Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)
Uvukli @ Monologa u patriotsko-izdajnicku raspravu. 

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
European journalist to DeMarcus Cousins: "Do you know where Slovenia is?" Cousins: "No, do you know where Alabama is?"

In other news FIBA otvorila istragu protiv Australaca, zbog navodnog namjernog poraza od Angole. Jučer su dobili kaznu za to

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- dr.van nostrand
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la:European journalist to DeMarcus Cousins: "Do you know where Slovenia is?" Cousins: "No, do you know where Alabama is?"

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Ako Bogdan i Teo ponovo budu na visokom nivou, mogla bi Srbija odvući Brazil u egal. Južnoamerikanci jesu favoriti, ali neće im biti lako protiv napaljenih protivnika.
to neće biti lako, ali sve je moguće...Claus je napisao/la:Ako Bogdan i Teo ponovo budu na visokom nivou, mogla bi Srbija odvući Brazil u egal. Južnoamerikanci jesu favoriti, ali neće im biti lako protiv napaljenih protivnika.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Koji glupanrio_Ferdy88 je napisao/la:European journalist to DeMarcus Cousins: "Do you know where Slovenia is?" Cousins: "No, do you know where Alabama is?"
In other news FIBA otvorila istragu protiv Australaca, zbog navodnog namjernog poraza od Angole. Jučer su dobili kaznu za to
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Malo ko je vjerovao da će iznenaditi Grke, ali eto - desilo se. Najbitnije je da četvrtfinale ne izgube već u svlačionici, jer onda je, kao što kažeš, sve moguće.DANTES je napisao/la:to neće biti lako, ali sve je moguće...Claus je napisao/la:Ako Bogdan i Teo ponovo budu na visokom nivou, mogla bi Srbija odvući Brazil u egal. Južnoamerikanci jesu favoriti, ali neće im biti lako protiv napaljenih protivnika.
,nerminh74 je napisao/la:uuuuuuuuu koje mjesanje kruski i jabukatigar77 je napisao/la: Pojam izdajica je veoma diskutabilan, uzmimo za primjer Seada Kolašinca,rođen u Njemačkoj,odrastao tamo,naučio igrati fudbala u toj zemlji,prošao sve omladinske selekcije njemačke repke, sve što ima u životu je stekao tu i onda odjednom odluči da igra za zemlju u kojoj je rođen njegov otac, po kriterijima kojima se osuđuju Preldžić i Čilić, kako onda Sejo nije izdajnik? Zato što je izabrao Bosnu,zemlju za koju on smatra da joj pripada? Ili su izdajnici samo oni koji napuste Bosnu, tu istu državu u kojoj im nadležno Ministarstvo nije u stanju obezbijediti patike i odu negdje gdje mogu da samoaktualiziraju svoju ličnost i ostvare svoje težnje.
kolasinac je djete bosanaca i rodjen je u Njemackoj znaci drugo koljeno koje jos vuce korijenje
a ti poredis BiH - hrvate koji su autohtono stanovnistvo BiH i koji su ustavotvorni narod BiH sa kolasincom
i odmah da se razumijemo i naglasim: JA PODRZAVAM SVACIJE SAMOPREDJELJENJ
ali kao sto AlfredBorden kaze onda ja nema zasto da ih smatram svojim, nego naprotiv
a inace u tvom postu ne vidim gdje je mjesto ljudima kao sto sam ja koji nisu ni hrvati ni srbi ni bosnjaci (u ovom danasnjem islamiziranom obliku) nego Bosanac (ili ti kod nekih hercegovac) i to ne u geografskom smislu, tj. onaj koji ne smatra ni srbiju, ni hrvatsku, a pogotovu tursku maticama
Kad vec spominjete izdajice BH sporta, niko ne pominje Mulaomerovic

Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
Koliko je Čilić popularan u poslednjih 10-ak dana, o njemu se piše čak i na ss.ba forumu na temi o SP u košarci. I to dobrih 5-6 stranica. 

