Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

zgmiky
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la zgmiky » 16 dec 2015, 19:37

evo malo čitam vas i drago mi je da ima još ljubitelja ovog sporta...nitko nije spomenuo golobradog mladića iz Slovenije koji je sa 16 godina u debiju doskočio do 8.mjesta, Domen Prevc mlađi brat trenutno lidera svjetskog kupa, a na zadnja dva natjecanja nije skakao pa zna li netko zašto?
Također mladi Anže Lanišek ovog vikenda dva puta popravljao najbolji rezultat u karijeri...Inače od malena pratim ovaj sport i najdraži su mi Slovenci još od dana Franci Peteka, Ulage, pa kasnije Peterke

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 dec 2015, 19:51

Onda si naravno lubitelj stare garde poput Holwartha, Kuttina, Nieminena, onda Funakija, Goldija, Jusilainena, te naravno Schmita, Hanavalda, Thome, Harade,... Dok se za Kasaija ne moze reci stara garda, covjek je highlander.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2015, 13:36

zgmiky je napisao/la:evo malo čitam vas i drago mi je da ima još ljubitelja ovog sporta...nitko nije spomenuo golobradog mladića iz Slovenije koji je sa 16 godina u debiju doskočio do 8.mjesta, Domen Prevc mlađi brat trenutno lidera svjetskog kupa, a na zadnja dva natjecanja nije skakao pa zna li netko zašto?
Također mladi Anže Lanišek ovog vikenda dva puta popravljao najbolji rezultat u karijeri...Inače od malena pratim ovaj sport i najdraži su mi Slovenci još od dana Franci Peteka, Ulage, pa kasnije Peterke
I ja sam u skijanju uvijek navijao za Slovence iako ih ocima ovako ne mogu... :D

Peterka je bio kralj, moj najdrazi skakac ikada, mogao je napraviti mnogo vecu karijeru no mislim da mu je slava malo udarila u glavu i da se brzo zasitio..

Mladji Prevc se cini vecim potencijalom od brata, bas me interesuje hocemo li dozivjeti da gledamo dva brata da se bore za titulu :D

Kad spominjemo stare legende, da se prisjetimo i Diether Thome i jens Weissfloga
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 18 dec 2015, 23:01

biti će zanimljivo sutra u Švicarskoj, pobjednik kvala je mladi slovenac Lanišek sa 133m, mali Domen Prevc je bio peti, stariji Prevc rezerviran a Freund nije ni skakao, treba istaknuti i drugo mjesto Stocha što bi moglo značiti povratak u formu, bilo bi to odlično

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 19 dec 2015, 15:11

Prevc vodeci nakon prve serije sa velikom prednosti, za drugo mjesto je sve otvoreno, jer su stvarno male razlike.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 dec 2015, 15:49

Nisam gledao prvu seriju, a necu vjerovatno ni dr radi Uniteda, al' vidim da je Freitag opet pokazao ono sto ga je i dovelo u poziciju najveceg njemackog potecnijala. Ipak msm da u drugom slijedi slobodan pad, jer naprosto takav je profil skakaca (mozda se prevarim, ko zna).

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 dec 2015, 15:52

Domen Prevc sa 16 godina ide na podijum :bow: 1. Peter Prevc 2. Domen Prevc 3. Kasai

Peter 23g. Domen 16g = 39g. Kasai 43god :mrgreen:

zao mi je novih generacija koje nisu bili u mogucnosti pratiti ovaj sport prije 10-tak godina, ovo izgleda kao 2.liga prema tome
Don't believe the hype.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 19 dec 2015, 18:28

Braća Prevc :tokralju: Šta tek reći za Kasaija? Neuništiv, čime su ga hranili dok je bio mali? :P
Nadam se da mlađi Prevc neće doživjeti sudbinu Schlierija ili nekog sličnog ko je premlad bačen u vatru i proslavio se, a kasnije naglo popustio
Životni saputnik! 1921

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 dec 2015, 18:38

pak msm da u drugom slijedi slobodan pad, jer naprosto takav je profil skakaca
Kao sto sam i rekao za Freitaga, decko nije konstantan a od ovakvih bljeskova u jednoj seriji ne mozes preci na veci level.

