Safet Sušić - Pape

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la _dreamer_ » 13 mar 2010, 16:22

szlaja je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
knoa je napisao/la:Sve je u redu dok taj neko (Pape) ima rezultat ali od samog pocetka on je pokazao da je totalna neznalica. Zasto? Zato sto recimo u reprezentaciji imamo deficit na lijevoj strani, i on to zna, i novi pocetak, prvi spisak i opa.... Pape spisak prepisao od Cire. Pa nijedna reprezentacija svijeta nema ujednacen kvalitet na svim pozicijama, dovedi nekog lijevog beka (Merzic, Kuduzovic) stavi Salihovica ispred njega i uigravaj, normalno, na prijateljskim. Al jok.
Pa jaro moj, sta je trebao, pozvati novih 10 igraca pa ih ugiravati... ako malo sjednes i logicno sagledas, onda ces shvatiti da je uradio ono sto bi uradio svaki normalan covjek. pozvao je igrace koji su iznijeli teret kvalifikacija DA SE SAM UVJERI U NJIHOVU KVALITETU. Sta on ima da zove NOVIH 10 igraca kad ne poznaje kako treba ni ove... tek sada kada je se koliko toliko upoznao s problemima i slatkim mukama, moze da razmislja dalje. a vec je spomenuo malog iz svedske i jos par nekih igraca koji bi u zadnjoj liniji mogli biti alternative tako da ne vidim u cemu je problem, osim u cinjenici da trazis nacin da popljujes covjeka koji ti licno nije nista skrivio i koji do sada sasvim solidno, u tisini, radi svoj posao. (+ sto je rekao otici do papca sa spahicem, pa ako ode onda nek se povuku svi za usi koji pljuju po papetu a puna im usta cire blazevica).
To i jest smijesno. Covjek koji se zove SAFET, koji je rodjen u BiH. Kojeg tretiramo kao NAŠU legendu. Covjek sa takvim opisom ne zna nista o BiH, ne moze se nikako drugacije okarakterisat nego SMIJESNO. Imam rodjaka od 8 godina koji zna napamet sve nase igrace, to je za mene porazavajuca cinjenica za Susica.
Ne treba dalje ici od toga DA TAJ COVJEK NIJE GLEDAO NPR. BARAZ UTAKMICU PROTIV PORTUGALA, PA NI NA TV. Prosto mi to ne ide u glavu.

PS. Bolji je bilo koji prosjecan lijevi bocni, koji igra na svojoj poziciji, nego Salihovic cija to nije pozicija. Ni u proslim kvalifikacijama nam Salihovic nije bio od koristi, uvijek se zrtvuje i ama bas nista ne napravi na tekmi (osim onog slobodnjaka)

jedno je pratiti utakmice preko televizora, a drugo biti na istoj livadi s tim igracem i imati kopletan uvid u njegove mogucnosti te eventualno mu dati odredjenu poziciju i zadatke... dva razlicita svijeta, ili se mozda ne slazes samnom?

o papetu ko covjeku nemam sta da pricam, to sve sto ti pricas je rekla-kazala i nikoga ne interesuje osim mahalase...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 13 mar 2010, 18:18

moustapha je napisao/la:
szlaja je napisao/la: Ne treba dalje ici od toga DA TAJ COVJEK NIJE GLEDAO NPR. BARAZ UTAKMICU PROTIV PORTUGALA, PA NI NA TV. Prosto mi to ne ide u glavu.
Ne ide ti u glavu zato sto izmisljas stvari. Ne mozes nikako dokazati da on nije gledao te utakmice. Ustvari, prije bih rekao da ima milion dokaza da je gledo, ali to je tvoj problem.
Posao selektora, trenutno, jeste da prati igre reprezentativaca, pa onda onih potencijalnih, neke od njih posjeti, razgovara. To sve Susic radi, pa cak ide i na utakmice domace lige.
Ono sto je prije radio selektor, to ne mozes da mu zamjeras. Isto sto ne mozes da zamjeras meni sto ne gledam sve utakmice reprezentacije.
Ne izmisljam. Pape je fino rekao da nije gledao tekme, i da mu sad daju kasete da sve pogleda. Bilo je na TV, intervju sa Papetom.
lijep pokusaj...
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 mar 2010, 18:21

