San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
Nisam gledao utakmicu ni citao komentare sad samo malo bacio pogled ovdje pa jel realno da je skocio hype nakon pobjede protiv amatera sta vam je ljudi 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Samo u dijelu gdje spominješ ofsajd/penal za SM;dedo26 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 09:55Nevjerovatno mi je da ljudi koji su na ovom forumu vjerovatno i prate repku vec godinama i sve, a toliko plitko razmisljaju i ne poznaju fudbal.
Gazibegovic kao desni bek; Katastrofa je bio svakako, ali jeste uopste primjetili da je igrao bez desnog krila i da lik nije imao s kim ni razigravati desno. Kad god je dobio loptu imao je opciju da vrati samo u sredinu ili da centrira. To je stvar lose odluke trenera.
Kad je Esmir usao odma se osjetilo kolko ima vise energije desno, jer imas s kim razigravat, dva igraca su desno. Tako da je Juka bio sasvim prosjecan u drugom poluvremenu na toj poziciji. Igraci San Marina su ga takticki pustali desno jer znaju da nije kreator i nema s kim igrati.
Eh onda dalje; Neki govore da bi penal San Marina promjenio sve. Valjda to i jes poenta ofsajda koji je golem bio, da dobro postavis odbranu da ne mogu dat gol. A cak i da su dali, vjerovatnob i peticu primili u mrezi.
Igra protiv San Marina jest bila losa prvo poluvrijeme, ali to je iskljucivo zbog desne strane gdje se najvise igralo, a plus i dva klasicna spica koja nemaju taj kreativni faktor u igri. Cim sam vidio da ulaze Kerim, Esmir, Memic, odma sam znao da ce se nesto dobro desit. Ovo nek mu bude lekcija za buduce utakmice, ali San Marino je ekipa na kojoj imas slobode da testiras dosta toga, bas kao da je prijateljska. Plus valja istaci i ono najvaznije da nam je falila citava odbrana i vezni red, tj : Dedic, Muharemovic, Katic, Kolasinac, Gigovic, Sunjic koji ce vjerovatno od prve minute protiv Austrije.
Uopste se ne radi da li to, ili nije, poenta ofsajda. Radi se o tome da nas je SM sa igračem manje stisnuo da nas je pola metra livade dijelilo od mogućeg izjednačenja, nakon kojeg bi išlo poluvrijeme, a onda ko zna kakva bi se nervoza uvukla u redove i ko zna kako bi Barbarez reagirao.
Poenta je da se to ne smije dozvoliti, a Austrija i Rumunija će iskoristiti takve nedostatke u igri i dok se mi dohavizamo i Barbarez skonta sta cemo i kako ćemo, već smo tricu primili.
Uostalom, prošli ciklus je bio jasan pokazatelj kako malo ozbiljnije reprezentacije koriste naše crne rupe.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Memic je covjek zadatka sa izuzetnim motorickim sposobnostima, slabija verzija Lulica, uprkos tome, nama nasusno potreban u ovom momentu gdje je konkurencija na svim pozicijama skoro pa nikakva. Za mene bi poceo protiv Austrije gdje nam je potreban igrac koji igra u dva pravca. Bajraktarevic to jos uvijek nije.coelho41 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 10:28Memić nije balavac, Memić mora igrati. Ulazi u ozbiljne fudbalske godine, ima iskustva i u Evropi, nevjerovatno kako se momak nametnuo isključivo zalaganjem na terenu. Bez ikakvih priča van terena, došao tiho na mala vrata, a mogao bi nam biti samo takva prevaga protiv Austrije.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Pojedinci misle, da si Tahirovic, Gigovic, Bašić i ostali destruktivni. Ali to oni nisi. Jedini klasični DM je bas Sunjic. I mi bi bez njega ušli na Austriju.HariTz je napisao/la: ↑07 sep 2025, 02:06Evo čitam priličan broj komentara "Joj kad mu Šunjić zaigra". Pa mi smo nekad nevjerovatni![]()
Od toga da ne valja, pa izbaciše CZ, onda je apsolutno potreban itd..
Očigledno misle da idemo na AUS bez destruktivca koji ima zadatak da obavlja upravo taj prljavi i nevidljivi dio posla.
Kazu ne zna igrati da loptom . Pa to i nije njegov posao. Njegov posao je, da krši, presjeca napade, bude onaj dosadni lik koji ti neda da primis loptu u miru.
Jedna od najvažnijih utakmica zadnjih 10 godina.
Pobjedom idemo na SP!
Znaju to i igrači i stručni štab tako da se jedino bojim ziheraškog pristupa i da ne podlegnu pritisku.
Omjer kvalitete je negdje 40-60 na strani Austrije ali igramo kuci pred 14 000 navijača tako da je utakmica 50-50..
Nadam se da će otici na našu stranu.
Pobjedom idemo na SP!
