FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 05 dec 2010, 18:04

slika

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 dec 2010, 18:12

-Paja je napisao/la:Ta utakmica je demostracija engleske moci nad inferiornim katalonskim podanicima! Narodi iz tih krajeva spanije u engleskoj su poznati kao dobri konobari!
...De nemoj se prosipati...jebla te tvoja engleska...Barca sve jedan tim iz velike cetvorke moze pobijediti...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 05 dec 2010, 19:24

Moze samo kad sude skandinavske sudije, Hauge i Ovrebo.
Dio Arsenala

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 05 dec 2010, 19:37

-Paja je napisao/la:Moze samo kad sude skandinavske sudije, Hauge i Ovrebo.
niko od mene nebi bio sretniji da u LP izvucemo Arsenal, Bayern ili Inter... kako bi volio da njih nabijemo :lol: :lol: :lol:
i dobro te vise, na temu Arsenala pa tamo laprdaj o svom klubu,a ne ovde....
Por que ? Por que somos los mejores...

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 05 dec 2010, 20:08

Barcelona je još jednom pokazala ko je glavni u Španskoj Primeri.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 dec 2010, 20:25

Raul_64 je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Pitanje! :)

Liga prvaka, kako sada ide poslije grupa, jel se križaju grupe, ono prvi ide na drugog ili ... ??? :)
žrijeb...1 na 2...sa tim da npr. Barcelona nemože igrati sa Valenciom ili Arsenal sa Man UTD(u 1/8 finala se ne mogu sastati ekipe iz istih zemalja) i naravno ne može igrati sa drugoplasiranim iz svoje grupe,znači 6 eventualnih protivnika...pa ponovo žrijeb...a nakon tog žrijeba imat ćemo projektovana polufinala i finale samim tim...

Arsenal,Milan mogući protivnici več u 1/8 i Inter ako bude drugi...
njih prizeljkujem...Amin! :)

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 05 dec 2010, 20:26

Kad je izvlacenje?
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 dec 2010, 20:28

arapinho1 je napisao/la:Kad je izvlacenje?
Mislim 17 Decembra slika Btw kako nije sramota onog trola bilo sta pisati nakon onog svrsavanja na Camp Nou od 4-1 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 05 dec 2010, 20:35

juznjak> je napisao/la:
arapinho1 je napisao/la:Kad je izvlacenje?
Mislim 17 Decembra slika Btw kako nije sramota onog trola bilo sta pisati nakon onog svrsavanja na Camp Nou od 4-1 8-)

ja mislim da je 10 u petak u 12h

edit: ipak je 17 dec.
Por que ? Por que somos los mejores...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 dec 2010, 22:39

-Paja je napisao/la:Moze samo kad sude skandinavske sudije, Hauge i Ovrebo.

odgovor na ovreba ;)

sto se tice tvog arsenala

ser del barça es el millor que hi ha !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 dec 2010, 11:41

Nakon El Clasica,rijeci Henok Goitoma,napadaca Almerie :

"Real Madrid,I know how you feel,believe me,I do.You just want game to finish" 8-)

Dobar tekst

Zlatna trojka

Dani koji nas dijele od otkrića ko je dobitnik FIFA-ine Zlatne lopte za ovu godinu su ispunjeni debatama, sukobima zbog različitih mišljenja, dobrim i ne baš tako dobrim argumentima i raznoraznim "novinarskim patkama" koje su nam servirali prije svega italijanski mediji. Jedna od takvih je učinila da na trenutak zaboravim da to što je Sneijder, izgleda "otpao" uvećava šanse mom ličnom favoritu, iz čistog razloga jer su sva trojica navodnih finalista (Messi, Iniesta i Xavi) "naša", igrači Barclone. Jedna od posljednjih vijesti pristiglih iz Italije, objavljena od strane sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport, je ta da su rezultati završenog glasanja "procurili" i da je Iniesta pobjednik, Xavi je drugi, a Messi treći.

Koliko je sve ovo vjerodostojno, zaista ne znam. Vjerovatno je još uvijek sve moguće. Dakle, još ništa nije sigurno i prostora za nastavak diskusije i dalje ima sasvim dovoljno, jer ovo su sve samo špekulacije.

Ko je najbolji od trojice najboljih iz najboljeg kluba na svijetu?! Ko zaslužuje ovu vjerovatno najprestižniju nagradu i zašto? Ponudit ću neke odgovore...

Zašto Messi?

On je broj jedan. Najbolji igrač. Na putu je ka besmrtnosti koja čeka jednu fudbalsku legendu, što će on svakako da postane. Malo koji igrač se može mjeriti s njim i najvjerovatnije će za koju godinu postati definitivno najbolji ikada na svojoj poziciji. Za njega se možda može čak i reći da je najkompletniji igrač današnjice.

