Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasko__
Kontakt:

Re: Odg: Miralem Pjanić

Post Postao/la jasko__ » 18 nov 2014, 19:15

Virtu4l je napisao/la:
jasko__ je napisao/la:Gdje ga to selis???
Tamo gdje će mu šanse za trofej biti mnogo manje u odnosu na Romu :tralala:
Vidim da vec shvatas da dobijamo i mi Matica, al u naprednijoj verziji..pa si malo zavidan, ha??

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk

Bahtic7
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Bahtic7 » 18 nov 2014, 19:21

Nazalost, potpuno razocaranje...mislio sam da je veliki igrac ali me u nekoliko zadnjih utakmica reprezentacije uvjerio u suprotno. Uz Susica, najveci krivac sto smo ispusili kvalifikacije. Imao je priliku u utakmicama protiv Kipra i Belgije da nas vrati u zivot i oba puta je fulio, prvo penal pa onda onaj zicer sa Belgijim. Ono protiv Izraela nije vrijedno komentara, ako si bolestan sjedi kuci i lijeci se, mada mi nesta govori da je sve samo dobro isfolirano.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 18 nov 2014, 19:24

Cuj komentara majko mila, sto nas srbi sve ne pobise...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 nov 2014, 19:26

Predlažem novom selektoru da za naredno okupljanje ne pozove Pjanića, Lulića i Spahića, čisto da bi Safetovi branioci bili zadovoljni, a i onda neće biti ovoliko pljuvanja istih prema navedenim igračima. :bih:

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 18 nov 2014, 19:26

Zasto to, sto nas ne pobise? Komentar ti se moze svidjati ili ne, ako imas sta dodati, bujrum. Mani se tih budalastih zelja.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 18 nov 2014, 19:29

Nema vecih govana od nas, ne na balkanu, nego na svijetu. Ne valja Miralem? Najsporiji igrac u ekipi, primoran da igra desno krilo, da trci ko lud i uzima lopte protivnicima. I uz sve to da smislja golove napadacima... Miralem razocarenje? Ovdje imamo ozbiljan problem s mozgovima.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 19:29

Sheyi je napisao/la:Predlažem novom selektoru da za naredno okupljanje ne pozove Pjanića, Lulića i Spahića, čisto da bi Safetovi branioci bili zadovoljni, a i onda neće biti ovoliko pljuvanja istih prema navedenim igračima. :bih:
Nemoj zaboraviti Mujdzu.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2014, 19:32

nisi ni ti @bahtic7 daleko od istine jer penal + zicer = 4 boda vise. ali isto tako mozemo pisati za ofsajd protiv nigerije, stativu dzeke u zadnjim minutama, plasman u drugi krug svjetskog prvenstva, totalno drugaciju atmosferu u kojoj bi docekali kvalifikacije za EP, mozemo spomenuti i kiks begovica protiv kipra ili belgije, promasaj medunjanina protiv velsa (il' je ono bio ibisevic), lulica protiv izraela i tako dalje i tako blize. dis iiiz futbol.

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 18 nov 2014, 19:34

Ljudi imaju problem sa razumijevanjem prosto prosirenih recenica? Gdje sam ja to napisao da Miralem ne valja? Momak jeste podbacio, preuzeo je teret kreatora igre od Misimovica i nije gotovo nista napravio.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 19:35

Evil Genius II je napisao/la:nisi ni ti @bahtic7 daleko od istine jer penal + zicer = 4 boda vise. ali isto tako mozemo pisati za ofsajd protiv nigerije, stativu dzeke u zadnjim minutama, plasman u drugi krug svjetskog prvenstva, totalno drugaciju atmosferu u kojoj bi docekali kvalifikacije za EP, mozemo spomenuti i kiks begovica protiv kipra ili belgije, promasaj medunjanina protiv velsa (il' je ono bio ibisevic), lulica protiv izraela i tako dalje i tako blize. dis iiiz futbol.
Isto tako Hajrovicev gol protiv Slovacke, One promasaje Grka u Ateni, Promasaj Slovaka kad je 1 na 1 sa Begovicem bio, One golove sto je Pjanic napravio.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 nov 2014, 19:39

