FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zundo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zundo » 24 sep 2020, 10:23

Kaunas je napisao/la:
24 sep 2020, 10:16

0:37 ova je sa foruma :rol:
Ne pratim sad :urnebes: :urnebes:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 sep 2020, 10:26

Laganica 2 razlike.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 24 sep 2020, 10:30

JavierBosnia je napisao/la:
23 sep 2020, 22:52
bordopoeta je napisao/la:
23 sep 2020, 22:45

Čuj ko ga je proglasio! E, baš ne mogu da osaburam kad pročitam takvu glupost. Koliko ti imaš godina, ili si priglup rođenjem? Znaš li ti kako se biraju najbolji u pojedinim granama sporta? Ko je rah. Kinđeta proglasio najboljim sportistom bh svih vremena? Sigurno ga nisu proglasili stručnjaci sa ovog foruma, nego su to uradili kompetentni fudbalski radnici (odnosi se na Papeta) treneri bivši i tadašnji, eminentni bivši i tadašnji fudbaleri, eminentni fudbalski radnici i sportski novinari, koje je neko angažovao da se izabere najbolji fudbaler bh svih vremena, pa je tako Pape zauzeo 1. mjesto, rah. Hase 2. a I. Osim 3.
Pa, jadan ne bio, ne ganja se Hlopta na ovim prostorima tek od 96-te.

SVANI ZORO!!!
I dalje ne razumijes. Neko nekoga birao, neki žiri, da se izabere najbolji svih vremena. Potpuno neutemeljeno, to se iz godine u godinu moze mjenjati. Ti sad sto je neko nekog izabrao prije 10-15-20 godina neki novinari, neki igrači, treneri. Boze sacuvaj momak.

Ja postujem, volim i ja Papeta mozda kao sto i ti volis Dzeku. Tebi Pape broj jedan, Deko dva, a meni obrnuto.
Joj lika majke mi. De se saberi, ja tebi nigdje ne govorim nije Pape najbolji nego Dzeko.

Tvoje misljenje je tvoje, moje je moje i to je to. To sto je neko nekad birao okači mačku o rep, birali su i navijači ove godine najboljeg pa su izabrali Edina, jel to relevantno? Nije. Isto kao sto nije ni tvoje. Aman covjeka
Ama bolan, nije to moje mišljenje. To je fudbalski savez organizovao izbor najboljeg bh fudbalera svih vremena. Jesi li sada shvatio, ili je sa tobom lakše krampati nego voditi suvisli razgovor.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 sep 2020, 10:32

Puštaj hiiiiim ovo do večeras, Vinko!! Nemoj da se zajebava iko!

Bahati, bahati Željkan!
1946

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 24 sep 2020, 10:34

idemo mangupeeeee
FKS

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 sep 2020, 10:43

@Pantelija post za memoara! :bow: :bow: :bow: :bow:

Što ka'e onaj forumaš što se boji ****, pos.rat se na njihovu Budućnost kao Hez De A na našu.
Trpaaaaaaaaaaj
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 sep 2020, 10:52

Kaunas je napisao/la:
24 sep 2020, 10:16

0:37 ova je sa foruma :rol:
2:45
@mokroguz
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 24 sep 2020, 10:55

Pošto se o svemu piše,evo moj mali osvrt na ovo večeras.Prvo zapažanje poslije gledanja Budućnosti je da nisu ekipa velikog kvaliteta ali imaju dosta dobar ekipni pristup.Od igrača koji su imali veliki potencijal ali nikad ga nisu iskazali do kraja tu je Petar Grbić.Sada,mislim da im je vezni dio bolji dio tima i tu se mora izaći veoma agresivno.Moje mišljenje je da u veznom redu mora krenuti Đokanović ili Oremuš ako želimo da pariramo trkom i agresijom.Formacija sa Rahmanovićem-Sušićem-Pejovićem nema tu transformaciju po izgubljenoj lopti i defanzivnu tranziciju a mislim da će to biti veoma važno večeras jer će Budućnost čekati grešku i transformacijom i kontrama praviti problem.Opet.Grbić igra po lijevoj strani i tu očekujem pomoć desnom beku pri zatvaranju i opet dolazimo da mora zadnji sa defanzivnim odlikama to iznjeti.Ovaj grk je nezgodan i dosta radi,sa našom sporom halfovskom linijom moraš opet imati zadnje koji će biti pokretni i prići dole i pomoći pri iznošenju lopte.Oni dosta šire na krila i traže igru 1/1 tako da bekovi večeras moraju imati pomoć i krila koja se moraju i defanzivno spuštati.Sve u svemu,sretno momci večeras i samo hrabro i agresivno.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 sep 2020, 11:00

