FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 31 maj 2015, 11:31

hilmo je napisao/la:Klub mora zaraditi pare a ne da ih neko upumpava u klub, mozes posuditi ali prema pravilima UEFA-e ti dugovi ne smiju prelaziti mnogo vise od prihoda.
Bar mislim da se na to odnosi onaj financijski fer play.
da, samo sto mi nismo klub koji tako funkcionise, ustavno, pa je moguce da se pare "umupaju" preko sponzorskih ugovora, tako da tan preko TA i VM moze da pumpa koliko hoce a to se prikazuje kao "zarada" ;)
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 31 maj 2015, 11:35

MortemHz je napisao/la:Aha to,pa dobro nasi igraci su uvijek djaba bili i dan danas se mogu djaba dovesti neki koji bi bili vrh europskog fudbala ali sa milion ili vecom platom ako hoces njemu uslove da ponudis dobre recimo tako da sa te strane je sve ok ja mislim jer ne placamo mi transfere a imamo zaradjeno od borusije karte,uefe evo sad opet i sl.
Nije fazon kupovina igraca, moras imati obezbjedjenu financijsku podlogu za njihovu platu. Lako je naci slobodnog igraca u Evropi ali nece niko ovdje igrati, ako i malo vrijedi, za 5 ili 6000 maraka.

Vjerujem ja da smo sada financijski obezbjedjeni i da cemo zahvaljujuci bonusu od TA plus novcem od UEFE, pa jos kao prodamo Cimija za milionce imati fina sredstva da priustimo igraca Benkinog kalibra, ali i tu moramo biti veoma oprezni. Evo Benko je svaku marku opravdao i takvi nam igraci trebaju.

@pantelija
To moze i vjerovati je da ce se to uraditi premo VM, ali preko TA sumnjam, ali nekom logikom mora se voditi racuna i da ugovor sa VM ne prelazi ugovor sa TA jer je TA generalni sponzor.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 31 maj 2015, 11:42

Tek sam progledao nakon sampionske noci u dogog slavlja, sta reci osim,........ Nasa ljubav ko Trebevic, ponos u nama, TITULA za SARAJEVO i za VEDRANA
Mosa RajvoSa

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 maj 2015, 11:45

Prvo jedan kratki osvrt na utakmicu jučer. Jako mi je drago i vrlo je bitno da se normalizuju odnosi navijaca FKS i ostalih klubova, posebno mislim na Zenicu i Tuzlu. Jako lijepo je bilo jučer vidjeti one aplauze, podršku, vidjeti da do mene sjede ljudi koji otvoreno govore da su iz Tuzle a da ih niko ne gleda poprijeko. Da se razumijemo, i tamo i vamo će uvijek biti indijanaca.
Što se tiče naših navijača sve je suvišno što bih rekao, jednostavno perverzija i žao mi je samo što posljednje kolo ne stave NEDELJOM U 17h!
Očigledno da neki nemaju pojma da u našoj zemlji 70% firmi radi subotom ili ne žele to da vide. Ali Bože moj.

Što se tiče cijele sezone, kada se sve sabere i oduzme, najbolji napad lige, odlična odbrana, samo jedan poraz u Lištici od konkurenata za titulu. Jako puno prosutih boodova protiv "Malih" ekipa, ali to je dokaz da smo protiv najjačih bili najjači što daje dodatnu težinu ovoj tituli. Posjete na Koševu i gostovanju bile su srazmjerne dizanju forme ekipe i rezultatima, a derbi i jučerašnja tekma su dokazali da u Sarajevu ima još uvijek fudbalske publike željne dobrih tekmi i rezultata. Na nama je sada da to održimo i da ne dopustimo euforiji da splasne.

Što se tiče igračkog kadra mi moramo pojačati dvije bekovske pozicije, jednu stoperssku, zadržati Delača, dovvesti zadnjeg veznog, i lijevo krilo!
Kako "mahalske" kruze nasi su vec bacili par udica, i sve ce se znati USKORO jer je pauza vrlo kratka.
Što se tiče infrastrukture, akademija je u procesu izgradnje i sve ide po planu, a o tome da smo "beskucnici":....

@hilmo
nema to veze, ni jedan nas klub koji ne ide u evroopu ne moze "Zaraditi" pare koje trosi. Isto tako, ugovor sa TA je dovoljno velik i moze se "mjenjati" po potrebi da se mogu upumpati pare koje su nam potrebne. Finansijski fer play je nesto sto je vise imaginarno jer postoji jako puno puteva da se zaobiđe kada su u pitanju ekipe ciji budzeti su do 10-15 mil godsinje. FFP postoji zbog megalomanskih ekipa tipa MC, PSG,REAL isl.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2015, 11:47

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 maj 2015, 11:53

Kako je lijepo biti navijac Sarajeva! :mrgreen:

Tek maloprije ustao i lagano saltam inserte sa proslave. Osjecaj ponosa ne prestaje.
#divovi

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 31 maj 2015, 11:58

TITULA BRACOOOOOO :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Hvala svima koji su doprinjeli ovome, gospodinu Tanu, Kusti, Dini, Ibraku, clanovima UO, Soji, Salemu, Ismaru, svima zaposlenim u klubu. Naravno nama navijacima ali i ostalim koji su nas podrzavali.

