FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Red1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Red1946 » 24 sep 2020, 11:41

bordopoeta je napisao/la:
24 sep 2020, 11:32
Samozdravlje je napisao/la:
24 sep 2020, 06:13
Red1946 je napisao/la:
23 sep 2020, 20:56

Da se razumijemo Džeko je dobar fudbler i ja nisam primijetio da ga neko pljuje , kako ti kažeš, niti ga ja imam namjeru pljuvati. Zar je pljuvanje ako kažem da nije ni najbolji svih vremena kod košpicara? Imao je i finih nastupa u repci (ali vala i onih koje je odigrao preko curca). Ali, meni je bitno samo Sarajevo, repka me sve manje interesira kako je postala jedna menadžerska igračka. Zar zaslužuju pozive A.Hodžić, Šabanhadžović...?
Potpuno si u pravu @poeta....
Ja i ti spadamo u stariju generaciju navijača koji su gledali i Papeta, pa znamo kakvi su to bili igrači... naravno prije njega,1972, sam gledao i generaciju Rajković, Ferhatović, Tešan, Demir, Gruda, Muzurović, Šaran, Simić, Dupovac, Šljivo, Petković, Cerić sa kojima smo osvojli FSJ Ljetnu ligu Šampiona sa 10 bodova, a CZ 9, DOK JE Željo osvojio samo 2 boda... Ovo takmičenje je bilo puno jače nego nekakvi Superkupovi BiH čime se hvale štrumfovi...

Poeta, Samozdravlje , pa @Red1946. Ove sto si nabrojao sam gledao godinama. Gledao sam I.Sircu,Mirsu,Dajdzu,Lava,Miljenka, Vuju,Prodanovica, Prljacu,Boska i nada svih njih VAHIDINA SPENSERA MUSEMICA :tokralju: :rol:
Na kont odnosa Dzeko:Pape , dva razlicita vremena. Da je Pape otisao u Inter ili Torino vjerovatno bi mu i karijera bila slicna Edinovoj. Nisam Papetov fan, ali je bio Mesi onog vremena. Gledajuci danas Dzeko jeste u Evropi ostavio daleko veci trag od Safeta. Safet jeste velike partije pruzao protiv Argentine,Italije i Rumunije, a u FKS su stvarno nezaboravne njegove bravure i prosjecnom PSG.To sto se raspravljate je djecija prica i branjene ega.
Postoji reciprocni odnos bordopoeta:@alenskoro i SFRJ:BiH. Ono sto je istina je da se Edin samo ocesao o Zelju. Evo objasnjenja:
Mustafic recimo napravi karijeru(aBd) ala Dzeko, ovdje Alena zvali kranpom,ali da nam donosi korist kao Edin Zelji velicali bi ga malo je reci. Mustafic i Dzeko dali po jedan gol za svoje "maticne" klubove. Bez veze vam prica, kao recimo Pele-Maradona-Mesi-Ronaldo .
Dzeko i Zeljo imaju veze samo u 3% solidarnosti.
Fali vam malo respekta prema starijem i vise postovanja prema maloj raji. @bordopoeta i @Red1946 mogu vam reci da je @skoroalen jako dobar momak, imao sam cast ga upoznati. @skoroalene, ako mozes u skorije vrijeme taj potpis ... nije ok ebiga.
Selam za tebe stari virtualni prijatelju. Da ne miješamo jabuke i kruške! Ne raspravljam se ja ko je bolji, iskreno, to mi je šega jer se zna ko je jedan a ko drugi, niti mi pada na pamet da naturam svoje mišlenje. Ja samo navodim da je Pape proglašen najboljim kada se to biralo, a sve pod pokroviteljstvom FS i od strane kompetentnih ljudi, kao što su se birali najbolji i u ostalim državama nastalim raspadom SFRJ. I sada dođe neko i kaže: ma, yebo to, puj pike ne važi, najbolji je XY. Pa ko si, jarane?.Možeš ti misliti, kao VENAMA, da je najbolji neko treći, ili ti za našeg Spencera, ali džaba jarane, krovna kuća našeg fudbala je rekla svoje i to je zvanično, a Ligate, Hadžići (novinar) i Ahmetovići (novinar) mogu da ga glabaju. Ne odnosi se ni na jednog forumašaLP :bih:
👍
Slažem se sa gore navedenim, i samo da napomenem za Edhema Šljivu, kakav je to bio igrač, kvalitet om daleko ispred ijednog veznjaka u Yu u svojoj generaciji, lopta se njemu nije mogla uzeti...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 sep 2020, 11:42

