Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 maj 2011, 12:00

Arnelinho je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Ko bi se oprostio od srece kad bi osvojio jedan nastimani kup??? Pa ta prejaka Barca nikoga nije izbacila bez pomoci sudija, i ako osvoje finale to ce biti uz pomoc sudija, jer oni jednostavno nemaju stil igre da pobijede bez sudija, a to znam i po Arsenalu, samo sto kad Arsenalu ne ide, i kad ih neko zatvori oni ne dobiju penal, ili njihov protivnik ne dobije crveni...
Znaš kako je lijepo ignorirat ovog gornjeg "forumaša", pravo si rahat, jer ne umije ništa nego gluposti da valja, drugačije ne zna. ;)
A većina ljudi zna površno o Arsenu Wengeru, tj. onaj njegov period rada u Arsenalu, al' on je u svakom klubu (ma kolike velicine bio)napravio uspjeh, npr. Nagoya-bili pred ispadom, osvojio carev kup i učvrstio ih medju prva tri,Monaco-osvoji francusku ligu i kup. Sa Arsenalom tolike trofeje, jednostavno ne znam na koji način bi tipu mogli prigovoriti da je flop (jedini način je da neki ne znaju ni šta ta riječ znači, eh, pa onda je sve moguće) :mrgreen:
Ma samo ga malo pritisnuti, da mora nesto osvojiti i siguran sam da bi, osim ako se ne varam Capella jedini trener koji ima sezonu bez poraza u nekoj vecoj ligi..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 maj 2011, 12:06

el_ninho_torres je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Čitam ja vas, al' sad pred spavanje da se uključim... :lol:

Po čemu to zaključuješ da je Arsene Wenger flop?
On je više trofeja osvojio nego li većina ovih sadašnjih trenera, a da ne pričamo o uspjehu (svaki klub koji je vodio odveo ih je do trofeja i izgradio im je ekipu za budućnost) ;) Flopovi su Mourinho i njemu slični, budući da se još nije pokaz'o u "lošem" klubu, flop su i mnogi drugi španski treneri ,al' za Wengera,SAF-a,Ottmara ,Capela i Lippija reći da su flopovi, bilo koji od njih, je u najmanju ruku bahato.. ;)

Budite pozdravljeni, idem u pelene. :mrgreen:
Dokazo si da si smijesan cuj Mourinho Floop :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a sta je Porto velik klub?.Zapitaj se malo prije nego sto pises ili pogledaj na wikipediji imas na sve odgovor ;)
A zašto Porto ne bi bio veliki klub? :?
Mali klubovi? Lleira u slučaju Mourinha ili Aarau u slučaju Ottmara ,Nagoya u slučaju Arsena,Hibbernien u slucaju SAFa itd, gdje su svaki od njih ostavljali za sobom uspjehe, jedini Mourinho ništa.
AKo ćeš Porto nazvati malim klubom,onda je i definitivno preglupo sa tobom raspravljati. :roll:
Samo 7 trofeja u europskim(i svijetskim) natjecanjima, od toga 2 Lige prvaka i 1 kup UEFA-mali klub. :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 maj 2011, 12:17

AllGunsBlazing je napisao/la: Ma samo ga malo pritisnuti, da mora nesto osvojiti i siguran sam da bi, osim ako se ne varam Capella jedini trener koji ima sezonu bez poraza u nekoj vecoj ligi..
Budi bez brige, on nije baš mog'o ni da se rasipa, stalno je to ponavlj'o. Arsenal nije im'o para da kupi iole kakvo veće pojačanje, vidio si i sam kako je sve funkcionisalo (od prelaska na emirate) ode jedan-dva, kupi se zamjena za jednog, drugog nadomjesti neko mladji (al' smo takve sreće , da smo uvijek i u tim mladjim imali kvalitetna igrača), ranije to nije bio slučaj, pa čovjek je davao milione i milione na Reyesa ili Wiltorda (msm da 25 miliona Reyes i oko 17-18 miliona Wiltord) a onda su to bile velike cifre, jer transferi se vrednuju prema najskupljem (sad C.Ronaldo) ,on najskuplji, pa na niže. ;)
Daće Wenger koji milion ove sezone i dovest par igrača (3-4) od kojih će svako biti zvučno pojačanje i od kojih će svako se znati idealno uklopiti u Arsenal, jer mi imamo Wengera ;)

