mozes ti biti sarkastican koliko hoces, bas me zanima jesil takav bio i kada je Sloboda Dita sapatom pala
sve dok ima neko ko ce vodit FK Sloboda Tuzla, svojevoljno, ili tako sto ce biti instaliran tamo, ona nece biti ugasena, mogao je nju grad ugasit kada se pojavio Husic, posto kazete da je Husic spasio klub, ali nije, zasto bi, pojavio se covjek voljan vodit klub i dozvoljeno mu je, eto i na tom primjeru se pokazalo da grad ne zeli ugasit Slobodu
samo nemojte reci da nisu smijeli, jer puca njima neka stvar sta narod kaze, niti bi ih to kostalo pozicija, kao sto nije ni nakon pada Sloboda Dite, isto tako Husica niko nije otjerao, ni grad, ni legende, sam je otisao... jeste bio opstruiran, ali tako ti je to, ne samo u Slobodi, vec svugdje na ovim prostorima
zar nije Faraonu, odnosno gradu, lakse kada neko svojevoljno vodi Slobodu, jer na taj nacin oni tu tacku skidaju s "dnevnog reda", ali ovaj je stalno cackao grad, svako malo nesto trazio i logicno, zavrsio je kao donji, a ne bi njemu Faraon zabranio povratak u klub, al mu sigurno poucen prethodnim iskustvom, ne bi dozvolio da svako malo nesto trazi
razumijem da nije htio placat reprogram, ne krivim ga uopste, al sve ostalo sto je trazio od grada, nije morao, busas se u prsa da ces ovo, da ces ono, onda radi sam, ne treba ti grad, osim ako ti bas ne treba, imas finansijske mogucnosti za sve to, al on je imao vecu pricu, tj lafinu, nego iskrenu zelju da napravi to o cemu je pricao
"sutra mogu privatizovat Slobodu" (znam da zakon ne dozvoljava, ali ona je pod njegovim vodstvom de facto bila privatizovana, sam se je za sve pitao), "statut se ne mora mijenjat" itd, sve ono sto se prizeljkuje i o cemu se ovdje diskutuje, on nije htio, a mogao je, zasto nije htio, to je vec pitanje za njega
samo izbacite iz glave pricu kako grad ne moze ugasit Slobodu, jer ce navijaci to satro sprijecit, gasili su se mnogo veci klubovi koji imaju visestruko vise navijaca nego Tuzla stanovnika