Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Uli bi to sve sredio ali trenutno ima drugih obaveza.
Za mene su ove prepirke u medijama dječije igre. Fudbal je igra, ne hvali nikad sebe, a čestitaj drugoj ekipi ako te pobijedi. Trofeji neka govore.
Za mene su ove prepirke u medijama dječije igre. Fudbal je igra, ne hvali nikad sebe, a čestitaj drugoj ekipi ako te pobijedi. Trofeji neka govore.
-
- Kontakt:
effe_sa je napisao/la: a onaj Favre prehladan lik, on sve hladno analizira, treba kod njega malo vatre, to mu fali

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren
Odlican potez Stuttgart-a je dovodjenje Stevens-a i siguran sam da isti od danas nece biti kandidati kada je borba za opstanak u pitanju...
Dakle sada se sve svodi na duel izmedju HSV-a i Freiburg-a, gdje prednost dajem ekipi Freiburg-a.
Dakle sada se sve svodi na duel izmedju HSV-a i Freiburg-a, gdje prednost dajem ekipi Freiburg-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Pa naravno da su podržali Kloppa , kada većina njih samo traži alibi za svoj loš rad.amerosm je napisao/la:Izjava Sammer-a od neki dan mu se jucer vratila kao bumerang i vecina trenera i sportskih direktora je podrzala Klopp-a u njegovoj izjavi.
Potencijal Bundeslige nikad nije bio veći i generalno i uspjeh u Evropi je gledajući zadnje sezone dobar (prošla sezona naravno fantastična), ali da su raniji menadžeri imali ovakav potencijal na raspolaganju kakav danas imaju bundesligaši ja mislim da bi tada još par timova uzimalo evropske trofeje. Liga po mnogo čemu pravi boom i ima dosta i dalje tu kompetentnih ljudi koji vode klubove, ali dugo nije bilo i ovoliko kloceva i totalno nesposobnih ljudi koji su pukom srećom došli na pozicije čelnih ljudi klubova (i to klubova koji imaju ogroman potencijal).
Mnogi pričaju o tome kako je lako pričat Bayernu kada ima mnogo para, a kako to da ovi klubovi koji redovno izlaze u Evropu ne mogu namaknuti još više sponzora, izazvat veću euforiju i sebi stvoriti velike zalihe.
Schalke je napravio dobar posao s Gazpromom i sve bolje finansijski stoje, saniraju dugove. Ali pojedini klubovi po pitanju sponzora katastrofalno rade, zadovoljavaju se pozitivnim poslovanjem.
U klubovima pojedini treneri ne znaju izazvat euforiju, isto kao i sportski direktori, mnogi od njih su ko mrtvi konji....Par klubova nemaju viziju, niti koncept, niti kompetentne ljude i u tim klubovima se ne radi dovoljno dobro, ne crpe se sve mogućnosti.
Mogao bi sada ići redom i navoditi od kluba do kluba šta valja ili ne valja, ali sada nemam nešto toliko ni volje ići pojedinačno.
U svakom slučaju šteta što nema više sportskih direktora kao što je Sammer, što opet nema više trenera u klubovima poput Dauma, pa možda i Matthausa (njega navodim jer je i on neko bez dlake na jeziku, ima gard), pa bi dobro bilo da su na pozicijama sportskih direktora ljudi poput Effenberga, Kahna....
Stvar je što su pojedine uprave navikle dovodit ljude koji su tihi i poslušnici, sada se pomalo bježi od tih tipova sa jasnim mišljenjem i koji imaju petlju.
Evo jedna Hertha je isto sklopila dobar finansijski deal s ovom američkom kompanijom i došla do totalne finansijske stabilizacije, a klub se tek ponovo vratio u BuLI. Iako i Herthina uprava je kriva za ispadanja ove ekipe i ona je dosta puta bila nesposobna, ali neke se tu stvari sređuju. Neki drugi klubovi samo tapkaju u mjestu i onda udare po Sammeru, jer ih zaboli istina koju Sammer govori.
@Pale: Ma dobro ti si sada našao primjere ovih situacija u kojima se Favre pretvara u aždaju:D , ali često je kod analize nekakav miran, uvijek isti, nekako fali mi malo nekad te prave energije kod njega. I previše je posvećen samo taktici, više u smislu nekakvih šablona, izvan tih šablona se ne snalazi, nije mi baš uvijek pragmatičan. To mu je mana...
