bordopoeta je napisao/la: ↑24 sep 2020, 11:32Selam za tebe stari virtualni prijatelju. Da ne miješamo jabuke i kruške! Ne raspravljam se ja ko je bolji, iskreno, to mi je šega jer se zna ko je jedan a ko drugi, niti mi pada na pamet da naturam svoje mišlenje. Ja samo navodim da je Pape proglašen najboljim kada se to biralo, a sve pod pokroviteljstvom FS i od strane kompetentnih ljudi, kao što su se birali najbolji i u ostalim državama nastalim raspadom SFRJ. I sada dođe neko i kaže: ma, yebo to, puj pike ne važi, najbolji je XY. Pa ko si, jarane?.Možeš ti misliti, kao VENAMA, da je najbolji neko treći, ili ti za našeg Spencera, ali džaba jarane, krovna kuća našeg fudbala je rekla svoje i to je zvanično, a Ligate, Hadžići (novinar) i Ahmetovići (novinar) mogu da ga glabaju. Ne odnosi se ni na jednog forumašaLPSamozdravlje je napisao/la: ↑24 sep 2020, 06:13Potpuno si u pravu @poeta....Red1946 je napisao/la: ↑23 sep 2020, 20:56
Da se razumijemo Džeko je dobar fudbler i ja nisam primijetio da ga neko pljuje , kako ti kažeš, niti ga ja imam namjeru pljuvati. Zar je pljuvanje ako kažem da nije ni najbolji svih vremena kod košpicara? Imao je i finih nastupa u repci (ali vala i onih koje je odigrao preko curca). Ali, meni je bitno samo Sarajevo, repka me sve manje interesira kako je postala jedna menadžerska igračka. Zar zaslužuju pozive A.Hodžić, Šabanhadžović...?
Ja i ti spadamo u stariju generaciju navijača koji su gledali i Papeta, pa znamo kakvi su to bili igrači... naravno prije njega,1972, sam gledao i generaciju Rajković, Ferhatović, Tešan, Demir, Gruda, Muzurović, Šaran, Simić, Dupovac, Šljivo, Petković, Cerić sa kojima smo osvojli FSJ Ljetnu ligu Šampiona sa 10 bodova, a CZ 9, DOK JE Željo osvojio samo 2 boda... Ovo takmičenje je bilo puno jače nego nekakvi Superkupovi BiH čime se hvale štrumfovi...
Poeta, Samozdravlje , pa @Red1946. Ove sto si nabrojao sam gledao godinama. Gledao sam I.Sircu,Mirsu,Dajdzu,Lava,Miljenka, Vuju,Prodanovica, Prljacu,Boska i nada svih njih VAHIDINA SPENSERA MUSEMICA![]()
![]()
Na kont odnosa Dzeko:Pape , dva razlicita vremena. Da je Pape otisao u Inter ili Torino vjerovatno bi mu i karijera bila slicna Edinovoj. Nisam Papetov fan, ali je bio Mesi onog vremena. Gledajuci danas Dzeko jeste u Evropi ostavio daleko veci trag od Safeta. Safet jeste velike partije pruzao protiv Argentine,Italije i Rumunije, a u FKS su stvarno nezaboravne njegove bravure i prosjecnom PSG.To sto se raspravljate je djecija prica i branjene ega.
Postoji reciprocni odnos bordopoeta:@alenskoro i SFRJ:BiH. Ono sto je istina je da se Edin samo ocesao o Zelju. Evo objasnjenja:
Mustafic recimo napravi karijeru(aBd) ala Dzeko, ovdje Alena zvali kranpom,ali da nam donosi korist kao Edin Zelji velicali bi ga malo je reci. Mustafic i Dzeko dali po jedan gol za svoje "maticne" klubove. Bez veze vam prica, kao recimo Pele-Maradona-Mesi-Ronaldo .
Dzeko i Zeljo imaju veze samo u 3% solidarnosti.
Fali vam malo respekta prema starijem i vise postovanja prema maloj raji. @bordopoeta i @Red1946 mogu vam reci da je @skoroalen jako dobar momak, imao sam cast ga upoznati. @skoroalene, ako mozes u skorije vrijeme taj potpis ... nije ok ebiga.![]()
Slažem se sa gore navedenim, i samo da napomenem za Edhema Šljivu, kakav je to bio igrač, kvalitet om daleko ispred ijednog veznjaka u Yu u svojoj generaciji, lopta se njemu nije mogla uzeti...