Nije lako biti reprezentativac BiH :nene:
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 18 nov 2014, 19:40

Bahtic7 je napisao/la:Ljudi imaju problem sa razumijevanjem prosto prosirenih recenica? Gdje sam ja to napisao da Miralem ne valja? Momak jeste podbacio, preuzeo je teret kreatora igre od Misimovica i nije gotovo nista napravio.
Ne moze ti kreator igre igrati na desnom krilu, zna se gdje je njegova pozicija i zna se koji su tu zadaci. Ovdje imas situaciju da igraju od pocetka tri igraca koji su kreatori u svojim ekipama, i niko ne igra odbranu. I naravno, pored takvih igracina kao sto su Medunjanin i Sven Susic, Miralem mora da se vraca i da pokriva protivnike. A Misimovic je imao radius kretanja 20 metara, 3-4 kilometra pretrcana po utakmici, i apsolutno nije morao da se vraca nazad. Ako ti to ne kontas, onda se bojim da nemamo o cemu pricati.

Ova reprezentacija da je podredjena Miralemu Pjanicu i njegovim idejama, da ima igrace koji ce za njim defanzivno zatvarati, ofanzivno bi bila 10 puta jaca nego sad. Dzeko i Ibisevic ne bi znali sta ce od kvalitetnih lopti. A ovako, kod ovog kvazi trenera, ni Xavi u najboljim danima vjerovatno ne bi bolje igrao.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2014, 19:41

Celikovac je napisao/la: A Misimovic je imao radius kretanja 20 metara, 3-4 kilometra pretrcana po utakmici, i apsolutno nije morao da se vraca nazad. Ako ti to ne kontas, onda se bojim da nemamo o cemu pricati.
nije istina :nene:
Celikovac je napisao/la: Ova reprezentacija da je podredjena Miralemu Pjanicu i njegovim idejama, da ima igrace koji ce za njim defanzivno zatvarati, ofanzivno bi bila 10 puta jaca nego sad. Dzeko i Ibisevic ne bi znali sta ce od kvalitetnih lopti. A ovako, kod ovog kvazi trenera, ni Xavi u najboljim danima vjerovatno ne bi bolje igrao.
istina :thumbup:

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 18 nov 2014, 19:44

Dok je Misimovic igrao u top formi, mi smo morali imati tri stopera i 2 defanzivna vezna, da pokrpimo sve rupe koje ostaju za njim. On je fakticki bio treci napadac na terenu.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2014, 19:47

pazi, salzem se da nije bio bog zna kako brz i da je zahtjevao sistem koji ce biti podredjen njemu tj barem je tako bilo u wolfsburgu i u repki kod cire ali te brojke koje si naveo su pretjerivanje koje cesto procitam, a koje je dakako neistina jer miske je znao prevaliti golemu kilometrazu u 90 minuta.

Bahtic7
Kontakt:

Miralem Pjanić

Post Postao/la Bahtic7 » 18 nov 2014, 19:54

Desno krilo nedesno, ne zanima me. Posalji bar jedan kvalitetan pas, zabij gol iz slobodnog, realizuj penal, utrpaj zicer kako znas...itd itd. A ne svaki put ili nije znao koju poziciju igra ili je bio bolestan. Pusti mi suplje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 nov 2014, 20:03

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Pjanic neka se mjenja sa Misimovicem i po formi neka igra jedan ili drugi. Ja bih dao trenutno prednost Pjanicu, jer je Miske za sada preslab.
DonCorleone je napisao/la:Nijedna reprezentacije na zemaljskoj kugli ne igra vise sa dva playmakera, nijedna. Drugi problem je sto Misimovic protiv jacih ekipa nije primjetan na terenu, znaci sve sto ide njemu inace u prilog pada protiv jacih ekipa u vodu, ko je pratio njega protiv fizicki jakih ekipa, zna o cemu pricam. Covijek je kriminalan. Ako se uzme u obzir da neigra godinama fudbal i da fizicki nije na nivou, da se distancirano izrazim, a mogle bi se naci za njegovu spremu i druge rijeci.
Ovaj zadnji komentar je kultni, znate zašto? Zato što je napisan par dana prije utakmice BiH - Grčka :bih:

Utakmica BiH-Grcka i tvoje beskonacno ponavljanje Misimovicevog vanserijskog uspjeha u toj utakmici je preslo sve normalne granice. Na SP-u je isti taj Misimovic protiv velikih reprezentacija bio jedna velika nula, da ne kazem balast. Pripremne utakmice za SP, takodjer.