P.S.: Povratak Stevensa u BuLi je odlična stvar, sad bi Švabe mogle imati betonsku odbranu....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovo je prestrašno gledat na što je ova liga spala, neviđen odron od lige. VW u 2 kola primi 12 komada, a htjeli bi se natjecat u najprestižnijem natjecanju na svijetu. Tko primi 6 komada od Hoppea ne zaslužuje da čuva ovce. A Gladbach hm, ne može sastaviti 9 kola pobjedu, od toga izgubili valjda 5, a htjeli bi neku Euroligu. Pa što ćeš ti sinko u Europi kad ne možeš dobiti nijednu utakmicu u jednoj trećini sezone.
A Leverkusen tek, što tu čovjek pametno da kaže. Ajde rekli bi optimtisti bar su bod uzeli kod moćnog Hannovera, a ni taj bod ne bi uzeli da nije na golu bilo Lena. Ovo im je prvi bod nakon 5 uzastopnih poraza ili čak 8 poraza u zadnjih 10 utakmica. I da, oni su nećete vjerovat TREĆI NA TABLICI. Da, dobro vidite TREĆI NA TABLICI.
Schalke nikad ne znaš šta očekivat od tih likova. Prošlog tjedna primili 11 komada, a sada dobiju ekipu u naletu - Hoppe ili ipak ne. O, o, o
. Prestrašno!
A HSV i Stuttgart neću ni komentirat, klubovi koji bi redovito s obzirom na sve trebali iz sezone u sezonu igrati važnu ulogu u BL i igrati za mjesta koje vode u Europu, oni se spašavaju od još većeg odrona i mijenjaju trenere ko čarape.
Užas!
A Leverkusen tek, što tu čovjek pametno da kaže. Ajde rekli bi optimtisti bar su bod uzeli kod moćnog Hannovera, a ni taj bod ne bi uzeli da nije na golu bilo Lena. Ovo im je prvi bod nakon 5 uzastopnih poraza ili čak 8 poraza u zadnjih 10 utakmica. I da, oni su nećete vjerovat TREĆI NA TABLICI. Da, dobro vidite TREĆI NA TABLICI.
Schalke nikad ne znaš šta očekivat od tih likova. Prošlog tjedna primili 11 komada, a sada dobiju ekipu u naletu - Hoppe ili ipak ne. O, o, o

A HSV i Stuttgart neću ni komentirat, klubovi koji bi redovito s obzirom na sve trebali iz sezone u sezonu igrati važnu ulogu u BL i igrati za mjesta koje vode u Europu, oni se spašavaju od još većeg odrona i mijenjaju trenere ko čarape.
Užas!
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
@ effe_sa
ti si udario po upravi (gdje u vecini klubova za to ima razloga - prvo kod moga HSV-a), ali izjava koja je digla na noge cijelu ligu je sljedeca:
ti si udario po upravi (gdje u vecini klubova za to ima razloga - prvo kod moga HSV-a), ali izjava koja je digla na noge cijelu ligu je sljedeca:
Dakle doticni je rekao da u ostalim klubovima treneri lose treniraju i da je Bayern zbog toga ovoliko uspjesan. Kao sto bi Nijemci rekli: Wer’s glaubt, wird selig".„Das tägliche Training, die tägliche Ansprache ist das Produkt einer Entwicklung. Und die hat der eine oder andere Klub in Deutschland nicht ... Wird denn woanders auch jeden Tag akribisch trainiert, als würde es kein Morgen geben?“

Vedo se vraca za dvije sedmice tako da ce i ofanziva proraditi...Bobic je napravio odlican potez i mislim da isti od danas vise nisu kandidati za ispadanje, jer ce ih Stevens preporoditi.effe_sa je napisao/la:P.S.: Povratak Stevensa u BuLi je odlična stvar, sad bi Švabe mogle imati betonsku odbranu....Samo problem šta s ofanzivom, kada tu dosta škripi, pogotovo kada nema Vede...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Podrzali su Kloppa jer je Sammer ispao papak nevidjeni...radio je on u Borusiji a i u Stuttgartu pa se tamo nije dugo zadrzao...sad kad je dosao u Bayern nasao da pametuje ostatku lige i to na ovakav nacin(vec je amerosm napisao).effe_sa je napisao/la:Pa naravno da su podržali Kloppa , kada većina njih samo traži alibi za svoj loš rad.amerosm je napisao/la:Izjava Sammer-a od neki dan mu se jucer vratila kao bumerang i vecina trenera i sportskih direktora je podrzala Klopp-a u njegovoj izjavi.