Kako navijači kažu? Arsene knows :)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 maj 2011, 12:36

Ma znam ja to sve, samo kazem nije cilj uprave ni bila titula, nego da se zadrzi ta liga prvaka dok sve ovo ne prodje, i polahko prolazi jer je ostalo nekih 100 miliona funti duga, sto ce se brzo vratiti..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 maj 2011, 12:50

AllGunsBlazing je napisao/la:Ma znam ja to sve, samo kazem nije cilj uprave ni bila titula, nego da se zadrzi ta liga prvaka dok sve ovo ne prodje, i polahko prolazi jer je ostalo nekih 100 miliona funti duga, sto ce se brzo vratiti..
:) Kako sam ja čuo, sad se ne mogu sjetiti ,gdje sam to čit'o, Arsenal je isplatio dug, imaš ti neki izvor za ovo? Da i ja pogledam, ako nemaš pri ruci, nemoj tražit, to je sve u deset deka :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 maj 2011, 12:52

Arnelinho je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Ma znam ja to sve, samo kazem nije cilj uprave ni bila titula, nego da se zadrzi ta liga prvaka dok sve ovo ne prodje, i polahko prolazi jer je ostalo nekih 100 miliona funti duga, sto ce se brzo vratiti..
:) Kako sam ja čuo, sad se ne mogu sjetiti ,gdje sam to čit'o, Arsenal je isplatio dug, imaš ti neki izvor za ovo? Da i ja pogledam, ako nemaš pri ruci, nemoj tražit, to je sve u deset deka :lol:
Ma kako god tu je to negdje, a znam a sam citao da je 2010 bilo 150 miliona ostalo, pa racunam da su skresali tih 50-ak :) ma kako god sad bi rezultati trebali doci..
Celik!3,2,2.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 maj 2011, 13:23

Prijatelji moji danas je 26.05. !

Na današnji dan 89' godine mi smo se borili sa Liverpoolom za titulu prvaka, zadnja utakmica je bila na Anfieldu i nama je odgovarala pobjeda od dva gola razlike i prvi pogodak na utakmici postigao je Alan Smith i u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena bukvalno u zadnjoj sekundi utakmice gol postiže Michael Thomas i tako mi slavimo titulu na Anfieldu. :D

Evo kako je to izgledalo u filmu Fever Pitch koji je snimljen po autobiografiji Nicka Hornbya.
[youtube][/youtube]

A evo slavlje i isječak iz vijesti.
[youtube][/youtube]

A evo i sastav timova i manageri, primijetit ćete da smo tada imali "engleskiji" tim od scousera.

slika slika

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 26 maj 2011, 14:18

[youtube][/youtube]

History...something Chelsea could never buy!
Top rated comment! :D
Go Gunners!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 maj 2011, 14:20

Bosco je napisao/la:Prijatelji moji danas je 26.05. !

Na današnji dan 89' godine mi smo se borili sa Liverpoolom za titulu prvaka, zadnja utakmica je bila na Anfieldu i nama je odgovarala pobjeda od dva gola razlike i prvi pogodak na utakmici postigao je Alan Smith i u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena bukvalno u zadnjoj sekundi utakmice gol postiže Michael Thomas i tako mi slavimo titulu na Anfieldu. :D

Evo kako je to izgledalo u filmu Fever Pitch koji je snimljen po autobiografiji Nicka Hornbya.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

A evo i sastav timova i manageri, primijetit ćete da smo tada imali "engleskiji" tim od scousera.

slika slika
hahahah, film(isječak) je posebno dobar :D Ovaj zadnji dio, hahhahaha :D

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 26 maj 2011, 14:51

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... n-vote-now

Top golovi Arsenala ove sezone!

