FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 25 apr 2013, 17:56

Ljudi kupujemo tekme za 16KM 100% provjereno ahhaaaaaa :lol:

Nego gledam juce igrace Dortmunda trce, grebu deru i kontam se koliko samo milja i milja na treninzima u toku sezone pretrce kad ono ljudi afo kinetika ovo ono http://www.lifekinetik.se/home.html?&L=1" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: mogli su i klikera koju razbacit
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 apr 2013, 18:11

Ako cemo vec oko vjezbi i tako na tu temu,vezano za utakmice i igranje,sjedim neki dan sa covjekom,igrom slucaja da sjednem za taj sto jer mi je sjedio sa sefom,covjek u Hannoveru bio zaduzen za ishranu igraca prije par godina! Ma dalekoooooooooooooooooooo al bas daleko smo od toga na zalost al mi rece sto se tice koncentracije na terenu prije utakmice su uzimali koffein tablete koje ne mogu nastetit organizmu jedino ako si alergican na koffein i ako ima xx osoba problema sa arythmiom srca, a "legalne" su,mogu se kupit u apotekama nisu ni skupe,to im je za koncentraciju ,kaze "sehr Gut" . Pa mozda bi se moglo pokusat sa nasim dole (ako vec ne uzimaju). Mogu se kupit i putem interneta 20 komada kosta 4-5 eura nije neka cijena! :D
Ma vi stvarno niste normalni !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 apr 2013, 18:19

To meni u vezi kofeina prije trcanja zvuci prosto nevjerovatno.
Who is your čampion??

Luca.Toni
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Luca.Toni » 25 apr 2013, 18:23

PlaviSaJUGA je napisao/la:Ako cemo vec oko vjezbi i tako na tu temu,vezano za utakmice i igranje,sjedim neki dan sa covjekom,igrom slucaja da sjednem za taj sto jer mi je sjedio sa sefom,covjek u Hannoveru bio zaduzen za ishranu igraca prije par godina! Ma dalekoooooooooooooooooooo al bas daleko smo od toga na zalost al mi rece sto se tice koncentracije na terenu prije utakmice su uzimali koffein tablete koje ne mogu nastetit organizmu jedino ako si alergican na koffein i ako ima xx osoba problema sa arythmiom srca, a "legalne" su,mogu se kupit u apotekama nisu ni skupe,to im je za koncentraciju ,kaze "sehr Gut" . Pa mozda bi se moglo pokusat sa nasim dole (ako vec ne uzimaju). Mogu se kupit i putem interneta 20 komada kosta 4-5 eura nije neka cijena! :D

Opet imas neke trikove za fizicku spremu.

1) Uzmes igracima po pola litra krvi i posaljes ih na kondicione pripreme na visoku nadmorsku visinu, kad se vrtae organizam je vec nadoknadio izgubljenu krv i stvorio jos veci broj eritrocita ( zbog manje koncetracije kisika u zraku, tijelu je potreban veci broj eriitorcita da bi dostavili čelijama kisik i ostala potrebne tvari, zato su seljaci rumeni :D ) i jos im vratis onu krv koju si im uzeo, tako imas puno bolju prokrvljenost i puno bolji Kardio-vaskularni sistem.

2) Kreatin- koji je normalan sastojak naseg oragnizma a izuzetno je vazan za snagu, moze se davati igracima da bi dobili na misicnoj masi ( nekima je potrebna :D )

Postoji jos nekoliko tih "caka" koje koriste svi sportski klubovi vani ( ne samo fudbalski) a potpuno su legalni. Mislim da u klub treba zaposli nekog fiziologa tj doktora fiziologa sa specijalizacijom za sportsku medicinu, ili bar ga staviti kao spoljeng saradnika ( placati mu kao pola plate a da on povremeno pomaze klubu )

Mislim da nije los prijedlog nikako.
Razumijes ti mene burazere moj :)

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 apr 2013, 18:29

zeljocity je napisao/la:To meni u vezi kofeina prije trcanja zvuci prosto nevjerovatno.
"raspitaj" se malo na google ;)

champions1921

Re: Re:

Post Postao/la champions1921 » 25 apr 2013, 18:35

Luca.Toni je napisao/la:
PlaviSaJUGA je napisao/la:Ako cemo vec oko vjezbi i tako na tu temu,vezano za utakmice i igranje,sjedim neki dan sa covjekom,igrom slucaja da sjednem za taj sto jer mi je sjedio sa sefom,covjek u Hannoveru bio zaduzen za ishranu igraca prije par godina! Ma dalekoooooooooooooooooooo al bas daleko smo od toga na zalost al mi rece sto se tice koncentracije na terenu prije utakmice su uzimali koffein tablete koje ne mogu nastetit organizmu jedino ako si alergican na koffein i ako ima xx osoba problema sa arythmiom srca, a "legalne" su,mogu se kupit u apotekama nisu ni skupe,to im je za koncentraciju ,kaze "sehr Gut" . Pa mozda bi se moglo pokusat sa nasim dole (ako vec ne uzimaju). Mogu se kupit i putem interneta 20 komada kosta 4-5 eura nije neka cijena! :D

Opet imas neke trikove za fizicku spremu.