Sve sto si ti dalje napisao je tacno ali kao sto i sam kazes,razlicita je situacija od kluba do kluba...ne treba generalizirati.
@prle
Potpisujem...
Standardna priča, FCB ima sve kako treba, ostali su nesposobni, a potencijal nikad veći. Statistika govori suprotno, ako gledamo od početka ovog stoljeća, BL ima slabiji skor u LP od engleske, španske i italijanske, a ako ovako nastave, uskoro će biti problema i sa francuskim timovima, PSG je već tu gdje je, a Monaco na TM za godinu dana skočio za 160 miliona, a Wolfsburg za 25, pa neko priča o jačanju Wolfsburga u sklopu jačanja čitave BL. U Ligi Evrope timovi iz BL već odavno su totalni autsajderi, imaju bilans na nivou škotskih klubova, pa ako je lanac jak onoliko koliko je jaka najslabija karika onda ima u BL dosta tih slabih karika.
Bundeska nije monopol bundeska je monopson 

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Pa jednim dijelom sam i ja u svom postu naveo i trenere i time se odmah dotakao i metoda treniranja.amerosm je napisao/la:@ effe_sa
„Das tägliche Training, die tägliche Ansprache ist das Produkt einer Entwicklung. Und die hat der eine oder andere Klub in Deutschland nicht ... Wird denn woanders auch jeden Tag akribisch trainiert, als würde es kein Morgen geben?“
Izjava je izvučena iz konteksta, Sammer je koliko se sjećam cijelog intervjua generalno naveo kako bi drugi trebali više raditi, a ne kukati kada je u pitanju Bayern i njegova dominacija.
I prije je Sammer navodio to da drugi trebaju da se sobom pozabave prvo.
Evo često ovih dana govorimo o čudnim padovima klubova u gornjem dijelu tabele. Problem je nekonstantnost klubova, a ona nema veze s kvalitetom. Dugo kvalitet, posebno individualni nije bio veći. Pa ovo je po igračima i potencijalu kvalitet ravan onom iz 1996. godine i 1997. godine. Tada bilans: 96-Bayern osvojio KUP UEFA, 97. Dortmund Ligu prvaka, Schalke KUP UEFA. Dobro sada smo prošle sezone imali to njemačko finale, a i drugi su ojačali naravno. Posebno Englezi pa su druge prilike.
Međutim, poenta je u tome, nije da je BuLi sada i u tim evropskim razmjerima loša, opet će sezona biti dobra (koliko vidjet ćemo), jer po prvi put u historiji su 4 tima u osmini finala LP. Problem je ta nekonstantnost, a tu je problem do trenera koji popuste malo s tom kontrolom, postanu preblagi čim malo više uspjeha bude. Primjeri su Schalke i Leverkusen.
Otišao sam sada daleko, ali da se vratimo na ključno: Sammer kritikuje druge, jer udaraju po Bayernu a sami nisu u svom dvorištu raščistili. Umjesto da se koncentrišu na svoj rad i da se nadograđuju oni počeli kukat o Bayernovoj dominaciji. Pa ovakav Bayern bi svaku ligu izdominirao, to svaki realan poznavalac fudbala zna...
@Opel: O kakvom ti nazadovanju klubova govoriš i o bilansu nekom....Fino sam ti ključne bilanse i gore naveo, u ove dvije sezone kada je Evropa i bundesligaši u pitanju....Na šta li se ti samo baziraš....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ja sam pomenuo statistiku od početka ovog stoljeća, nekome je to previše, ali neobjektivno je stvari gledati od prošle sezone LP, pretprošle sezone je BvB kao šampion BL ispao u grupnoj fazi, a o Ligi Evrope su podaci jasni i unazad 5 i 15 godina. I ova metafora sa lancem i slabim karikama je valjda nekakvo mjerilo kvaliteta cijele BL, a ne samo dominacija Bayerna.
