode strane igrače,moraju i oni slijediti ako žele biti konkurentni.
Ma nema šta, apsolutno se slažem sa tobom, samo sam konstatovao da su se uvijek "busali" kako im ne trebaju amerikanci, kako je lokalpatriotizam najbitniji itd itd. Slažem se djelimično i sa tim, i treba biti većina domaćih igrača, ali generalno, kvalitetan amerikanac se može dovesti za neki korektan novac, i moraš ih imati ako hoćeš da napraviš neki bolji rezultat.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 08:47Dvojicu su doveli,pa ako ostali timovi dovode strane igrače,moraju i oni slijediti ako žele biti konkurentni.
Bez stranih igrača,prvenstvo ne može biti kvalitetnije iz sezone u sezonu,i tome se treba težiti,ali akcenat treba biti i na našim domaćim igračima
Najbolji primjer kako je jedan "mali klub"doveo uspješne Amere je Radnički iz Goražda,ali njihov problem je taj što nisu imali podršku ostatka ekipe dovoljno kvalitetnu i bolji rezultati su izostali.AvantiBL je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:05Ma nema šta, apsolutno se slažem sa tobom, samo sam konstatovao da su se uvijek "busali" kako im ne trebaju amerikanci, kako je lokalpatriotizam najbitniji itd itd. Slažem se djelimično i sa tim, i treba biti većina domaćih igrača, ali generalno, kvalitetan amerikanac se može dovesti za neki korektan novac, i moraš ih imati ako hoćeš da napraviš neki bolji rezultat.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 08:47Dvojicu su doveli,pa ako ostali timovi dovode strane igrače,moraju i oni slijediti ako žele biti konkurentni.
Bez stranih igrača,prvenstvo ne može biti kvalitetnije iz sezone u sezonu,i tome se treba težiti,ali akcenat treba biti i na našim domaćim igračima
Sloboda ima dvojicu Amerikanaca. Neki sa koledza i jedan iz druge lige Njemacke.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:16Leotar ,Jahorina i Radnicki su doveli strane igrače + "domace",Sloboda je mislim dovela jednog stranog igrača,Promo i Mladost ništa,Zrinjski nisam ništa pratio tokom ljeta pa i ne mogu ništa reći vezano za njih
Ja na instagramu sam vidio jednog tamnoputog,Sloboda generalno slabo po pitanju novih igrača,a treba se igrati i ABA2 liga i prvenstvoDamirT je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:35Sloboda ima dvojicu Amerikanaca. Neki sa koledza i jedan iz druge lige Njemacke.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:16Leotar ,Jahorina i Radnicki su doveli strane igrače + "domace",Sloboda je mislim dovela jednog stranog igrača,Promo i Mladost ništa,Zrinjski nisam ništa pratio tokom ljeta pa i ne mogu ništa reći vezano za njih
Ma objavljuju storije sa novim igracima. Drugi Amerikanac je bijelac. Doveli su dosta igraca koliko se sjecam. Sad koliko ce moci, pitanje je.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:38Ja na instagramu sam vidio jednog tamnoputog,Sloboda generalno slabo po pitanju novih igrača,a treba se igrati i ABA2 liga i prvenstvoDamirT je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:35Sloboda ima dvojicu Amerikanaca. Neki sa koledza i jedan iz druge lige Njemacke.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:16Leotar ,Jahorina i Radnicki su doveli strane igrače + "domace",Sloboda je mislim dovela jednog stranog igrača,Promo i Mladost ništa,Zrinjski nisam ništa pratio tokom ljeta pa i ne mogu ništa reći vezano za njih
A rukomet još kriticnije![]()
Ali nisam siguran da Sloboda sa ovim rosterom može parirati klubovima u ligi 4-5 sigurno ih ima sa boljim rosterom,a tek ABA2 liga....DamirT je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:45Ma objavljuju storije sa novim igracima. Drugi Amerikanac je bijelac. Doveli su dosta igraca koliko se sjecam. Sad koliko ce moci, pitanje je.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:38Ja na instagramu sam vidio jednog tamnoputog,Sloboda generalno slabo po pitanju novih igrača,a treba se igrati i ABA2 liga i prvenstvo
Ma bit ce u ligi pri vrhu. U onoj ligi 6, nece nista uraditi, ako udju. U prvom dijelu lige imas ove Aba 2 ligase plus Leotar. Sve je to u pet deka, osim Igokee i Bosne.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:48Ali nisam siguran da Sloboda sa ovim rosterom može parirati klubovima u ligi 4-5 sigurno ih ima sa boljim rosterom,a tek ABA2 liga....DamirT je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:45Ma objavljuju storije sa novim igracima. Drugi Amerikanac je bijelac. Doveli su dosta igraca koliko se sjecam. Sad koliko ce moci, pitanje je.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:38
Ja na instagramu sam vidio jednog tamnoputog,Sloboda generalno slabo po pitanju novih igrača,a treba se igrati i ABA2 liga i prvenstvo
Zavisi i od toga kako će izgledati i ostale ekipe,kao i nove u ligi.DamirT je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:54Ma bit ce u ligi pri vrhu. U onoj ligi 6, nece nista uraditi, ako udju. U prvom dijelu lige imas ove Aba 2 ligase plus Leotar. Sve je to u pet deka, osim Igokee i Bosne.Amirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 09:48Ali nisam siguran da Sloboda sa ovim rosterom može parirati klubovima u ligi 4-5 sigurno ih ima sa boljim rosterom,a tek ABA2 liga....
iz nekog razloga ovo ljeto kriju sve ko zmija noge a nikad veci valjda budzet nisu imaliAmirutah1988 je napisao/la: ↑12 sep 2025, 10:23A zašto ne objavljuju ne shvatam,čudno mi je bilo da nisu dovodili igrače,jel znaš ko su ti igrači?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.