FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la BoixosNois1899 » 08 maj 2020, 00:28

Lautaro je još jedan fail u najavi.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 maj 2020, 00:29

JoeBleck je napisao/la:
08 maj 2020, 00:26
Epidaurus je napisao/la:
08 maj 2020, 00:24
JoeBleck je napisao/la:
07 maj 2020, 23:58
Lautaro je jedan od najkompletnijih raubera danasnjice.Igrac koji ima apsolutno svaki segment igre na vrhunskom nivou a izuzetno je mlad.Sama igra Intera nije ono sto on zeli jer se prvenstveno igra tranzicija iako je strasno jak na lopti i gustom rasporedu.
Ne vidim neuspjeh igra u Barci,Interu ili negdje drugo.Rijec je o sigurno najkompletnijoj 9ki danasnjice u kategoriji igraca koji su u procesu pune afirmacije.Mnogo bolja solucija nego je to Werner ili cak Mbappe koji ima vrhunske aspekte igre ali je u ovoj Barci on nepotreban potrosac lopti iz kojih ne moze izvuci ni u promil sta moze Messi.

Talentom , inteligencijom ,nacinom igre i konstitucijom me neodoljivo podsjeca na Falcaoa iz primea.Beskonacno koristan za tim i van 16 a u 16 neumoljiv sa obe noge i glavom.Bez i malo pretjerivanja,pratim Inter jednako kao Barcu ,ne postoji bolja opcija za 9ku na Svijetu od njega za Barcelonu.Profil igraca koji je saveseno kompatibilan.
Kakav je Haaland na lopti i u gradnji igre?
Nekompaktibilan za stil igre Barcelone.Idealan za Real Madrid.
Kakav je ovako opcenito u ta dva segmenta? Moze li se tu iole porediti s Benzom? Nisam ga previse pratio pa ne mogu imati neko misljenje. Zavrsnica je ocito vrhunska cim ima tolike golove.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2020, 00:31

BoixosNois1899 je napisao/la:
08 maj 2020, 00:28
Toga se i ja bojim.
Arda Turan, Dembele, Coutinho, Griezmann, svi bili velike najave, velike nade u njih polagane, velika ocekivanja, a niti jedan nije opravdao.
Da li je Lautaro naredni :think:

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 08 maj 2020, 00:31

Koji je to stil Barcelone? Imali su ga, vise ne.

Ovaj naprica o Lautaru ko da je Pele jbt.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 maj 2020, 00:36

Epidaurus je napisao/la:
08 maj 2020, 00:29
JoeBleck je napisao/la:
08 maj 2020, 00:26
Epidaurus je napisao/la:
08 maj 2020, 00:24

Kakav je Haaland na lopti i u gradnji igre?
Nekompaktibilan za stil igre Barcelone.Idealan za Real Madrid.
Kakav je ovako opcenito u ta dva segmenta? Moze li se tu iole porediti s Benzom? Nisam ga previse pratio pa ne mogu imati neko misljenje. Zavrsnica je ocito vrhunska cim ima tolike golove.
Malo sam ga gledao da bi mogao dati neki sud o njemu u vise segmenata igre.
Ono sto se na prvu vidi je da momak ima brutalan finishing i kretnju izmjedju stopera.Susta suprotnost od Benzeme koji je najbolja 10ka Reala po potrebi i igrac koji ima najveci utjecaj na brz protok lopte.
Haland mi na prvu djeluje smotano ali je to ocito kamuflaza , vecina krakatih slicno djeluje osim ako se zoves Zlatan :mrgreen:

Takodjer ima taj mentalitet sampiona , mozda malo i sebicno ali svakako u njegovim godinama pozeljno imati visak samopuzdanja jer se na taj nacin postaje veliki igrac.Za sada mislim da mu je BVB savsen klub.2021-22 bi vec mogao biti i dovoljno kaljen za Reala.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 08 maj 2020, 00:38

Lautaro je smijesan igrac, najveca laz su price kako on i Messi se dobro snalaze zajedno na terenu. Pa lik se nije vidio na Copa Americi u utakmici sa Brazilom, gdje je Argentina bila bolja i gdje su ih sudije pokrale. Da je bio Higuain na terenu garantujem da bi prosli Brazil lagano sa 2 gola razlike.

Ni u Interu ne pokazuje nista vrijedno tih para koje se traze za njega.