michplatini je napisao/la:
24 sep 2020, 10:55
Pošto se o svemu piše,evo moj mali osvrt na ovo večeras.Prvo zapažanje poslije gledanja Budućnosti je da nisu ekipa velikog kvaliteta ali imaju dosta dobar ekipni pristup.Od igrača koji su imali veliki potencijal ali nikad ga nisu iskazali do kraja tu je Petar Grbić.Sada,mislim da im je vezni dio bolji dio tima i tu se mora izaći veoma agresivno.Moje mišljenje je da u veznom redu mora krenuti Đokanović ili Oremuš ako želimo da pariramo trkom i agresijom.Formacija sa Rahmanovićem-Sušićem-Pejovićem nema tu transformaciju po izgubljenoj lopti i defanzivnu tranziciju a mislim da će to biti veoma važno večeras jer će Budućnost čekati grešku i transformacijom i kontrama praviti problem.Opet.Grbić igra po lijevoj strani i tu očekujem pomoć desnom beku pri zatvaranju i opet dolazimo da mora zadnji sa defanzivnim odlikama to iznjeti.Ovaj grk je nezgodan i dosta radi,sa našom sporom halfovskom linijom moraš opet imati zadnje koji će biti pokretni i prići dole i pomoći pri iznošenju lopte.Oni dosta šire na krila i traže igru 1/1 tako da bekovi večeras moraju imati pomoć i krila koja se moraju i defanzivno spuštati.Sve u svemu,sretno momci večeras i samo hrabro i agresivno.
Jako dobra analiza. Razlog ovog gore navedenog je zbog cega Pidro i Oremus moraju startati na bekovskim pozicijama, a ne sumnjam da ce Tatar i Fanimo biti ispomoc u defanzivi. Ipak bih krenuo sa Susicem jer ce i Rahmanovic pomagati u defanzivi, tako da sa Pejovicem mozemo iznijeti taj teret, a i drzati posjed.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 sep 2020, 11:01

VenamaHrabrih je napisao/la:
24 sep 2020, 08:41
Trebo se prebacit na liz, il na drugu tetku.
Previse ti imas znanja i iskustva u tim stvarima, pa zato i dajes tako dobre savjete :rol: :rol:
Ko te ne zna ... :salut: :salut:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 sep 2020, 11:04

Nadam se da su ih naši dobro skautirali i da znaju kakvu će igru postavit. Jedina dilema je na toj poziciji DMFa, Sušić ili Đokanović. Ne znam, i Tinkija bih volio vidjet prvi put na odličnom travnjaku, sve do sad su bile oranice naspram Bilinog... Slat će lopte k'o Gavrić, još preciznije.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 24 sep 2020, 11:06

treba vidjet ko je veci musliman, dzeko il pape
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 sep 2020, 11:08

AngelDiMaria je napisao/la:
24 sep 2020, 11:06
treba vidjet ko je veci musliman, dzeko il pape
Koji više kurbana kolje za Bajram. :think:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 sep 2020, 11:11

Kakve kurc.eveveze ima Dzeko sa nasim klubom i ovom temom?
Kome se dize kita na njega ima sigurno njegova tema ili tema o reprezentaciji i oplezite tamo.
Boli nas kur.ac za Dzeku. I to narocito na danasnji dan.

Dozovite se ba.
- FKS -

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 24 sep 2020, 11:25

Joj glat bi nas bilo 10 milja na tribinama večeras
Bordo bijeli za život cijeli!!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 24 sep 2020, 11:30

Ozbiljni smo favoriti po kladionicama..
ZZ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 sep 2020, 11:30

U 50 godina navijanja za FKS samo se sjecam tri uspjesna perioda i povremene bljeske(uglavnom pobjede nad Zeljom i Titule 2007). Ta tri perioda su poslije titule 1966/67 , mozda godinu trajalo i poslije se tavorilo, Vahidin nas drzao iznad vode. Drugi period je vrijeme Papeta i to je Bogami trajalo 4-5 godina i krunisano Titulom 1984/85 g. Treci uspjesan period je poceo 2018 g. i evo traje i danas. Nadam se da ce trajati dok sam ziv, zasluzio sam majkumu. Kako ja tako su zasluzili svi moji vrsnjaci. Znam bio je bljesak i 2015,pa potop 2016 g. Zato Vam savjetujem uzivajte omladino, iskreno se nadam dugo godina. Na zdravim smo temeljima, ali je i fudbal ovakav kakav je materijalisticki ipak samo sport. Zato ljudi koji su danas u Klubu trebaju prije svega obezbjediti SAMOODRZIVOST, nikad se ne zna kad moze biznis "vlasika upravljackih prava potonut"(njihovo velicanstvo Tan i Nam ). No dok je Bordo bolesnika bit ce i FKS.
Hocu Vam reci da je danas jako bitna utakmica koja nas moze i te kako pogurati, ali nas ne moze potopiti. Dolaze novi izazovi Zeljo,Lazni i Listica , ipak se nadam da ce sa Zeljom biti odgodjena radi utakmice PO, aBd sa Rigom.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 24 sep 2020, 11:31

Igraj Rajvosa idemo ako Bog da prolaz dalje i drugi play off a ovi nek mi danas kvare dan sa Dzekama i ku.rcima palcima a trema nas puca. Shvatite vise da nas boli neka stvar za Dzekom prestanite vise igra Sarajevoo
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 24 sep 2020, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 24 sep 2020, 11:32

