FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Al smo brate slavili k'o da smo pobijedili na kraju, kako bi tek onda bilo da smo fakat pobijedili 

Ja sam cuo da ADILOVIC ide u Minhen 1860 a da nam dolaze dva igraca iz RIJEKEPlaviSaJUGA je napisao/la:U vezi dolazaka i odlazaka imal sta novo?
Do kada Antolovic ima ugovor o posudbi ? Mozda nas on naputi, Svraka, Adilovic.CARSON je napisao/la:Ja sam cuo da ADILOVIC ide u Minhen 1860 a da nam dolaze dva igraca iz RIJEKEPlaviSaJUGA je napisao/la:U vezi dolazaka i odlazaka imal sta novo?

A za dolaske treba sacekati ljeto, nista za sada. Sem toga znate da nema para i da Amar nece dovesti igraca tek tako.
dosta igraca bi moglo napustiti klub adilovic,svraka,bekric,antolovic,smajic,hodzic 99% znaci bit ce zanimljivo pred ligu prvaka
-
- Kontakt:
Adilovic bi trebao dao od za pola miliona maraka al se ne zna gdje tacno,ima par ponuda i sigurno nas napusta na kraju sezone,Svraka ima isto par ponuda al male pare jos se nista ne zna,mozda se postavi velik procenat od narednih transfera pa i ode , vidjet cemo sta ce bi. Sto se tice napada iz nase lige dolaze 2 igraca najvjerovatnije (svi znamo kako to kod nas ide,eto ga eto ga pa nikad) , sto se tice igraca iz Rijeke nisam za to cuo ,bilo bi ljepo kad bi mogao rec ko su ti igraci,ako nista pozicije moze i na PP bio bi zahvalan!Rikardo je napisao/la:Do kada Antolovic ima ugovor o posudbi ? Mozda nas on naputi, Svraka, Adilovic.CARSON je napisao/la:Ja sam cuo da ADILOVIC ide u Minhen 1860 a da nam dolaze dva igraca iz RIJEKEPlaviSaJUGA je napisao/la:U vezi dolazaka i odlazaka imal sta novo?![]()
A za dolaske treba sacekati ljeto, nista za sada. Sem toga znate da nema para i da Amar nece dovesti igraca tek tako.
Isto tako bi trebo doc igrac za odbrane da se uigra sa Kerlom jer su nam ovi stoperi u godinama!
Ma vi stvarno niste normalni !!!
razabu da znam ja bih i napisao samo sam danas cuo da Adilovic ide u minhen za 400.000 eurai da nam dolaze dva igraca iz rijeke
- mentalitet87
- Kontakt:
Devotion je napisao/la:Apsolutno potpisujem komentar Boccaccia u vezi Urdinova. Momak doista ima materijala za ofanzivni dio igre međutim u fazi odbrane prosto je nevjerovatno kako ispada iz igre. Non stop gleda u loptu dok mu se protivnički igrač neprimjetno provuče iza leđa i ovo nije slučaj samo u jučerašnjoj utakmici. U našoj ligi to može proći još kako tako, ali u Europi i najnaivniji tim to lako kažnjava. Ovo ne pišem da bi se momak kritikovao (vidi se da ima srca i želje), nego da ovaj segment igre pod hitno popravi i biće pravo pojačanje, da ga danas sutra nebi optuživali za eventualne primljene golove u kvalifikacijama lige prvaka.
