FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Eusebio13

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Eusebio13 » 22 apr 2023, 17:34

Bundesliga je napisao/la:
22 apr 2023, 17:28
Eusebio13 je napisao/la:
22 apr 2023, 17:24
Ako Bog da ,druze.
Sto nas prije preuzmu Lahm i Ulijev sin , to bolje.
Kakav Uli, treba odyebat što prije iz kluba. Dosta ovog što se dešava je njegova krivica. Pogubio se on davno, Salihamidžić je njegov potrčko. A za tog sina nije niko čuo eto toliko je dobro rješenje. Hvala Uliju za sve ali vrijeme je da ode iz kluba u potpunosti. Lahm je premekan za ovakve stvari. Tu treba neko sa srcem i mudima. Ribery, Robben, ajd može i Schweinsteiger na neku slabiju funkciju.
i agree to disagree

Dok se ne vrati babuka Uli ili njegov sin ,moze samo gore.biti
Perez je stariji od njega pa i dalje vodi rejal

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 apr 2023, 17:35

Elber111 je napisao/la:
22 apr 2023, 17:31
A Somer posebna prica,kod prvog gola mogao je birati sta da radi,hvata,boksuje,samo izbije preko gola.
Hasin golman. Ulreich mora braniti do kraja sezone.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 apr 2023, 17:40

Utušel
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 22 apr 2023, 17:42

Treba tražiti da skrate utakmice na 60 minuta.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 apr 2023, 17:51

Milion pogrešnih odluka uprave posljednjih nekoliko sezona dolazi na naplatu. Od puštanja Flicka nauštrb Salihamidžića, nedovođenja adekvatnih pojačanja nakon sezone sa 6 osvojenih trofeja. Dovođenje Nagelsmanna i plaćanja najveće odštete za nedokazanog trenera u historiji sporta. Onda totalno promašeni transferi kao što su Sarr, Roca, Mane, Gravenberch, Sommer. Davanje ogromnih plata svakome živome u klubu, Gnabry, Goretzka, Coman, Mane, Sane itd. A pola ih ne zaslužuje ni pola šta zarađuju. Dosta ovih igrača i ne želi da igra tu, to je ogroman problem.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 22 apr 2023, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 22 apr 2023, 17:53

U ovakvoj “konkurenciji” izgubiti titulu :tokralju: :urnebes:
Ovdje treba rastjerati pola ekipe.
A onog ko ih je doveo, nabiti nogom u guzicu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 apr 2023, 17:54

22 apr 2023, 17:51
Milion pogrešnih odluka uprave posljednjih nekoliko sezona dolazi na naplatu. Od otpuštanja Flicka nauštrb Salihamidžića, nedovođenja adekvatnih pojačanja nakon sezone sa 6 osvojenih trofeja. Dovođenje Nagelsmanna i plaćanja najveće odštete za nedokazanog trenera u historiji sporta. Onda totalno promašeni transferi kao što su Sarr, Roca, Mane, Gravenberch, Sommer. Davanje ogromnih plata svakome živome u klubu, Gnabry, Goretzka, Coman, Mane, Sane itd. A pola ih ne zaslužuje ni pola šta zarađuju. Dosta ovih igrača i ne želi da igra tu, to je ogroman problem.
To je otp to. :thumbup:

Pitanje je samo na kome će se slomit' kola na kraju ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 apr 2023, 17:59

Centre forward je napisao/la:
22 apr 2023, 17:54
To je otp to. :thumbup:

Pitanje je samo na kome će se slomit' kola na kraju ?
Bit će dosta promjena. Nisam za to da se sad mijenja komplet ekipa jer to ne može biti dobro nikako. Imamo primjer Chelsea koji je doveo faktički novi tim u januaru i onda raspad sistema. Totalno neuigrani, bez ikakve discipline. Ali za ovo što se dešava u Bayernu sigurno će biti većih rezova. Kako u upravi, tako i u igračkom smislu. Zaboravio sam dodati i davanje petogodišnjeg ugovora Nagelsmannu, holy shit kakav je to fail bio :bow:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 apr 2023, 18:11

agentzero7 je napisao/la:
22 apr 2023, 16:14
Pa zar treba crtati da nemamo igrače za 4 2 3 1 ,šta tu nije jasno jbte
U toj formaciji trebaju ti krila bit najjači dio ekipe (Ribery-Robben) te taj jedan napadač mora bit prava 9ka a ni to nemamo trenutno.

S ovom formacijom je totalno drugačije
Wingbackovi ti trebaju biti jaki a to je nama najjači dio momcadi(Davies,Cancelo,Mazroui,Coman)
S tim da ovo nije 3 4 3 naravno već 3 4 2 1 ili 3 5 2 .

