U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2014, 20:18

Za sada igra za U17 Njemacke. Nego ko je ovaj Dani Balic golman sa njim u mladim Borussije Dortmunda?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 nov 2014, 21:02

Ovaj Hajradinovic zaista obecava. 17 utakmica, 3 asistencije i 5 golova. Za dvadesetogodisnjaka nije lose, cekacu neke jace utakmice da ga malo skautiram.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 12 nov 2014, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 nov 2014, 21:24

Po transfermarktu on ima 5 golova i tri asistencije. Uz to igra na poziciji koja nam niej bas najbolja.
Celik!3,2,2.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 nov 2014, 15:28

Jedan od najtalentovanijih fudbalera na svijetu: Razmišljao sam o igranju za BiH!

slika

Sa sedam godina prešao u Dortmund
"Zadovoljan sam u Borussiju. Sad će skoro deset godina kako sam ovdje. Ovo mi je postalo kao druga kuća", rekao je 16-godišnji veznjak, kojeg smo upitali da li očekuje u skorijoj budućnosti priliku u prvom timu i da li bi volio prve seniorske minute upisati u Borussiji ili u nekom drugom klubu."

Zadnji vezni, a često postiže golove
"Ranije sam igrao lijevo, naprijed i nazad. Onda je trener želio da igram defanzivno i tako je ostalo", rekao je 16-godišnji fudbaler, koji za najboljeg veznjaka smatra Andreu Pirla, a općenito fudbalera Cristiana Ronalda, dok je njegov najdraži igrač Zlatan Ibrahimović.

Nikada nije kontaktiran iz N/FS BiH
"Nikad me nije niko kontaktirao iz Nogometnog saveza BiH", potvrdio je Burnić za ****.ba, te je dodao:

"Naravno da sam razmišljao o mogućem igranju za BiH. Možda poslije i zaigram".

Razgovarao sa saigračem iz Dortmunda o igranju za BiH
U kadetskom timu Dortmunda nastupa Sandy Hušić, koji nosi dres kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Bio sam nedavno na kvalifikacijama za juniorsko Evropsko prvensvo i vidio sam da BiH ima mnogo dobrih igrača", rekao je Burnić, kojeg smo upitali da li je razgovarao sa svojim saigračem o igranju za BiH, te je rekao:

"Naravno da sam pričao sa Sandyjem o toj temi. Rekao mi je da je prelijepo igrati za svoju državu".

* * *

Mladi fudbaler Borussije Dortmund prati igre reprezentacije Bosne i Hercegovine i vjeruje da se Zmajevi mogu plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Naravno, uvijek pratim utakmice reprezentacije BiH. Uvijek sjedim sa dresom BiH i navijam za naše Zmajeve. Što se tiče plasmana na Evropsko prvenstvo bit će teško, ali mi smo Bosanci i ako Bog da bit ćemo na Euru", rekao je Burnić za kraj razgovora za ****.ba.

:bih: :pray:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 nov 2014, 15:30

dijete treba što prije pod našu zastavu, ako bude odlučivao 5 do 12, neće valjat', znamo kako tada prolazimo :facepalm:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 nov 2014, 15:32

Neka ga još malo, nek' se kali. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2014, 15:32

Ma sreca nasa je sto Njemacka ima milijardu igraca, pa igraci koji u njih ne mogu prismrdit za nas budu zlata vrijedni. Isto tako se ne bore toliko ni za ove koji bi mogli mozda zaigrat za njih (Sahin, Kolasinac).
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 13 nov 2014, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 nov 2014, 15:32

Chinaglia je napisao/la:dijete treba što prije pod našu zastavu, ako bude odlučivao 5 do 12, neće valjat', znamo kako tada prolazimo :facepalm:
Ma ne, ne. Mi cemo cekati ko uvjek da dijete izraste u kvalitetnog igraca. Zaigra za prvi tim svog tima i bude na pragu doticne A-selekcije da bi se kasnije kontaktiro i pokusao dovesti... :puke:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 nov 2014, 16:59

Cartman je napisao/la:Ma sreca nasa je sto Njemacka ima milijardu igraca, pa igraci koji u njih ne mogu prismrdit za nas budu zlata vrijedni. Isto tako se ne bore toliko ni za ove koji bi mogli mozda zaigrat za njih (Sahin, Kolasinac).
Sa Kolasincom smo imali i srece. Moglo se lako desiti da dobije poziv za koju pravu utakmicu. Bilo je kritike zbog toga sto Kolasinac nije rezervisan za Elf. Kada sam to govorio ovdje, su se naravno uvjek te isti g*vnari ismijavali, samo zato sto ga tada Susic nije pozvao. ;)