Stvarno citati ove neke komentare covjek tek skonta zasto smo tu gdje jesmo. Pa nemoze mi nikako u glavu da se o Safetu, covjek koji u jednoj Francuskoj uziva veliki respket, veci je od Belmonda i Delona :mrgreen: , da se u svojoj zemlji ovako blati od nekih, to fkt nikako mi ne ide u glavu. Pa to je van svake pameti. Al' hebe se Papetu, vidi se da je covjek gospodin i da se ne osvrce na svakave komentare, i to ga najmanje iritira sta ce reci neki obicini pacenici.

Za hejtere:

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 mar 2010, 18:22

szlaja je napisao/la: Ne izmisljam. Pape je fino rekao da nije gledao tekme, i da mu sad daju kasete da sve pogleda. Bilo je na TV, intervju sa Papetom.
lijep pokusaj...
Vadis iz konteksta, pogresno razumijes. Mozda nije gledao sve utakmice, ali ove vaznije sigurno jeste. Kako bi inace znao da imamo sanse da nesto napravimo, ako nije gledo nijednu utakmicu.
lijep pokusa... :mrgreen:
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 mar 2010, 18:32

Ma ne vrijedi,njemu je to kriticna tacka i smrtni grijeh ne-pracenja tekmi.@Szlaja sta mislis da postavimo Ilju Dominkovica tip je pratio sve i jednu tekmu,cak je pratio i druge repke u kockastom sesiricu.
Uz to je ''sportski radnik'' i jos poznaje igrace.Da ne govorimo da ce na njegov mig da se Papac vrati u repku. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 14 mar 2010, 14:34

Dobre reprezentacije, gotovo nikad nisu zadovoljne. Uvijek se traze greske, ne dize se euforija zbog bezveznih rezultata. Nego se gleda gdje se grijesi. A po vasoj prici mi smo "prvaci svijeta", sve med i mlijeko.
Kad kazem da su Miske, Salihovic i Ibricic bili izgubljeni na terenu, TO JEST TAKO. Nek neko kaze da nisu. Niko od vas to nije ni spomenuo. Nego 2-1 za nas i mi smo najbolji, Pape je kralj, vanzemaljac, umjetnik. Kad se kvalifikujemo na prvenstvo tad je kralj (trenerski).
ZATO SMO TAMO GDJE I JESMO U SPORTU. DNO DNA...
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 14 mar 2010, 17:01

szlaja je napisao/la:Dobre reprezentacije, gotovo nikad nisu zadovoljne. Uvijek se traze greske, ne dize se euforija zbog bezveznih rezultata. Nego se gleda gdje se grijesi. A po vasoj prici mi smo "prvaci svijeta", sve med i mlijeko.
Kad kazem da su Miske, Salihovic i Ibricic bili izgubljeni na terenu, TO JEST TAKO. Nek neko kaze da nisu. Niko od vas to nije ni spomenuo. Nego 2-1 za nas i mi smo najbolji, Pape je kralj, vanzemaljac, umjetnik. Kad se kvalifikujemo na prvenstvo tad je kralj (trenerski).
ZATO SMO TAMO GDJE I JESMO U SPORTU. DNO DNA...
da vidi se po tom tvom avataru dosta ;)

Pape je kralj budi siguran,nije bitan izgled utakmice bitan je rezultat makar se mi branili citavu i na kraju bilo 1:0 za nas....
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

knoa
Kontakt:

