Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

retro
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la retro » 16 dec 2010, 23:15

Koga bi mogli naturalizovati iz Eurolige? hmm

Ovako na prvu mi samo Pargo iz Maccabia pada napamet.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2010, 00:51

retro je napisao/la:Koga bi mogli naturalizovati iz Eurolige? hmm

Kakvo bi to divljanje i indijanisanje po parketu bilo onda :D :D :D :D
Pod palicom Blatta on izgleda kao super masina, ali pod Sabetom bi bio upgrejdovani Laki Nesovic :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 dec 2010, 13:23

Terrell Mcintyre čovjek je mašina i mogao bi biti Terry bosanac #2 8-) ;) taman smo tu i najtanji ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2010, 13:43

brazzo je napisao/la:

Terrell Mcintyre čovjek je mašina i mogao bi biti Terry bosanac #2 8-) ;) taman smo tu i najtanji ;)
Vrlo je tesko naci pravog igraca da ga naturalizujes...Jer ovi Ameri koji su dobri i koji igraju u Europi nemaju potrebe za tim...Oni vec imaju ime i naknadna reklama im nije potrebna, a i kostaju vrlo veliku svotu novca koju im trebas isplatiti...Terell Mcintyre je sigurno jedan od takvih, covjek je vec u poznim godinama, to mu sigurno ne treba...

Vec kad smo kod njega, sjetih se jedne analize, on je prosle godine bio igrac cija ekipa je primala najvise poena kada je on bio na parketu :P :P :P :P ..Statistika je kazu k'o bikini, sve otkriva a nista ne kaze..Da li je tako, ja ne znam :D :D

Ali ja znam da bi moderator KK_Bosna bio najzadovoljniji covjek kada bi se to evenutalno desilo :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 17 dec 2010, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 dec 2010, 13:46

neno#4 je napisao/la: Vrlo je tesko naci pravog igraca da ga naturalizujes...Jer ovi Ameri koji su dobri i koji igraju u Europi nemaju potrebe za tim...Oni vec imaju ime i naknadna reklama im nije potrebna, a i kostaju vrlo veliku svotu novca koju im trebas isplatiti...Terell Mcintyre je sigurno jedan od takvih, covjek je vec u poznim godinama, to mu sigurno ne treba...

Vec kad smo kod njega, sjetih se jedne analize, on je prosle godine bio igrac cija ekipa je primala najvise poena kada je on bio na parketu :P :P :P :P ..Statistika je kazu k'o bikini, sve otkriva a nista ne kaze..Da li je tako, ja ne znam :D :D
dobro ja sam ga posmatrao dok je igrao u Sieni ali nisam primijetio da je baš toliko sebičan ili slično ali je sigurno to da čovjek uvijek uzima šut kad je slobodan bez obzira na sve i najčešće i pogađa ;) A jbg bolje je i ne plaćati strane igrače (ako jedino zbog toga igraju) i pozvati nekog makar i duplo lošijeg igrača a te pare usmjeriti tamo gdje su najpotrebnije, teško da ćemo išta ozbiljnije napraviti sa bilo kojim nauralizovanim igračem tako da i nema smisla da se nužno pozivaju ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2010, 13:56

brazzo je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Vrlo je tesko naci pravog igraca da ga naturalizujes...Jer ovi Ameri koji su dobri i koji igraju u Europi nemaju potrebe za tim...Oni vec imaju ime i naknadna reklama im nije potrebna, a i kostaju vrlo veliku svotu novca koju im trebas isplatiti...Terell Mcintyre je sigurno jedan od takvih, covjek je vec u poznim godinama, to mu sigurno ne treba...

dobro ja sam ga posmatrao dok je igrao u Sieni ali nisam primijetio da je baš toliko sebičan ili slično ali je sigurno to da čovjek uvijek uzima šut kad je slobodan bez obzira na sve i najčešće i pogađa ;) A jbg bolje je i ne plaćati strane igrače (ako jedino zbog toga igraju) i pozvati nekog makar i duplo lošijeg igrača a te pare usmjeriti tamo gdje su najpotrebnije, teško da ćemo išta ozbiljnije napraviti sa bilo kojim nauralizovanim igračem tako da i nema smisla da se nužno pozivaju ;)
Pa nisam ja rekao da je on sebican...Ja samo kazem da oni svi hoce da igraju za novce, profesionalizam...
Ja bih opet zvao Domerkanta pod uslovom da se Vasiljevic odazove, jer ipak mislim da bi Sale, Gorda bili dovoljni jer bi Domercant i evenutalno Ikonic mogli prenijeti loptu po 5 minuta....