Treba nadodati da igrat s 3 natrag odgovara ama baš svakom našem stoperu koji se idealno snalaze u tom sustavu (De Ligt,Hernandez,Upamecano,Stanisic,Pavard) jednostavno je grijeh ne igrati ovako s OVOM ekipom.

Al stoji to zašto Tuchel to otpocetka nije igrao, to ni meni nije jasno...
Ne mogu se sloziti da nemamo igrace za 4 2 3 1 jer onda gledamo neku drugu ekipu a ne Bayern.

Znači imas 4 vrhunska krila do ove sezone - Mane, Sane, Gnabry, Coman.

Možemo tu dodati i Musialu koji je svakako počeo na lijevom krilu igrati da bi kasnije prešao u sredinu.

Svakako i više nego dovoljno da se odigra ova formacija sa ovakvim krilima koje imamo. Ne kužim šta tu nije jasno.

U bilo kojoj formaciji moramo imati vrhunsku 9-ku.

Bayern od 2009. godine igra formaciju 4 2 3 1 i sa takvom je dominirao svakoga.

Naravno da niti jedno naše krilo nije Ribery ili Robben ali to su ionako vanserijski igrači kojih nema puno na svijetu.

Što se tiče tvojeg razmišljanja za ovu ekipu i igrače koje imamo, svakako se slažem da imamo igrače i za takvu formaciju sa 3 4 3 ili 3 4 2 1.

Ali, iako imamo igrače za takvu formaciju, treneri koji su ovakvu formaciju u Bayernu forsirali relativno brzo su postali bivši treneri.

Dakle, očito je u kojem smjeru uprava Bayerna želi ići sa formacijom i razmišljanjem na tu temu.

Meni osobno ova formacija 3 4 3 je negledljiva i ne želim gledati Bayern sa ovakvom formacijom.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 apr 2023, 18:17

22 apr 2023, 17:51
Davanje ogromnih plata svakome živome u klubu, Gnabry, Goretzka, Coman, Mane, Sane itd. A pola ih ne zaslužuje ni pola šta zarađuju. Dosta ovih igrača i ne želi da igra tu, to je ogroman problem.
Ovo je tačno.
Problem broj 1 su ogromne plate i još kad povežeš sa ovim drugim što si naveo dođe još više na težini.
Isto sam primjetio da pojedini igraju eto onako, sigurni su, komotno im, plate astronomske, tu su trofeji, premije...
Jednim dijelom se kriju i utapaju u sivilo, drugim gledaju hoće li ih neko markirati i da odu na bolju adresu. Kako drugačije objasniti ovakva izdanja, govor tijela, nedostatak želje i emocija. Kad biraš pojačanje mora se gledati kompletna slika, ko je, odakle dolazi, gdje dolazi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 apr 2023, 18:22

I prije sam ga hejto i pljuvo, sto mozda nekad i neobjektivno, ali Hasan ce se ispostaviti kao najgori menadzer u historiji. Kahn kao ceo takodjer, izvleda mislim ocigledno je da su oba veliki duduci. Sve je razvaljeno u par poteza, nerazumnim pojacanjima i ugovorima i ovim tjeranjem trenera pred kraj. Znaci, oni su mi simbol gluparija i neznanja u vodjenu ekipe.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 22 apr 2023, 18:24

Ovo stanje i propadanje nije od ove sezone, nego traje od kada su dovukli onu prevaru Pepa u klub, samo je sada kulminiralo jer se igračima više ne da ni trenirati, do sada su povremeno puštali gas, sad ga samo ponekad daju.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 22 apr 2023, 18:26

Okej ove sezone bez ijednog trofeja, ocigledno je jednom moralo doci do toga. Medjutim, slijedeca sezona je jako bitna jer je ovo moguc pocetak propadanja Bayerna. Da se to ne bi desilo pod hitno se moraju poduzeti adekvatni potezi na dugorocnom planu. Izmedju ostalog, morat ce se mnogo novca potrositi na ljeto.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 apr 2023, 18:34

