FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fanatic1991
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fanatic1991 » 24 apr 2013, 18:59

ZZtop10 je napisao/la:Amar premirao igrace travnika , onii izgubili. Sada cemo namjestiti da travnicani iispadnu.Gradina trazila 20 hiljada.Vec je odneseno na ruke 15 hiljada. Ako sve prodje kako treba poslije utakmice imaju jos 5 hiljada.

ps. hvala teti Asimi za danasnje 3 bobe iz Prijedora !
Zahvali se i u moje ime xD
Nova titula !! :mrgreen:
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 apr 2013, 19:04

Dobro je ovo bilo,solidno,taman koliko je trebalo,toliko smo i igrali.Poslije treceg gola smo prestali igrati i ja im to ne zamjeram ni najmanje,bolje da se cuvaju,nego da bez veze lete kada je pobjeda vec osigurana.
Rudar je,vidi se,dobro oslabljen i nisu imali snage da pruze bilo kakav otpor.Ovo je bila cista rutinska utakmica u kojoj smo dobili sa nesto vise od pola snage.Drago mi je jer ne mislim da smo se nesto istrosili,igramo rasporedno tezak ritam,a jos smo dosli do vitalno vaznih bodova.
Antolovic jako dobar danas,meni je i Kerla bio skroz ok i Tomic mi se izdvojio mirnocom.Svraka dva gola,dva puta se nasao na pravom mjestu i to je ipak ono sto se trazi,bez obzira sto je po meni odigrao ispod svakog nivoa na terenu,ipak je postigao dva gola i rijesio pitanje pobjednika,i svaka mu cast na tome.Stanic bezvoljan,Adilovic ninasta nalik,ali dovoljno da jednom onako uradi i da pogodi i mozes uvijek reci da je njegova utakmica bila uspjesna i za njega i za cijeli tim.Selimovic blijed,Urdinov me nimalo ne fascinira kao igrac,ali dobro.
Sve u svemu jedna lijepa pobjeda i novi dobar korak ka tituli.
Cestitam igracima i strucnom stabu sto nam rezultatski daju ovoliko zadovoljstva.Svaka cast!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 24 apr 2013, 19:19

boccaccio je napisao/la:Dobro je ovo bilo,solidno,taman koliko je trebalo,toliko smo i igrali.Poslije treceg gola smo prestali igrati i ja im to ne zamjeram ni najmanje,bolje da se cuvaju,nego da bez veze lete kada je pobjeda vec osigurana.
Rudar je,vidi se,dobro oslabljen i nisu imali snage da pruze bilo kakav otpor.Ovo je bila cista rutinska utakmica u kojoj smo dobili sa nesto vise od pola snage.Drago mi je jer ne mislim da smo se nesto istrosili,igramo rasporedno tezak ritam,a jos smo dosli do vitalno vaznih bodova.
Antolovic jako dobar danas,meni je i Kerla bio skroz ok i Tomic mi se izdvojio mirnocom.Svraka dva gola,dva puta se nasao na pravom mjestu i to je ipak ono sto se trazi,bez obzira sto je po meni odigrao ispod svakog nivoa na terenu,ipak je postigao dva gola i rijesio pitanje pobjednika,i svaka mu cast na tome.Stanic bezvoljan,Adilovic ninasta nalik,ali dovoljno da jednom onako uradi i da pogodi i mozes uvijek reci da je njegova utakmica bila uspjesna i za njega i za cijeli tim.Selimovic blijed,Urdinov me nimalo ne fascinira kao igrac,ali dobro.
Cestitam igracima i strucnom stabu sto nam rezultatski daju ovoliko zadovoljstva.Svaka cast!
Ne fascinira te Urdinov ?? Ozbiljno ?? Kao u ovoj ekipi ima neko da te fascinira. Ja sam razocaran ovom utakmicom, a jos vise sam razocaran koliko mi imamo lose igrace. To mislim na ove sto sad igraju ne uzimajuci dvije najvece nade i najbolja igraca Zelje Josipa i Nermina.

Ova ekipa ce biti prvak vjerovatno, ali oni ne zasluzuju nista. Nazalost. Razocaran sam.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 24 apr 2013, 19:20

kome se ne svidja nek ne prati, ima divove sa hadisonu, svaki igrač je ko ronaldo

strašna pobjeda, svraka, antolovic, tomic i adil beg ;) :arrow:

dupla kruna p.c.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 apr 2013, 19:23

fedeltafrotta je napisao/la:kome se ne svidja nek ne prati, ima divove sa hadisonu, svaki igrač je ko ronaldo

dupla kruna p.c.
Bravo !

Ima i večeras Ligu prvaka.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 apr 2013, 19:24

Oj Boze :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 24 apr 2013, 19:31

fedeltafrotta je napisao/la:kome se ne svidja nek ne prati, ima divove sa hadisonu, svaki igrač je ko ronaldo

dupla kruna p.c.
:!:

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 24 apr 2013, 19:45

dupla kruna p.c.
E vala dobro si rekao,i meni se ne svidja da zivim u Drzavi sastavljenoj iz dva entiteta koja ima tri predsjednika,ne svidja mi se moja firma jer nemam platu 2.000 maraka i moram to sve trpiti jer nemam bolje,ova liga kakva god je nasa je,i ja volim pogledati Barsu,Real ili Bajern ali srce mi kuca ubrzano samo za Zelju i kada je fudbal u pitanju jedino zbog njega se mogu nasjekirati i zaplakati kao protiv Videotona.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 apr 2013, 19:51

