Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ponos Torina
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:45

Cude se ljudi zasto igra lose u Reprezentaciji,kako nece igrati lose kad svaki drkadjija uzme loptu i drka je do centra i na kraju kad vise ne zna sta s njom napraviti nabije je negdje,Besic odlican u tandemu sa Pjanicem..
Medunjanin je problem,ne sto je los igrac nego sto je spor,nece da trci ne pokriva prostor i isto tako sporo se otvara i sporo se oslobadja lopte i samim tim kvari koncept brzog prenosa lopte(pass and move) plus pravi rupe u sredini terena jer se sporo vraca(od 10 napada Medunjanin se vrati na jedan od mogucih 10)

Besic odlican suport Pjanicu ali tu treba dodati jos jednog igraca koji ima bolju motoriku od Medunjanina koji je pozrtvovan i koji ce odigrati brzi dupli pas i slicno...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 08:49

Evo ga, sad ne valja ni Medunjanin, i on guši malog princa.

Bešić je odličan u tandemu sa bilo kojim igračem, njemu je svejedno je li pored njega Medunjanin ili Pjanić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:54

Normalno da Medunjanin smeta COVJEK NE TRCI NIKAKO !!! :nene: :nene: :nedam: :nedam:

odkud onolike rupe u sredini ???

budi realan i prestani drkati na sve strane
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 09:08

Savršeno sam realan, evo godinama sam realan po pitanju Pjanića, a njegove igre idu u prilog onome što govorim. Vi nastavite tražiti krivce u drugima, Misimović ga je gušio, sad ga više ne guši, sad ga Medunjanin guši, poslije će biti neko treći... tipično za nas kad nemamo adekvatno opravdanje, samo opleti po drugima....
Voli te tvoje Sarajevo.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 18 nov 2014, 09:16

Misimović je za Pjanića Maradona.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 10:09

Ja nisam rekao da ga gusi,nego da Medunjaninu nije mjesto uz Pjanica i Besica u prvih 11,jer nema nikakve koristi od Medunjanina kad igra sa ovim dvojcem,samo stvara rupu u sredini nema motoriku da bi mogao igrati tu,niti moze nadomjestiti tu poziciju svojom tehnikom ili guzicarenjem po terenu... :thumbup:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 18 nov 2014, 10:27

Bez jasnog cilja postavljenog od strane selektora, defanzivno-ofanzivnog balansa, zdravih odnosa unutar repke, nema neke igre, jer ocito da igra jednu zahtjevu poziciju u dosta navrata i nezahvalnu. Kvalitet je pokazao na klupskom nivou, dosta puta. Naravno razloga je mnogo, od vrhunskog strucnjaka na klupi Rome, do saigraca i gore navedenog. Decko je vec sa 24. godine izrastao u odlicnog igraca, i cak ako i ne pokaze sav potencijal u reprezentaciji, niko ne moze osporiti njegov kvalitet.
- Ed Woodward for Prime Minister !

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 18 nov 2014, 11:40

Sta drkate po covjeku, u svakoj utakmici normalno postavljenoj bio je medju 3 najbolja, na SP je pretrco vise i od Besica plus neupitna fudbalska inteligencija, momak je Maradona samo sto ga je govedo izmisljenim formacijama i taktikama ugusilo

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 18 nov 2014, 12:08

Virtu4l je napisao/la:Savršeno sam realan, evo godinama sam realan po pitanju Pjanića, a njegove igre idu u prilog onome što govorim. Vi nastavite tražiti krivce u drugima, Misimović ga je gušio, sad ga više ne guši, sad ga Medunjanin guši, poslije će biti neko treći... tipično za nas kad nemamo adekvatno opravdanje, samo opleti po drugima....
Realan ko i sa telecom glavom ?

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 nov 2014, 13:48

Ja ne znam sta se uopste zeli sada prikazati sa ovim diskusijama. Da je Pjanic los igrac? Da ne zna? Da ne moze? Da nije za velike utakmice?

Miralem je na sva ta pitanja u Romi vec odgovorio.

Reprezentacija je nesto sasvim drugo, dje na primjer Spahic, Lulic, Medunjanin pored Pjanica igraju veoma slabo. Nije ni Salihovic nikada bio ni pola igraca iz Hoffenheima u reprezentaciji na primjer.