Ja ne vidim kako mozemo igrati drugacije od onog sto smo igrali zadnje cetiri utakmice. Ona utakmica u Velsu je bila uspjesno prilagodjavanje SS "ostrvskom" nacinu igranja koji se igra mozda jos samo u Velsu.
Mi samo znamo kroz pas igru stvarati sanse, naravno ne bjezimo ni od kontre(Tatar,Fanimo), tako cemo i sa Rigom aBd.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 24 sep 2020, 11:42

VenamaHrabrih je napisao/la:
24 sep 2020, 09:46
Ako Budućnost bude igrala kao protiv Astane, a koliko sam ja uspio prokljuviti, na početku će izaći na visoki presing, ne bili nam brzo dali gol, iskoristivši eventualbe slabosti naše odbrane. Kako se braniti od visokog presinga? Postoje dva načina. Jedan je kombinatorika, odnosno brza dodavanja na malom prostoru, sa niskim spuštanjem zadnjeg veznog i aktivnom ulogom golmana,a drugi je duge lopte. Koje igrače u vezi izvede Vinko, vidjet ćemo za koju se opciju opredjelio. Ako to budu Sušić - Pejović, ići će se na posjed i kombinatoriku, te građenje akcija i ubacivanjem između linija. Ako bude počeo Andrej, onda će se ići na okomite, brze lopte u prostor, e da bi se slomila njihova, podosta, spora odbrana. Kod našeg kornera, očekujem lopte na ivicu šesnesterca, ili kombinaciju sa niskom oštrom loptom u peterac. Njihove prekide moramo dobro čuvati. Budući da imaju visoke stopere, nabacivat će direktno u peterac, ili na 7-8 metara. Tu se moramo braniti sa 11 igrača, a isturene, na 16 ostaviti Fanima i Tatara, te Oremuša, radi što brže tranzicije.
Uglavbom, sretno večeras.

Vinko, jesi to ti? :beba:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 sep 2020, 11:42

Šteta što Zrinjski nije ranije, oko petice pa da se ubije vrijeme do nas. Ovako će bit patnja dočekati, ako ništa Celtica ispratit poluvrijeme.

I ja sam razmišljao Đokanović ili Sušić, ali nekako kako god skontam grehota je Tinu ostaviti na klupi jer iza sebe ima desetine bitnih utakmica i jednim potezom može riješiti sve. Ubili bismo mu i samopouzdanje, a tek je počeo igrati i vraćati pravu formu. A Pejović je odličan trkački, nisu ni ovi Real da će nas tranzicijom uništit.

Najviše me brine lijevi bek, krila su im odlična i kao što reče kolega iznad traže igru 1 na 1 baš često. Salčina iz tog razloga ne bi ni pomišljao za startera, a i Pidro tek traži formu, nije da je pouzdan još uvijek ni blizu. Sva sreća imamo i Benju koji je odličan u defanzivnim zadacima.

Sve u svemu, ovo mi djeluje kao meč gdje će bit važnije koliko će raspoloženi biti ovi naprijed, jer Budućnost nema klase u odbrani, treba napasti i igrati za gol više.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 sep 2020, 11:44

bodi123 je napisao/la:
24 sep 2020, 11:42
Šteta što Zrinjski nije ranije, oko petice pa da se ubije vrijeme do nas. Ovako će bit patnja dočekati, ako ništa Celtica ispratit poluvrijeme.

I ja sam razmišljao Đokanović ili Sušić, ali nekako kako god skontam grehota je Tinu ostaviti na klupi jer iza sebe ima desetine bitnih utakmica i jednim potezom može riješiti sve. Ubili bismo mu i samopouzdanje, a tek je počeo igrati i vraćati pravu formu. A Pejović je odličan trkački, nisu ni ovi Real da će nas tranzicijom uništit.

Najviše me brine lijevi bek, krila su im odlična i kao što reče kolega iznad traže igru 1 na 1 baš često. Salčina iz tog razloga ne bi ni pomišljao za startera, a i Pidro tek traži formu, nije da je pouzdan još uvijek ni blizu. Sva sreća imamo i Benju koji je odličan u defanzivnim zadacima.