Uzivajte! ;)
Go Gunners!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 maj 2011, 22:14

Arsenal je završio pregovore sa dvojicom talentovanih omladinaca Barselone - vezistom Jonom Toralom i napadačem Hektorom Belerinom, i dvojac će se pridružiti timu Arsenala na leto. Dva talentovana 16-godišnjaka odlučili su da karijeru nastave u Londonu na veliko razočarenje katalonskog kluba.

Na Torala je uticala majka, koja je poreklom Engleskinja, dok je Belerin odlučio da karijeru nastavi u Arsenalu, iako je imao ponude od Mančester Junajteda, Čelsija i Aston Vile.

Oba igrača potpisala su petogodišnji ugovor sa klubom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 27 maj 2011, 00:12

Kalou meta Arsenala, calciomercato!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 27 maj 2011, 00:57

trebevic je napisao/la:Kalou meta Arsenala, calciomercato!
Jašta je. :lol:

Na Torala nije utjecala njegova majka, zapravo jeste, ali moleći ga da ostane u Barceloni, ali jok, malac hoce samo u dominaciju. :D A za ovog drugog pojma nemam.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 27 maj 2011, 01:10

Pa ne mozes koristiti trening centar a da ne platis, sve je to Vodja planski uradio.
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 27 maj 2011, 01:16

-Paja je napisao/la:Pa ne mozes koristiti trening centar a da ne platis, sve je to Vodja planski uradio.
Nema ništa džaba. :D

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 27 maj 2011, 01:22

Ne bih ja dao nikad Barceloni vlastiti trening centar :lol:

P.S.Za bilo koju svotu novca.
Chelsea F.C.

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 27 maj 2011, 12:27

Nije ni cudo da nismo nist osvojili zadnjih nekoliko godina kad su nam igraci i trener na drogama.....

hahahaha :D
Go Gunners!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 maj 2011, 14:04

Van Persie zabijao svakih 98,2, a Džeko svakih 423,5 minuta!
Najneefikasniji igrač je ofanzivni veznjak Fulhama, Steed Malbranque, koji je u 34 nastupa 44 puta pucao prema suparničkim vratima, a pritom ostao s nulom na kontu pogodaka
Po završetku nogometne sezone engleski tabloid The Sun izdvojio je najzanimljivije brojke jedne od najjačih liga svijeta – Premiershipa. Nogometaš koji je golgeterski najbolje koristio minute nedavno završenog izdanja Premiershipa je Robin van Persie (Arsenal) koji je postigao 18 golova ove sezone, u prosjeku je svakih 98,2 minute matirao suparničke golmane.

No, da bi se postigao pogodak dobro je u ekipi imati nekoga poput Leightona Bainesa (Everton) koji je nabacio loptu u šesnaesterac 249 puta u 38 utakmica sezone.

Najbolji asistent lige je veznjak Manchester Uniteda Nani. Portugalac je 14 puta asistirao za gol zbog čega je proglašen za igrača godine od svojih suigrača.

Najaktivniji odbrambeni nogometaš je Ian Evatt iz Blackpoola, novog drugoligaša, koji je čak 430 puta "čistio" loptu iz svojih defanzivnih redova. Zločesti dečko engleskog nogometa Kevin Davies (Bolton), po sedmi put u osam sezona izabran je za najgrubljeg igrača sa čak 123 napravljena prekršaja iz kojih je zaradio 10 žutih kartona. Ako je Davies "grešnik", onda je veznjak Liverpoola Lucas Leiva "svetac" s obzirom na 111 čistih startova na suparničke igrače.