Svaka cast braci Prevc.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 19 dec 2015, 18:52

Braca Prevc svaka cast.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 19 dec 2015, 21:40

braća Prevc za povijest, bravo momci

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 19 dec 2015, 22:37

Kako ce Domen dominirati u narednom periodu, sa 16 godina je rame uz rame sa elitom.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 20 dec 2015, 10:29

da li će neki naš program prenositi 4 skakaonice ?
#Ynwa

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2015, 13:49

izgleda da je šlirencauer skroz puko
ono što ha ne kontam je kako da je neko ko je toliko skokova pobijedio toliko psihički nestabilan, nevjerovatna razlika između njega i npr. amana ili morgenšterna po tom pitanju

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 20 dec 2015, 16:20

Prevc pojeo konkurenciju, brat mu opet odličan :clap: Ove godine bi samo viša sila mogla spriječiti da ne osvoji titulu. Zaslužio je da na Planici konačno osvoji titulu
Životni saputnik! 1921

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 20 dec 2015, 16:22

Prevc :bow:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 20 dec 2015, 16:26

I danas dominacija i pobjeda PETER PREVCA S REKORDOM SKAKAONICE OD 142m kapa dole majstore, Freund 6 danas, takodjer pad Freitaga u drugom skoku prilikom telemarka sve je ok s njim na kraju 7 inace da nije pao bio bi 2. Slijedi Novogodisnja turneja gdje je sve moguce najvise sada sansi ima Prevc naravno al Freund je tu uz rame bez obzira na ovaj vikend i rezultate ispod podijuma jes Engelberg mu nikada nije lezao.Tu su i Norvezani koji ce konurisat za konacnog pobjednika i neko od austrijanaca siguran sam bez obzira na formu tu bih ubacio i Freitaga da moze da bude pobjednik. Sto se tice svjetskog kupa Prevc je sada odvojio se preko 100 bodova ispred Freunda, al ima jos dosta takmicenja i cinjenicu da Freund po obicaju biljezi bolje rezultate poslije novogodisnje turneje, kao klinac od 8 godina pa dalje uzivao sam u skokovima Hanavalda, Schmita, Masahiko Harada, Kazujossi Funaki, Diter Thoma, Goldberger....al ruku na srcu i sada ima jako dosta kvaliteta i dosta je neizvjesno i uzivanje je gledat jos kad vidimo ove klince od 16 17 18 godina koji su tu bez straha.... :kafa: :kafa:

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 20 dec 2015, 16:30

Eisenbahner1921 je napisao/la:Prevc pojeo konkurenciju, brat mu opet odličan :clap: Ove godine bi samo viša sila mogla spriječiti da ne osvoji titulu. Zaslužio je da na Planici konačno osvoji titulu
Vec sam rekao svaka cast i cestitao mu al to ne mora nista da znaci, dugo je jos do kraja, moze se i njemu isto desiti los vikend i eto te na istom, prvo takmicenje prosli vikend Freund je isto pojeo konkurenciju kao sto je Prevc danas i jucer, bit ce tu jos preokreta i smjena na vrhu siguran sam al ako nastavi ovako i ovim tempom onda je suvisno i pricat o konacnom pobjedniku

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2015, 16:30

Tek ce na turneji da se pokaze ko je spreman da se nosi sa pritiskom i opravda ocekivanja. Naravno ne umanjujem rezultate Prevca, ali msm da je Freund na vrhu liste za favorita, uz naravno neko iznenadjenje ili povratak iskusnijih znalaca.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 dec 2015, 17:23

Odavno ne vidjeh ovako dominantan nastup jednog ski-skakača u dva uzastopna dana. Još od najboljih Schlierenzauerovih dana.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.