Liga BiH u malom nogometu/fudbalu
- ASD
- Kontakt:
Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu
Strašno napeta tekma između najkvalitetnije i treće najkvaltetnije ekipe lige.
Ako Delihasanović bude u play-offu, biće GFC mnogo nezgodna ekipa.
Ako Delihasanović bude u play-offu, biće GFC mnogo nezgodna ekipa.
- ASD
- Kontakt:
Tekma je bila visokog kvaliteta. Najkvalitetnija do sada u prvenstvu. Nijedan igrač nije mogao pružiti svoj maksimum.
Mislim da bi i Buba i SG potpisali da izbjegnu GFc u polufinalu jer sve ostale mogu bez problema izbaciti na 2 dobijene.
Mislim da bi i Buba i SG potpisali da izbjegnu GFc u polufinalu jer sve ostale mogu bez problema izbaciti na 2 dobijene.
- ASD
- Kontakt:
Još nešto da dodam. Ligu pratim od početaka, tako da nisam mašio nijednog jakog igrača lige.
Postava Bube: Milanović, Postružin, Perić, Osredkar i Gosto je najjača postava od kad je ove lige. Svi su vrh igrači.
Najjači igrač koji je ikad igrao ovu ligu je bio Lazarević iz SG-a.
Osredkar je najbolji defanzivac lige ikad.
Perić najbolji pivot ikad. Bolji i od Galeta Tomića i Kahvedžića (podcijenjen igrač sa najboljim građenjem u lgi ikad).
Postava Bube: Milanović, Postružin, Perić, Osredkar i Gosto je najjača postava od kad je ove lige. Svi su vrh igrači.
Perić najbolji pivot ikad. Bolji i od Galeta Tomića i Kahvedžića (podcijenjen igrač sa najboljim građenjem u lgi ikad).
Nema najjace postave Bubamare bez Bundevice. Nema price bez njega vjeruj mi, prebitanASD je napisao/la: ↑30 nov 2024, 22:44Još nešto da dodam. Ligu pratim od početaka, tako da nisam mašio nijednog jakog igrača lige.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- ASD
- Kontakt:
Bitan jeste, zbog trke, odbrane i kretnji bez lopte. Ali tehnički je limitiran. Po prirodi igra lijevog beka, koja je rezervisana za tehnički najjačeg igrača.
Neko prica nema Bubamara sirinu. Bubamara ima 8 reprezentativaca plus Dzombic. Malo li je..
GFC je meni super ekipa, nemaju imena ni sirinu, ali Brkanic je top. Pokazali su kako se igra odbrana, pogotovo na Pericu kojeg su drzali izolovanog daleko od gola, barem koliko su mogli.
Vidjet cemo Bubamaru u Ligi prvaka, tamo je pravi test za njih. Ja bih radije u ovoj ekipi vidio Brkanica nego Perica. Pogotovo za Ligu prvaka gdje protiv kvalitetnijih ekipa ovi teretni pivoti ne prolaze dobro, jer ako je izolovan to je igrac manje, a prave ekipe ce znati to napraviti.
GFC je meni super ekipa, nemaju imena ni sirinu, ali Brkanic je top. Pokazali su kako se igra odbrana, pogotovo na Pericu kojeg su drzali izolovanog daleko od gola, barem koliko su mogli.
Vidjet cemo Bubamaru u Ligi prvaka, tamo je pravi test za njih. Ja bih radije u ovoj ekipi vidio Brkanica nego Perica. Pogotovo za Ligu prvaka gdje protiv kvalitetnijih ekipa ovi teretni pivoti ne prolaze dobro, jer ako je izolovan to je igrac manje, a prave ekipe ce znati to napraviti.
- ASD
- Kontakt:
Brkanić je veliki talenat ali smiješno je i napisati i pročitati da je bolje imati njega od Perića.
Lik je jedan od najboljih pivota odavde do Španije.
Brkanić mora puno da uči.
Lik je jedan od najboljih pivota odavde do Španije.
Brkanić mora puno da uči.
