Sport i TV

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Sport i TV

Post Postao/la JoseMourinho » 15 jul 2014, 19:56

Otelo je napisao/la:
edo07 je napisao/la:
arelinho je napisao/la:FA Cup od ove sezone na areni,njemacki bio i prosle sezone bice i ove :)
dzaba samo siris dezinformacije..nisi uopste upravu :nene: :nene: arena izgubila njemacki kup ( SK otkupio prava prijenosa ) a ubacila francusku drugu ligu..a FA Cup ostao na SK...
http://www.tvarenasport.com/sportski-forum/" onclick="window.open(this.href);return false;

Eto pa vidi da prenose Njemacki kup i ove sezone.

Ako su potvrdili sve, onda su potvrdili sve.

Najzad, da je SK otkupio prava prijenosa rekli bi to na fb stranici

I dokaz za kupove na Areni:
http://prntscr.com/42ym6x" onclick="window.open(this.href);return false;

Slobodno potrazite shemu od 11.02.2014 ;)

Btw. Moguce da su na SK izgubili Belgijance jer ih nema u shemi uopce a pocinju za 10 dana :roll:
Uredu ti pokazujes program od februara = prošla sezona
od ove godine ce biti promjena nekih, ja ti kažem koliko ja znam spanski kup je preso na SK jer su im prošla godine uzeli finale, nevjerujem da su samo jednu tek mu kupili nego moja logika i ovu sezonu, a FA kup ja mislim da su potpisali kad i onaj novi ugovor engleza na duži period i arena im ga ne može otet ;)

Otelo
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la Otelo » 15 jul 2014, 19:59

A ja se vodim rijecima ljudi sa Arene koji kazu da su potvrdili sve lige i sve kupove od prosle sezone.

I za FA Cup su rekli da ce mozda ici na Areni, nisu rekli sigurno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 jul 2014, 20:27

Ma ja im ne vjerujem, evo za kup spanije
http://www.tvarenasport.com/sportski-fo ... dbal-24792" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tvarenasport.com/sportski-fo ... enos-24548" onclick="window.open(this.href);return false;

A finale išlo na SK, jedino nam ostane cekat početak pa sa sigurnošću vidjet :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 jul 2014, 20:41

Ma ja mislim da oni imaju problema sa prijenosima medjusobnih utakmnica Reala i Barcelone, jos jedne sezone su imali isti problem ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 15 jul 2014, 23:23

A jbt klanja isto BHT i OBN :o ali najsmjesnije je da za moja tv full isprsis oko 70km mjesecno i jos ajde sto nisu ubacili ni jedan SK ali zatamne levati sve sportske sadrzaje i na drugim kanalima a vrhunac bezobrazluka su dodatna placanja za BH PL i eu utakmice. I smradovi su mogli za te pare otkljucat HD kanale kao neki vid zahvalnosti i nagrade nama koji ih trpimo i toliko placamo ali jok oni i BHT zakljucaju. Ljige i nista drugo

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jul 2014, 23:32

Arena je jedno vrijeme vrlo pompezno najavljivala FA Cup...stvar se utišala u zadnje vrijeme
A.F.C. Bournemouth!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 jul 2014, 23:37

brazzo je napisao/la:A jbt klanja isto BHT i OBN :o ali najsmjesnije je da za moja tv full isprsis oko 70km mjesecno i jos ajde sto nisu ubacili ni jedan SK ali zatamne levati sve sportske sadrzaje i na drugim kanalima a vrhunac bezobrazluka su dodatna placanja za BH PL i eu utakmice. I smradovi su mogli za te pare otkljucat HD kanale kao neki vid zahvalnosti i nagrade nama koji ih trpimo i toliko placamo ali jok oni i BHT zakljucaju. Ljige i nista drugo

Ljudi moraju zakljucati jer sta ja znam kad se otkupljuju prava onda se otkupljuju za jedno podrucje.
Ako HRT uzme LP za Hrvatsku onda se ta ista LP ne smije prikazivati preko kablovske i sl.
Zbog toga kad imas srijedom LP na Areni na kecu nikad ne ide ista utakmnica kao sto ide na BHT-u ili FTV-u.
Sad je bio slucaj da je PSG cini mi se isao u Srbiju dok je u BiH isao Dortmunt zbog tih prava.

AL nek to neko drugi objasni ko zna bolje :)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jul 2014, 23:46

Otelo je napisao/la:
brazzo je napisao/la:A jbt klanja isto BHT i OBN :o ali najsmjesnije je da za moja tv full isprsis oko 70km mjesecno i jos ajde sto nisu ubacili ni jedan SK ali zatamne levati sve sportske sadrzaje i na drugim kanalima a vrhunac bezobrazluka su dodatna placanja za BH PL i eu utakmice. I smradovi su mogli za te pare otkljucat HD kanale kao neki vid zahvalnosti i nagrade nama koji ih trpimo i toliko placamo ali jok oni i BHT zakljucaju. Ljige i nista drugo

Ljudi moraju zakljucati jer sta ja znam kad se otkupljuju prava onda se otkupljuju za jedno podrucje.
Ako HRT uzme LP za Hrvatsku onda se ta ista LP ne smije prikazivati preko kablovske i sl.
Zbog toga kad imas srijedom LP na Areni na kecu nikad ne ide ista utakmnica kao sto ide na BHT-u ili FTV-u.
Sad je bio slucaj da je PSG cini mi se isao u Srbiju dok je u BiH isao Dortmunt zbog tih prava.

