Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Suljo20002
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Suljo20002 » 21 dec 2015, 08:06

Liverpool. YNWA je napisao/la:da li će neki naš program prenositi 4 skakaonice ?
Mozda bude na BHT 1 kao svake godine do sada ali slika ce biti umanjena do bola.
Ako imas mogucnosti prati ES

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 21 dec 2015, 15:31

Zbog njega sam se zarazio sa ski-skokovima :kralj: :kralj: :kralj: On i Jens Vajslog, kakvi fajtovi :bow:

[youtube][/youtube]

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 23 dec 2015, 09:13

Schlierenzauer skoro sigurno nece nastupiti na Novogodisnjoj turneji. Stvar je psihicke prirode.
Don't believe the hype.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 dec 2015, 09:49

Austrijski mediji pisu da hoce.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 27 dec 2015, 01:25

Kad je prva skakaonica na rasporedu? U utorak?
Viva la France, as they say in Rome.

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 27 dec 2015, 01:34

PaskalHens je napisao/la:Kad je prva skakaonica na rasporedu? U utorak?
Da, dok su u ponedjeljak kvalifikacije.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 27 dec 2015, 11:31

prvi favorit je Prevc ali nekako mislim da će neko uletit drugi iako bih volio da napokon slovenac uzme a ako je netko zaslužio to je Peter vječiti drugi :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 dec 2015, 16:37

Čini se da je i austrijskoj vladavini na turneji konačno došao kraj. Ne vidim ko bi iz njihovog tima mogao produžiti njihovu dugogodišnju dominaciju na ovom takmičenju, ali ne treba ih ni otpisivati. Bilo bi sjajno kada bi Domen Prevc pobijedio na barem jednom takmičenju ili čak uradio nešto slično kao Gregor u sezoni 06/07.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 16:41

Ne treba otpisivati Hayboecka pa ni Krafta, znamo za slucaj Diethart, znaci istorijat pokazuje da je svasta moguce.

Vjerovatno ce i Stoch svu snagu usmjeriti na ovo takmicenje, a uz Freunda mi djeluje nekak najstabilniji kada je taj pobjednicki mentalitet u pitanju.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 dec 2015, 16:46

Naravno da ne treba, ali složit ćemo se da ih je sreća i previše služila zadnjih godina. :mrgreen:

Prevc je po defaultu najveći favorit za osvajanje, u to nema nikakve sumnje. Neki će reći da njemu nedostaje taj pobjednički mentalitet i rutina (što u većoj mjeri gradi ove sezone), no njegova konstantnost u vidu 2. i 3. mjesta također može odigrati presudnu ulogu. Na Novogodišnjoj turneji je najbitnije ne zabilježiti neki katastrofalan kiks i ostati u igri do kraja, a tada je sve moguće. Sljedeći pickovi su svakako Freund i Stoch (bez obzira na formu), ali ne smiju se zanemariti ni jako dobri Norvežani.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 17:04

Ova iznenadjenja na turnejama su pocela od momenta kada je i posljedni mohikanac - Schliri ispao iz vrha.

Znamo prije da su ovo takmicenje osvajala svjetska imena, a tek zadnje dvije sezone imamo te anonimuse.

Zato sam za to da se jedan Frenud, pa i Stoch, a Prevc jos nije taj kalibar iako decko ima potencijala za veliku karijeru.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 dec 2015, 17:58

ma i taj Schlierenzauer nikada neće biti creme de la creme ovog sporta, on je meni kao neki uljez, nikada neće moći u istu rečenicu s velikanima ovog sporta (nije sve u titulama i rekordima), sa onima koji imaju karizmu i koji su proslavili ovaj sport, a uz koje sam odrastao, jednostavno, meni Ski Skokovi bez te stare garde nisu isti, nema tu više tog šmeka, ali kao ljubitelj ovog sporta, gledam i dalje, naravno

volio bih da ovogodišnji 4H-tournament osvoji Simon Amann, zaslužila je to legenda, on se takmiči još uvijek samo zato da bi slavio na ovome turniru, a ne da mu se nikako jebt :( eto, navijat' ću za njega zbog toga, osim toga, u današnje vrijeme nemam omiljenog skakača, ne može se na silu burazeri

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 dec 2015, 18:06

To za Schlirija je samo tvoje subjektivno mišljenje, jer je isti po svim parametrima među velikanima ovog sporta, uz realne šanse da do kraja karijere postane GOAT. Nisam njegov pretjerani ljubitelj, ali njegovi rezultati su vanserijski.