Sto se tice Haalanda, najveci talenat danasnjice bez premca, kad sam u predsezoni gledao Salzburg - Chelsea odma sam rekao ovaj mali nije normalan. Strasan igrac koji ima ono nesto da postane najbolji napadac pa cak i svih vremena. Strasne fizicke predispozicije uz dobar finishing i tehniku koja ne zaostaje. Kompletan igrac i djeluje da jos uvijek nije ni na 70% potencijala.
Zadnja izmjena: Wandelanoite, dana/u 08 maj 2020, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2020, 00:38

Možda je najbolje okrenuti se Masiji.
Svakako su skoro svi transferi u zadnje 3 godine bili veliki promašaji. Ne znaju jednostavno kupovati.
Ne znaju ubosti igraca, cak i kad pretplate maksimalno.
Možda se onda okrenuti pravljenju igraca, na duže staze , al onda je teško za ocekivati nove Mesije, Xavije, Puyole i neke obavezne titule.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 maj 2020, 00:41

JoeBleck je napisao/la:
08 maj 2020, 00:36

Ono sto se na prvu vidi je da momak ima brutalan finishing i kretnju izmjedju stopera.Susta suprotnost od Benzeme koji je najbolja 10ka Reala po potrebi i igrac koji ima najveci utjecaj na brz protok lopte.
Haland mi na prvu djeluje smotano ali je to ocito kamuflaza , vecina krakatih slicno djeluje osim ako se zoves Zlatan :mrgreen:

Takodjer ima taj mentalitet sampiona , mozda malo i sebicno ali svakako u njegovim godinama pozeljno imati visak samopuzdanja jer se na taj nacin postaje veliki igrac.Za sada mislim da mu je BVB savsen klub.2021-22 bi vec mogao biti i dovoljno kaljen za Reala.
Cini se mozda cak kao bolja opcija od Mbappea obzirom na Martina koji bi dogodine vec trebao biti siguran u prvih 11 ako je Zizou imalo normalan. Ne znam bas koliko su obojica realna opcija i koliko su kompaktiblini prije svega uopce. Sancho i Haland za jednake pare kao Mbappe se mozda i bolja opcija. Sancho mi je bas top top igrac. Jednako opasan na oba krila.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 maj 2020, 00:43

Geerroo je napisao/la:
08 maj 2020, 00:31

Ne znam cemu hejtanje svega navedenog , kao i kolege koji je bacio post iznad.
Barcin stil igre je jasan.Igra se gradi od zadnje linije ka napadu.Brkanjem pojmova stil i mogucnost je nesto drugo.Generacija do prije 6-7 godina je primjer savrsene manifestacije jedne predstave dok je ovo danas pokusaj izvodjenja uvertire jednog remek djela.Nece se ponoviti nikada ona predstava jer od dirigenta do vijolina kadar je drugaciji,to je normalno.

Lautaro nije Pele ali ni Pele nije Lautaro.Zasto donositi sud unaprijed pesimisticno bez neke argumentovane pozadine.Isto vazi i za drugog kolegu koji je nabrojao igrace redom Turcina koji je potpisom u Barci razmisljao o tome kako ce se opijati po Istanbulu i igrao u klubu sa 5kg viska,Dembelea koji je ultra talenotvan ali jos vise sklon losim navikama i ljenosti.Coutinhu koji je jednodimenzionalan igrac te Griezmanu koji je u klubu 8 mjeseci.

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 08 maj 2020, 00:48

JoeBleck je napisao/la:
08 maj 2020, 00:43
Geerroo je napisao/la:

Ne znam cemu hejtanje svega navedenog , kao i kolege koji je bacio post iznad.
Barcin stil igre je jasan.Igra se gradi od zadnje linije ka napadu.Brkanjem pojmova stil i mogucnost je nesto drugo.Generacija do prije 6-7 godina je primjer savrsene manifestacije jedne predstave dok je ovo danas pokusaj izvodjenja uvertire jednog remek djela.Nece se ponoviti nikada ona predstava jer od dirigenta do vijolina kadar je drugaciji,to je normalno.

Lautaro nije Pele ali ni Pele nije Lautaro.Zasto donositi sud unaprijed pesimisticno bez neke argumentovane pozadine.Isto vazi i za drugog kolegu koji je nabrojao igrace redom Turcina koji je potpisom u Barci razmisljao o tome kako ce se opijati po Istanbulu i igrao u klubu sa 5kg viska,Dembelea koji je ultra talenotvan ali jos vise sklon losim navikama i ljenosti.Coutinhu koji je jednodimenzionalan igrac te Griezmanu koji je u klubu 8 mjeseci.
to je bio stil Barce, ali vise nije, valjda ih gledas zadnji par sezona.

Dobro ti je neko rekao da Lautaro nije klasicni spic, poredis ga sa Falcaom koji je klasicna 9ka, dok je Lautaro vise taj second striker sto Barci i ne treba obzirom da imaju boljeg igraca tu Grizmana. Barci su potrebna krila, pogotovo lijevo. Sancho kao desnjak na lijevoj strani bi bio idealan npr, ali valja opet kupovati u Dortmundu nakon Dembelea

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 maj 2020, 00:52

Epidaurus je napisao/la:
08 maj 2020, 00:41
JoeBleck je napisao/la:
08 maj 2020, 00:36

Cini se mozda cak kao bolja opcija od Mbappea obzirom na Martina koji bi dogodine vec trebao biti siguran u prvih 11 ako je Zizou imalo normalan. Ne znam bas koliko su obojica realna opcija i koliko su kompaktiblini prije svega uopce. Sancho i Haland za jednake pare kao Mbappe se mozda i bolja opcija. Sancho mi je bas top top igrac. Jednako opasan na oba krila.
Uvijek prije taj dvojac nego Mbappe.

