07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Nerminovic
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Nerminovic » 08 okt 2016, 16:41

maaaaaaaaaaaaaaaaaaa' svi ste vi...obicni klosari, kao mi... :bih:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2016, 16:51

Nema tu mnogo filozofije. Za ovaj poraz su podjednako krivi i igrači i Meša.

Meša zbog dvije stvari, a to su: glupost u vidu igranja sa dva napadača i glupost u vidu stavljanja debitanta u ionako oslabljenu sredinu, a igrači jednostavno zbog nezalaganja na terenu i pristupa kao da su na nekoj rekreativnoj utakmici. Mi smo zahvaljujući svemu tome, sinoć imali katastrofalan trio Pjanić-Medunjanin-Jajalo. Pjanić, od kojeg smo svi očekivali, ne da pruži partiju kao protiv Estonije, jer je to bilo nerealno i za očekivati, ali da će se barem malo više potruditi, s obzirom na sve ono što zna i umije, to da. Medunjanin, koji je jednostavno igrao standardno, onako kako on uvijek i igra, samo što se te njegove boljke slabije osjete protiv manjih reprezentacija, ali protiv ovako jakih timova redovno isplivaju na površinu i Jajalo, kojem, i pored mnogo grešaka sinoć, ne mogu toliko zamjeriti jer ga je Meša bacio u vatru nakon samo nekoliko dana priprema i to protiv favorita grupe na jednu od najosjeljivijih pozicija. Vjerovatno je kod momka bilo i treme i grča, što je umanjilo njegovu partiju i prikazalo ga možda i lošijim igračem nego što zapravo jeste. U svakom slučaju, o njegovim (ne)kvalitetima se nakon jedne utakmice teško može govoriti.

I onda kad imaš takvu sredinu plus krila koja imaš, a zapravo ih nemaš jer ne rade ono što krila trebaju da rade, onda ne možeš ni u napadu očekivati nešto posebno.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 okt 2016, 17:04

Budimo realni...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 okt 2016, 17:06

calcio je napisao/la:---------------------Begovic------------------
Vranjes--Spahic-Zukanovic-Kolasinac
-------------Pjanic-------Cimirot-------------
Hajrovic-----------Susic--------------Lulic
----------------------Dzeko-------------

Protiv Kipra bih volio viditi ovu ekipu. Posto imam neki osjecaj da ce Pjanic iznenada "istegnuti misic" ili dobiti bolove u laktu pred utakmicu, onda umjesto njega upada Jajalo ili Medunjanin. :|
Takodje mi je zao sto Djuricu ne mogu naci mjesto u ekipi, zasluzio je fakat vecu minutazu. Ali tesko izbaciti Dzeku...
Šta ti imaš tražit mjesto, taman će te neko pitat, pa ti kao žao... i usput, ne valja ti sastav.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 okt 2016, 17:09

Okolele je napisao/la:Ma ovde treba izvrsiti remont igraca komplet i prvu postavu izmjeniti..Spahiću je vrijeme da se oprosti od repke,Ibisevicu takodjer ali eto on se moze korisiti kao neki treci ili cetvrti napadac ako zatreba..Moze on igrati u Herthi i zabijati po dva gola svaku tekmu kad tamo drugi rade posao za njega ali u ovakvoj nasoj repki u kojoj se sve svodi na neki bljesak on nema sta traziti u pocetnom sastavu..Lulića i Zukanovica ne vrijedi pozivati vise jer oni vise stete naprave nego koristi..Lulic moze trcati ko konj svaku utakmicu ali dzaba to njemu kad je on taraba kad je lopta u njegovim nogama a to je sinoc dokazao nekoliko puta..Medunjanin takodjer nije za prve postave vec kao backup opcija..Moze igrati protiv ove buranije koje trpa svako ali protiv jacih on ne smije biti u prvoj postavi..

