FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 maj 2013, 07:23

Druga nam utakmica sa ovim novim dresovima a vi bi vec mijenjali... :D Neka malo ovih, da ih isfuramo, a dobri su i lijepi pravo...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 10 maj 2013, 08:46

Imamo mi Kjosevskog Vedrana kao golmana nama ne treba drugi i bolji, em je naše dijete em naš junior. ;)
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 maj 2013, 08:47

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Ma ima golmana ne sikiram se... ako nista ponovo Gusu da obara svoj rekord...
Ma Ibrahim Sehic...
Seha najbolji golman poslije rata! Al izgleda da ima jos .... :mrgreen: Ipak bi trebali ispasti bolji nego sto smo bili ove godine pogotovo ako se Dzekson uda opet :)
Ja znam samo da cemo ispast :mrgreen:

Ma nadam se finih stvari sam se naslusao nakon derbija,jbga moras se pojacat',3 igraca kartonirana ua Europu,Kvesa i Zola povrijeđeni,znaci pola ekipe nema,al' ima jos do toga!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 10 maj 2013, 10:14

info iz prve ruke 99% se vraca nyema a seha 100%!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 10 maj 2013, 10:21

shkembe990 je napisao/la:info iz prve ruke 99% se vraca nyema a seha 100%!
Ako neko pokaze interes za njih, a to moze 90% klubova u evropi odose oni drugim putem. Nadat se da nece i da ce doci. Valjali bi i jedan i drugi, posebno Nyema koji dolazi bolji nego sto je otisao, za Sehu ne znam, meni se cini nije branio godinu najmanje, al eto opet mlad je, valjda ce se brzo vratiti u formu.

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 10 maj 2013, 10:25

amko27 je napisao/la:
Ako neko pokaze interes za njih, a to moze 90% klubova u evropi odose oni drugim putem. Nadat se da nece i da ce doci. Valjali bi i jedan i drugi, posebno Nyema koji dolazi bolji nego sto je otisao, za Sehu ne znam, meni se cini nije branio godinu najmanje, al eto opet mlad je, valjda ce se brzo vratiti u formu.
necu da pisem ko mi je rekao al kaze dje je tu je da se potpise!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 maj 2013, 10:31

Realno nije ni za ocekivat da se Nyema iz bolje lige vrati u deset puta slabiju. To bi covjeku bio samo takav korak unazad u karijeri. Neka zaraditi, koliko jos moze, a vratit ce se kad tad.

Sto se Sehe tice, drago mi je to cuti. Nego nekako mi je bas krivo sto Antolovic odlazi, ali zasluzio je covjek da ode kao zaista respektovan igrac. Mozda se i on jednog dana vrati, kada mu istekne ugovor sa Legiom.

petisesti98
Kontakt:

Post Postao/la petisesti98 » 10 maj 2013, 10:31

shkembe990 je napisao/la:
amko27 je napisao/la:
necu da pisem ko mi je rekao al kaze dje je tu je da se potpise!
dobismo li mi ikad lovu od turaka za sehu ???
SWRA

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 10 maj 2013, 11:01

nismo jos nista dobili al sad ce morat sve isplatit i to s kamatama!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 maj 2013, 11:08

shkembe990 je napisao/la:nismo jos nista dobili al sad ce morat sve isplatit i to s kamatama!
A ko ce ih natjerati da isplate? Proglase bankrot, klub ode iz prve lige a mi dobijamo ...
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 10 maj 2013, 11:12

Sutra u Mostar po 3 bobe, i onda u lišticu po duplu :D

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 10 maj 2013, 11:20

Derby se odigrao u odlicnom trenutku, nakon Olimpica smo "osigurali" titulu, najveceg rivala koji je mjesto ispod nas na tabeli docekujemo na domacem terenu i u takvoj moze se reci opustenoj atmosferi moglo se vidjeti dosta toga.