Uvijek se uhvatiš činjenica koje su nebitne. Što se nisi uhvatio činjenice da je bundeligaš u ovom stoljeću osvojio 2 puta LP i nekoliko puta igrao finale (jedno od tih finala je i Leverkusen igrao)....opel je napisao/la:Ja sam pomenuo statistiku od početka ovog stoljeća, nekome je to previše, ali neobjektivno je stvari gledati od prošle sezone LP, pretprošle sezone je BvB kao šampion BL ispao u grupnoj fazi, a o Ligi Evrope su podaci jasni i unazad 5 i 15 godina. I ova metafora sa lancem i slabim karikama je valjda nekakvo mjerilo kvaliteta cijele BL, a ne samo dominacija Bayerna.

Ili npr da ja sad kažem u ovom stoljeću Elf igra najljepši fudbal ikad, to je bitno. A da u isto vrijeme zanemarim činjenicu da nisu u ovom stoljeću za sada osvojili nijednu titulu, a da su samo u zadnjih desetak godina prošlog bili i svjetski i evropski prvaci. Kad se čovjek trudi može uvijek okretat vodu na svoj mlin.....

Ili isto tako logika pojedinaca da je Schalke odron ekipa jer je nakantan od Reala i Bayerna (a 90% ekipa bi bilo nakantano u tim duelima), a zanemarivanje činjenice da je ta ekipa prošla nezgodnu grupu. To su ti nove logike, brilijantnih znalaca ovog foruma (njih par naravno). A ti izgleda krenuo njihovim putem.....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Naravno da se sve može gledati po principu kako kome šta odgovara, činjenica je da BL klubovi imaju slabiji skor u LP u ovom stoljeću od engleskih, talijanskih i španskih klubova, a u LE imaju dva finala kao i škotski klubovi, imaju manje uspjeha od ruskih i ukrajinskih klubova. Tačno je da su četiri kluba iz BL došli u osminu finala LP i odmah su dva proglašeni autsajderima što se i dogodilo u najgoroj varijanti. BvB je već sad proglašen za autsajdera u četvrtfinalu osim ako ne bude protivnik Olimpijakos ili Milan, tako barem govore navodno nezavisni mediji. Engleski i talijanski klubovi su zadnje dvije sezone skroz loše odigrali LP, pa i to valjda ima neke veze. Ne možemo BL gledati samo kao neko ko tu ligu voli i navija za neki klub, a pogotovo jačanje Bayerna proglašavati za jačanje čitave lige. Šta će biti iduće sezone u LP kad je očito da je to takmičenje sve više elitističko i u osmini finala se već zna ko će dalje a ko neće sa 90% vjerovatnoće.
Ako ocekujemo da Bundesliga narednih godina iskoristi svoj potencijal onda bi Schalke morao biti u tih 10% koji nece biti nakantani od Reala ili Bayerna...ipak su oni treci tim lige.effe_sa je napisao/la: Ili isto tako logika pojedinaca da je Schalke odron ekipa jer je nakantan od Reala i Bayerna (a 90% ekipa bi bilo nakantano u tim duelima), a zanemarivanje činjenice da je ta ekipa prošla nezgodnu grupu.
Njihov problem i jest sto ce im taj prolazak grupe ostaviti Kellera jos bar godinu dana pa ce opet stajati u mjestu...i ne vidim zasto bi ovaj njihov prolazak grupe trebao biti nesto specijalno...svaka cast Baselu ali valjda od plavaca i ocekujemo da bez vecih problema rijesavaju takve ekipe.
Generalno u upravama većine klubova sjede idioti, koji će za svoj nerad optužiti druge.Schalke veći dio sezone na klupi drži neznalicu Kellera i onda se čude kad ih Bayern i Real zgaze.
Kod Stuttgarta ista priča, drže na klupi trenera koji naniže osam uzastopnih poraza.HSV da i ne pričam.
Iz Dortmunda standardno.
Uglavnom priča je uvijek ista, Bayern uništi ligu jer kupuju sve što žele a drugi ne mogu parirati.Pa dan te yebo ko je tu kriv Bayern ili ostatak lige.
Kad se sjetim izjave mislim da u pitanju predsjednika Eintrachta kako bi Bayern trebao djeliti svoj prihod sa ostatkom lige.
Kod Stuttgarta ista priča, drže na klupi trenera koji naniže osam uzastopnih poraza.HSV da i ne pričam.
Iz Dortmunda standardno.
Uglavnom priča je uvijek ista, Bayern uništi ligu jer kupuju sve što žele a drugi ne mogu parirati.Pa dan te yebo ko je tu kriv Bayern ili ostatak lige.