Znaju to i igrači i stručni štab tako da se jedino bojim ziheraškog pristupa i da ne podlegnu pritisku.
Omjer kvalitete je negdje 40-60 na strani Austrije ali igramo kuci pred 14 000 navijača tako da je utakmica 50-50..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ovi Španci redovno naprave cirkus jer nemaju pojma

Gazibegovic jeste los i van forme, ali ni Malic nije nista bolji. Jusuf je barem u njegovim godinama bio nezamjenjiv u tom istom Sturmu. Malic se ni tu ne moze ustabiliti. Jos mi se cini da je ovako mlad podlozan ozljedama. Treba tu traziti druga rjesenja..
- Goalgetter
- Kontakt:
Dosta lose je ovo izgledalo juce od prvog gola, pa sve dok nismo zabili taj drugi gol, dosli smo cak u situtaciju da smo morali strepiti od izjednacenja, ne vjerujem da se sa te strane moze biti zadovoljan.
Ono sto je dobro ipak da u utorak upadaju 5 do 6 spremnih novih/standardnih igraca (Sunjic, Gigovic, Dedic, Katic..) i da cemo sigurno gledati puno drugaciju ekipu. Sve je moguce protiv Austrije.
Ono sto je dobro ipak da u utorak upadaju 5 do 6 spremnih novih/standardnih igraca (Sunjic, Gigovic, Dedic, Katic..) i da cemo sigurno gledati puno drugaciju ekipu. Sve je moguce protiv Austrije.
-
- Kontakt:
Ma jašta idemo na sp,ako dobijemo korak smo bliže cilju ali ne i plasmanu zato što imamo kiprane u gostima, rumunje kući i austrijance u gostima. A i ne želim trčati pred rudu i upisivati unaprijed bodove. Ali što je je imamo priliku otići na sp I to stvarno dobru prilikuavenija je napisao/la: ↑07 sep 2025, 10:57Jedna od najvažnijih utakmica zadnjih 10 godina.
Pobjedom idemo na SP!
1.Vasilj. 2.Dedic. 3.Burnic. 4.Barisic. 5.Katic. 6.Sunjic. 7.Memic. 8.Tahirovic. 9.Demirovic. 10.Gigovic. 11.Alajbegovic
Dzeko ce dobro doci zadnjih.25 minuta...Tu je i Bajraktarevic, Bazdar.Od Demirovica kao jedinog spica u prvih 11 ocekijem dosta dobru utakmicu.
Dzeko ce dobro doci zadnjih.25 minuta...Tu je i Bajraktarevic, Bazdar.Od Demirovica kao jedinog spica u prvih 11 ocekijem dosta dobru utakmicu.
Da je prekosutra pobjediti i skinuti ovaj teret eurobasketa
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Grije ova pobjeda od 6-0 protiv bilo koga. Jeste da je San Marino, i da su igrali sa igracem manje vecinu utakmice, ali i to iskljucenje i njega smo izborili. Cestitke Barbarezu i strucnom stabu. Tesko je sada analizirati pojedine igrace s obzirom protiv koga smo igrali, tako da tu ne treba davati nesto previsoke ocjene, osim Alajbegovica koji je debitantan, dosta mlad, i odma pokazao kvalitet. Vidim pojedini npr hvale Basica koji je meni dosta igranicen igrac ali protivnik je takav da moze izgledati bolje.
Ma dobijamo Austrijance samo ako selektor postavi igrace na njihove pozicije vasilj dedic muharemovic katic burnic ( taj lijevi bek nam je boljka ) sunjic tahirovic gigovic alajbegovic demirovic memic
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
- Austinpowers
- Kontakt:
Dzeko sa 60 godina i jednom nogom bi i dalje bio maradona za demirovica
VTZ
Sudeci po rezultatu kosarkasa, ocekujem hladan tus protiv Austrije.
Stvarno mi nije jasno ovoliko forsiranje da Gigovic igra u prvoj postavi. Hajmo pogledati malo njegovu statistiku u zadnjih 9 takmicarskih utakmica za repku (Kvalifikacije + Liga Nacija):
- Kreirane sanse: 2 (Najzabrinjavajuci podatak, samo 2 kreirane sanse u 9 utakmica na poziciji koju igra je katastrofa)
- Ocekivani golovi (xG): 0.87 (Sto znaci da ima veoma slabo pozicioniranje u napadu, veoma rijetko se nadje u prilikama za gol)
- Postignuti golovi: 1 (Protiv Rumunije)
- Uspjesnost pasova: 76% (Malo za veznjaka)
- Osvojeni dueli: 42%
- Odbrambeni parameteri -- Tackles: 3, Clearences: 2, Blocks: 1, Interceptions: 4 (Ne pomaze odbrani tima)
- Prosjecna ocjena u zadnjih 9 takmicarskih utakmica za repku: 6.36 (Za one koji se ne razumiju ocjene igraca, to je veoma losa ocjena, ima najnizu ocjenu od svih drugih igraca u nasem timu).