Sto se tice ovih visikotalentovanih igraca u dresu mladog Elf-a tipa Buric ili Damir Bektic, koji je dobio medalju Fritz Waltera, tu bih dobro, dobro pazio...nece oni praviti vjecno iste greske, sigurno ne kod takve kvalitete igraca. Igranje takvih igraca sa migrantskom pozadinom uz to salje jednu dodatnu pozitivnu poruku u javnost, tako da Nijemci tu nece vise tako lako gubiti ni nase igrace.

U nasem savezu rade poluprofesonalci, koji kada bi im doveo mlade repke Spanije i Njemacke pa poklonjao igrace, nebi ih znali osigurati. Ovi mladi momci nisu dobili poziv, jer nema mjesta.

Dobro bi im stojao i plavi dres :mrgreen: :

slika

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 13 nov 2014, 17:10

Principatus je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ma sreca nasa je sto Njemacka ima milijardu igraca, pa igraci koji u njih ne mogu prismrdit za nas budu zlata vrijedni. Isto tako se ne bore toliko ni za ove koji bi mogli mozda zaigrat za njih (Sahin, Kolasinac).
Sa Kolasincom smo imali i srece. Moglo se lako desiti da dobije poziv za koju pravu utakmicu. Bilo je kritike zbog toga sto Kolasinac nije rezervisan za Elf. Kada sam to govorio ovdje, su se naravno uvjek te isti g*vnari ismijavali, samo zato sto ga tada Susic nije pozvao. ;)

Sto se tice ovih visikotalentovanih igraca u dresu mladog Elf-a tipa Buric ili Damir Bektic, koji je dobio medalju Fritz Waltera, tu bih dobro, dobro pazio...nece oni praviti vjecno iste greske, sigurno ne kod takve kvalitete igraca. Igranje takvih igraca sa migrantskom pozadinom uz to salje jednu dodatnu pozitivnu poruku u javnost, tako da Nijemci tu nece vise tako lako gubiti ni nase igrace.

U nasem savezu rade poluprofesonalci, koji kada bi im doveo mlade repke Spanije i Njemacke pa poklonjao igrace, nebi ih znali osigurati. Ovi mladi momci nisu dobili poziv, jer nema mjesta.

Dobro bi im stojao i plavi dres :mrgreen: :

slika

slika

Neka njega (Burnic ) i Bektica jos u mladim repkama Njemacke, to ce im povocu i daljem razvitku kroz igracku karijeru pa onda za 2/3 godine neka se nama prikljuce. No moramo biti oprezni jer moze se ponoviti slucaj Marin.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2014, 17:12

Glup je taj mentalitet "neka ih tamo". Treba ih dovest, da mi napravimo rezultate u mladjim kategorijama i da dignu nivo u nasim reprezentacijama, i tako dodatno pomognu razvoju ostalih igraca. Naravno da je prednost za nase momke iz PL BiH da treniraju sa momcima iz Bundeslige ili da odu na neko prvenstvo i nauce se pobjednickom mentalitetu.

Sto prije dovest svakog igraca, pustite gutbitnicki mentalitet "bolje je da je tamo jos nekoliko godina". Treba nam dodatni kvalitet i u mladjim kategorijama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 nov 2014, 17:22

Bravo :clap: To je to. Ali Bosanceros je Bosanceros :)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 nov 2014, 18:42

sajo10 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:dijete treba što prije pod našu zastavu, ako bude odlučivao 5 do 12, neće valjat', znamo kako tada prolazimo :facepalm:
Ma ne, ne. Mi cemo cekati ko uvjek da dijete izraste u kvalitetnog igraca. Zaigra za prvi tim svog tima i bude na pragu doticne A-selekcije da bi se kasnije kontaktiro i pokusao dovesti... :puke:
I onda je na redu da se pljuje selektor A tima koji se tad zadesi na klupi jer ga nije pozvo na vrijeme.
Nad tobom sunce najljepše sja

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 nov 2014, 14:42

Ne trebamo ponavljati da u našoj zemlji ima bezbroj talenata.
Istina za mnoge još ne znamo, jer veliki broj njih nastupa za druge selekcije. Takav slučaj je i sa Nikolom Kosanićem. Rođen je prije 15 godina u Hamburgu, dok su mu roditelji iz Sarajeva, koje često posjećuje. Danas je član U-16 selekcije Njemačke, čiji je ujedno i kapiten. Trenutno je član Hamburga, a ovo ljeto je trenirao i sa Sarajevom za koje i navija.