Kad se sjetim izjave mislim da u pitanju predsjednika Eintrachta kako bi Bayern trebao djeliti svoj prihod sa ostatkom lige.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- gerdmuller
- Kontakt:
Sto pojedinci na ovom forumu konzumiraju iskreno ne bih volio znati ali Bundesliga je u nevjerojatnom usponu.Bayern je najjaci na svijetu.Dortmund je u top 3 na svijetu,ili onaj klaun misli da je Barca i dalje jaca
(onaj sto mi se nedavno nasmijao kad sam na forumu Dortmunda napisao da su isti jaci od Barce)
Schalkeu je potreban samo vrhunski trener da bi postali top klub iako se ovdje bojim da ce ima doci Veh a Wolfsburg ce na ljeto nadograditi ekipu a ostankom Hsv-a u ligi ovaj klub ce se Slomkom izrasti u ozbiljnog kluba kroz 2/3 sezone.
Jucer dvostruko slavlje-pobjeda mog zivota i poraz Hoffenheima.U meni i dalje duboko tinja nada da ce isti zavrsiti na 16.mjestu
Za Gladbach sam pred pocetak sezone pisao da me ne bi zacudilo da sezonu zavrse na 3 mjestu.Oni su mi daleko najvece razocarenje i iznanađenje Bundeslige.Ako se ne varam 9 kola zaredom bez pobjede

Schalkeu je potreban samo vrhunski trener da bi postali top klub iako se ovdje bojim da ce ima doci Veh a Wolfsburg ce na ljeto nadograditi ekipu a ostankom Hsv-a u ligi ovaj klub ce se Slomkom izrasti u ozbiljnog kluba kroz 2/3 sezone.
Jucer dvostruko slavlje-pobjeda mog zivota i poraz Hoffenheima.U meni i dalje duboko tinja nada da ce isti zavrsiti na 16.mjestu

Za Gladbach sam pred pocetak sezone pisao da me ne bi zacudilo da sezonu zavrse na 3 mjestu.Oni su mi daleko najvece razocarenje i iznanađenje Bundeslige.Ako se ne varam 9 kola zaredom bez pobjede

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ovo si trebao napisati prošle godine nakon grupne faze LP u kojoj BvB nije zabilježio nijedan poraz i u kojoj ga niko nije ubrajao u favorita ni za polufinale. Ove sezone i Bayern i BvB su lako mogli završiti kao drugi u grupi, a BvB je mogao i ispasti. Niko ne govori o slabostima BL da bi omalovažio Bayern i njegove uspjehe, a koliko slaba konkurencija u BL i snaga Bayerna imaju veze jedno s drugim, neka o tome razmišljaju čelnici BL, meni ni iz džepa ni u džep.gerdmuller je napisao/la:Sto pojedinci na ovom forumu konzumiraju iskreno ne bih volio znati ali Bundesliga je u nevjerojatnom usponu.Bayern je najjaci na svijetu.Dortmund je u top 3 na svijetu,ili onaj klaun misli da je Barca i dalje jaca(onaj sto mi se nedavno nasmijao kad sam na forumu Dortmunda napisao da su isti jaci od Barce)
- Omerbavarac
- Kontakt:
Frljoka Kehla odlucila mec u Freiburgu u jednoj strasno losoj utakmici, totalno negledljivoj. BvB je igrao katastrofalno, odavno ih nisam gledao u losijem izdanju.
Freiburg je pun amatera i samo ih cudo moze spasiti da ne zavrse u cvajti a i vrijeme je vala.
Mehmedi i Ginter ce vrlo brzo naci nove angazmane.
Freiburg je pun amatera i samo ih cudo moze spasiti da ne zavrse u cvajti a i vrijeme je vala.
Mehmedi i Ginter ce vrlo brzo naci nove angazmane.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Tabela poslije 24. kola.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Pojedini forumaši krive Bayern za neuspjeh svojih ekipa, u najmanju ruku zanimljivo.
I Bayern se brukao sa Zenit-om, Getafe-om, Lens-om, Lyon-om itd, a opet se kvalitetno radilo. Nisu ni oni imali uvijek pare na bacanje, a to se najbolje vidjelo na slučaju Ballack-a, a i trenutno po Kroos-u gdje ne želi dati novac kojeg sami igrač zahtjeva.