I think I'm a pussy one.
Bit će teško, ali Srbija će igrati u polufinalu!
Ajmo susjedi!!
Ajmo susjedi!!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Interista je napisao/la:Napokon ih Brazil dobi na velikom takmicenjufilip13 je napisao/la:Izgleda da se velika argentinska generacija oprašta od ovog prvenstva
odlazak velike generacije
DANTES je napisao/la:ti kao da si pao sa marsa. pa to je fiba, jedina gora organizacija je ihf...Kobe Bryant je napisao/la:Jos nije gotovo ali Brazil bi trebao ovo zatvoriti
Znaci fulao sam jedino Srbija - Grcka , gdje je Srbija odigrala najbolju svoju tekmu godinama i tako efikasno , dok Grci nisu mogli nista odbraniti . Ostalo je sve bilo prema papiru , i ako sam napisao Turska - Australia 50%-50% napisao da Turska ide u 1/4 finale tako se i desilo :
Zamjerke dosadasnjem prvenstvu :
1. FIBA pravila da se moze skidati lopta sa obruca odvratno pravilo i neposteno
2. Flopanje , gdje prednjace Spanija i Srbija , mada i Varejao im se pridruzuje
3. Uzasan zrijeb , tj. nikad ni najednom takmicenju na svijetu nije bio dirigovan zrijeb da se grupe A i B sastaju pa sve do finala odnosno C i D trebali bi se ukrstati tj. da npr. A1 i A2 se ponovo mogu sresti u finalu samo , a ovako ce se sresti u 1/2 finalu , tj. imamo bas situaciju da su sve ekipe u 1/4 finale proslei iz iste grupe Spanija, Brazil, Francuska i Srbija i opet glupost valjda u 1/4 finalu bi se po tome trebali sastai A1 i A4 u ovom slucaju Spanija i Srbija , znaci bolje je biti 4-ti nego 3-ci![]()
Znam da su htijeli nasteliti finale USA - Spanija ali su se u svojij glupsti i preacunali , pa nema niakvog smisla vise zrijebsve razumijem pare ovo ono , moze se to puno lakse namjestiti predvidis da ce biti prvi u grupama ali iskrizas tako da se mogu sresti u finalu , a ne ovako gdje se svi smiju zrijebu i glupsotima , sada Srbija koja je bila 4-ta ima laksi put do 1/2 finala nego Francuska koja je pobjedila istu i trbalao bi biti obrnuto
![]()
![]()
1. Španija - Francuska = 75% - 25%
2. Brazil - Srbija = 50% - 50% = inace bi rekao Brazil , ali ovo sto je srbija pokazala danas je vrh
3. USA - Slovenija = 95% - 5%
4. Litvanija - Turska = 50% - 50% = Turska igra toplo hladno bas su najgori za prognozu
npr fiba kaže marić srbin ne može da igra za srbiju jer je igrao za mlađe kategorije australije, ali preldzic bošnjak, koji je.igrao za mlađe kategorije slovenije.može da igra za tursku???? o arsenu iljašovu da i ne govorim
ersan,ne arsen,za koga je on igrao?
Monolog je napisao/la:Priznaj da ne citas tudje postove. Jer, da ih citas - vjerujem da se ne bi provaljivao kao sto to cinis u ovom slucaju. Dovoljno je samo malo ukljuciti mozak i sve bude kristalno jasno. Probaj, nece ti naskoditi.
Poenta - nisu nasi.
Je l' Cilic igra za Bosnu ili za Hrvatsku? Za Hrvatsku. Sta to govori? Samo ukljuci mozak.
Ja njeg ne krivim sto je izabrao nesto zbog svoje karijere (i ja bih uradio isto), ali velicati ga kao naseg - ne pada mi na pamet. Jednostavno - ne igra pod zastavom moje drzave i tu sva prica staje.
Uostalom, zar bismo nekog trebali svojatati, a lik ni u jednom trenutku ne spominje Bosnu? Pa vise Djokovic dobrog govori, a nema nikakve veze sa nasom drzavom. Zato je jedan Novak x puta veci od Cilica.
Budi mi pozdravljen, Titofilu.
@Clucth,
Cilic je odradio najbolji moguci potez za svoju karijeru. Rekoh da bih vjerovatno i ja uradio isto. Ali, ja ga ne smatram nasim i ne gledam ga kao na neki bosanskohercegovacki produkt, jer to i nije.

Texi je napisao/la:Koliko je Čilić popularan u poslednjih 10-ak dana, o njemu se piše čak i na ss.ba forumu na temi o SP u košarci. I to dobrih 5-6 stranica.
ja bolan,sjeba nam čilić temu
filip13 je napisao/la: ersan,ne arsen,za koga je on igrao?
ukratko, sumnja je da je ilyasova uzbekistanac po imenu arsen ilyasov rodjen 1984, ali je u turskoj promijenio ime i godisteAccording to a report in Fanatik (June 7), it was done like this. On August 7 2002 Arsen Ilyasov, born in 1984, entered Turkey on an Uzbek passport but was never heard of again. On September 19 of the same year an Eskisehir resident named Semsettin Bulut applied to his local population registry claiming that he had forgotten (!) to register the birth of his son 15 years earlier and asking for this to be done. It was.
This cannot just be dismissed as newspaper scandal mongering. Fanatik has documented its case. It has copies of Ilyasov's immigration record, of Ersan Ilyasova's ID papers which give his father's name as Semsettin, his birthplace as Eskisehir and his date of birth as 1987, and of the Uzbek protest letter. It has not definitely established that Ilyasov and Ilyasova are the same but it has provided strong prima facie evidence and there is a case to answer.