1) Uzmes igracima po pola litra krvi i posaljes ih na kondicione pripreme na visoku nadmorsku visinu, kad se vrtae organizam je vec nadoknadio izgubljenu krv i stvorio jos veci broj eritrocita ( zbog manje koncetracije kisika u zraku, tijelu je potreban veci broj eriitorcita da bi dostavili čelijama kisik i ostala potrebne tvari, zato su seljaci rumeni :D ) i jos im vratis onu krv koju si im uzeo, tako imas puno bolju prokrvljenost i puno bolji Kardio-vaskularni sistem.

2) Kreatin- koji je normalan sastojak naseg oragnizma a izuzetno je vazan za snagu, moze se davati igracima da bi dobili na misicnoj masi ( nekima je potrebna :D )

Postoji jos nekoliko tih "caka" koje koriste svi sportski klubovi vani ( ne samo fudbalski) a potpuno su legalni. Mislim da u klub treba zaposli nekog fiziologa tj doktora fiziologa sa specijalizacijom za sportsku medicinu, ili bar ga staviti kao spoljeng saradnika ( placati mu kao pola plate a da on povremeno pomaze klubu )

Mislim da nije los prijedlog nikako.
Vjerujem da Amar zna kako se radi vani jer proveo je dosta vremena van granica BIH.. Krajnje je vrijeme da se tim stvarima pocne pridavati veci znacaj jer fizicka sprema igra najbitniju ulogu u danasnjem sportu.. Mi smo dosta tekmi u nasoj ligi dobili na misice ali kada izadjemo vani vidimo da nam je sprema nidje veze i da se vecina ozbiljnijih ekipa sa nama poigra kao sa kakvim amaterima..

Prijedlog je odlican..
BUDI ŽELJO !!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 apr 2013, 18:37

Možda se neke od tih stvari i rade, ne znamo mi baš sve.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 apr 2013, 18:37

koja je satnica za mec sa gradinom u subotu :?:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 apr 2013, 18:38

PlaviSaJUGA je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:To meni u vezi kofeina prije trcanja zvuci prosto nevjerovatno.
Ma jarane ne znam sta bih ti rekao, danas je ovako sutra je onako treci dan ne valja ni jedno ni drugo nego nesto trece itd... Npr. (razlika je u primjerima) dosta raje je jedno vrijeme furala red bull prije teretane ali onda je pocelo da se prica kako kofein (velike su kolicine u pitanju) nije dobar za rad srca itd.. mislim znam da je razlika u primjerima ali eto..
Who is your čampion??

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 apr 2013, 18:53

zeljocity je napisao/la:
PlaviSaJUGA je napisao/la:
Ma jarane ne znam sta bih ti rekao, danas je ovako sutra je onako treci dan ne valja ni jedno ni drugo nego nesto trece itd... Npr. (razlika je u primjerima) dosta raje je jedno vrijeme furala red bull prije teretane ali onda je pocelo da se prica kako kofein (velike su kolicine u pitanju) nije dobar za rad srca itd.. mislim znam da je razlika u primjerima ali eto..
Znam sta hoces reci ali kad si vec red bull spomenuo to je cisti nafurativ omladine,poslje 2-3 sedmice treninga vide svasta u teretani pa hajd da i ja,da ne navodim primjere neke koji nisu bitni! Ja samo prenosim ono sto sam cuo od covjeka sa iskustvom koji je radio u dobrom klubu i podjelio sam to sa vama ovdje,na kraju krajeva vrijedi pokusat pa ako ide ide ako ne ide ne ide haja! koliko ih se nafura na nake "supstance" u teretanama pa eno ih i dan danas zivi!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 25 apr 2013, 19:05

fedeltafrotta je napisao/la:koja je satnica za mec sa gradinom u subotu :?:
na zvanicnoj pise 20:00.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 apr 2013, 19:05

ZZtop10 je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:koja je satnica za mec sa gradinom u subotu :?:
na zvanicnoj pise 20:00.
vidjeh, hvala drug ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 25 apr 2013, 19:44