Ammann će se, na moju veliku žalost, oprostiti bez titule pobjednika Novogodišnje turneje. Dužina skoka nikada nije bila problem, pa tako ni sada, ali loše ocjene (odavno skače bez telemarka, iako je relativno miran tokom leta) mu ne dopuštaju da se i dalje nada pobjedama i postoljima.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 18:14

Upravo je Schliri krema ovog sporta, samo sto nije imao tu konstantnost poput nekih velikana (sav fokus pada na zadnje dvije sezone gdje je podbacio), al' treba uzeti u obzir da ima tek 25 godina.

Decko je sa 17 zavrsio drugi u WC, iduce sezone i uzeo isti. Nema to olimpijsko zlato (individualno), ali dva wc, timsko olimpisko zlato (bronza u indv u Vaknuveru), sa 18 god. zlato u letovima, zatim srebo u pomenutim letovima dvije godine kasnije, itd.

Tacno se vidi ta dominacija od 2008. - 2013., ali nekak je prerano postigao previse pa je vjerovatno stvar psiho prirode.

Tesko je bilo koga porediti sa npr. jednim Ahonenom, ali npr. jedan Malysz nije mnogo vise vladao od pomenutog Schlirija (mozda nekih 7 god. na top nivou).

Sve je stvar da li ce da se vrati ili ne.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 dec 2015, 18:19

I najvažniji argument koji ide u prilog Schlierenzaueru - čovjek je sa samo 23 godine oborio Nykanenov rekord po broju pobjeda u ovom takmičenju. Mislim da je svima jasno da se radi o dostignuću gigantskih razmjera.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 dec 2015, 18:33

ma kakav GOAT, nemoj se zajebavat', a njegove rezultate nigdje i nisam osporio, a i ne znam kakve veze imaju godine s bilo čime, on je jako rano počeo pobjeđivat' i ostvarivat' odlične rezultate, pa je zato već i dostigao vrhunac svoje karijere, sada je jednostavno izduvao, zasićen je i nema više toliku želju i glad kao kada je tek počeo skakati, prema tome, teško da će se on vratit' na staro što bi se reklo, sada može skakat' onako iz hobija, ništa više

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 dec 2015, 18:44

Otpisuješ Gregora kao da se radi o nekom amateru, a ne velikom šampionu. :roll: Ako tebi nije jasno zbog čega su godine spomenute, onda ti ne mogu pomoći. Biti tako mlad, a oboriti jedan takav rekord, postavljen od strane velikog Finca, bila je ogromna stvar ne samo za njega, već i za sam sport.

Naravno da je u određenoj mjeri došlo do zasićenja, koje je izazvano nedostatkom motivacije. Ybg, kada pobijediš toliko puta, osvojiš sve što se moglo osvojiti osim individualnog zlata na OI, onda sve to skupa izgleda prilično lako i jednostavno. Drugim riječima - izgubi smisao. Ipak, ne vjerujem da će se neko poput njega predati bez borbe i prepustiti trofeje mlađima. Jedan klik u glavi i eto opet starog Schlirija. :zviz:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 18:46

Ma odlazak Pointera je i njegov konacan pad. Ovaj Kuttin kao prvo radi nezahvalan posao (prvo zbog Gregora pa onda i oprastanja Morgenstana).

Ili ta nova generacija il novo strucno osoblje (nema ni te poznate austrijske konkurentnosti u samom timu), al msm da ce se pomenuti vratiti pa makar batalio i ovu sezonu.

Gledao sam ljetne pripreme ove repke, cini mi se tam oko 2012. i vidjelo se kako uzivaju, medjusobno se takmice, Pointer naprosto trazio dlaku u jajetu,.. Siguran sam da je i ovo jedan od razloga.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 27 dec 2015, 19:14

Vidim govorite da nije konstantan kao neki velikani prije njega. Nisu ni ostali velikani ovog sporta konstantno bili u top 3 u Svjetskom kupu. Schlierenzauer pretprošle godine 6. , a prošle 10. Što se tiče osvajanja Novogodišnje turneje u prethodne dvije godine, za Dietharta se može reći anonimus, ali za Krafta sigurno ne. Momak ima potencijal da na kraju karijere bude u rangu jednog Koflera.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 28 dec 2015, 09:37

Jel' to neće biti prijenos na BHT1?
Životni saputnik! 1921

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.