Prije svega, na osnovu mog iskustav, pohvalio bih organizaciju utakmice. Termin i uslovi odlicni, navijaci respect.

Kada AO kaze u izjavi nakon tekme, koji je inace jako "realan", da smo trebali pobijediti i imali dominaciju, bolje prilike, nista vise se na to ne treba dodati.
Sarajevo je slabije od nas, imaju ne slabiju nego neuigraniju ekipu, prije utakmice sve je islo u nasu korist. To se vidjelo i po Amarovoj postavci igre, tj.izboru igraca i slobodi koju im je dao. Od prve minute je igrao mali Ara (apsolutno zasluzio svojim igrama do derbija), vjerujem da je derby imao veci rezultatski znacaj da ne bi igrao u prvih 11, zbog godina i neko prije spomenu da je izgorio na terenu od prevelike zelje. Također, E.Colic je dobio priliku ispred Bekrije, a Bekrija, bez obzira na price o eventualnom ne produzenju ugovora, isto tako da je derby imao veci rezultatski znacaj, bio bi u prvih 11 ili eventualno igrao drugo poluvrijeme. Selimovic, ako nista zbog iskustva, u drugim okolnostima igrao bi od prve minute, kao i Jamak da se zatvorio sredina i eventuzalno jos malo poveca kreacija. Sve su to "sitne" cinjenice, ali jako vazne.

Po ko zna koji put pisem, zato sam na pocetku napisao da se derby odigrao u pravo vrijeme, kako bi se u jacoj, emocionalno i adrenalinski "nabijenoj" atmosferi pokazalo ko sta umije i zna. Zelio bih vidjeti vise profesionalaca i dobrih igraca u nasem timu kao sto su Tomic, Urdinov, Antolovic. Igraju i samo igraju. Tomic jako dobro povezuje sredinu i napad, kad nema toliko rjesenja akcije ne kreira odbrana, Tomic uzme loptu od odbrane i poalko gradi napad, okrene stranu...Urdinov definitivno mora igrati krilo, brz, spreman, nepredvidiv i jako je poboljsao centarsut, ono sto ga posebno krasi je srcanost...Antolovic, mozda i malo vise smireno djeluje za golmana, za nekog ko moze i treba s vremena na vrijeme korigovatiu odbranu, ali svojim odbranama i sigurnoscu sve govori...ovi igraci se isticu igranjem, solidnim ili dobrim zananjem lopte, a to je najvaznije

Bogi, kao i Torlak kod Sarajeva, nepogresiv. Od njega se ocekivala utakmica i igra kakvu je prikazao. To je vazno, jer je ta sredina, taj kostur ekipe odlicno drzao konce igre u svojim nogama. Antolovic-Bogi-Tomic-Urdinov i Ara(u fazi napada). Da je bio Buba na Adilovom mjestu, utakmica bi zavrsila over 3 golova u mrezi Sarajeva. Sve je solidno, dobro funkcionisalo do realizacije, realizacija?

Titula je tu, svi zadovoljni i sretni. Ocekujem promjene prije svega u formaciji (igra sa dva spica) i poboljsanje realizacije i napadackih opcija.

petisesti98
Kontakt:

Post Postao/la petisesti98 » 10 maj 2013, 11:23

Stole iz Bora je napisao/la:
shkembe990 je napisao/la:nismo jos nista dobili al sad ce morat sve isplatit i to s kamatama!
A ko ce ih natjerati da isplate? Proglase bankrot, klub ode iz prve lige a mi dobijamo ...
Bas tako, i meni se sve cini da nam je klempa ;)
SWRA

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 maj 2013, 11:27

nadam se da cemo nekako uspjeti dobiti lovu od sehe, **** ti uefu, da smo mi kojim slucajem kupili a nismo platili sigurno bi bilo prijetnji milijardu, a ovako nam dokazuju koliko smo marginalni...

ps. strašni dresovi ovi gore :)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 10 maj 2013, 11:32

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Ma ima golmana ne sikiram se... ako nista ponovo Gusu da obara svoj rekord...
Ma Ibrahim Sehic...
Seha najbolji golman poslije rata! Al izgleda da ima jos .... :mrgreen: Ipak bi trebali ispasti bolji nego sto smo bili ove godine pogotovo ako se Dzekson uda opet :)
Ma kakav Šehić, Kenan Hasagić je najbolji Željin golman poslije rata!