U zavisnosti od repke protiv koje igras zavisi i koju ces formaciju koristiti..Sinoc je on katastrofa bila..Meni nikako nije jasno na koju je on foru zamislio onih 3-5-2 sinoc..Pa mi smo jedna od nasjporijih repki i on ostavi 3 igraca u odbrani protiv suprebrzih igraca Belgije..Pa jedan kloc kao sto je Felaini izgleda ko Bolt u odnosu na nase igrace..

Igra sa dva napadaca nikako ne moze donijeti korsiti protiv jacih reprezentacija jer oni moraju da se krecu konstantno da vrse pritisak sto nasi ne rade..

Dakle u buducnosti protiv jacih repki 4-5-1 i mnogo izmjena u prvoj postavi jer nam treba to..

Begović---Vranješ/Mateo Sušić--Šunjić--Memišević--Kolašinac-----Stevanović/Hajrović--Miličević-Cimirot--Pjanić--Sušić/Bajić-----Džeko

Protiv ovih slabijih mozes koristiti formaciju sa dva ili tri napadaca..Ja bih prije 4-3-3

Ista odbrana i golman a u vezi Stevanović/Miličević--Pjanić--Sušić a u napadu Bajić/Đurić--Džeko--Hajrović

Mnogi ce reci zasto Stevanović ali momak je definitivno svojim igrama u Željezničaru gdje skoro svaku tekmu bude najbolji igrac,trci i napred i nazad,bori se zasluzio da bude pozvan u reprezentaciju..

Sušić kojeg takodjer mnogi osporavaju zasluzuje dobiti poziv..U Hajduku je bio jedan od glavnih igraca..Sad je presao u Genk i tamo je standardan..Ima taj bezobrazluk u sebi da krene naprijed,ima dribling i moze puno bolje doprinijeti u igri nego gurati Kolasinca naprijed ili stavljati raspalog Lulića koji se 90 minuta svadja sa loptom..

Višću sam izostavio namjerno,jest mi drag igrac i kao naviijacu Željezničara i bez toga ali meni nije jasno kako jedan igraca koji unazad 2-3 sezone bude jedan od najboljih igraca turkog prvenstva,zabije 10+ golova po sezoni kad dodje u reprezentaciju izgleda ko neki amater,dijete koje svi otresaju kako im se prohtije..Da li ima neki strah u sebi kad ovde dodje ili sta ne razumijem..
hahahhahahahahahahha

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 17:13

Od sada otjerat Spahica iz reprezentacija, stavit Medunjanina i Ibisevica na klupi, i pomalo prebacivati Lulica na klupi ako ne nadje forme uskoro.

Begovic
Vranjes-Bicakcic/Sunjic-Zukanovic-Kolasinac
Pjanic-Cimirot
Visca-Milicevic-Lulic
Dzeko

Ako Lulic nastavi srati i kad se Mume vrati, promijeni formaciju na 433 i stavi Viscu na lijevu stranu. Tako isto i za Bice i Sunje, ako neigraju za k onda ubaci Memisevica i dadni mu pravu sansu da napravi tu poziciju kao njegova. To je to.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 okt 2016, 17:20

Mozda je moje vidjenje sto se tice nogometa,a posebno taktike u nogometu pogresno...mozda jest,mozda nije. Mislio sam napisati neki kraci post,ali mnogi ce reci "ti zivis u svijetu nogometnih menadzera" (stvarno ne igram to),pa cu zato da malo opsirinije neke stvari da napisem da bih mogao prilicno da objasnim svoje vidjenje problema (ne samo u nasoj reprezentaciji,vec konkretno u danasnjem nogometu).

Danasnji nogomet je postao "procitan". Sutra da igraju npr Manchester United i Chelsea,cak i najmanji poznavac engleskog nogometa bez problema bi nabrojio 20 od 22 nogometasa koji bi sutra istrcali na teren i koju formaciju bi igrali. Danasnji treneri,selektori,sve manje pridaju paznju tome da nekim taktickim zamislima,nekim promjenama formacije,da pokusaju iznenaditi protivnika. Od ovih najboljih trenera,jedini kojeg se trenutno sjecam da voli da experimentise sa sastavom i da mu dobro dodje je Klop. Ovi ostali iz utakmicu u utakmicu su copy/paste.