Post Postao/la knoa » 14 mar 2010, 20:35

harishp je napisao/la:
knoa je napisao/la:Prvo: Mimo nije nesto specijalno ni postigao niti se potrudio oko ovog pljuvanja tako da je to cisti MINUS.
Drugo: Svi vi sto branite selektora ne budite OVCE, mi trenutno imamo jednu od boljih selekcija (po imenima) u Europi, i normalno je da ce svako ko zeli nesto da vrijedi u trenerskom svijetu (a anoniman je) ce rado prihvatiti da bude selektor BiH. Sve je u redu dok taj neko (Pape) ima rezultat ali od samog pocetka on je pokazao da je totalna neznalica. Zasto? Zato sto recimo u reprezentaciji imamo deficit na lijevoj strani, i on to zna, i novi pocetak, prvi spisak i opa.... Pape spisak prepisao od Cire. Pa nijedna reprezentacija svijeta nema ujednacen kvalitet na svim pozicijama, dovedi nekog lijevog beka (Merzic, Kuduzovic) stavi Salihovica ispred njega i uigravaj, normalno, na prijateljskim. Al jok. Pa lako je pozvati Dzeku,Misketa,Pjanica,Salihovica,Spahu, pa **** mu misa ima li iko vremena da dovede na jedno okupljanje reprez. pet lijevih bekova, pa probavaj mora jedan valjat, e to je za mene trener, a ne neki lik koji dodje pozove ono sto bi trogodisnje dijete i sta- strucnjak, ma jasta.
Neko ovca , neko ovan a neko coban.
Wolfsburg je sa potpuno istom ekipom(po imenima) cak na nekim mjestima pojacana stigla od zvijezda do trnja.
Sta mislis koji je bio razlog.
Uigravaj Merzica,Kuduzovica itd koji realno protiv jacih repki nebi nista napravili.Merzic je vec igrao i srednja zalost.Cak Kuduzovic i nije klasicni lijevak.Osim Papca,Salihovica mi cestito lijevaka koji bi nesto napravio i nemamo a kamoli nekih pet ili vise.Ebes krpljenje ionako i sa Sajom moramo krpiti jer je on ofanzivac a ne defanzivni igrac.
Cuj lako je pozvati Dzeku,Misketa i ostale.Koga ce pozvati vaterpolo igrace ili mozda igrace iz U 17 i to na prvu utakmicu.
Zbog te prve utakmice je i Salihovic igrao,pobijeda protiv viceprvaka afrike,duplo bolje na rang listi od nas je itekako stimulans i dobra atmosfera u repci.To neko zna ali neko o tome pametuje.
Nebojim se strucnjaka na klupi,vec takvih za kompom,tv kamerama i novinarskim stubcima. :roll:
Wolfsburg je tu gdje je trenutno zato sto je Magath jak autoritet koji iz igraca izvlaci maksimum, nema njega Wolf. prosjek.
Merzic je koliko ja pamtim jako dobro odigrao sve u reprezentaciji, jedino ako od njega ne ocekujes golove (koje postize za klub) e onda je podbacio. Samo da se zna ja sam ga gledao samo u reprezentaciji i to je jedini lijevi bek poslije Musica koji je odigrao tu poziciju OK.
Mislim da ako Pape zeli igrati 442 mora pronaci igrace za tu formaciju tj. lijevog beka, ako to ne uradi ostaje nam ono sto je i Ciro radio. Skonta nesto u svojoj tintari i onda jadni Salih trci gore-dole, a nista. Ako mislis da trebamo cekati iducu utakmicu da vidimo to rjesenje OK. Samo ako se nista ne desi pa logikom Cire prebaci Medunjanina na beka! Sta onda?
Pa mozda bolje da je prozvao vaterpolo igrace i da je rekao: To je moja odluka i gotovo. A ne ovako malo mi lici na prepisivanje.
Nebojim se strucnjaka na klupi,vec takvih za kompom,tv kamerama i novinarskim stubcima.
A ti kao ne sjedis za kompom?
A sta ti majstore radis svo vrijeme, ili ti imas exlusivno prevo da komentarises a ja ne?
Ja mislio da forum sluzi tome da iskazemo svoj stav.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 mar 2010, 20:50