P. S. Sve pohvale i za Antolovića.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 10 maj 2013, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 maj 2013, 11:34

Šeha je odličan golman i ako ga uspijemo dovesti to ce biti posao godine... to ce i za njega biti dobro taman da ga lansiramo dalje negdje, a da nama kapne koja kinta.. takodje i Nyema... uz Zolu i Kvesica i jos jednog spica, imali bi strasnu ekipu...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 maj 2013, 11:37

Zel je napisao/la:slika

Svima poznat dres... Nešto kontam ne bi ga bilo loše ponovo oživiti, samo recimo kao Patrickov, kad već nude opciju da klub sam dizajnira dresove; npr. za sezonu 2014/15, te da se na taj način obilježi 30 godina od čuvenog polufinala, a ko zna možda nam se ponovo posreći... :mrgreen:
Pitanje je hoće li Patrick uopšte ostati sponzor. Šta misliš zašto smo skoro svake godine mijenjali dobavljača? Željo nije u stanju ni da naruči dresove za sopstveni Fan-Shop a kamoli nešto više. Pitaj tamo iz kojeg kontingenta su bili dresovi koji su stigli prije neki dan u Fan Shop (prije derbija), mogao bi se iznenaditi ....

P.S. dizajn ti je cool :mrgreen: svi mi koiji smo stajali na jugu u sedamdesetim i osamdesetim ga nikada nećemo zaboraviti

petisesti98
Kontakt:

Post Postao/la petisesti98 » 10 maj 2013, 12:00

jestamaji je napisao/la:

Svima poznat dres... Nešto kontam ne bi ga bilo loše ponovo oživiti, samo recimo kao Patrickov, kad već nude opciju da klub sam dizajnira dresove; npr. za sezonu 2014/15, te da se na taj način obilježi 30 godina od čuvenog polufinala, a ko zna možda nam se ponovo posreći... :mrgreen:
Pitanje je hoće li Patrick uopšte ostati sponzor. Šta misliš zašto smo skoro svake godine mijenjali dobavljača? Željo nije u stanju ni da naruči dresove za sopstveni Fan-Shop a kamoli nešto više. Pitaj tamo iz kojeg kontingenta su bili dresovi koji su stigli prije neki dan u Fan Shop (prije derbija), mogao bi se iznenaditi ....

P.S. dizajn ti je cool :mrgreen: svi mi koiji smo stajali na jugu u sedamdesetim i osamdesetim ga nikada nećemo zaboraviti
Patrick nece sigurno ostati sponzor, to je 100 %

Od naredne sezone, tj. od pocetka kvalifikacija za ligu prvaka ce nam biti sponzor " Givova " . Jedino ako ne dodje do neke promjene plana, a ne bi trebalo.
SWRA

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 10 maj 2013, 12:02

jestamaji je napisao/la:

Ma nesto kontam da bi nam Patrick mogao ostati i dalje sponzor...nekako mi ovo sada puno ozbiljnije izgleda.
Amare hvala ti...

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 10 maj 2013, 12:09

petisesti98 je napisao/la: Patrick nece sigurno ostati sponzor, to je 100 %

Od naredne sezone, tj. od pocetka kvalifikacija za ligu prvaka ce nam biti sponzor " Givova " . Jedino ako ne dodje do neke promjene plana, a ne bi trebalo.
slika

Nebi loše bilo! :D
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: lev77 i 31 gost.