Od ukupnog broja šuteva na gol, čak 58% je bilo u okvir gola, od toga je 25% ušlo u protivničku mrežu. Ključni, prvi gol u utakmici je dao sedam puta, a penale ne izvodi tako često kao neki. Ove sezone je imao i 29 asistencija, od kojih je osam vodilo pogotku. Nevjerovatan je. Messi daje gol svake 147. minute.

Iako se mnogo od njega očekivalo u derbiju sa Real Madridom, u toj utakmici nije dao ni jedan gol, nakon što je bio strijelac u 10 uzastopnih utakmica. Svejedno, njegov nastup u el clasicu je svakako bio senzacionalan. I u tom susretu je pokazao da je kompletan igrač. Guardiola je jednom prilikom rekao:

- Nije sve u golovima. Messi je najkompletniji igrač na svijetu. On može sve. Sarađuje sa saigračima, kombinuje i stvara prostor.

U posljednje 73 utakmice koje je odigrao, dao je 72 gola. Poslije el clasica je i Ronalda statistički "izdriblao" nakon što je skupio čak 50 uspješno završenih driblinga. Od ukupno 695 dodavanja, imao je 590 uspješnih. Angažovan je po cijelom terenu. Jedan je od najzaslužnijih igrača za uspjehe Blaugrane u prošloj sezoni, ako ne i najzaslužniji. On je srce Barce, onaj koji završi svaku akciju. Nezaustavljiv je čim se "dokopa" lopte. Protivničku odbranu s nevjerovatnom lakoćom prolazi. Iako je prva zvijezda Barcelone, nije sebičan, voli i njeguje Barcinu timsku igru i sretan je što je dio tog nevjerovatnog kolektiva. Dodaje drugima loptu po potrebi, ali je zna dodati i samom sebi, isto po potrebi. Svemoguć je na terenu. On je najboji igrač svijeta!

Zašto Iniesta?

Zato što se Iniesta uz Messija i Cristiana Ronalda smatra za najvrijednijeg igrača na svijetu. Zato što je neizostavan dio dua Xaviesta, koji predstavlja najjači Barcin adut i ono na čemu joj zavidi svaka druga svjetska ekipa. On je jedan od onih "umjetnika" koji određuju stil igre jedne ekipe i koji su ga u mogućnosti promijeniti ako to zatraže okolnosti. Ima sve osobine koje čine jednog kompletnog igrača: pregled na terenu, osjećaj za loptu, agilnost, savršene pokrete, sposobnost da "čita" igru protivničkih igrača i svojih timskih kolega... On je "igračina" u svakom smislu te riječi.

Često mu se desilo da postigne gol u najbitnijm utakmicama, kako za Barcu, tako i za reprezentaciju Španije. Svako navijačko srce bi posebno izdvojilo dva gola, tzv. Iniestazo I i II. Prvi je onaj na što ga je postigao na Stamford Bridgeu, u polovini finala Lige prvaka 2009. godine, protiv Chelseaja. Odveo je Barcelonu u finale i ka tituli prvaka Evrope. Drugi je dao Oranjama i učinio Španiju prvakom svijeta.

Zbog ovakvih stvari se mnogo i od njega očekivalo u posljednjem el clasicu. Zbog toga i jer je ovaj ofanzivni veznjak, koji je od 792, imao 691 tačan pas, uvijek bitan faktor u onim tipičnim Barcinim prelijepim akcijama, prepunim kratkih dodavanja. Ni on se nije uspio upisati taj put u strijelce, ali se i tada pokazao u najboljem svjetlu i igrao jednu od najbitnijih uloga, kao i uvijek. Duo Xaviesta je bio zaslužan za prvi od pet golova u mreži Ikera Casillasa.

U posljednje 34 utakmice je dao šest golova, imao osam asistencija, 41 šut na gol, od čega je 17 bilo u okvir gola. Poseban je na terenu i van njega. Krase ga skromnost, velikodušnost, dobrota... Bez njega se ne mogu zamisliti ekipe Barcelone i Španije. I na kraju krajeva, to što je Španjolac, a Španija svjetski prvak možda najviše njegovom zaslugom mu sigurno daje veliku prednost.

Zasto Xavi ?

Rijeci su suvisne...