Jer u frontcourtu moras da imas 5 igraca, sve ispod toga je neozbiljno...Ako u reketu nemas 5 igraca, gdje bi svi imali poneki zadatak nema ozbiljne igre...Zato u reketu Mirza/Keno/Varda/Bavcic/Hodzic...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2010, 20:42

na jednom od foruma sam iznio ideju poslje 2-3 mjeseca igranja maclaeba za partizan da ga nebi bilo lose naturalizovati, ali nazalost nasem tromom savezu to nikada nije palo na pamet, a makedonci odmah zasukali rukave i doveli ga
a ni oni nemaju para, samo kod njih se radi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2010, 21:20

a da igrac kojeg bi ja volio da mi naturalizujemo je draper iz Cedevite, pogotovu ako nebude htjeo vasiljevic, momak je zajfun upravo nam takav treba da ubrzamo ekipu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 dec 2010, 01:09

nerminh74 je napisao/la:na jednom od foruma sam iznio ideju poslje 2-3 mjeseca igranja maclaeba za partizan da ga nebi bilo lose naturalizovati, ali nazalost nasem tromom savezu to nikada nije palo na pamet, a makedonci odmah zasukali rukave i doveli ga
A velika je razlika izmedju npr. Terella i npr. McCaleba...Ja mislim da ni Bo nije ocekivao da ce ovako u kontinuitetu da igra odlicno...Njemu je trebalo drzavljanstvo neke od Europskih zemalja...Slazem se da oni nemaju pare, ali eto imaju neke solidne rezultate....
Ja mislim da ce Bo da dominira u Litvaniji..

Draper je po meni fin i realan prijedlog, covjek gradi karijeru, svaka vrsta promocije mu je potrebna...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2010, 11:01

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:na jednom od foruma sam iznio ideju poslje 2-3 mjeseca igranja maclaeba za partizan da ga nebi bilo lose naturalizovati, ali nazalost nasem tromom savezu to nikada nije palo na pamet, a makedonci odmah zasukali rukave i doveli ga
A velika je razlika izmedju npr. Terella i npr. McCaleba...Ja mislim da ni Bo nije ocekivao da ce ovako u kontinuitetu da igra odlicno...Njemu je trebalo drzavljanstvo neke od Europskih zemalja...Slazem se da oni nemaju pare, ali eto imaju neke solidne rezultate....

Draper je po meni fin i realan prijedlog, covjek gradi karijeru, svaka vrsta promocije mu je potrebna...
imaju rezultate jer rade, cak se pricalo o strajku igraca jer im savez nije isplatio bonuse sa EP, ali su ljudi sjeli za sto i razjasnili probleme, dok ovi nasi samo bjeze od problema i igraca

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 dec 2010, 11:07

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

imaju rezultate jer rade, cak se pricalo o strajku igraca jer im savez nije isplatio bonuse sa EP, ali su ljudi sjeli za sto i razjasnili probleme, dok ovi nasi samo bjeze od problema i igraca
Pa znam to, citao sam tamo...
A ovim nasim je bitno da se napune privatni dzepovi sve ostalo je nazalost manje bitno..

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2010, 11:57

neno#4 je napisao/la: Pa znam to, citao sam tamo...
A ovim nasim je bitno da se napune privatni dzepovi sve ostalo je nazalost manje bitno..
upravo to neno, kod nasih je uvijek vadiona nema para, e sada neka meni neko objasno dokud makedoniji pare, kad su vise manje tu sa nama u istom kosu siromastva i tu nastupa razlika izmedju ljudi koji rade i ljudi koji samo kukaju
oni nemaju para da sastave jednu ekipu u NLB-u, ali uvjek stvore pare da se okupi reprezentacija, da imaju pristojne pripreme, traze strance da naturalizuju na principu da ce im ovi pojacati repku, a ne ko nasi tako da im ovi plate da imaju drzavljanstvo radi lakseg prolaza u europi pa odigraju ciklus preko neke stvari i razgule (na stranu teri bosanac i samo donekle henry jer i on kada je najbolje igrao nije dolazio na okupljanja) i onda stvore ambijent da izvuku od repke 20% vise nego sto mogu, a nasi stvore ambijent da repka pruzi 50% manje nego sto moze
najbolji primjer je cinjenica da smo mi uvijek imali 2-4 igraca u EL koji su igrali dobro, a oni max. 1 i onda kad sastave tim igraju bolje nego mi koji smo realno jaci od njih

