BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 16 jun 2013, 22:27

Ma nema PK-e...suplja prica.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 16 jun 2013, 22:41

Watzke najavio rast Borussijinog budžeta za plate!

Od sljedeće sezone ćemo moći ponuditi značajno više plate igračima. Watzke kaže da će od sljedeće sezone budžet za plate biti za 40% veći nego prošle sezone.

U sljedećoj sezoni budžet će biti €67-68 miliona, mnogo više u odnosu na prošle 2-3 sezone. U sezoni 2012-13 budžet za plate bio je oko €48.5 miliona.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 17 jun 2013, 08:45

Watzke i Co. ko da citaju moje postove :?
Izgleda nisam bezze palamudio da treba povisiti bidze i izkoristit zamah :mrgreen:

Nebih sada bio Suzijev telefon, ne'a ti para :lol:

Ps: naknadno, hepi pepi doktore. Vodio ti nas jos najmanje 50tak sezoncica 8-)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 jun 2013, 12:06

Evo Watzke izjavio da Lewa definitivno ostaje. E sad Boga pitaj jel to stvarno misli ili samo diže cijenu. Opet su se aktualizirale špekulacije da smo zainteresirani za Mkhitaryjana i Hondu. Armenac bi bio po mom mišljenju fino pojačanje.

Edit: Ajax je pred dovođenjem Adama Mahera iz Alkmaara, a on je kao nasljednik Eriksena, što je dobar signal za nas. Njušim da bi moglo biti veselo sljedećih dana u našim redovima. 8-) Osobno drukam za Eriksena i Mkhitaryjana. :!:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 17 jun 2013, 12:50

Napokon se nesto desava, evo paralelno sa ovim lewatski desavanjima, izgleda da gundo produzuje ugovor sa nama :D

http://www.reviersport.de/236262---bvb- ... erung.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sto se tice eriksena, ja sam ubjedjen da cemo ga dovesti. Bilo bi glupo ako to ne ucinimo, momak je ekstra igrac, kod mene broj 1 na toj gotze poziciji, mada se nesto suskalo i oko pijanica scim bi se redo pomirio :D, samo mislim da je to teze za realizovati. No vidcemo naredne dvije sed. ce se puno otkriti sto se tice transfera.
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 17 jun 2013, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 jun 2013, 12:52

Ako sam dobro shvatio Gundogan je trenutno na odmoru u Turskoj a poslije toga ce krenuti pregovori oko novog ugovora na kojem nece prisustvovati on licno vec ce tu biti njegov menadzer i tata Gundogan :? To mi odmah ne mirise na dobro.
Sam Ilkay je izjavio da sigurno ostaje i sljedece sezone a poslije ni sam ne zna...vec gledam kako i on trazi neku izlaznu klauzulu od 2015.-e a nema mu.da da to sam licno kaze.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 17 jun 2013, 13:14

Prije bi rekao da ce se cjenkati oko povisice, ali ima i toga sto si ti naveo :? kao sto je bilo sa go-fnetom. Ako klauzula onda puci 60-70 milki, mada je uprava sad pametnija nakon tih gresaka oko klauzula, tako da bi u buducnosti trebali izostaviti istu. Ne treba sebi dozvoliti one greske koje su napravili a sad evo i sa lewatom, ni jedan od njih nije veci od kluba :!:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 jun 2013, 14:35

Ma ne vjerujem da ce biti problema oko visine plate...dobit ce on sad fine novce i sigurno ce biti medju 3 najplacenija igraca u klubu.Fazon je u tome da li ce on htjeti novi ugovor bez klauzule...da li ce s druge strane uprava pristati na klauzulu pa makar ona bila i 50 miliona.Sve nas to moze dovesti do toga da on uopste ne produzi ugovor.

Bild daje neke naznake da bi Ajax napokon mogao pustiti Eriksena :?

Sto se tice slucaja "Levat" drago mi je da Watzke napokon diktira neke stvari...ipak je ovdje puno vise stvari u igri od 20-30 miliona eura koji bi eventualno dobili od transfera.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 17 jun 2013, 14:35

1.pojacanje Borussije-Christian Eriksen .. eto vam ga konacnoo :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jun 2013, 14:41

Nije još zvanično ali čim se ovoliko piše o tome preći će sigurno u BvB.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 17 jun 2013, 14:43

Neutral je napisao/la:Nije još zvanično ali čim se ovoliko piše o tome preći će sigurno u BvB.
Bili su na Sky Sportu objavili kao da je zvanicno,al su izbrisali. Ugl to je to ja mislim :)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 17 jun 2013, 14:45

Edvin_Mg je napisao/la:1.pojacanje Borussije-Christian Eriksen .. eto vam ga konacnoo :)
Sky Sport News potvrdio odnosno najavio prelazak CE 8-)

Sta vam govorim vec danima, samo sabura. Cim odjednom nestanu spekulacije oko nekog igraca tu je neki dogovor pao ;) Nemojte se samo zacehnut kad pa'nu jos i deBruyne i shinji :mrgreen:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jun 2013, 14:56

Cestitke na odlicnom transferu. :D
Odlazak Gotzea se ne bi trebao puno osjetiti ..