Jos dvije u stvari minimalno tri utakmice i to izuzetno jake i kvalitetne cekaju nasu repku samo u prijateljskim mecevima.Ova protiv Gane uopste nije bila do sami kraj ni sigurna.A i sam je rekao pozvao bih u tom slucaju Papca.
A gdje Papac igra umjesto Vede mozda :roll:
Drugo prepisivanje ili nepripisivanje zove se ono sto je najbolje u repci.A koliko Medunjaninu vjeruje, vidi se na minutazi.Mi nismo Brazil pa da imamo cijelu kompoziciju ekstra klase igraca koji cekaju na red.
Uigrati ga i vidjeti da od njega nema nista,isto samo gubitak vremena.Merzic je bio standardan igra repke tada fenomenalna,znam cuo sam a i gledao.Nedao bog nikome takvih fenomelnih igara. :roll:
Onda je bolje uigravati ovo sto imas i bog te veselio.
Iako je i pape sam rekao da ce tu biti potrebno jos par igraca.A izbor je ''prekrasan''
Zato iz prilozenog vidis da jos tri tekme ceka na ta provjeravanja.
Pa tek onda osini po prasini ako ti nesto ne bude po cejfu.
Ovako se samo duhovi Mime i Mimince pojavljuju koji u sustini i nisu sigurni dali je lopta okrugla ili drugacijeg oblika.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 mar 2010, 21:39

knoa je napisao/la: A ne ovako malo mi lici na prepisivanje.
Kako se sjecam i Ciro u svojoj prvoj tekmi nije mjenjao spisak koji je Kodro napravio !

@ SAUDIN23

Da ti nisi mozda vlasnik BP, ili tvoji ''Robijasi'' ? To i jeste problem kod nas kad svako selo misli da je bolje i vaznije od onog drugog, ni brat brata ne voli. Onda nam kao cudo sto nas komsije ne vole, ili svijet :roll: . Svako misli da moze sve sam, da nesto kao prkosi a mi (Bosnjaci/Bosanci) saka jada kao malo jagnje okruzeno vukovima !

Zato od nas nece ni biti nista, sve dok se kompletno drustvo ne promjeni !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Ahmed.S
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed.S » 26 mar 2010, 22:35

Ne moze ni Safet izmislit igrace,daj Boze da moze naci novog Papaca,Hasana i sl...Mislim da smo svjesni svojih kvaliteta...Moramo se krpit ,jedno je sigurno ,skripi nam Papac i ta pozicija ko oci u glavi ...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 29 mar 2010, 20:21

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem maja i početkom juna mjeseca očekuju vjerovatno dvije najjače probe u njenoj historiji u tako kratkom vremenskom periodu.

Naravno, opšte je poznata činjenica da naša najbolja državna fudbalska selekcija 29. maja igra u Štokholmu protiv Švedske i 3. juna protiv Njemačke u Frankfurtu.

Osmjeh na lice selektoru Sušiću svakako stavljaju odlične partije naših ključnih igrača u reprezentaciji kao Džeke, Misimovića, Muslimovića, Pjanića, Spahića, Nadarevića i Jahića, koji kako saznajemo protiv reprezentacije Švedske vjerovatno neće biti u prvom planu kada je sastavljanje ekipe u pitanju.

Naime, popularni Pape protiv Vikinga planira izvesti kombinovani sastav naših reprezentativaca kako bi na licu mjesta isprobao sve one fudbalere koji nisu dobili priliku protiv Gane početkom marta. Iz kombinacija u odbrani selektor nije prekrižio ni Adnana Mravca kojeg će kako sam kaže otići gledati uživo u Westerlo.

Odlično bi bilo i "baciti oko" na igrače kao Mensura Mujdže iz Freiburga ili ljevaka Senada Lulića koji nastupa za švicarski Grasphopper, a nije mu strana ni pozicija bočnog igrača. I Adnan Čustović za svoj Gent bilježi odlične nastupe, a treba se svakako prisjetiti da je Čustović kod selektora Fuada Muzurovića nerijetko igrao i desnog veznog napadača.