Uzmi Grcku i vodi je kuci matereti, ne mogu vise to da citam svaki dan iznova.

Sve ostalo stoji, Safet i njegova taktika iz 1980 i dva playa nema ni na mapi, medjutim tvoj Sajo je uspio jos jednom sam sebe nadmasiti gurajuci Medunjanina i Ibricica pored njih :clap: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 20:52

Mogu preći na Belgiju, nije mi problem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 21:55

Ddado je napisao/la:Ja mislim da ste svi donekle u pravu. Samo, malo lakse sa "kritikama". Ima razlike izmedju konstruktive i objektivne kritike i ovoga sto neki pisu.

Jeste Pjanic zrtva taktike i postavke, ali je isto i ocigledno da u nekim utakmicama jednostavnu nije bio ono sto od njega ocekujemo tj. slobodno se moze reci da je u momentima igrao preko qrca. Sad, da li je taj njegov revolt uzrokovan Papetom i njegovim takticko-formacijskim akrobacijama - ja mislim da jeste. Da li Pjanic ima pravo da se tako ponasa ili treba davati u svakom momentu sve od sebe bez obzira na formaciju i selektora? O tome bi se dalo diskutovati.

Te price gusi ga ovaj, gusi ga onaj su za malu djecu. Njega je, kao i mnoge druge, gusio Safet Susic, jer je podredjivao formaciju zna se kome. Protiv Argentine, Obale Slonovace i Meksika smo se mogli uvjerit da Pjanic najbolje funkcionise u paru s Besicem kao defanzivnim veznim, gdje je Miralem tzv. box to box veznjak i deep lying play maker. Ne volim se inace sluzit ovom terminologijom, ali kod nas bas i ne postoje adekvatni termini.

Dakle Besic-Pjanic trebaju igrati gdje su igrali protiv Argentine. Ko je gledao utakmicu vise puta mogao je primjetiti koliko je "neprimjetnog" posla u defanzivi Pjanic obavljao. Ko ce u vezi igrat uz njih dvojicu, da li Medunjan ili Prcic povucenije ili Stilic ili Vrancic iza spica ili neka treca varijanta, to neka isproba novi selektor.
Objasnio
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 22:00

harixs je napisao/la: Igrac koji vrijedi 30 Mil bi trebao da odskace od ostatka tima, sto u zadnjoj utakmici ama bas nikakao nije bio slucaj, cak je i Cimirot bolje izgledao na terenu... :crazy:
:nene: :nene:
Modric vrijedi 55mil pa ni po cemu ne odskace ni u HR reprezentaciji ni u Realu a Pjanic vrijedi 27 mil. I nije tacno da Pjanic ne odskace ni po cemu on i Dzeko su kreirali na svoj individualni kvalitet sansu i gol protiv Belgije. Kada je bio najjaci protivnik a to je Belgija. Pjanic je bio jedan od boljih igraca. Pjanic NIJE Miske. Pjaniceva pozicija je povucenija i on nije klasicni ofanzivni vezni. On je vise centralni vezni sa povremenim ofanzivnim zadacima. Jedini igrac koji trenutno mozda moze da zamjeni Misketa i da igra tu klasicnu 10-tku je po meni Stilic. Medunjanin je isto pokazao da to ne moze. On jeste jak na lopti i ima solidne asistencije cak ni njegova sporost nije toliko problem. Njegov je problem sto mu fali taj zadnji pas ( sto je Miske imao ) i udarac na gol odnosno golovi. To sve ima Stilic i igra cijeli zivot tu poziciju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Goalgetter i 7 gostiju.