Eh,sad..mnogi se pitaju kakve veze to ima sa nasom repkom. Ima veze i to kakve. Ja znam da je najlakse biti general nakon bitke. Medjutim,nije mi to u planu.

Svako dobro sto neki tim napravi,nije bitno da li je to klub ili reprezentacija,mora se prvo krenuti sa pohvalama treneru koji je to uspio. Isto tako,ako je nesto lose,trener ili selektor prvi moraju da snose svoju odgovornost. Ja znam da nasa reprezentacija nema broja igraca kao sto to imaju englezi,spanjolci,francuzi i mnogi drugi,ali imamo to sto imamo i treba da iste cijenimo. Ono sto zamjeram Mesi je konstantno guranje 2 formacije. Mi ili igramo 4-5-1 ili 4-4-2 i glavna promjena izmedju te dvije postave je napadac za zadnjeg veznog ili obrnuto. Mi smo sinoc isli jednog od najacih reprezentacija na sviju,reprezentaciji koja je trenutno 2 na fifa rang listi. Bez obzira u kakvoj su nasi igraci formi i bez obzira u kakvom protivnik Belgija bi sastavu igrala,mi smo bili u podredjenom polozaju u tom mecu i trebali smo se tako postaviti od prve minute. Sa dva napadaca ,protiv onakve Belgije ni najace svjetske ekipe ne bi igrale.

Zasto selektor nije pokusao sa 5-4-1??? Svjesno prepustiti loptu protivniku,braniti se i cekati priliku iz kontranapada. Stoperi da budu Bicakcic-Spahic-Zukanovic,desno da igra,ni sam neznam sad koga bi tu stavio,mozda onog Matea Susica a lijevo Lulica. U sredinu staviti kolasinca koji ima snage i brzine da pokriva dobar dio terena,te dodati mu Pjanica,Cimirota i Medunjanina. U napadu ostaviti Dzeku i to je to. Kasnije u toku utakmice izbaciti Medunjanina a staviti Hajrovica,a moze se i mijenjati Dzeko ako njegova visina ne dolazi do izrazaja,a u takvoj utakmici gdje se branis,visok napadac ti je najmanje bitan,vec ti treba neki igrac koji moze brzu kontru da istrci.

Ja koliko vidim nasi selektori samo 2 formacije treniraju kad dodju na okupljanje. Ono sta mi je jos cudno sto mi imamo 3 identicna napadaca:Dzeko,Ibisevic i Djuric. Ajd Dzeko je malo vise pokretljiviji u odnosu na ovu dvojicu,ali svakom od njih je glavna odlika visina. Zasto u reprezentaciji nema nekog brzonogog napadaca??

Znaci selektor treba neke stvari da mijenja. Ne moze se uvjek igrati sa istim igracima i ista formacija. Ovaj poraz je dosao u pravo vrijeme,da se vidi gdje su problemi i sta da se mijenja za meceve koje slijede. Netreba upirati prstom u igrace. Kad izgubis 4-0 svi su u odbrani bili losi,a ne samo jedan igrac kao sto vecina tu pise.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 okt 2016, 17:24

Sve neki stručnjaci, oni bi nešto tjerali nekoga a pola ih ne zna ni gdje ko igra. Pogledo 2 puta Šunjića i Miličevića i on bi nešto. Sreća pa se većina nas ne pita ni koliko je mrva.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 okt 2016, 17:44

ahmic je napisao/la:Do prvog gola solidni smo.bili.

Kasnije,raspad sistema..
Ma samo je bilo pitanje vremena kad će nam zabiti gol, nismo centra prešli u prvom poluvremenu. A u drugom su nam oni dali loptu i pustili nas da se patimo.