Sve u svemu, ovo mi djeluje kao meč gdje će bit važnije koliko će raspoloženi biti ovi naprijed, jer Budućnost nema klase u odbrani, treba napasti i igrati za gol više.
Hodžić je igrao lijevog beka protiv Celtica, samo kažem... :beba: :beba:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 24 sep 2020, 11:44

bordobijeli je napisao/la:
24 sep 2020, 09:50
Nisam upratio prepirku oko Dzeke to trebao nama da dodje pa se toliko piše ?
:urnebes: :bow:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 24 sep 2020, 11:51

Imamo jos 8 dana da dovedemo napadaca. Mislim da Hadzija ima jokera u dzepu, samo ceka vcrs rezultat..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 sep 2020, 11:51

skoroalen je napisao/la:
24 sep 2020, 11:44
bodi123 je napisao/la:

To mu je bila jedna od svega dvije tri utakmice gdje je ličio na "igrača" za ovo vrijeme kod nas.

Krste u vezi, Šabanović desno, Milanović lijevo krilo... dobro smo i prošli. Zato treba proć crnogorce, pa da vidimo koliko smo napredovali.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 24 sep 2020, 11:55

skoroalen je napisao/la:
24 sep 2020, 11:44
bodi123 je napisao/la:

Da te podržim potpisom, treba handrit ovu stoku koja konta da je provokacija običan potpis i spominjanje klase kakva je Džeko. Nevjerica.. :rol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 24 sep 2020, 11:56

Red1946 je napisao/la:
24 sep 2020, 11:41
Samozdravlje je napisao/la:
24 sep 2020, 06:13

Potpuno si u pravu @poeta....
Ja i ti spadamo u stariju generaciju navijača koji su gledali i Papeta, pa znamo kakvi su to bili igrači... naravno prije njega,1972, sam gledao i generaciju Rajković, Ferhatović, Tešan, Demir, Gruda, Muzurović, Šaran, Simić, Dupovac, Šljivo, Petković, Cerić sa kojima smo osvojli FSJ Ljetnu ligu Šampiona sa 10 bodova, a CZ 9, DOK JE Željo osvojio samo 2 boda... Ovo takmičenje je bilo puno jače nego nekakvi Superkupovi BiH čime se hvale štrumfovi...

Poeta, Samozdravlje , pa @Red1946. Ove sto si nabrojao sam gledao godinama. Gledao sam I.Sircu,Mirsu,Dajdzu,Lava,Miljenka, Vuju,Prodanovica, Prljacu,Boska i nada svih njih VAHIDINA SPENSERA MUSEMICA :tokralju: :rol:
Na kont odnosa Dzeko:Pape , dva razlicita vremena. Da je Pape otisao u Inter ili Torino vjerovatno bi mu i karijera bila slicna Edinovoj. Nisam Papetov fan, ali je bio Mesi onog vremena. Gledajuci danas Dzeko jeste u Evropi ostavio daleko veci trag od Safeta. Safet jeste velike partije pruzao protiv Argentine,Italije i Rumunije, a u FKS su stvarno nezaboravne njegove bravure i prosjecnom PSG.To sto se raspravljate je djecija prica i branjene ega.
Postoji reciprocni odnos bordopoeta:@alenskoro i SFRJ:BiH. Ono sto je istina je da se Edin samo ocesao o Zelju. Evo objasnjenja:
Mustafic recimo napravi karijeru(aBd) ala Dzeko, ovdje Alena zvali kranpom,ali da nam donosi korist kao Edin Zelji velicali bi ga malo je reci. Mustafic i Dzeko dali po jedan gol za svoje "maticne" klubove. Bez veze vam prica, kao recimo Pele-Maradona-Mesi-Ronaldo .
Dzeko i Zeljo imaju veze samo u 3% solidarnosti.
Fali vam malo respekta prema starijem i vise postovanja prema maloj raji. @bordopoeta i @Red1946 mogu vam reci da je @skoroalen jako dobar momak, imao sam cast ga upoznati. @skoroalene, ako mozes u skorije vrijeme taj potpis ... nije ok ebiga.
Selam za tebe stari virtualni prijatelju. Da ne miješamo jabuke i kruške! Ne raspravljam se ja ko je bolji, iskreno, to mi je šega jer se zna ko je jedan a ko drugi, niti mi pada na pamet da naturam svoje mišlenje. Ja samo navodim da je Pape proglašen najboljim kada se to biralo, a sve pod pokroviteljstvom FS i od strane kompetentnih ljudi, kao što su se birali najbolji i u ostalim državama nastalim raspadom SFRJ. I sada dođe neko i kaže: ma, yebo to, puj pike ne važi, najbolji je XY. Pa ko si, jarane?.Možeš ti misliti, kao VENAMA, da je najbolji neko treći, ili ti za našeg Spencera, ali džaba jarane, krovna kuća našeg fudbala je rekla svoje i to je zvanično, a Ligate, Hadžići (novinar) i Ahmetovići (novinar) mogu da ga glabaju. Ne odnosi se ni na jednog forumašaLP :bih:
👍
Slažem se sa gore navedenim, i samo da napomenem za Edhema Šljivu, kakav je to bio igrač, kvalitet om daleko ispred ijednog veznjaka u Yu u svojoj generaciji, lopta se njemu nije mogla uzeti...
A kakav je lažnjak imao :tokralju: Ybt, kad zamahne u jednu stranu, cijela tribina ode na tu stranu :bow:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 sep 2020, 11:59