sve je to do ljudi koji sjede i kukaju da nema para, a cim pare dodzu 70 razjagme medju njima, a mrvice za repku, a siguran sam da i u makedonskom savezu toga ima ali je prije odnos 10-20 posto u djepove a ostatak u repku, jer pametan zna da se krava muzara nesmije izgladniti jer u suprotnom ostanes bez mljeka, a sto se desilo BiH repki ovih zadnjih godina

ali ja sam uvijek optimista i aBd se za EP okupi kompletna repka (mirza, sasa, jasmin, ratko, hodzic, ...) mislim da mozemo dalje od prvog kruga, a bio bi slag na tortu ako bi se suton predomislio mada znajuci nase sanse su vise nego minimalne

a posto znam da citaju neki koji im mogu prenijeti Dontaye Draper to je pley koji nam nedostaje, pogotovo ako sasa nebude igrao, OBAVEZNO GA NATURALIZUJTE

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 dec 2010, 12:39

Nihad Đedović šesti na listi najboljih mladih igrača Evrope
Za najboljeg mladog igrača Evrope rođenog 1990. godine izabran je Španjolac Ricky Rubio, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine zauzeo visoko šesto mjesto.

Drugi na listi je Partizanov prvotimac Čeh Jan Vesely, dok je treći Litvanac Donatas Motiejunas, četvrti Grk Kostas Papanikolaou, peti Hrvat Tomislav Zubčić...

Iza našeg reprezentativca našli su se: 7. Nikola Vučević, 8. Ilkan Karaman, 9. David Jelinek i 10. Andrew Albicy.

Na listi "Top 50" najboljih mladih igrača Evrope našla su se još dvojica bh. igrača: na 16. mjestu je Rašid Mahalbašić, koji nastupa za Austriju, a na 30. Dino Hodžić.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 dec 2010, 13:17

Draper je odlican, kljucni igrac Cedevite ove godine. Ove godine Hemofarmu trpao 36 poena, i 9 utakmica ima index veci od 20. U prosjeku 5.8 asista i 18 poena po utakmici.

Dobar sut, ulaz, nije dviljaner. On bi bas extra bio, mora se uzeti. A Makedonci su odradili strasan posao sa Mcalebbom.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 dec 2010, 13:32

nerminh74 je napisao/la:a da igrac kojeg bi ja volio da mi naturalizujemo je draper iz Cedevite, pogotovu ako nebude htjeo vasiljevic, momak je zajfun upravo nam takav treba da ubrzamo ekipu
moj covjek :D lazem se za drapera ja sam ga gledao par puta ove sezone i mislim da bio veliko pojacanje za reprezentaciju...
You are someone else I am still right here

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 19 dec 2010, 00:00

Teletovic 18 p----Krupalija 18 p 15 skokova!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 dec 2010, 12:35

Spisak igrača koje selektor Hadžić vodi na Eurobasket 2011. godine

Nešto više od osam mjeseci prije početka Eurobasketa selektor Sabit Hadžić sastavio je širi spisak s imenima 24 kandidata, iz kojeg je vidljivo da većih promjena, barem kada je u pitanju broj novih igrača, neće biti

Kako će izgledati reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar 2011.), prvom za bh. košarku nakon šest godina?

Nešto više od osam mjeseci prije početka Eurobasketa selektor Sabit Hadžić sastavio je širi spisak s imenima 24 kandidata, iz kojeg je vidljivo da većih promjena, barem kada je u pitanju broj novih igrača, neće biti.

Gužva pod košem

No, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović naglašava da bi jedno ili dva dodatna imena mogla dramatično izmijeniti i snagu i kompoziciju našeg tima.

- Adnan Hodžić je igrama u američkoj univerzitetskoj košarci pokazao da na njega ozbiljno treba računati. Otvorena je i mogućnost angažmana vrhunskog naturaliznog igrača na centarskoj poziciji, čime bismo, kako mi je rekao selektor Hadžić, mogli stvoriti ekipu sposobnu da izbori drugi krug Eurobasketa - kaže Mahmutović.