Ovo je titula za sve. Hvala Fukarama sto su jucer uvelicali nasu proslavu, na korektnom navijanju, ponasanju, svemu. Hvala svima navijacima ostalih klubova koji su nam cestitali, komsijama, ima ih kulturnih.

Samo za kraj zelim da kazem jednom pakasu da nam njegova cestitka ne treba, ebali ga njegovi sportski prijatelji iz listice.
fedeltafrotta je napisao/la:cestitke na tituli komsije

Sad lafo cestita a prije pocetka polusezone pisao je sljedece.

slika

Za takve smo spremili nesto, donji pajp. :guz:
1946

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 31 maj 2015, 12:15

Ovaj vezni red i napad bih zelio da vidim u Evropi, strah i trepet za svaku odbranu...gdje imas 4,5 igraca od poteza, koji uvijek mogu jedan na jedan nesto uraditi...odbrani bih dodao novog desnog beka, a sto se tice lijevog, po meni Puzigaca moze ostati,jer je itekako zahvalan igrac...i po mogusnosti kvalitetnog stopera...ali prioritet lijevi bek:
Cimirot - ako dodje unosna cifra za njega ja bih ga pustio, zbog njega samoga, ali tek nakon evropskih utakmica :D
Bit će ovo najljepse ljeto u Europi za grad Sarajevo, a nadam se da ce napokon i Zrinjski proigrati na medjunarodnoj sceni, do sada su se uglavnom brukali.

.................................Delač....................................

...........................zadnja linija :D .............................

................Cimirot..........................Radovac................
................................Stojčev.....................................

..Suljić(Duljevic).........................................Husejinovic..

...............................Benko.......................................
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 31 maj 2015, 12:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 31 maj 2015, 12:19

Velike čestitke Sarajevu,upravi i igračima i posebno svim navijačima na osvojenoj tituli.Bio je i red,dugo ste čekali,zaslužili ste.Svaka čast i uživajte,veliki pozdrav iz Hercegovine.
Keep walking.

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 31 maj 2015, 12:30

ima li gdje cijela tekma?

High

Post Postao/la High » 31 maj 2015, 12:36

Silkoni je napisao/la:ima li gdje cijela tekma?
[youtube][/youtube]
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2015, 12:36

Ima ,Vedo je postavio prije par sati ovdje

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 31 maj 2015, 12:38

hvala

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 maj 2015, 12:42

a razjasnim, da se ne povlači šriča oko FFP...
sve sto preko sponzorskih ugovora ulazi u FKS, dakle preko zlatnog sponzora TA i preko VM je zarada... VM moze uloziti tri puta vise u marketing kluba ako hoce od ugovora TA, to je njihova stvar koliko ce ulozitii i to se i dalje gleda kao prihod kluba... tako da se ne sikirate oko tih stvari jer je potpuno bespotrebbna temaa... ne sjede u nasoj upravi ljudi koji ne znaju osnovne stvari u fudbalskom svijetu poslovvanja

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 31 maj 2015, 13:02

Ma nedavno je cini mi se i Platini rekao da bi se to pravilo moglo ukinuti tako da kako god okrenes mi mozemo dovesti dobre igrace ako Amidza izvali dobru lovu
Pyro is not a crime !

Buzdovan
Kontakt:

Post Postao/la Buzdovan » 31 maj 2015, 13:03

Koliko jos amidza ostaje?
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2015, 13:04

Ma nista FFP nego koga izvlacimo u 2. pretkolu CL :D

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 31 maj 2015, 13:04

MortemHz je napisao/la:Ma nista FFP nego koga izvlacimo u 2. pretkolu CL :D
Videotona :kafa: :mrgreen: :mrgreen:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 31 maj 2015, 13:05

Skenderbeg,Maribor,Videoton, ovim redom :D
Pyro is not a crime !

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 31 maj 2015, 13:06

Tako je pantelija. Ali ne mora se bas preko sponzora to raditi. Moze i amidza ako mu je cejf ubaciti u igracki kadar, naravno ako moze staviti garanciju/deposit za taj transfer koji je uplatio, da klub nebi u buducnosti otisao u finansijsku krizu. I nije to fifa fair play vec uefa, jer se odnosi samo za evropu ovo pravilo. To pravilo dodje vise kao pomoc klubu, samo sto arapi nemaju strpljenja :)
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Fouzi1, svabonja i 42 gosta.