Malo da se i ja nadovezem. Ima dobrih ovdje ideja, zaista, ali opet mislim da mi jedino sto imamo zajednicko u ovom trenutku sa evropskim ekipama, to su te pripreme koje Amar odradi bas kako treba. Bar koliko god mozemo pratiti i izdrzavati finansijski, to radimo. ;)

Znam da se igracima u ishranu stavljao kalcij, cisto radi jacanja kostiju, ali nedavna ispitivanja su pogalaza da je kalcij najcesci uzrok srcanih udara...E vidite sada, hemija je danas toliko uznapredovala da se jednostavno od covjeka moze HULK napraviti, ali koliko je to dobro, toliko je i lose! Nema boljeg lijeka od prirodnih sredstava.

Pripreme na planini su uvijek za mene bile broj jedan, ali zaista ne znam zasto nasi to ne prakticiraju vise? (Mozda ja cak nisam dovoljno informisan) Ima li slucajno neko ovdje ko zna pravi odgovor? Imamo toliko prirodnih bogatstava ovdje u blizini, a mi to ne koristimo. Ne kazem ja sada da Medugorje nije dobro, naprotivim, veoma sluzi radi malog bijega iz grada, skidanje pritiska i sve sto to nosi, ali opet imati tolike mogucnosti u okolini i ne koristiti iste, ne ide mi u glavu...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 apr 2013, 19:57

Ma nikakva hemija.. Bilo koji program za trening da uzmes (induvidualni) vidjet ces da upustva o nacinu ishrane te odredjenim dodatcima ishrani cine 70% sadrzaja tog programa.. Na Bjelasnicu su prosle godine isli cesto.. Kada bi god bila kakva pauza.. I dio ljetnih priprema su, cini mi se, odradili gore.. Ne znam sto ne idu zimi.. Vjerovatno nemaju uslova za kvalitetno treniranje..
BUDI ŽELJO !!!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 25 apr 2013, 20:45

champions1921 je napisao/la:Ma nikakva hemija.. Bilo koji program za trening da uzmes (induvidualni) vidjet ces da upustva o nacinu ishrane te odredjenim dodatcima ishrani cine 70% sadrzaja tog programa.. Na Bjelasnicu su prosle godine isli cesto.. Kada bi god bila kakva pauza.. I dio ljetnih priprema su, cini mi se, odradili gore.. Ne znam sto ne idu zimi.. Vjerovatno nemaju uslova za kvalitetno treniranje..
vjerovatno zato sto je zimi gore preko metar snijega

a sto se tice ljetnih priprema, Bjelasnica im je najbolja moguca varijanta, hladnije nego u Sarajevu, a blizu, imaju uslove, smjestaj, ma sve, trebali bi cesce ic gore
FKŽ !

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 25 apr 2013, 21:01

E svaka cast Osimu,covjek izgubi skoro citavu prvu momcad,odu mu bitni igraci i on i dalje izvlaci maksimum iz ekipe Zeljeznicara,mislio sam osobno da ce te pasti u nastavku prvenstva ali ocigledno Osim ima neki "carobni stapic"! :D
Cestitke na tituli,mi ostali mozemo samo da vam zavidimo ove zadnje godine plave dominacije!
Steta sto je liga popracena nacionalizmom i huliganstvom pa u medijima se vise o glupostima prica nego o nogometu kao igri!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 25 apr 2013, 21:09

za sitne duse:FENERBAHCE prvi put u polufinalu evro kupova(mi bili prije tridesetak godina)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 apr 2013, 21:19

Ne vezano za ovu temu samo da pitam jel neko znam ima li gdje u Bosni nesta slicno ko u Medjugorju ,gdje nasi idu na pripreme.ako neko zna nek mi u PP posalje link ;)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 apr 2013, 22:05

gavran je napisao/la:za sitne duse:FENERBAHCE prvi put u polufinalu evro kupova(mi bili prije tridesetak godina)
Basel takodjer :)

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 25 apr 2013, 22:14

bekicamir je napisao/la:E svaka cast Osimu,covjek izgubi skoro citavu prvu momcad,odu mu bitni igraci i on i dalje izvlaci maksimum iz ekipe Zeljeznicara,mislio sam osobno da ce te pasti u nastavku prvenstva ali ocigledno Osim ima neki "carobni stapic"! :D
Cestitke na tituli,mi ostali mozemo samo da vam zavidimo ove zadnje godine plave dominacije!
Steta sto je liga popracena nacionalizmom i huliganstvom pa u medijima se vise o glupostima prica nego o nogometu kao igri!
Zamisli smajli koji aplaudira...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, Orvel, svemalim1, TheTruth34 i 79 gostiju.