Respektabilnu centarsku liniju dopunjavaju naša vodeća zvijezda Mirza Teletović, kapiten španskog prvaka Kaha Laborala, potom Kenan Bajramović (Litvos ritas - Litvanija), Edin Bavčić (Himik - Ukrajina), Ermin Jazvin (Iraklis - Grčka), Ratko Varda (Prokom - Poljska), Oliver Stević (Oldenburg - Njemačka), Elmedin Kikanović (bez kluba) te sve bolji centar tuzlanske Slobode Draško Albijanić.

Od plejmejkera, selektor računa na tandem podgo-ričke Budućnosti Nemanju Gordića i Alekseja Nešovića, zatim Sašu Vasiljevića (Donjeck - Ukrajina), Amerikanca Džej Ar Bremera (J. R., Samara - Rusija), Vedrana Princa (Cedevita - Hrvatska), Zlatka Jovanovića (Tozin Iran) i Dinu Hodžića (Bosna ASA BH Telecom).

Ne odriču se nikoga

Bekovi i krila su Nihad Ðedović (Lotomatika - Italija), Goran Ikonić (Krka Slovenija), Milan Milošević (bez kluba), Henri Domerka-

nt (Henry Domercant, Spartak - Rusija), Miralem Halilović (Zagreb - Hrvatska), Jasmin Hukić (Donjeck Ukrajina), Feliks Kojadinović (Marusi - Grčka) i talentirani Adin Vrabac, iz A-2 ligaša Sparsa iz Sarajeva. - Ne odričemo se ni ostalih igrača. Ranije sam spomenuo ime Gorana Sutona, kao nama interesantnog, a zanima nas i svaki drugi košarkaš koji ima kvalitet, pravo i želju nastupa u dresu BiH kaže Mahmutović.

U Litvaniju sa 14 igrača

Zbog većeg broja utakmica na EP-u (samo u grupnoj fazi svaka selekcija će odigrati po pet susreta), selekcijama će vjerovatno biti dozvoljeno da povedu po 14 igrača u Litvaniju. Od tog broja, selektori bi za svaki meč birali po 12 za nastup.

Naši u petom šeširu?

Reprezentacije će na završnici EP-a biti podijeljene u četiri grupe po šest, iz kojih će po četiri najbolje proći u osminu finala. Žrijeb grupa bit će održan 30. januara 2011. Naša selekcija bi, prema nezvaničnim informacijama, mogla biti žrijebana iz petog, pretposljednjeg jakosnog šešira.

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 dec 2010, 12:44

Napokon neko iz Slobode sto mi je izuzetno drago...Nije nemoguce i da ga povede na EB jer se razvija strasno brzo....Ovo ostalo manje vise ocekivano osim sto sam ocekivao Krupaliju na tom sirem spisku al eto nije ni ovo lose.Opet meni velika zelja Mrsica da pozove,jedini nas play sposoban da prelomi utakmicu smiri kad treba i naravno pogodi tricu......Al eto zavrsio je on svoje za reprezentaciju izgleda nisu mu dali ni da se oprosti kako treba.Daj neku prijateljesku u Mejdanu da odigra barem da ga ispratimo kako treba
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 dec 2010, 12:56

Slatinash_7 je napisao/la:Napokon neko iz Slobode sto mi je izuzetno drago...Nije nemoguce i da ga povede na EB jer se razvija strasno brzo....Ovo ostalo manje vise ocekivano osim sto sam ocekivao Krupaliju na tom sirem spisku al eto nije ni ovo lose.Opet meni velika zelja Mrsica da pozove,jedini nas play sposoban da prelomi utakmicu smiri kad treba i naravno pogodi tricu......Al eto zavrsio je on svoje za reprezentaciju izgleda nisu mu dali ni da se oprosti kako treba.Daj neku prijateljesku u Mejdanu da odigra barem da ga ispratimo kako treba
Pa Mrsa se davno oprostio od profesionalne kosarke :D :D :D :D
Sada radi u Feneru kao strucni savjetnik ili tako nesto, vidjam ga na klupi sa Spahijom..
Albijanica ce ti tesko povesti, nemoguce je to...Jer su Varda, Bavcic, Hodzic, Bajramovic svi bolji od njega...
Trebao je i po meni Krupalija biti na ovom sirem spisku...

Mada vidjet cemo ko ce da otkaze dolazak..

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 dec 2010, 13:03

Alba je to zasluzio svaka mu cast , mozda nece na E.P ali zasluzio je da se nadje na E.P godine su pred njim a razvija se sve brze i brze .. Respect ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.