Peric je klasa, al i ja sam misljenja da on ovoj ekipi Bube ne odgovara, mozda u LP bi on bio pun pogodan al za ove Nase lige puno bi vise odgovarao Petak ili Brkanic mozda.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- ASD
- Kontakt:
Petak umjesto Perića, Latić iz Sloge umjesto Osredkara. Za Postružina se može naći zamjena.
Druze odavde do Spanije ima bar 10-15 ekipa u kojima Peric ne bi mogao igrati. Dobar jest, ali nemojte od njega praviti superstara. Mane njegove igre bi dosle pogotovo do izrazaja protiv kvalitetnijih ekipa u Ligi prvaka. Kad ti dodje ekipa sa 5-6 Brazilaca, lete, pa valja to pohvatati na terenu, a Peric onako pokretan i brz je beskoristan. Vidjeli smo to na SP nedavno. Ozbiljne ekipe uvijek znaju kako izolirati takvog igraca timskom odbranom.
On bas i izgleda predominantno u nasoj ligi gdje je vecina ekipa i igraca poluamaterski i gdje Bubamara maltene ne izlazi iz protivnickog gola i gdje on moze kampirati. U ozbiljnom futsalu toga vise nema i Bubamara ako izadje u Evropu nece moci tako igrati.
S druge strane Brkanic zna igrati, pokretniji je, vise radi za ekipu i odbranu. Futsal je postao igra odbrane, a gol se uvijek moze izmisliti, vecinom dodje kontra kao rezultat dobre odbrane.
- ASD
- Kontakt:
Današnji futsal se zasniva na igri s dominantnim pivotima.
Tako igra Brazil. Tako igra Barcelona. Tako igra Sporting.
Dinamo je igrao s Perićem tako Evropu. Iga i dan danas aamo s drugim pivotom, a eto Bubamara neće moći igrati.
Anderlecht igra tako godinama.
Nabroji tih 15 klubova?
Dinamo je igrao s Perićem tako Evropu. Iga i dan danas aamo s drugim pivotom, a eto Bubamara neće moći igrati.
Nabroji tih 15 klubova?
Onda mi ne gledamo isti sport. Ko je bio najbolji igrac i strijelac Brazila na SP ? Pivot mozda ? Peric ni u hrvatskoj ligi nije bio najbolji pivot, a da je najbolji do Spanije. Jedan takav je otisao u Anderlecht, a Peric dosao u Cazin. Taj je dobio duplo vece pare od Perica. Daj nemoj me..ASD je napisao/la: ↑01 dec 2024, 14:39Današnji futsal se zasniva na igri s dominantnim pivotima.
Nabroji tih 15 klubova?
Talijanska, spanjolska, portugalska, francuska, ruska liga i par ovih klubova izuzetaka tipa Anderlecht ili Kairat okupljaju najbolje svjetske igrace. On da je najbolji pivot do Spanije igrao bi barem u Francuskoj, a ne u Cazinu.
Dobar je on da se razumijemo, al ne treba praviti od njega Falcaa.
- ASD
- Kontakt:
Pa najbolji igrač Svijeta je Brazilac, i to pivot.
Nemam pojma koji ti sport gledaš i ne zanima me. Činjenica je da je sport postao dominiran od strane pivota.
Nemam pojma koji ti sport gledaš i ne zanima me. Činjenica je da je sport postao dominiran od strane pivota.
Pivot/krilo.
Najbolji igrac SP je krilni igrac, brazilac. Dva najveca ikad su krilni.
Poenta je da Peric nije najbolji pivot ni u Hrvatskoj kamoli odavde do Spanije kako si ti rekao. Jer da jeste sigurno ne bi zavrsio u Cazinu pored ozbiljnijih Liga i ozbiljnih para.
I da radije bih imao Brkanica nego Perica kao napadaca. A to ce se pokazati kao sto se pokazalo na SP za Hrvatsku gdje je Peric vise bio teret za igru i odbranu. Brkanic uvijek vise radi za ekipu, ima ga svugdje.
Bubamara s obzirom da imaju para bi trebali dovesti Radujkovica. Mislim da bi ih on podigao na veci nivo.
- ASD
- Kontakt:
Pivot. Ne pivot/krilo. Ne igra nikad na krilu. Nekad jeste igrao, dok je bio u Murciji, jer je igrao u istoj postavi sa Alexom.