Neće nas iznenaditi ni pozivanje nekog od igrača iz domaćeg prvenstva koji su svakako pod stalnom prismotrom selektora Sušića i njegovih pomoćnika. Prema do sada iznesenim stavovima, reprezentaciji je najbliži Samir Bekrić, playmaker Željezničara.

U Frankfurtu na CommerzBank Areni naši će navijači trećeg juna moći vidjeti udarnu postavu naše reprezentacije. Naši budesligaši, ali i svi ostali reprezentativci zasigurno neće biti bez motiva pred publikom od osamdeset miliona Njemaca kakvu ima samo popularni Elf.
24sata
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 mar 2010, 18:10

E svaka cast Susicu za ove izjave za Sudica. Dosta je vise ovih "talenata" iz Skandinavije koji su odigrali 3 utakmice za prosjecni klub u prosjecnoj ligi sa 20 godina i glume zvijezde. Ne kazem konkretno za ovoga, nego generalno. Samo ne razumjem sto niko Cocalica ne spominje? Covjek zasluzuje poziv.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 31 mar 2010, 18:20

Cartman je napisao/la:E svaka cast Susicu za ove izjave za Sudica. Dosta je vise ovih "talenata" iz Skandinavije koji su odigrali 3 utakmice za prosjecni klub u prosjecnoj ligi sa 20 godina i glume zvijezde. Ne kazem konkretno za ovoga, nego generalno. Samo ne razumjem sto niko Cocalica ne spominje? Covjek zasluzuje poziv.
Slazem se s tobom. Dosta je vise na natjecanjima neafirmisanih igraca. Jedino ako se dokazu na prijateljskim susretima treba im dati sansu da zaigraju za nasu repku, a to na preporuke i na " lijepe oci ", od tog nema nista.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 mar 2010, 18:34

Ja jos ne mogu vjerovati da ovakvog selektora imamo 8-)
100% sportski i krajnje opušten potpis

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 31 mar 2010, 18:40

Napokon pravi selektor. 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 31 mar 2010, 19:49

Izuzetno mi je drago sto je izjavio ovo za Sudica ,mada to ponekad zna biti kontraproduktivno...
Mene ,s druge strane ,interesira samo sta ce uraditi po pitanju Papca ,hoce li uspjeti uraditi nesto po tom pitanju ,leg'o bi nam Sasa k'o budali samar!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 01 apr 2010, 03:31

velez_mostar je napisao/la:Izuzetno mi je drago sto je izjavio ovo za Sudica ,mada to ponekad zna biti kontraproduktivno...
Mene ,s druge strane ,interesira samo sta ce uraditi po pitanju Papca ,hoce li uspjeti uraditi nesto po tom pitanju ,leg'o bi nam Sasa k'o budali samar!
Kad budali opalis samar dobijes kontra efekat :mrgreen: :lol: :lol:

Dobar Susic nema zajebancije sa njim bar za sada,vidjecemo u buduce kako ce Sajo da radi ovo je tek pocetak :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 01 apr 2010, 03:40

AulleTa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:E svaka cast Susicu za ove izjave za Sudica. Dosta je vise ovih "talenata" iz Skandinavije koji su odigrali 3 utakmice za prosjecni klub u prosjecnoj ligi sa 20 godina i glume zvijezde. Ne kazem konkretno za ovoga, nego generalno. Samo ne razumjem sto niko Cocalica ne spominje? Covjek zasluzuje poziv.
Slazem se s tobom. Dosta je vise na natjecanjima neafirmisanih igraca. Jedino ako se dokazu na prijateljskim susretima treba im dati sansu da zaigraju za nasu repku, a to na preporuke i na " lijepe oci ", od tog nema nista.
Ma ljudi znamo svi da smo "tanki" na pozicijama lijevog bocnog i da cak moramo naci zamjenu vremesnim rahimicu i muratovicu.Ostalo je sve ok.
BosnaE

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 apr 2010, 11:48

Jel' se ovo Papac vraca u repku ili sportsport.ba nastavlja prvoaprilsku igru.
Hebem li im misa. :twisted:
#divovi

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.