Pjanic je na SP-u i u repezentaciji pokazao da moze i da zna, bio je po svim statistickim parametrima jedan od dva najbolja igraca, po FIFA-i je bio je najbolje ocijenjen igrac BiH. Dakle, nije da ne moze ni u reprezentaciji.

Nije mi fakat vise jasno sta se od njega ocekuje, momak igra sasvim solidno a za vise je potreban odgovarajuci sistem, selektor, pripreme, taktika i ponajvise igraci koji ce ga rasteretiti da on dobije prostor za genijalne pasove, suteve i golove.

Nemojte biti dosadni kada zapravo niste ni jasni sta zapravo zelite da prikazete.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 14:33

Kritika nije blaćenje, a vidim sad je gramatika problem :problem:
Voli te tvoje Sarajevo.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 18 nov 2014, 14:57

Miralem je klasa,odmah poslije Dzeke sto se reprezentacije tiče.Ali mi malo ide na živce ovo guši ga ovaj guši ga onaj,što Misimovica nije niko gusio.Doduše ima i toga da Mire igra na neprirodnoj poziciji pa njegov kvalitet ne može da dođe do izrazaja ali ne možemo mi podrediti čitavu ekipu njemu. Igra sa dva odlična veznjaka (Haris i Muhamed) bolje od njih dvojice BIH mu jednostavno ne može u ovom trenutku ponuditi,ja prvi sam ga branio protiv Kipra jer je dečko igrao sa prcicem i Susicem dakle morao je iznijeti sav teret na Sebi.Nadam se da ce novi selektor da ga stavi na njegovu prirodnu poziciju a po meni Medunjanin treba igrati iza napadača ( ono što je Pjanic igrao predhodnih utakmica)
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 14:57

Virtual je potpuno u pravu.
Miralem je zalsuzio kritike za poslednje utakmice i za nezalaganje na terenu.
Uvrede naravno nije, ali kritike da. Ili cemo i dalje po onoj staroj "koga volim, njega necu nikad kritikovati".
I pustite se price neko ga gusi.
Ne mogu uvijek drugi biti krivi sto igrac kojeg ti volis igra lose. Vjerovatno je nekad i do tog igraca.
Miralem mora biti glavni igrac ove ekipe. On to na zalost nije. Da li nije dovoljno kvalitetan ili ne zeli to, ne znam.
Niti blizu koristan reprezentaciji kao Misimovic sto je bio.
Zasto niko nikad Misimovica nije gusio?
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 15:03

Njega su gušili samo selektori, nikad saigrači.
Voli te tvoje Sarajevo.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 nov 2014, 15:05

Virtu4l je napisao/la:Njega su gušili samo selektori, nikad saigrači.
Jos jednom treba ponoviti da Pjanic moze nesto pokazati samo u ekipi gdje 9 igraca trci za njega i da su spremni primiriti loptu i trepavicama...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 18 nov 2014, 15:11

Ja mislim da ste svi donekle u pravu. Samo, malo lakse sa "kritikama". Ima razlike izmedju konstruktive i objektivne kritike i ovoga sto neki pisu.

Jeste Pjanic zrtva taktike i postavke, ali je isto i ocigledno da u nekim utakmicama jednostavnu nije bio ono sto od njega ocekujemo tj. slobodno se moze reci da je u momentima igrao preko qrca. Sad, da li je taj njegov revolt uzrokovan Papetom i njegovim takticko-formacijskim akrobacijama - ja mislim da jeste. Da li Pjanic ima pravo da se tako ponasa ili treba davati u svakom momentu sve od sebe bez obzira na formaciju i selektora? O tome bi se dalo diskutovati.

Te price gusi ga ovaj, gusi ga onaj su za malu djecu. Njega je, kao i mnoge druge, gusio Safet Susic, jer je podredjivao formaciju zna se kome. Protiv Argentine, Obale Slonovace i Meksika smo se mogli uvjerit da Pjanic najbolje funkcionise u paru s Besicem kao defanzivnim veznim, gdje je Miralem tzv. box to box veznjak i deep lying play maker. Ne volim se inace sluzit ovom terminologijom, ali kod nas bas i ne postoje adekvatni termini.