Čisto informativno, Bayern je želio tada mladog Aguera a Athletico Madrid je platio više i doslovno pred nosom je "ukrao" ovog igrača Bayern-u. Oni nisu tada bili nešto posebno u Španiji a opet su izvalili velike pare za tog igrača. Pa Real je tada kupovao Figa, Zidane-a itd.
Ne možete kriviti Bayern-a tek tako. Lahm, Alaba, Badstuber, Schweisteiger, Kroos itd su djeca Bayern-a i oni su temelji današnjeg Bayern-a. Doveo se Ribery za samo 25 miliona eura, uboli smo s njim, uzeli su Robben-a kojeg niko nije htio radi povreda i uboli smo s njim, Mandžu smo jeftino kupili i također smo ubili s njim.
Vremenom se ekipa razvijala, posebno financijski, sada smo se riješili stadiona, igrači su se pratili po par godina i kupovali (Javi) i sve ovo danas je rezultat teškog i zahtjevnog procesa kojeg je Bayern godinama radio.
Leverkusen je imao odlične temelje i onda su odlučili da je važnije ekonomija od sportskog uspjeha. Bremen je imao uvijek novca dok nisu pogriješili u dva slučaja sa Brazilcima i onda su nestali. HSV je posebna priča.
Evo BvB ima novca, doveli su tri sasvim korektna pojačanja. I bili bi mnogo bliže Bayern-u da nemaju problema sa povredama, a i ovako su opet u top 8 Lige prvake.
Schalke ima probleme sa novcima, zato se i oslanjaju na svoju omladinsku školu i vidimo da se to i isplatilo.
Uglavnom, kriviti Bayern-a je smiješno, s tim prije da neki Englezi troše više od Bayern-a, kao i Španci (ne mislim na najveće timove, nego neke timove koji igraju Europe Liga). Pa veća je dominacija Juventus-a godinama u Italiji nego Bayern-a u Njemačkoj. Pa United je u Engeskoj dominirao godinama dok nisu došli Rusi i Arapi.
I Bayern se brukao sa Zenit-om, Getafe-om, Lens-om, Lyon-om itd, a opet se kvalitetno radilo. Nisu ni oni imali uvijek pare na bacanje, a to se najbolje vidjelo na slučaju Ballack-a, a i trenutno po Kroos-u gdje ne želi dati novac kojeg sami igrač zahtjeva.
Čisto informativno, Bayern je želio tada mladog Aguera a Athletico Madrid je platio više i doslovno pred nosom je "ukrao" ovog igrača Bayern-u. Oni nisu tada bili nešto posebno u Španiji a opet su izvalili velike pare za tog igrača. Pa Real je tada kupovao Figa, Zidane-a itd.
Ne možete kriviti Bayern-a tek tako. Lahm, Alaba, Badstuber, Schweisteiger, Kroos itd su djeca Bayern-a i oni su temelji današnjeg Bayern-a. Doveo se Ribery za samo 25 miliona eura, uboli smo s njim, uzeli su Robben-a kojeg niko nije htio radi povreda i uboli smo s njim, Mandžu smo jeftino kupili i također smo ubili s njim.
Vremenom se ekipa razvijala, posebno financijski, sada smo se riješili stadiona, igrači su se pratili po par godina i kupovali (Javi) i sve ovo danas je rezultat teškog i zahtjevnog procesa kojeg je Bayern godinama radio.
Leverkusen je imao odlične temelje i onda su odlučili da je važnije ekonomija od sportskog uspjeha. Bremen je imao uvijek novca dok nisu pogriješili u dva slučaja sa Brazilcima i onda su nestali. HSV je posebna priča.
Evo BvB ima novca, doveli su tri sasvim korektna pojačanja. I bili bi mnogo bliže Bayern-u da nemaju problema sa povredama, a i ovako su opet u top 8 Lige prvake.
Schalke ima probleme sa novcima, zato se i oslanjaju na svoju omladinsku školu i vidimo da se to i isplatilo.
Uglavnom, kriviti Bayern-a je smiješno, s tim prije da neki Englezi troše više od Bayern-a, kao i Španci (ne mislim na najveće timove, nego neke timove koji igraju Europe Liga). Pa veća je dominacija Juventus-a godinama u Italiji nego Bayern-a u Njemačkoj. Pa United je u Engeskoj dominirao godinama dok nisu došli Rusi i Arapi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.