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 dec 2010, 12:04

Svako ima pravo na svoje mišljenje naravno ali ja mislim da ipak "veliku trojku" bi trebali činiti:Messi,Xavi,Sneijder.
Ipak Iniesta je propustio dobar dio prošle sezone,Sneijder je bio fenomenalan...Messi :lol: .
FK Pjetlovi

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 dec 2010, 12:51

I ja mislim da je Sneijder trebao uci medju tri,al dobro...ovako mislim da ce Xavi biti proglasen za najboljeg
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 06 dec 2010, 12:55

Ja ne znam sta bih rekao na taj izbor. Bez obzira na njegov performans, Iniesta nije zasluzio da bude u top 3.

Nagradu treba dobiti Messi, Xavi mora biti drugi a treci je trebao biti Sneijder. Covjek je vice-prvak svijeta, prvak Evropse, Italije i talijanskog kupa sa Interom. Ako su se dosad gledali i klupski uspjesi uz to, trebalo je i odsad. A ako je neko zasluzio nagradu za najboljeg trenera onda je to i bez obzira na Svjetsko prvenstvo zasluzio Mourinho a ne Del Bosque. Vidjet cemo, ne bih se cudio da nagradu nezasluzeno dobije i Pep Guardiola.

Uglavnom ako je vec ovako, Messi ili Xavi, definitivno su bili moji favoriti uz Sneijdera. Jos uvijek ne mogu da vjerujem da je tu Iniesta

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 06 dec 2010, 12:56

cekaj sta je to sluzbeno?
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 dec 2010, 13:15

Ma ja nemam pojma, šta ovi gledaju.. Stavili su Iniestu u top tri radi čega? Šta je on to uradio? Zabio gol Holandiji u finalu i radi toga top 3? Pa ako su to gledali, onda bi bolje bilo da su stavili Casillasa xD Ipak je odbranio 2 100% šanse Robbenu, 1 na 1. On po meni nije zaslužio da bude u top 3, igračina je i sve, ali nije bio baš najbolji prošlu sezonu, ako gledaju WC onda su trebali ubaciti Forlana, lik je bio igrač svetsko prvenstva, sa Urugvajom do polufinala došao, plus osvojio Europa League i Super Cup.

A za ovu dvojicu, reči su suvišne.. Po meni Xavi osvaja, odigrao je neverovatnu sezonu.

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 06 dec 2010, 13:19

Iniesta vec nekoliko sezona zaredom igra na top nivou i jedan je od najboljih igraca Barcelone, najboljeg tima na svijetu. To je razlog, ali cudno je to sto se ne gledaju klupski uspjesi kao svih ovih sezona. Svjetsko prvenstvo je velika stvar, ali Sneijder nije nimalo zaostajao sa Ligom Prvaka, domacim prvenstvom i kupom, a pritom je bio najbolji a ne jedan od najboljih.

Ti osporavas Iniestine sposobnosti? Glupost.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 dec 2010, 13:23

Nikad u životu! Njega jedinog cenim u Barceloni, najviše zato što je trenirao na početku svoje karijere u Real Madrid, znaš? Iniesta je igračina, napisao sam to već gore, ali prošle sezone nije odigrao najbolje da bi bio u top 3, razumiješ?

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 06 dec 2010, 13:25

Brnjoo je napisao/la:Iniesta vec nekoliko sezona zaredom igra na top nivou i jedan je od najboljih igraca Barcelone, najboljeg tima na svijetu. To je razlog, ali cudno je to sto se ne gledaju klupski uspjesi kao svih ovih sezona. Svjetsko prvenstvo je velika stvar, ali Sneijder nije nimalo zaostajao sa Ligom Prvaka, domacim prvenstvom i kupom, a pritom je bio najbolji a ne jedan od najboljih.

Ti osporavas Iniestine sposobnosti? Glupost.
gledaju svjetsko, i malo su pretjerali. dovoljan je bio jedan iz sampionske ekipe, tj xavi. a messija nikako nisu smjeli izbacit.

i ja bi stavio sneidera, ali jbg ni od ove trojice niko ne bi bio nezasluzeno tu.

@anonimni, uglavnom je odigro bolje od ikera kojeg si ti naveo.
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 dec 2010, 13:25

Sneijder je imao fenomenalnu sezonu, to stoji. Mislio sam da će biti u top 3, ali koga izbaciti od ostalih? Mislim da bi najrealnije bilo da bude top 4, te bi se tako zadovoljili apsolutno svi. Da je Argentina otišla barem stepenicu više, vjerovatno bismo opet gledali Messija sa nagradom najboljeg igrača, ali ovako...

Nego, kada je izbor za najboljeg igrača u pitanju, mora se priznati da je bilo i tu smiješnih stvari. Konkretno Kaka. Da se razumijemo, kada je dobio nagradu, bio je apsolutno najbolji, ali je sljedeću sezonu bio katastrofalan, a opet je završio na 3. mjestu. Dakle, nešto je trulo u državi FIFA-i. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.