Dakle Besic-Pjanic trebaju igrati gdje su igrali protiv Argentine. Ko je gledao utakmicu vise puta mogao je primjetiti koliko je "neprimjetnog" posla u defanzivi Pjanic obavljao. Ko ce u vezi igrat uz njih dvojicu, da li Medunjan ili Prcic povucenije ili Stilic ili Vrancic iza spica ili neka treca varijanta, to neka isproba novi selektor.
1921

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 15:12

Aragon je napisao/la:Virtual je potpuno u pravu.
Miralem je zalsuzio kritike za poslednje utakmice i za nezalaganje na terenu.
Uvrede naravno nije, ali kritike da. Ili cemo i dalje po onoj staroj "koga volim, njega necu nikad kritikovati".
I pustite se price neko ga gusi.
Ne mogu uvijek drugi biti krivi sto igrac kojeg ti volis igra lose. Vjerovatno je nekad i do tog igraca.
Miralem mora biti glavni igrac ove ekipe. On to na zalost nije. Da li nije dovoljno kvalitetan ili ne zeli to, ne znam.
Niti blizu koristan reprezentaciji kao Misimovic sto je bio.
Zasto niko nikad Misimovica nije gusio?
Iako se slazem 90% sa ovim komentom, glavni problem je kod nas "dok je tu nevalja kad ode onda je legenda" Ispada kao da je sad Miske neki Messi ili Maradona bio, a nije tesko vratit se na njegovu temu i vidjeti sta je se o njemu pisalo dok je igrao. Napisao sam na ovoj temi da je Pjanic bio ocajan nakom ove tekme. Ali sad naglasit da je Virtual upravu koji trola non stop i pljuje ga na svaku stranu, ocekuje od njega da bude isti igrac kao Miske je smjesno. CM nije ista stvar kao CAM i nikad Pjanic nece zabijat kao Miske, sto ne znaci da je losiji od Misketa. Jednostavno nemozes poredit ta dva igraca po broju golova.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 15:12

Husika je napisao/la:
Jos jednom treba ponoviti da Pjanic moze nesto pokazati samo u ekipi gdje 9 igraca trci za njega i da su spremni primiriti loptu i trepavicama...
Sa 9 kvalitetnih igraca koji sve rade, mogu i ja igrati.
Klasa se prepoznaje kad sam rijesavas situacije medju 9 kloceva.
Na prvu mi padaju na pamet Stoichkov, Laudrup, Nedved...
Miralem nije jedan od igraca na terenu, on je zvijezda i klasa i to treba vec jednom da dokaze.
Nisu ista ocekivanja od njega, Medunjanjina ili Hadzica.
Naravno da od njega ocekujemo vise, sa pravom.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 nov 2014, 15:15

Aragon je napisao/la:
Husika je napisao/la:
Sa 9 kvalitetnih igraca koji sve rade, mogu i ja igrati.
Klasa se prepoznaje kad sam rijesavas situacije medju 9 kloceva.
Na prvu mi padaju na pamet Stoichkov, Laudrup, Nedved...
Miralem nije jedan od igraca na terenu, on je zvijezda i klasa i to treba vec jednom da dokaze.
Nisu ista ocekivanja od njega, Medunjanjina ili Hadzica.
Naravno da od njega ocekujemo vise, sa pravom.
Upravo ovo i zelim reci, brate zvijezda si nekakva pa pokazi to za ovo 6 godina i vise...

Novi termin se mora uvesti zbog Pjanica, "martinela" i nista vise....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 15:20

I nervira me sa ovom pricom "igrao povrijedjen".
Ako si povrijedjen ne igras. Ako igras, znaci da si mogao igrati i nema potrebe da se vadis na to "bio sam povrijedjen".
Preuzmi odgovornost i vozdra.

Uzgred, da ne misli neko da imam sta protiv Pjanica, smatram ga nasim najboljim igracem u ovom trenutku (Bega je golman, njega ne racunam).

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Dinhooo, L-Train, Normus90, ovisnik, SWOT i 81 gost.