Cak ni FM ne dozvoljava da sastavis tim od 11 igraca najboljih na svojim pozicijama pa da budes prvak svaku sezonu i dominiras svaku utakmicu.Ne postoji parametar koji ti moze garantovati da ce neko uspjeti u Realu a da je bio letva u Osasuni ili obrnuto.Jednostavno , rizik je svaka kupovina i svaki transfer bas kao i sa zivotom , trgovina igracima je jednaka trgovini robe/ sirovine.Niko ne kupuje igraca misleci da ce biti otpad bas kao sto narucilac ili proizvodjac ne mislis da se njegova roba nece primiti na trziste.

Sreca,poklapanje , momentum i jos 100 faktora utjece na uspjeh individue,usluge ili artikla.
Haland ima sve uslove za veliku karijeru , Sancho takodjer.Mbape je vec na glasu kao paklen igrac sto opet ne znaci da bi i jedan igrac uspio u drugoj sredini u kojoj se zivi i dise drugacije,trenira i razmislja drugacije ...

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 08 maj 2020, 00:55

Sa Sanchom bi se desilo isto sto i sa Dembeleom, dovodis desno krilo i stavljas ga na lijevo. Najveca moguca greska u fudbalu. Barci poziciju lijevog krila mogu rijesiti samo Neymar i Mbappe jer su lijeva krila, a ne Dembele, Sancho, Coutinho ili Griezmann.

Dajes 100+ miliona za igraca kojeg ces staviti na neprirodnu poziciju. :urnebes:
MES QUE UN CLUB!

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 08 maj 2020, 00:57

Mbappe se inace naigro na lijevom krilu u pm

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 08 maj 2020, 01:04

slika

dobar je Lutaro ,,efikasan pogotovo u većim da ne kažem službenim mečevima.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 08 maj 2020, 01:05

Citavo vrijeme u Monacu je igrao lijevo krilo, u PSG ne moze ni da pokaze sav potencijal sto ga kvazi strucnjak Tuchel zavaljuje na neprirodne pozicije zbog Neymara.
MES QUE UN CLUB!

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 08 maj 2020, 01:07

Mbappe

slika
Sancho
slika

Mbappe lijevo krilo. :rol:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 maj 2020, 01:08

RollMan je napisao/la:
08 maj 2020, 01:04
slika

dobar je Lutaro ,,efikasan pogotovo u većim da ne kažem službenim mečevima.
De nam izvuci statistiku lige prvaka najbolje 9ke zadnjih 10 godina.Kad je on vec mjerni parametar za kvalitet.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 08 maj 2020, 01:09

koje devetke?
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 08 maj 2020, 01:10

Statistika Mbappea u Monacu :

slika
Koliko je ovo zabio sa pozicije lijevog krila, jel ovo bug neki ?

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 08 maj 2020, 01:14

let3 je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:
08 maj 2020, 00:28
Toga se i ja bojim.
Arda Turan, Dembele, Coutinho, Griezmann, svi bili velike najave, velike nade u njih polagane, velika ocekivanja, a niti jedan nije opravdao.
Da li je Lautaro naredni :think:
Već viđena priča. On je glavna tema ovo ljeto, sljedeće će biti neko drugi i tako u krug.

Da budem iskren nisam ga toliko pratio, ali ono što sam gledao nije me nešto pretjerano impresionirao. Ta priča kako je on savršen za Barcu i tome slično je nešto što smo čitali svi već kad je dolazio Coutinho pa i Griezmann. Ne sporim da Lautaro posjeduje određeni kvalitet ali ovdje ga se predstavlja kao spasioca.

Ne znam samo zašto neko misli da će njegov dolazak biti revolucionarna promjena koja će odjednom podići ovu ekipu iz mrtvih. Zaboravlja se da je ekipa oronula i stara do bola. Odbrana mrtva (doduše Todibo mi djeluje zanimljiv, vidjećemo šta će sa njim biti). Piqueu fudbal više nije u vrhu liste prioriteta očito.

Busquets koliko god da je bio važan proteklih 10 godina, vrijeme je da se polako smanjuje njegova uloga u ekipi. Daj traži tu neke alternative. Neće valjda on biti alfa i omega u veznom redu još 5 godina.

Napad je posebna priča. Ulupali sve pare svijeta u zadnjih 5 godina bukvalno samo u napadački trojac i na kraju završili na tome da je najskuplje pojačanje u historiji kluba na posudbi kod kobasičara a Dembele u zadnje 3 godine proveo više po bolnicama nego na terenu.

Alba isto nije bek koji je na razini koja je potrebna Barci. U ovom klubu ne bi trebalo biti mjesta za mentalne patuljke kao što je on.

Neće svi problemi se riješiti dolaskom Lautara.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.