Kako saznajemo nudio se da igra za BiH, u Minhenu na jednom od okupljanja, ali kao i nebrojno puta do sada kod nas nisu imali sluha da prepoznaju ono što drugi.

U posljednje vrijeme je često i strijelac. Jučer je pogodio protiv Češke u pobjedi 4:1. Nadamo se da će u našem Savezu ponovo pokušati da pridobiju momka koji je kapiten zemlje u kojoj se igra najbolji fudbal na svijetu. Pored njemačkog sjajno priča i bosanski jezik. Da li smo izgubili još jednog velikog talenta ostaje da se vidi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 14 nov 2014, 19:38

sajo10 je napisao/la:Jedan od najtalentovanijih fudbalera na svijetu: Razmišljao sam o igranju za BiH!

slika

Sa sedam godina prešao u Dortmund
"Zadovoljan sam u Borussiju. Sad će skoro deset godina kako sam ovdje. Ovo mi je postalo kao druga kuća", rekao je 16-godišnji veznjak, kojeg smo upitali da li očekuje u skorijoj budućnosti priliku u prvom timu i da li bi volio prve seniorske minute upisati u Borussiji ili u nekom drugom klubu."

Zadnji vezni, a često postiže golove
"Ranije sam igrao lijevo, naprijed i nazad. Onda je trener želio da igram defanzivno i tako je ostalo", rekao je 16-godišnji fudbaler, koji za najboljeg veznjaka smatra Andreu Pirla, a općenito fudbalera Cristiana Ronalda, dok je njegov najdraži igrač Zlatan Ibrahimović.

Nikada nije kontaktiran iz N/FS BiH
"Nikad me nije niko kontaktirao iz Nogometnog saveza BiH", potvrdio je Burnić za ****.ba, te je dodao:

"Naravno da sam razmišljao o mogućem igranju za BiH. Možda poslije i zaigram".

Razgovarao sa saigračem iz Dortmunda o igranju za BiH
U kadetskom timu Dortmunda nastupa Sandy Hušić, koji nosi dres kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Bio sam nedavno na kvalifikacijama za juniorsko Evropsko prvensvo i vidio sam da BiH ima mnogo dobrih igrača", rekao je Burnić, kojeg smo upitali da li je razgovarao sa svojim saigračem o igranju za BiH, te je rekao:

"Naravno da sam pričao sa Sandyjem o toj temi. Rekao mi je da je prelijepo igrati za svoju državu".

* * *

Mladi fudbaler Borussije Dortmund prati igre reprezentacije Bosne i Hercegovine i vjeruje da se Zmajevi mogu plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Naravno, uvijek pratim utakmice reprezentacije BiH. Uvijek sjedim sa dresom BiH i navijam za naše Zmajeve. Što se tiče plasmana na Evropsko prvenstvo bit će teško, ali mi smo Bosanci i ako Bog da bit ćemo na Euru", rekao je Burnić za kraj razgovora za ****.ba.

:bih: :pray:

Da bi kako ovog privesti, al nece ga Svabe dati.
I koji ti je ovo izvor svega ti? :D
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Diablo55
Kontakt:

Post Postao/la Diablo55 » 15 nov 2014, 12:01

GOLhttps://www.youtube.com/watch?v=spjQsWTkvDQ Anela Hajrića za B tim Maribora na 1:40
Momak koji rešeta odbrane u Sloveniji ne može naći mjesto na spisku mlade reprezentacije iako se odrekao reprezentacije Slovenije...Ja ne znam šta ovi selektori prate, pa prednost imaju djeca iz naše Premijer Lige u odnosu na ove momke iz liga gdje se radi maximalno profesionalno...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 19 nov 2014, 16:06

slika

Znaci... :oops: Posle svega, Milose... :puke: :puke: :puke:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 19 nov 2014, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 nov 2014, 16:23

E, pa svašta, Miloše.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 19 nov 2014, 16:24

"Svaka ptica svome jatu"...ja ga ne bih ni pozivao u repku više..

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 19 nov 2014, 16:38

Toliko se decku pomoglo i opet je pljunuo na sve. Nikad vise Milose, nikad vise!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Celtic i 26 gostiju.