Ovo je nivo raspada gdje se trenerima hladno i bez da brines o pogresci daje otkaz. Ali ne, sta je klub uradio odnosno Kahn i Hasan? Oni su dali otkaz treneru koji je imao kontra situaciju, momentum i situaciju pod kontrolom, sto je za mene presedan i ludilo/glupost koja se zadugo nigdje nece desit.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 apr 2023, 18:38

armando je napisao/la:
22 apr 2023, 18:17
Ovo je tačno.
Problem broj 1 su ogromne plate i još kad povežeš sa ovim drugim što si naveo dođe još više na težini.
Isto sam primjetio da pojedini igraju eto onako, sigurni su, komotno im, plate astronomske, tu su trofeji, premije...
Jednim dijelom se kriju i utapaju u sivilo, drugim gledaju hoće li ih neko markirati i da odu na bolju adresu. Kako drugačije objasniti ovakva izdanja, govor tijela, nedostatak želje i emocija. Kad biraš pojačanje mora se gledati kompletna slika, ko je, odakle dolazi, gdje dolazi.
Pa to je definitivno tačno. Imaš jednog Gnabrya koji igra još uvijek u Bayernu isključivo zbog novog ugovora i plate koju je dobio. Znači, on je igrač koji je htio da ide, a i sad mu se ide ali je isključivo ostao zbog para. I to se odrazilo u njegovim nastupima. Nije slučajnost da su rezervisti protiv Citya pružili više nego ovi iz startnih 11. Jer oni imaju razlog da se dalje bore. Šta boli Gnabrya, Goretzku. I ljudi koji su nedavno došli u klub pokazuju dosta više srca i borbe od ovih starosjedilaca. De Ligt primjer. Jedini koji se bori svaku utakmicu od ovih što su duže tu je Pavard. Dosta sam ga kritikovao zbog igara, ali čovjek ima dosta veću povezanost s Bayernom od recimo Gnabrya, Sanea ili Manea. Nije plaćenik kao pobrojani.
Oliver Kahn says he won't resign: "My only goal is to bring an end to the season with the league title - and then really attack again in the new season" @kerry_hau
Očito sam se prevario u vezi Kahna. Pokazuje da nema obraza kao i foteljaš Salihamidžić. Ali bit će otjerani obojica svakako.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 22 apr 2023, 18:50

Kako je Muller odigrao. :kafa:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2023, 18:53

Bayo je napisao/la:
22 apr 2023, 18:24
Ovo stanje i propadanje nije od ove sezone, nego traje od kada su dovukli onu prevaru Pepa u klub, samo je sada kulminiralo jer se igračima više ne da ni trenirati, do sada su povremeno puštali gas, sad ga samo ponekad daju.
Znao sam da je Guardiola kriv za ovo :!:

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 22 apr 2023, 18:55

22 apr 2023, 18:38
armando je napisao/la:
22 apr 2023, 18:17
Ovo je tačno.
Pa to je definitivno tačno. Imaš jednog Gnabrya koji igra još uvijek u Bayernu isključivo zbog novog ugovora i plate koju je dobio. Znači, on je igrač koji je htio da ide, a i sad mu se ide ali je isključivo ostao zbog para. I to se odrazilo u njegovim nastupima. Nije slučajnost da su rezervisti protiv Citya pružili više nego ovi iz startnih 11. Jer oni imaju razlog da se dalje bore. Šta boli Gnabrya, Goretzku. I ljudi koji su nedavno došli u klub pokazuju dosta više srca i borbe od ovih starosjedilaca. De Ligt primjer. Jedini koji se bori svaku utakmicu od ovih što su duže tu je Pavard. Dosta sam ga kritikovao zbog igara, ali čovjek ima dosta veću povezanost s Bayernom od recimo Gnabrya, Sanea ili Manea. Nije plaćenik kao pobrojani.
Oliver Kahn says he won't resign: "My only goal is to bring an end to the season with the league title - and then really attack again in the new season" @kerry_hau
Očito sam se prevario u vezi Kahna. Pokazuje da nema obraza kao i foteljaš Salihamidžić. Ali bit će otjerani obojica svakako.
Kad je dolazio imao sam velika ocekivanja od Kahna
Kad ono on isti ko Braco , ako ne i gori :sick:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 apr 2023, 19:12

Kao što je ovdje već rečeno dati otkaz treneru u finišu sezone a koji ima sve u svojim rukama i dovesti čovjeka koji će to sve izgubiti u 10 dana je najgluplja odluka u istoriji kluba.Ovaj potez će se izučavati u budućnosti.Kahn i Hasan moraju momentalno napustiti klub.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 22 apr 2023, 19:17

Sto se tice uprave, nisam neki strucnjak za te stvari i ne znam ko moze popuniti te pozicije ali ono sto je sto posto sigurno je da vecina igraca Bayerna ne bi trebala imati pravo da se bavi ovim sportom i mora se na ljeto postupati u skladu s tim.

Ne znam je li Tuchel i dalje zaljubljen u ovu ekipu.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.