Slažem se i sa pojedinim komentarima u vezi malo „zastarjelog“ repertoara navijačkih pjesama. Do sljedeće sezone trebalo bi podhitno osvježiti repetroar, pa u ovom slavljeničkom raspoloženju koristim priliku da još jednom ponudim jednu moguču navijačku pjesmu koju sam poslao na forum prije par mjeseci. Muzika za ovu pjesmu bila bi otprilike muzika iz pjesme „Ponesi zastavu, Dragane Vikiću“, ali u navijačkom aranžmanu. Tekst bi glasio:
IMA NAS MNOGO, (kraća stanka) MNOGO SMO JAKI,
ZA SVOGA ŽELJU, (kraća stanka) ŽIVOT BI DALI,
DOK DRUGI PSUJU, (kraća stanka) PJEVAMO PJESME,
MI MANIJACI, (kraća stanka) DUŠA SMO ŽELJE
GORE SA NEBA, (kraća stanka) ĐILDA NAS GLEDA,
PORUĆUJE NAM, (kraća stanka) BOSNA JE JEDNA,
KO VOLI ŽELJU, (kraća stanka) ŽIVJET ĆE VJEČNO,
UZ BOŽJU POMOĆ, (kraća stanka) NEK NAM JE SREČNO,
Sada refren dva puta: DOLINA ĆUPOVA,
NAŠA JE SUDBINA,
MI SMO TU ROĐENI,
NA ŽELJU PONOSNI,
Drugi dio:
JOŠ JEDNU ŽELJU, (kraća stanka) IMAMO SADA,
DA PLAVA BOJA, (kraća stanka) VJEČITO VLADA,
PREZIME OSIM, (kraća stanka) RAJA SA JUGA,
TO DVA SU ZNAJTE, (kraća stanka) NAJBOLJA DRUGA,
ZBOG MANIJAKA, (kraća stanka) TRESU SE MNOGI,
DELIJE, HORDE, (kraća stanka) GROBARI, BOYSI,
ŽELJO I VJERA, (kraća stanka) LJUBAV I ZDRAVLJE,
ISPUNJEN ŽIVOT, (kraća stanka) IDEMO DALJE
Sad opet refren.
hahahaah izvini

jednom pitar-uvijek supak
-
- Kontakt:
ma bice para valjda ce dzeko otici iz m.c. i eto nama para
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo
-
- Kontakt:
mastuluk ako je takoCARSON je napisao/la:razabu da znam ja bih i napisao samo sam danas cuo da Adilovic ide u minhen za 400.000 eurai da nam dolaze dva igraca iz rijeke
Ma vi stvarno niste normalni !!!
- Consigliere
- Kontakt:
Kako ovi iz 'zlatne generacije' koja je igrala sa Newcastleom nisu uspjevali naci bolje angazmane po Evropi?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Nekad dok citam tvoje postove, izgleda mi kao da sam ja to pisao.....boccaccio je napisao/la:Derbi kao derbi je ovaj put privukao zaista veliki broj publike,inters je bio veliki i to je bilo lijepo za vidjeti,raduje ta cinjenica svakako i imao sam osjecaj da je moglo stati jos 10 milja ljudi,da bi se i to napunilo.Ne mora znaciti,ali takav je bar moj osjecaj.Bilo je lijepo vidjeti pun kapacitet stadiona.
Sama igra nije obilovala nekom ljepotom,bio je to osrednji derbi po kvalitetu,ali se moglo primijetiti da u odnosu na komsije imamo bolju momcad.Prema sastavu komsija,ocekivao sam njihovu ofanzivnu igru,ali dobili smo zapravo njihov respekt na terenu,gdje se cinilo da ce bas oni biti super zadovoljni ako izadju s terena neporazeni.Cinjenica da ipak nismo pobijedili u ovoj utakmici govori nesto i o nama.Sarajevo kao ekipa zadugo nece biti zrelije za pobijediti,jer ne pamtim slabiju i anemicniju ekipu Sarajeva od ove sinoc.Ni snage ni volje ni znanja nemaju.Nismo krunisali sanse koje smo napravili ,a morali smo bar jednu,pa sam sa te strane nezadovoljan s obzirom protiv kakve smo ekipe igrali.Ono sto zadovoljava je varijanta da nismo izgubili,jer se zacas osveti nerealizacija,pa sam onu Svrakinu asistenciju za protivnika vec vidio u nasem golu.Sreca,pa protivnik zaista nije licio ninasta.Siroki bi nas kaznio za ovakvu utakmicu.Sarajevo za to nije imalo ni snage ni znanja.Realno.Tako je i titula samo jedan bod daleko i to me dovodi u euforicnu atmosferu.Hvala igracima zbog toga,svima koji su za cijelu sezonu napravili rezultatski da je ovaj derbi za nas bio utakmica cisto za prestiz,jer titula je svakako tu kod nas.