Samozdravlje je napisao/la:
24 sep 2020, 06:13
Red1946 je napisao/la:
23 sep 2020, 20:56
bordopoeta je napisao/la:
23 sep 2020, 18:55
A momak je realno upravu, bezveze se na ovoj temi pljuje najbolji bosansko-hercegovački fudbaler. Edin je naš najveći sin :bih:

Da se razumijemo Džeko je dobar fudbler i ja nisam primijetio da ga neko pljuje , kako ti kažeš, niti ga ja imam namjeru pljuvati. Zar je pljuvanje ako kažem da nije ni najbolji svih vremena kod košpicara? Imao je i finih nastupa u repci (ali vala i onih koje je odigrao preko curca). Ali, meni je bitno samo Sarajevo, repka me sve manje interesira kako je postala jedna menadžerska igračka. Zar zaslužuju pozive A.Hodžić, Šabanhadžović...?
Potpuno si u pravu @poeta....
Ja i ti spadamo u stariju generaciju navijača koji su gledali i Papeta, pa znamo kakvi su to bili igrači... naravno prije njega,1972, sam gledao i generaciju Rajković, Ferhatović, Tešan, Demir, Gruda, Muzurović, Šaran, Simić, Dupovac, Šljivo, Petković, Cerić sa kojima smo osvojli FSJ Ljetnu ligu Šampiona sa 10 bodova, a CZ 9, DOK JE Željo osvojio samo 2 boda... Ovo takmičenje je bilo puno jače nego nekakvi Superkupovi BiH čime se hvale štrumfovi...

Poeta, Samozdravlje , pa @Red1946. Ove sto si nabrojao sam gledao godinama. Gledao sam I.Sircu,Mirsu,Dajdzu,Lava,Miljenka, Vuju,Prodanovica, Prljacu,Boska i nada svih njih VAHIDINA SPENSERA MUSEMICA :tokralju: :rol:
Na kont odnosa Dzeko:Pape , dva razlicita vremena. Da je Pape otisao u Inter ili Torino vjerovatno bi mu i karijera bila slicna Edinovoj. Nisam Papetov fan, ali je bio Mesi onog vremena. Gledajuci danas Dzeko jeste u Evropi ostavio daleko veci trag od Safeta. Safet jeste velike partije pruzao protiv Argentine,Italije i Rumunije, a u FKS su stvarno nezaboravne njegove bravure i prosjecnom PSG.To sto se raspravljate je djecija prica i branjene ega.
Postoji reciprocni odnos bordopoeta:@alenskoro i SFRJ:BiH. Ono sto je istina je da se Edin samo ocesao o Zelju. Evo objasnjenja:
Mustafic recimo napravi karijeru(aBd) ala Dzeko, ovdje Alena zvali kranpom,ali da nam donosi korist kao Edin Zelji velicali bi ga malo je reci. Mustafic i Dzeko dali po jedan gol za svoje "maticne" klubove. Bez veze vam prica, kao recimo Pele-Maradona-Mesi-Ronaldo .
Dzeko i Zeljo imaju veze samo u 3% solidarnosti.
Fali vam malo respekta prema starijem i vise postovanja prema maloj raji. @bordopoeta i @Red1946 mogu vam reci da je @skoroalen jako dobar momak, imao sam cast ga upoznati. @skoroalene, ako mozes u skorije vrijeme taj potpis ... nije ok ebiga.
Selam za tebe stari virtualni prijatelju. Da ne miješamo jabuke i kruške! Ne raspravljam se ja ko je bolji, iskreno, to mi je šega jer se zna ko je jedan a ko drugi, niti mi pada na pamet da naturam svoje mišlenje. Ja samo navodim da je Pape proglašen najboljim kada se to biralo, a sve pod pokroviteljstvom FS i od strane kompetentnih ljudi, kao što su se birali najbolji i u ostalim državama nastalim raspadom SFRJ. I sada dođe neko i kaže: ma, yebo to, puj pike ne važi, najbolji je XY. Pa ko si, jarane?.Možeš ti misliti, kao VENAMA, da je najbolji neko treći, ili ti za našeg Spencera, ali džaba jarane, krovna kuća našeg fudbala je rekla svoje i to je zvanično, a Ligate, Hadžići (novinar) i Ahmetovići (novinar) mogu da ga glabaju. Ne odnosi se ni na jednog forumašaLP :bih:

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 24 sep 2020, 11:33

bordobijeli je napisao/la:
24 sep 2020, 09:50
Nisam upratio prepirku oko Dzeke to trebao nama da dodje pa se toliko piše ?
Ma nejma potrebe za Klocom, imamo već taj tip napadača u Ahmeta, nama treba neki brži napadač koji baca na Aguero...👍😎...

Danas je puno važnija tema, da pobjedom ovjerimo PO EL
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], BeYaZ, Hajdeee, mosarajvosa83 i 35 gostiju.