Kad pročitam izjave pojedinaca "Da je Medunjanin dao gol možda bi bilo drugačije" najradije bi laptop kroz prozor bacio, bilo bi drugačije, umjesto 4:0 bilo bi 4:1, nešto slično kao u prošlom meču. Ko to ne vidi ima problem sa shvatanjem igre :D

Ne mislim konkretno na tebe @ahmic, samo sam se nadovezao na ovo da smo bili solidni do prvog gola.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 okt 2016, 17:50

calcio je napisao/la:---------------------Begovic------------------
Vranjes--Spahic-Zukanovic-Kolasinac
-------------Pjanic-------Cimirot-------------
Hajrovic-----------Susic--------------Lulic
----------------------Dzeko-------------

Protiv Kipra bih volio viditi ovu ekipu. Posto imam neki osjecaj da ce Pjanic iznenada "istegnuti misic" ili dobiti bolove u laktu pred utakmicu, onda umjesto njega upada Jajalo ili Medunjanin. :|
Takodje mi je zao sto Djuricu ne mogu naci mjesto u ekipi, zasluzio je fakat vecu minutazu. Ali tesko izbaciti Dzeku...
a zasto bi dao sansu hajrovicu ispred visce?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 08 okt 2016, 18:01

I dalje idu sastavi ovih placenika sa nekim Sven susicem hahahha... A on ni juce Minute nije dobio.. on je od prvih 11 daleko kao New York od melbourna... shvatite to vise on je samo broj... nikakva bitna Karika nece bit nikad
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 08 okt 2016, 18:35

Sta mislite o Begovicu,jel vrijeme da se ponekad ubaci malo Jasmin Buric :?

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 okt 2016, 18:50

sedra je napisao/la:Sta mislite o Begovicu,jel vrijeme da se ponekad ubaci malo Jasmin Buric :?
Nije.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 08 okt 2016, 18:57

mene samo interesuje zašto kod kornera nemamo igrače na obje stative.
Pa i onda kad nam je Fellaini zabio nakon kornera (kao i jučer kad smo fasovaali), da smo imali igrača na stativi ne bi bilo gola (mada je jučer spavao Džeko, a Begović intervenisao "nako").

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 okt 2016, 18:58

Nerminovic je napisao/la:maaaaaaaaaaaaaaaaaaa' svi ste vi...obicni klosari, kao mi... :bih:
:opaopa: :opaopa: :opaopa:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2016, 18:59

Hajd, bar nam je gol razlika i dalje u plusu. :D :D :bih:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 okt 2016, 19:00

Mi smo krenuli u samon pocetku sa jednim igracem manje u vezi u poredjenju sa Belgijom i to jos u gostima protiv reprezentacije kakva je Belgija. Znaci smijesno...

Uz to dodajmo Medunjanina koji provjereno ne moze igrati utakmice na ovom levelu, ne zna se postaviti pod presingom, ne zna igrati prema naprijed, dodaje lopte protivniku direktno u noge a u defanzivi ne postoji jer ne moze stici igraca niti adekvatno pokriti prostor.

Dakle u samom startu dva igraca manje u vezi, pogotovo u defanzivnom segmentu, pa majku mu ni Brazil ne bi pod tim okolnostima bolje izgledao.

Odbrana, koja nam je provjereno najslabija tacka u reprezentaciji najslabiji dio je ostavljena na milost i nemilost protivnika.

Danas se igra moderan fudbal, mora se pokrivati citav teren citavih 90 minuta, ako postavis pogresnu formaciju i taktiku, ne moze te ni Ronaldo spasiti, a kamoli ovi nasi trabunjari.

Mi imamo dva do tri dobra igraca i tu moras biti znalac da izvuces protiv top ekipe povoljan rezultat, a razmisljanje tipa "ubaci Ibisevica da Dzeko ima skim igrati" vodi u ono sto se juce i desilo. Danas se utakmica dobija na sredini terena, akcije kreiraju veznjaci a ne napadaci.