Nasa igra se svodila na puno trke.Izgledali smo kao da imamo veci voljni momenat i na tome igracima opet cestitam.Kada na terenu vise trcis,onda i dolazis do povoljnih prilika.Mi smo to ostvarili 5-6 puta u toku utakmice i cisto je steta sto to nije krunisano ,jer je zaista bilo zrelo.
Antolovic je spasio rutinski gol za njih,djelovao sigurno kroz utakmicu,a nije imao nesto posla.
Benjo Colic je za mene odigrao zrelo i dobro je zatvorio malog Suljica,koji nije pored njega mogao bas nista uraditi.
Vidim da su komentari za Urdinova ovde mahom pozitivni.Dobar je momak,ima srce,trudi se i ide prema naprijed.Ali defanzivni dio je po meni bio blagi uzas s njegove strane.Ako je Sarajevo na bilo koji nacin proslo u napadu,to je bilo mozda tri puta i svaki put je to islo preko Urdinova.Da nije bilo Bogicevica,Urdinov je mogao biti i tragicar ove utakmice.Gledam Urdinova generalno pozitivno zbog svoje srcanosti,ali defanzivno sam jako zabrinut kod njegovih sposobnosti.U evropi,ako bude on igrao,moracemo poduplati njegovu stranu jer ce nas raznijeti bilo koje krilo koje skonta tu slabiju stranu makedonca.Ofanziva je dobra,defanziva je katastrofalna.
Bogicevic je bio toliko siguran na utakmici da me je impresionirao.Bez greske.Kada je on tako siguran onda nema problema ni sa Vasilicem,koji se odlicno nosio sa Hadzicem i nije mu dao da dise bukvalno.Bogicevic je bio korektor Urdinova i odlicno postavljen da ispravi svaku eventualnu gresku bilo koga,a Vasilic je bio igrac zadatka,kojeg je dobro obavio.
Tomic,rekao bih sada vec uobicajeno solidan.Imao je poteskoca sa igrom opet zbog preloseg Svrake,ali nova osobina kod Tomica koja mi se jako svidjela a nisam je do sada cesto vidio ,je pravljenje najpametnijih faulova na svijetu.Predobro je uradio taj dio posla.Za desetku.Generalno je u igri radio ono sto inace radi otkad igra u prvoj postavi.Zadovoljan sam sa njim.
Ne znam vise sta bih rekao za Svraku.Sve to stoji da je on kapiten,Zeljino dijete,da je zabio neke vazne golove itd itd.Ali njegova igra mi se ne svidja i sta da ja tu radim.Svugdje je na terenu a nije nigdje na terenu.U ovih 12 kola,on je igrao na 7-8 utakmica ,gdje je po meni bar na pet utakmica bio ubjedljivo najgori nas igrac.Takav mi je bio i sinoc.Ja ocekujem od jednog kapitena,reprezentativca,da bude onaj koji nosi sigurnost nase ekipe u veznom redu.Ja sam vidio jedan njegov savrsen pas za Adilovica,i to je to.Najmanje pet puta,koliko sam primijetio,u duel igri sa nista jacim igracem protivnicke ekipe,on je gubio te duele i bio odnesen kao slina iz tog duela.Boji se da igra lopte,boji se da udje u odgovornost,boji se da bude kapiten ekipe.Ja Svraku volim,i sve bih dao da mogu da ga hvalim na sva zvona,ali mi on ne daje nijedan argument.Da je sinoc igrao Zola umjesto njega,odnosno da je Zola igrao svoje mjesto,a Tomic Svrakino mjesto,mi bi ovo glat dobili.Ovako je bila praznina sa igrom i sa pasom na tom dijelu terena koji bi prenosio igru na poluspica ili na krilna mjesta.
E.Colic je bio ok,i to je to.Bio je prilicno korektan,bez velikih gresaka,ali i bez nekog efektnog ucinka,no meni je bio bas ok.Selimovic je to malo jos probudio svjezinom kada je usao umjesto njega,ali eto,solidna desna strana uglavnom.
Mislim da bi Ara Hodzic puno vise valjao da je imao onih svojih standardnih pola sata igre.Jos je mlad za ovakve utakmice.No kod njega me raduje sto je pokusavao.On kada ima loptu ide direktno u protivnika,a to je odlika dobrih igraca i tehnicara.Borio se i dosta pretrcao,i jedino sto mu je falilo je taj zadnji pas,koji je morao biti bolji.Znaci povuce loptu prema protivniku,ide u njega,navlaci igrace na sebe i vidi se da ima ideju da tu loptu proturi za sansu.I tu je onda nastajao njegov problem.Sve dobro,ali dzaba ti kada lopta ne prodje.Trudio se.Zna igrati lopte.