The Game je napisao/la:filip13 je napisao/la: ersan,ne arsen,za koga je on igrao?ukratko, sumnja je da je ilyasova uzbekistanac po imenu arsen ilyasov rodjen 1984, ali je u turskoj promijenio ime i godisteAccording to a report in Fanatik (June 7), it was done like this. On August 7 2002 Arsen Ilyasov, born in 1984, entered Turkey on an Uzbek passport but was never heard of again. On September 19 of the same year an Eskisehir resident named Semsettin Bulut applied to his local population registry claiming that he had forgotten (!) to register the birth of his son 15 years earlier and asking for this to be done. It was.
This cannot just be dismissed as newspaper scandal mongering. Fanatik has documented its case. It has copies of Ilyasov's immigration record, of Ersan Ilyasova's ID papers which give his father's name as Semsettin, his birthplace as Eskisehir and his date of birth as 1987, and of the Uzbek protest letter. It has not definitely established that Ilyasov and Ilyasova are the same but it has provided strong prima facie evidence and there is a case to answer.
za godište sam znao,za ime nisam,inače su vrlo čudna godišta turskih igrača kad vidiš kako staro izgledaju
- alan_kardec
- Kontakt:
filip13 je napisao/la:ersan,ne arsen,za koga je on igrao?
Arsen Iljašov, u pravu je @DANTES. To je pravo ime i prezime Ilyasove, kako ga nazvaše Turci, isto ko Jahović-Turkčan, Kuqo-Kurtoglu, Paščanović-Pars...
Iljašov/Ilyasova je rođen u jednoj od bivših sovjetskih republika koje se završavaju na -stan

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ne mogu ove rasprave proći bez fidelisa 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Meni je najbolje kad filip krene komentirati
inače, filip mi je legenda ovog foruma..
a fido, sigurno jedan od najboljih forumaša
to što drugi ne mogu objektivno i razumno pročitati što piše je problem njihove pismenosti..

inače, filip mi je legenda ovog foruma..
a fido, sigurno jedan od najboljih forumaša

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Krenuo sam odgovorit ovom turkofilu što me prozva jugonostalgičarom,al neću zbog dobrobiti teme
Španija - Francuska
Očekujem laganu pobjedu Španije iako sam uz Francuze do samog kraja.Da je Tony tu imali bi neke šanse,a ovako mislim da nažalost neće moći više od časnog poraza.
Brazil - Srbija
Brazil ima jačih 12 igrača,ali ako Srbe opet prosere ko protiv Grka ne vidim način na koji ih Brazil može dobit.S obzirom da se ovo Srbima desilo jednom na zadnja 2-3 velika takmičenja mislim da će Brazilci dalje.Navijam za Bogdanovića svakako,al ne može sam protiv ovakve ekipe
USA - Slovenija
Slovenci su loše odradili račun u grupi i sad će patiti.Mada će bit fino gledati kako Dragon školuje njihove bekove.
Litvanija - Turska
Turska nije ni trebala biti ovdje kao ni Finska i Ukrajina,no dosad su imali sreće i mislim da je vrijeme da ih prestane pratiti sreća.Moram priznati da ne znam šta bi me više radovalo ispadanje Turske ili Litve.Još me boli ona pobjeda protiv Litvanaca prošle godine,a Turci ko Turci ne možeš ih lajkat.
Ako bude po mojim prognozama samo mi Hrvati fale u polufinalu od ekipa za koje sam mislio da će biti tamo.Još ne mogu da vjerujem kako je Repeša loš posao odradio.Imali su treću ekipu ovdje zasigurno,a nisu ni među 8 najboljih.
Zanimljivo mi ovo za Ilyasovu

Španija - Francuska
Očekujem laganu pobjedu Španije iako sam uz Francuze do samog kraja.Da je Tony tu imali bi neke šanse,a ovako mislim da nažalost neće moći više od časnog poraza.
Brazil - Srbija
Brazil ima jačih 12 igrača,ali ako Srbe opet prosere ko protiv Grka ne vidim način na koji ih Brazil može dobit.S obzirom da se ovo Srbima desilo jednom na zadnja 2-3 velika takmičenja mislim da će Brazilci dalje.Navijam za Bogdanovića svakako,al ne može sam protiv ovakve ekipe

USA - Slovenija
Slovenci su loše odradili račun u grupi i sad će patiti.Mada će bit fino gledati kako Dragon školuje njihove bekove.
Litvanija - Turska
Turska nije ni trebala biti ovdje kao ni Finska i Ukrajina,no dosad su imali sreće i mislim da je vrijeme da ih prestane pratiti sreća.Moram priznati da ne znam šta bi me više radovalo ispadanje Turske ili Litve.Još me boli ona pobjeda protiv Litvanaca prošle godine,a Turci ko Turci ne možeš ih lajkat.
Ako bude po mojim prognozama samo mi Hrvati fale u polufinalu od ekipa za koje sam mislio da će biti tamo.Još ne mogu da vjerujem kako je Repeša loš posao odradio.Imali su treću ekipu ovdje zasigurno,a nisu ni među 8 najboljih.
Zanimljivo mi ovo za Ilyasovu

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.