Tako da, ne kreira prilike, ne pozicionira se dobro u napadu da postize golove, slab je u dodavanju i ne zadrzava dobro posjed + ne pomaze odbrani.
Morao sam napisati ovoliki roman, jer vidim da vecina forsira da Gigovica igra protiv Austrije koji je bukvalno igrac manje na terenu.
- Kreirane sanse: 2 (Najzabrinjavajuci podatak, samo 2 kreirane sanse u 9 utakmica na poziciji koju igra je katastrofa)
- Ocekivani golovi (xG): 0.87 (Sto znaci da ima veoma slabo pozicioniranje u napadu, veoma rijetko se nadje u prilikama za gol)
- Odbrambeni parameteri -- Tackles: 3, Clearences: 2, Blocks: 1, Interceptions: 4 (Ne pomaze odbrani tima)
- Prosjecna ocjena u zadnjih 9 takmicarskih utakmica za repku: 6.36 (Za one koji se ne razumiju ocjene igraca, to je veoma losa ocjena, ima najnizu ocjenu od svih drugih igraca u nasem timu).
Tako da, ne kreira prilike, ne pozicionira se dobro u napadu da postize golove, slab je u dodavanju i ne zadrzava dobro posjed + ne pomaze odbrani.
Morao sam napisati ovoliki roman, jer vidim da vecina forsira da Gigovica igra protiv Austrije koji je bukvalno igrac manje na terenu.
Zato sto nam protiv Austrije trebaju igrači koji će trčati i boriti se svih 90 minuta ili koliko budu igrali.tuzlak94 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:42Stvarno mi nije jasno ovoliko forsiranje da Gigovic igra u prvoj postavi. Hajmo pogledati malo njegovu statistiku u zadnjih 9 takmicarskih utakmica za repku (Kvalifikacije + Liga Nacija):
Jesmo očekivali više od njega, ali on je i dalje itekako bitan kotačić, pogotovo u utakmicama gdje smo u podređenom položaju.
Ovo sinoc do drugog gola je realno bilo lose , moze se opravdanje naci u losem terenu ali opet mora smjelije i opustenije prema naprijed Dzeko pokazao klasu Basic odlican , stoperi Barisic Radeljic bez previse posla Gazibegovic bas los spor i trom za beka jednostavno nema prodor , nema centarsut i mogu ovi pricat da je on bio najbolji u Sturmu a Malic na klupi ja samo geldam ovo u reprezentaciji i Malic je bolji od Jusufa iako je Dedic klasa za obojicu , Burnic ok , ko gleda Alajbegovica u Salzburgu nista mu nije novo ovo sinoc momak ima fudbal u malom prstu , Esmir i Memic odlicni , sad rani izlazak Hajradinovica nadam se da ne znaci da ce pocet od prve protiv Austrije jer je Memic korisniji od njega i naprijed i nazad , ja bi igro samo sa jednim napadacem zbog toga sto ce sigurno igrati i Sunjic i Gigovic i Tahirovic i necemo i onda nema krila sto ne prolazi u danasnjem fudbalu , momci ce sigurno izginuti u utorak al po realnom kvalitetu trebat ce puno srece da bi dosli do 3 boda koja bi izazvalu euforiju ravnu pobjedi protiv Slovacke za sp u Brazilu.
Po meni najbolja postava ne zamo za Austriju nego inace :
Samo Seo umjesto Burnica kad je zdrav
Vasilj Dedic Barisic Muharemovic Burnic ,Sunjic i Tahirovic vezni ,
Krila Alajbegovic i Memic , Gigovic ispred Sunjica i Tahirovica kao Box to box jer moze puno trcati i zna se ubacit a i odgovoran je i vraca se u odbranu i u napadu Demirovic jer moze trcat duplo vise od Dzeke sto ce u ovoj utakmici najvaznije biti i onda Dzeku ubaciti od prve minute drugog poluvremena
Po meni najbolja postava ne zamo za Austriju nego inace :
Samo Seo umjesto Burnica kad je zdrav
Vasilj Dedic Barisic Muharemovic Burnic ,Sunjic i Tahirovic vezni ,
Krila Alajbegovic i Memic , Gigovic ispred Sunjica i Tahirovica kao Box to box jer moze puno trcati i zna se ubacit a i odgovoran je i vraca se u odbranu i u napadu Demirovic jer moze trcat duplo vise od Dzeke sto ce u ovoj utakmici najvaznije biti i onda Dzeku ubaciti od prve minute drugog poluvremena
Zadnja izmjena: UtdBiH21, dana/u 07 sep 2025, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], perun, Principatus, RacioEmocionalan, Rimes87, Sheyi, Zglavkar i 50 gostiju.