Stanic malo dobro,malo lose,prvih 15 minuta kao da je na ledenoj podlozi igrao,klizao i padao non stop.Onda ponesto dobro,pa onda kardinalna greska.Ja bi ga ranije mijenjao Bekricem,ali ko sam ja.
Adilovic se ispromasivao.Ali bio je u sansama i meni je to plus.No slampavo je djelovao kod duel igre.Torlak je spor krupan igrac,kojem da malo znas mozes raditi sta hoces.A desi se suprotno.On je Adilu radio svasta,pa je Adilovic prvi visinski duel dobio tak kada je usao Comor.Mozda je bilo nesto jos i prije,na kraju krajeva usao je u sanse a Torlaka nije bilo,pa je to pohvalno,medjutim kada je Torlak bio uz nega,ovaj nije mogao meda.Steta,trebao je jednom poentirati.Nije se dalo.Nadam se da ce se onda iskaliti u finalu kupa,bice mu manji pritisak,a on izgleda voli kada je manji pritisak,to se vidjelo na penalu protiv Celika i na ovom derbiju.Protiv Rudara,Zvijezde i takvih timova,on pronadje put do mreze i odigra nekad odlicno a nekad i prelose,ali opet poentira.
Cestitam na tituli,slijedi proslava,i nadam se dolasku velikog broja navijaca protiv Leotara.Generalno su momci to zasluzili.Nova titula je tu!

100% si u pravu za Svraku......Ni meni nece biti jasno sta je Osim onoliko cekao sa Bekricem.......ako ga je vec uveo u igru, definitivno ga je uveo prekasno, jer smo sa Stanicem na toj strani u drugom poluvremenu imali igraca manje......doduse, i Rumeni se udeblj'o ko svinja.....usput, izgleda ipak da postoji neki sukob izmedju njega i Osima.....mislim da je i Jamak trebao uci umjesto Svrake......
sinoc smo trebali, ali i morali popraviti ukupnu statistiku u derbijima protiv pitara....bili su opasno zreli za to...steta
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Željezničar - Sarajevo 0:0 TM87 (koreo, bakljada)
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Koliko znam,ali nisam 100% siguran,Antolovicu sad na ljeto istice ugovor sa Poljacima,tako da bi mogao bez frke potpisati ugovor sa nama,naravno ukoliko bude htio.Rikardo je napisao/la:Do kada Antolovic ima ugovor o posudbi ? Mozda nas on naputi, Svraka, Adilovic.CARSON je napisao/la:Ja sam cuo da ADILOVIC ide u Minhen 1860 a da nam dolaze dva igraca iz RIJEKEPlaviSaJUGA je napisao/la:U vezi dolazaka i odlazaka imal sta novo?![]()
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Kako Antolović izjavi za sutrašnji sport, najvjerovatnije napušta Želju na kraju sezone.
DRUG NEBI TI PUNCA
bagrcavi je napisao/la:Kako Antolović izjavi za sutrašnji sport, najvjerovatnije napušta Želju na kraju sezone.

Izvještaj: Željezničar - Sarajevo 0:0 (FOTO; VIDEO)
http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... foto-video" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Ukoliko se to desi treba onda pokusati dovesti Pirica iz Gradine...Momak je mlad, a uz to i odlican golman. Mislim da ce ovo ljeto biti dosta promjena u igrackom kadru, jer se ova ekipa zasitila i trebace neki novi igraci koji su zeljni trofeja.bagrcavi je napisao/la:Kako Antolović izjavi za sutrašnji sport, najvjerovatnije napušta Želju na kraju sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
ipetm je napisao/la:bagrcavi je napisao/la:Kako Antolović izjavi za sutrašnji sport, najvjerovatnije napušta Želju na kraju sezone.![]()
![]()
![]()

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3201_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA
Ma ima golmana ne sikiram se... ako nista ponovo Gusu da obara svoj rekord...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.