Mozda grijesim, ali ta anketa je bila za 20 stoljece. Kad bude anketa za 21 stoljece svi cemo glasati za :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Selam i Tebi pitarska gromado. Zadivljujes me odakle Ti energija da se sa njima nadmudrujes. Pusti omladinu, namazani su ti mangupi.
PS. Jeste Safet Pape Susic najbolji igrac 20 stoljeca u BiH, to je fakat, ali najdrazi poslije rahmetli Haseta je Vahidin iskljucivo sto se vodio ljubavlju, a ne materijalnim. Dobro i Pape je otisao vani sa 27-28. Ovo za Vahidina pitaj @robertakosara :urnebes:
Naravno veliki respect prema liku i djelu Zelimira Keli Vidovicu.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 sep 2020, 11:59

AlfredNobel je napisao/la:
24 sep 2020, 11:55
Da te podržim potpisom, treba handrit ovu stoku koja konta da je provokacija običan potpis i spominjanje klase kakva je Džeko. Nevjerica.. :rol:
Nemoj, sad će i tebe počet tjerat s foruma. :rol:
Brt moj. :ljepota:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 24 sep 2020, 12:01

Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 sep 2020, 12:03

Amca007 je napisao/la:
24 sep 2020, 11:51
Imamo jos 8 dana da dovedemo napadaca. Mislim da Hadzija ima jokera u dzepu, samo ceka vcrs rezultat..
Svi misle da Dzeko ne igra jer ceka transfer u Juve a ne zna se da ima dogovor sa Hadzijom. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 sep 2020, 12:03

Joj usitnilo..SAd me vec malo panika i trema hvataju. Kako li je igracima
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 24 sep 2020, 12:03

24 sep 2020, 11:56
Red1946 je napisao/la:
24 sep 2020, 11:41

👍
A kakav je lažnjak imao :tokralju: Ybt, kad zamahne u jednu stranu, cijela tribina ode na tu stranu :bow:
Pogotovo kad Borotu posla na Trebevic na planinarenje :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

TheNorthFace
Kontakt:

Post Postao/la TheNorthFace » 24 sep 2020, 12:05

gdje se može večeras kvalitetno pogledati tekma od kafana u gradu, gdje će bit naše' raje? :)
1946

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 24 sep 2020, 12:07

TheNorthFace je napisao/la:
24 sep 2020, 12:05
gdje se može večeras kvalitetno pogledati tekma od kafana u gradu, gdje će bit naše' raje? :)
Caffe Izlog ex Bulevar Chwila
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 sep 2020, 12:08

skoroalen je napisao/la:
24 sep 2020, 11:59
AlfredNobel je napisao/la:
24 sep 2020, 11:55
Nemoj, sad će i tebe počet tjerat s foruma. :rol:
Brt moj. :ljepota:
Ima opste diskusije pa tamo opletite.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 sep 2020, 12:08

Bezveze se raspravljate oko totalno besmislene stvari. Dzeko je klasa, mada ga ja licno ne gotivim, Ibisevic, Kolasinac, Begovic i Besic su mi uvijek drazi bili, pogotovo Vedo, jer taj je puno uradio za repku. Dzeko nije je nas najbolji igrac, najuspjesniji, ali je najbolji strijelac repke i najvise izvikan i drzi najveci fokus na sebi. Ostali se nisu toliko eksponirali kao on, pa zato i nisu u fokusu, Pjanke jedino.
Ali svako ima svog ljubimca i favorita, pa nek to bude licni izbor, o ukusima sene raspravlja, ne vazno koliko mu los bio :rol:

Nego GAZI DIVE tu nejac!!!! :salut: :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 25 gostiju.