Nogometaš koji je pretrpio najviše prekršaja je Ashley Young (Aston Villa) koji je bio žrtva 96 puta. Darren Bent, također iz Aston Ville, nogometaš je koji najviše puta požurio u prazan prostor protivničke obrane, budući da je čak 67 puta ostao uhvaćen u ofsajdu, što je 20 puta više od sljedećeg na tabeli, Boltonovog Petera Odemwingieja.

I, za kraj, najneefikasniji igrač je ofanzivni veznjak Fulhama, Steed Malbranque, koji je u 34 nastupa 44 puta pucao prema suparničkim vratima, a pritom ostao s nulom na kontu pogodaka.

Ako se uzme u obzir da je naš Edin Džeko stigao na Ostrvo tek na polusezoni, njegova dva gola u ukupno 15 nastupa i nisu tako loša. Džeko je odigrao ukupno 847 minuta u Premiershipu. Dakle, Džeko je zabijao svakih 423,5 minuta.
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 maj 2011, 14:21

AllGunsBlazing je napisao/la:Van Persie zabijao svakih 98,2, a Džeko svakih 423,5 minuta!
Najneefikasniji igrač je ofanzivni veznjak Fulhama, Steed Malbranque, koji je u 34 nastupa 44 puta pucao prema suparničkim vratima, a pritom ostao s nulom na kontu pogodaka
Po završetku nogometne sezone engleski tabloid The Sun izdvojio je najzanimljivije brojke jedne od najjačih liga svijeta – Premiershipa. Nogometaš koji je golgeterski najbolje koristio minute nedavno završenog izdanja Premiershipa je Robin van Persie (Arsenal) koji je postigao 18 golova ove sezone, u prosjeku je svakih 98,2 minute matirao suparničke golmane.

No, da bi se postigao pogodak dobro je u ekipi imati nekoga poput Leightona Bainesa (Everton) koji je nabacio loptu u šesnaesterac 249 puta u 38 utakmica sezone.

Najbolji asistent lige je veznjak Manchester Uniteda Nani. Portugalac je 14 puta asistirao za gol zbog čega je proglašen za igrača godine od svojih suigrača.

Najaktivniji odbrambeni nogometaš je Ian Evatt iz Blackpoola, novog drugoligaša, koji je čak 430 puta "čistio" loptu iz svojih defanzivnih redova. Zločesti dečko engleskog nogometa Kevin Davies (Bolton), po sedmi put u osam sezona izabran je za najgrubljeg igrača sa čak 123 napravljena prekršaja iz kojih je zaradio 10 žutih kartona. Ako je Davies "grešnik", onda je veznjak Liverpoola Lucas Leiva "svetac" s obzirom na 111 čistih startova na suparničke igrače.

Nogometaš koji je pretrpio najviše prekršaja je Ashley Young (Aston Villa) koji je bio žrtva 96 puta. Darren Bent, također iz Aston Ville, nogometaš je koji najviše puta požurio u prazan prostor protivničke obrane, budući da je čak 67 puta ostao uhvaćen u ofsajdu, što je 20 puta više od sljedećeg na tabeli, Boltonovog Petera Odemwingieja.

I, za kraj, najneefikasniji igrač je ofanzivni veznjak Fulhama, Steed Malbranque, koji je u 34 nastupa 44 puta pucao prema suparničkim vratima, a pritom ostao s nulom na kontu pogodaka.

Ako se uzme u obzir da je naš Edin Džeko stigao na Ostrvo tek na polusezoni, njegova dva gola u ukupno 15 nastupa i nisu tako loša. Džeko je odigrao ukupno 847 minuta u Premiershipu. Dakle, Džeko je zabijao svakih 423,5 minuta.
Ako Wenger dovede Younga ,ako bog da i hoće, imat ću opet za koga navijat (msm pojedinačno), ovako navijam za cijeli tim, podjednako :lol:
Isti tip igrača kao Titi. :)

Young=naš novi Titi ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 27 maj 2011, 14:44

Igrač sezone po navijačima Arsenala je Jack Wilshere.
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -winner-is...

Drugi je bio Robin van Persie. 8-)

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.