Perić je bolji od sve i jednog pivota u hrvatskoj ligi. Došao je u Cazin jer je dobio bolju ponudu nego što bi je dobio u hrvatskoj ligi.
I još nešto, odigrao je odlično dva meča na svjetskom. Jedino je loše osigrao protiv Brazila i Argentine, kao i svi uostalom.
Perić je bolji od sve i jednog pivota u hrvatskoj ligi. Došao je u Cazin jer je dobio bolju ponudu nego što bi je dobio u hrvatskoj ligi.
I još nešto, odigrao je odlično dva meča na svjetskom. Jedino je loše osigrao protiv Brazila i Argentine, kao i svi uostalom.
A Antonio Sekulic npr ? Koji je sad kao najbolji pivot iz te hrv lige otisao u Anderlecht i dobio duplo vece pare od Perica u Cazinu. Ili je Pericu miliji Cazin od evropskih liga. Da je imao nekakvu takvu ponudu ne bi njega Cazin vidio. Najzad klubovi u Hrvatskoj ligi placaju odlicno, pa tu su doveli najboljeg igraca francuske lige i reprezentativca Francuske, igraca iz Futsal Palma, Slovence, Srbe.. Mozda su procijenili da ne vrijedi te pare.
- ASD
- Kontakt:
Sekulić ne igra na ovim prostorima. Ja govorim o klubovima na ovim prostorima. Naravno da je on najbolji hrvatski pivot. On je još jedan korpulentan pivot koji igra u top klubu.
Ja nisam rekao da je Perić najbolji igrač na ovim prostorima, nego da je najbolji pivot. Nijedan klub bivše juge nema boljeg pivota.
Ja nisam rekao da je Perić najbolji igrač na ovim prostorima, nego da je najbolji pivot. Nijedan klub bivše juge nema boljeg pivota.
Ne, nego si rekao da je najbolji pivot odavde do Spanije, sto nije ni priblizno tacno. Zato sam ti replicirao, da on nije bio najbolji ni u Hrvatskoj.ASD je napisao/la: ↑01 dec 2024, 18:14Sekulić ne igra na ovim prostorima. Ja govorim o klubovima na ovim prostorima. Naravno da je on najbolji hrvatski pivot. On je još jedan korpulentan pivot koji igra u top klubu.
I da, Sekulic je prosle sezone igrao u Hrvatskoj kad i Peric. Jedan je otisao u Anderlecht, drugi u Cazin. Sve jasno.
A da nijedan klub bivse juge nema boljeg pivota od Bubamare..!? Necu se dalje upustati u diskusije oko toga. Jos ce ispasti da je Bubamara najbolji klub bivse Juge.
Igra se futsal i u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj. Ima i tu pokoja dobra ekipa i pivot !

Možda je glupo sada pisati o idućoj sezoni ali ako udju, Rama i Brod, a sve su prilike da hoce, onda ćemo imati 4 bas jake ekipe. Uz GFC i Slogu potencijalno 6 vise nego solidnih ekipa. Mene je pozitivno iznenadio Radnik. Bas igraju fino školski. Šteta je što Borac ozbiljnije ne shvati ovu ligu. Imaju i oni 2 3 majstora u ekipi.
- ASD
- Kontakt:
Federalna liga sjever je nikad jača. Skoro sve ekipe shvataju ligu ozbiljno. Nadam se uskoro ujedinjenoj orvoj federalnoj.
Slažem se Harden.
Sa Brodom i Ramom bi oval iga sigurno bila jača nego ikad. Ali bi opet Buba bila teški favorit.
Žao mi je što se ono desilo Hercegovini. Ima dole prostora za jednu baš jaku ekipu, nakon propasti Brotnja, Zrinjskog i Hercegovine.
Slažem se Harden.
Sa Brodom i Ramom bi oval iga sigurno bila jača nego ikad. Ali bi opet Buba bila teški favorit.
Žao mi je što se ono desilo Hercegovini. Ima dole prostora za jednu baš jaku ekipu, nakon propasti Brotnja, Zrinjskog i Hercegovine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.