AL nek to neko drugi objasni ko zna bolje :)
objasnio si sam dobro ;)
kada se otkupljuju TV prava ona se otkupljuju za prije toga utvrdjenu teritoriju na kojoj ce se emitovati
zbog toga se i zatamnjuju ti programi u teritorijama koje nemaju pravo emitovanja
zbog toga je SK imao problema sa EPL prosle sezone mada nisu oni krivi nego SBB koji je distibutirao te kartice
i ako se neko pita da li ce englezi ici subotom u 4 na SK vise je nego isvjesno da hoce
1 tekma na SK1 + 3 na sporednim kanalima
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 jul 2014, 23:51

Nek sam i ja nesto uradio kako treba :opaopa:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2014, 15:53

BHT smeće smećarsko, kome i ja plaćam pretplatu :roll:

Furaš svoje ma kakvo god da je, a oni te izdaju kad god stignu. Nisu u stanju prenositi običan meč dva metra od sjedišta im. I oni nešto omogućili:

BiH danas, pa gastro gutak, pa legendarni film kojeg niko ne smije propustiti Utrka s vremenom u vremenu kada mi igra košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Za ovo nema opravdanja.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 18 jul 2014, 15:55

na BHT-u je sutra prenos Repke protiv Italije
A.F.C. Bournemouth!

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 18 jul 2014, 17:37

Mamu im yebem :twisted: iako je S.P proslo ovo samo govori kakvi su to kreteni...
Udruga filmske industrije UFI čije je sjedište u Kiseljaku, preko Asocijacije kabelskih operatera BiH AKOP-a, pokrenula je inicijativu za potpisivanje ugovora o reciprocitetu između javnih RTV servisa Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, čime bi bilo omogućeno da se u svim navedenim državama gledaju TV programi javnih RTV pobrojanih država bez zatamnjenja sadržaja Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. Ovu informaciju potvrdio nam je Antonio Beus, predsjednik UFI-ja. Po Beusovim riječima, navedena praksa već postoji i primjenjuje se između zainteresiranih zemalja u EU.

“Naša inicijativa naišla je na odobravanje svih aktera u ovoj priči, uključujući i FIFA-u. Zasad, jedini koji se još nije složio je BHRT. Moram spomenuti da ova medijska kuća ništa ne gubi ako i sama prihvati inicijativu da se prijenosi utakmica ne zatamne, ni marketinški ni na bilo koji drugi način, jer kako god će gledatelji u BiH moći pratiti prijenos utakmica na programima koje sami izaberu, tako će i gledatelji u zemljama okruženja imati mogućnost pratiti prijenose utakmica s BHRT-a”, objašnjava Beus. Također, European Broadcasting Union Cable Coordination (EBU CC) – Kabelska koordinacija europske radiodifuzijske unije, na inicijativu Udruge filmske industrije (UFI) Kiseljak kao njihovog predstavnika za područje BiH, će operatere koji imaju korisnike, odnosno mrežu na poplavljenim područjima u BiH, osloboditi plaćanja jedne mjesečne naknade za reemitiranje EBU CC kanala za broj njihovih pretplatnika koji se nalaze na područjima koja su pogođena poplavama.

Mali je to znak solidarnosti s navedenim operaterima koji su pretrpjeli značajnu štetu. Također se nadamo da će i ostali vlasnici prava postupiti na sličan način, kažu u UFI-ju.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 jul 2014, 17:44

Cuj ne bi nista izgubili :urnebes: pa njih ne bi gledala ni rodbina uposlenika.
Oni samo prisilom mogu imati gledanost i pretplatu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 19 jul 2014, 13:24

kakav je uzitak slusati Vladu Novakovica i njegove analize :tokralju:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 jul 2014, 13:45

miki_92 je napisao/la:kakav je uzitak slusati Vladu Novakovica i njegove analize :tokralju:
Stvarno mnogo bi ga slusat još ovoliko bgm ma SK majstori ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jul 2014, 13:50

Belgijska liga na Areni :opaopa:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 20 jul 2014, 01:03

Otelo je napisao/la:Belgijska liga na Areni :opaopa:
Otkupili nego sta :D ,u nedjelju prenos super kupa na areni sport 4.Idemo ludo idemo jako :clap: :clap:

Prenosit ce jos ovaj turnir u Americi u kojem ucestvuju Roma,Milan,Liverpul,Man.Utd,Olimpijakos i jos neki ne znam sve a i otkupili su turnir u Juznoj Americi.Za sad je najavljena tekma Estudiantes-Fiorentina

Idemo Arena jos FA Cup :mrgreen: :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 jul 2014, 01:05

Arena će se dić iz pepela...to sam davno napisao na ovom PDF-u...monopol vlasnika SK-a će kad tad završit neslavno
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 jul 2014, 01:30

Arena ne prenosi možda NBA, ali NCAA rade prekvalitetno. Playoff serija u detalje što je za svako pohvalu. SK prenosi NBA, no imaju određeni broj utakmica koje smiju prenositi, tako da nije sve redovno.

Arena ima NHL sa strašnim dvojcem kao komentatorima.

Vremenom će Arena prestići SK, a i ovako ih preferiram (prenose našu ligu, Jelen i Hnl), Seria A, najjaču košarkašku ligu Evrope ACB, Grčku ligu (fudbal i košarka) i još mnogo toga. Zanimljivo da su prije na kablovskoj ljudi imali SK, no prešlo se na Arene.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 20 jul 2014, 03:42

Ne znam da li je ko spominjao, ali na FB stranici BH Telecoma je bila anketa pod nazivom: ''Koliko je važan Sport Klub u ponudi sportskih sadržaja?''

Čini se da bi mogli uvesti SK, ali mislim da će to dobro naplatiti povećanjem cijene. Mada opet, SK je SK... :kafa:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.