Upozoravalo se prije utakmice na nase deficite, da ne smije igrati Medunjanin ovakve utakmice niti mozemo sebi priustiti luksuz da igramo sa dva napadaca i gubimo jednog u vezi.

Eh moj Mesa, primio si samarcinu da ce ti se obraz rumenuti jos dva mjeseca.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 okt 2016, 19:07

Djuric sinoc najbolji.. pokazo u 5min ono sto ni Dzeko ni Ibisevic nisu zajedno! Ja bi mu dao prednost s Kiprom. Iza njega bi natrpo 5 igraca u vezni red, umjesto Jajala bi stavio Cimirota (iako nisam pitar :-) ) ... obavezno bi izostavio Lulica s terena, jer me je sinoc bas nerviro. Nekako i Hajrovica stavit. Spahica zamjenit na poluvremenu.
Je li nam ovo sinoc bio najveci poraz nakon onog poslijeratnog od Argentine 5:0?

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 08 okt 2016, 19:08

Opet sve ide po starom.Umjesto da ih odmah danas natjera na trening naravno on za to nema mu.da.
Kakav odmor,niko se osim Lulica nije ni umorio,njega je trebalo postedjeti a ostale natjerati na takav trening da im poslije njega ni na pamet ne padnu kafici u kojima ce veceras "utapati tugu".

Sto se tice krivice,na prvom mjestu i najvise je kriv Bazdarevic a onda su krivi i igraci.Vidim kod nas i to opet po starom,novinari po naredbi i po navici oslobadjaju selektora odgovornosti a svu krivicu svaljuju na igrace.Luda zemlja :crazy:

Sto se tice daljeg,treba se smiriti,pregrupisati i po svaku cijenu pobijediti Kipar.Ako to ne uradimo zavrsili smo kvalifikacije,ako uradimo nista nije izgubljeno,pa ni to pravo mjesto.
Meni utakmicu u ponedjeljak ne bi poceli Dzeko,Pjanic,Spahic i Medunjanin pa makar dobio otkaz odmah poslije utakmice.Ima dovoljno igraca koji ce dati sve od sebe sto ce biti dovoljno za pobjedu protiv Kipra.

Kad prodje Kipar moralo bi se ozbiljnije pristupiti rjesavanju problema koji se predugo guraju pod tepih.
U prvom redu treba sa Dzekom popricati da preda kapitensku traku jer je svojim ponasanjem na terenu ne zasluzuje.Traku mora nositi ratnik koji nikad ne kalkulise,mu.donja a ne pi.ckica,neko kome je stalo i ko ce kad zatreba vrisnuti i stjerati saigrace u pm.
Ako Kolasinac i Besic nemaju dovoljno staza onda imaju Lulic i Ibisevic.
Dalje,iako sam branio Spahica stalno vrijeme je za oprostajnu utakmicu.Medunjaninu se isto zahvaliti.

I selektora bih odmah promijenio ali znam da nema od tog nista.

Ovako vise ne ide drugovi.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 08 okt 2016, 19:11

Ma mi smo "procitana " reprezentacija, sa istim igracima idemo i na Kipar i na Estoniju i na Belgiju.Ja gotivim i Medu i Vedada ali budala je vidjela da to nece ici, Medunjanin protiv Estonije, Kipra, i tih amatera moze i treba igrati, protiv Belgije on nema sta radit u prvom sastavu, isto vazi i za Ibisevica.
Koliko smo mi amaterska reprezentacija govori i cinjenica da je nama Spahic i dalje neizostavan clan prvih 11, covjek se oprostio , vratio, a mi jos uvijek nismo nasli zamjenu za njega.Kod nas markiraj Pjanica automatski odsjeces Dzeku i rijesio si sav posao.Ajde, Belgija bila prosla, znali smo da je tu tesko izvuci remi al stvar je da ako ovako nastavimo i Kipar i Grcka ce nam napraviti problem.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, CAZIN, Google [Bot], MElloo, Vaya i 41 gost.