Mislim da je gotova stvar.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 jun 2013, 15:08

Treba odmah nešto razjasniti, a to je da je Juda bez ikakve dileme bolji igrač od Eriksena (statistička usporedba to jasno pokazuje - http://www.transfermarkt.de/de/basics/s ... 69633.html" onclick="window.open(this.href);return false;), tako da će se Judin odlazak vrlo vjerovatno osjetiti u igri. Ali mišljenja sam da je Eriksen od svih igrača koji su povezivani s nama najidealnija opcija i da će se odlično uklopiti u naš sistem. Vjerovatno transfer još nije definitivno zgotovljen, ali mislim da već možemo Christianu poželjeti dobrodošlicu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jun 2013, 15:17

Blaszczykowski je napisao/la:Treba odmah nešto razjasniti, a to je da je Juda bez ikakve dileme bolji igrač od Eriksena (statistička usporedba to jasno pokazuje - http://www.transfermarkt.de/de/basics/s ... 69633.html" onclick="window.open(this.href);return false;), tako da će se Judin odlazak vrlo vjerovatno osjetiti u igri. Ali mišljenja sam da je Eriksen od svih igrača koji su povezivani s nama najidealnija opcija i da će se odlično uklopiti u naš sistem. Vjerovatno transfer još nije definitivno zgotovljen, ali mislim da već možemo Christianu poželjeti dobrodošlicu.
To je to.

Sada jos jednog od J.Martineza, Negreda ili Soldada i to je to.
Mozda bi jos jedino trebao stoper i neki bek za back-upa. :?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 17 jun 2013, 15:35

Juda se nemoze zamijenit/nadoknadit samo jednim igracem. Mozda bi Isco doso najblize, ali to je vec SF. Pored "zivog" reala to je nemoguca misija.

Trojka je ispravno procijenlia, a to je dovodjenje dva igraca poprilicno talentovana i perspektivna. A sretni dobitnici su Eriksen i deBryne. ;)

Mene vise pece ko ce se jos upecat. Fakat imamo novi tim sledece sezone.
Uz pomentu dvojcu i sokratisa stizu jos najmanje jedan napadac, ofanzivac/vezni, krilo, stoper i ljevi bek

Sta mislite zasto se bidze povecao za 40% ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 jun 2013, 16:22

@Lokos mislim da je za nas Eriksen čak bolja opcija od Isca, jer Isco igra onaj španjolski fini, ali sporiji nogomet, dok je Eriksen i u Ajaxu igrao nešto slično što igra i BVB.

Znači zasad je stanje ovako:
udarnih 11: Weidi - Sokratis, Hummy, Subotić, Schmelle - Manni, Gundo - Kuba, Eriksen, Reus - Lewat
važne rezerve: Kehl, Sahin, Gross, Schieber
ostali: Langerak, Kirch, Sobiech, Hofmann
ozljeđeni: Piszczek

Primjetno je da kadru treba širine. Zbog Piszczekove ozljede nam je neophodan još jedan kvalitetan branič, po mogućnosti univerzalac koji može pokriti stopersku i bar jednu bekovsku poziciju (Ginter bi bio ok). Potreban je i jedan kvalitetan ofenzivni vezni koji bi puhao za vrat ovom standardnom trojcu (Bernard je očito najrealnija opcija, De Bruyne po meni najidealnija, a ne bi loš bio ni Honda kojem na zimu izlazi ugovor). Ako Lewat ode, jasno je da će se morati loviti i novi napadač. Dobra je stvar što se Watzke postavio dosta čvrsto glede njegova transfera, tako da je očito da će do prodaje doći samo ako cijena bude takva da se može s njome financirati nova klasna špica (Benteke, Džeko). Što se tiče zamjenskog napadača, ne bi me začudilo da to ostane Schibi, pogotovo ako se dovede još jedan vezni ofenzivac koji po potrebi može igrati false 9 (Erikson je isti takav). Idealan prototip toga bi bio Mkhitaryan, samo što je on vjerovatno i dosta skup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jun 2013, 16:25

Kako se ja nasekiram kada vidim Sokratisa na beku :evil:

Sahin će igrati više u novoj sezoni a ne bi me čudilo da izbaci nekoga iz početnih 11.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 jun 2013, 16:28

Neutral je napisao/la:Kako se ja nasekiram kada vidim Sokratisa na beku :evil:
Same here. Ja bih najrađe pljunio za Junga nekih 7-8m da sam na Watzkeovu mjestu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 jun 2013, 16:29

Nema jos zvanice povtrde za Eriksena...sto nas maltretiraju :D

Sto se tice pozicije desnog beka,ne bi me iznenadilo da Kevin ima prednost u odnosu na Sokratisa s obzirom da je odigrao fenomenalno prosle sezone na toj poziciji.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.