Jes mi nešto fino.Usput čestitam komšijama godišnjicu njihovog največeg uspjeha u postojanju!
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 24 apr 2013, 19:54

dino lj je napisao/la:

dupla kruna p.c.
E vala dobro si rekao,i meni se ne svidja da zivim u Drzavi sastavljenoj iz dva entiteta koja ima tri predsjednika,ne svidja mi se moja firma jer nemam platu 2.000 maraka i moram to sve trpiti jer nemam bolje,ova liga kakva god je nasa je,i ja volim pogledati Barsu,Real ili Bajern ali srce mi kuca ubrzano samo za Zelju i kada je fudbal u pitanju jedino zbog njega se mogu nasjekirati i zaplakati kao protiv Videotona.
Vidim da se post odnosi na mene. U kojem si dijelio vidio da sam rekao da gledam Barsu, Real. Prosto mi puca neka stvar za njih.
Meni je bitan samo Zeljo i ovo sto gledam ove godine je tesko za moje srce. Pa to niko ne zna dva pasa sastaviti, izvesti slobodan udarac, izvesti korner, osutati 10 puta s 20 metara pa bar u dvije tekme.
Stagniramo opasno. Od onakvih igraca, mi smo spali da gledamo da je Stanic najbolji na terenu.
Tesko, jako.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 24 apr 2013, 19:59

O nemilim scenama ne treba trositi rijeci, nit se zna prava istina nit ista. Samo se nadam da ce svi izvuc zivu glavu i da ce ovakvih situacija biti sto manje u buducnosti. Momci izdržite!

Što se Želje tiče, ako do sad nije, onda je od danas titula na dohvat ruke. Za vikend bi se sve dileme trbale otklonit jer Sarajevo u BL ne moze uzet vise od boda, a mi Gradinu uzimamo hladno. Sto znaci nekih 9-10 bodova razlike.

Utakmicu nisam gledao, ali koliko cujem da je Tomic opet bio odlican, i to mi je izuzetno drago cuti. Nermine, odmaraj i oporavljaj se bez brige, Tomo te dostojno mijenja. Ipak, moram izrazit bijes prema određenim forumašima koji jedva čekaju da popljuju Svraku i Adilovica. Nisu Xavi i Ibrahimovic, ali su nam u posljednje dvije godine, a i u posljednje vrijeme donijeli bas dosta radosti, ako hocete i titula, i ne vidim zasto bih se njih prve kritikovalo. Adilovic je nas najbolji strijelac, prosle godine i najbolji strijelac lige, respekt! Svraka postigao bezbroj krucijalnih golova, predstavlja nas i u reprezentaciji i opet nije dosta. Ne znam sta neki od vas hoce. Cisto da se zna, po završetku sezone nas Muamer napušta, Belgija je destinacija.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 apr 2013, 20:00

Oxidenks je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Dobro je ovo bilo,solidno,taman koliko je trebalo,toliko smo i igrali.Poslije treceg gola smo prestali igrati i ja im to ne zamjeram ni najmanje,bolje da se cuvaju,nego da bez veze lete kada je pobjeda vec osigurana.
Ne fascinira te Urdinov ?? Ozbiljno ?? Kao u ovoj ekipi ima neko da te fascinira. Ja sam razocaran ovom utakmicom, a jos vise sam razocaran koliko mi imamo lose igrace. To mislim na ove sto sad igraju ne uzimajuci dvije najvece nade i najbolja igraca Zelje Josipa i Nermina.

Ova ekipa ce biti prvak vjerovatno, ali oni ne zasluzuju nista. Nazalost. Razocaran sam.

Pa nisi sigurno prvi put pogledao utakmicu Zelje.Da li sam ja generalno zadovoljan kvalitetom igraca i nasim sastavom,mislim da sam pisao dosta puta o tome.Ovo je onaj nivo koji imamo i on je dovoljan za titulu prvaka drzave,ne zato sto smo mi ekstra dobri,nego sto smo manje losiji od ostalih.
no treba pogledati i dobre strane,a to je onaj rezultatski dio,a taj rezultat ipak slavimo svi koji volimo nasu svetinju.
Da,ozbiljno,ne fascinira me Urdinov.Nadao sam se da moze podici nivo nase igre sa boka na kojem smo jako ranjivi.Kroz ove utakmice do sada koje je on odigrao u nasem dresu,ne mislim da smo bilo sta dobili njegovim igrama.Dobili smo samo onoliko da mali Stanic igra ofanzivnije,pa da brzinom nesto proba da probija po strani.Od Urdinova sam ocekivao poneki centarsut koji je kvalitetan,i malo jacu defanzivu.Jos nista konkretno od toga nisam vidio.
Znam tacno na sta aludiras i generalno se to ne razlikuje puno od mog misljenja,ali ne mogu,nemam obraza praviti i pisati neke kritike kada smo imali tako puno pehova u sezoni,i kada ipak imamo rezultate.To je to.I nista vise od toga.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 apr 2013, 20:03

klasa ispod kvesića realno. a ja to iskreno nisam očekivao kad sam vidio da tako mlad ima nastupe za A reprezentaciju.

opet je dobitak da je stanić prešao naprijed gdje pokazuje puno više, i da ne ostanemo bez ijednog ako bi jedan od njih dvojice pao. ali ja sam mislio da će biti još bolji...
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 24 apr 2013, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 24 apr 2013, 20:03

Ja se moram ovako izraziti...sta serete? Dajemo tri gola na strani i vi opet serete! Pa jeste vi normalni!!!?

Ocigledno su se pojedini vratili kada se i Amar vratio...ovo je fenomenalno!
Zadnja izmjena: zeljo4life, dana/u 24 apr 2013, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
Amare hvala ti...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 apr 2013, 20:04

Komsije koracate ka tituli,dobro vam ide.Sjajno ste odigrali danas,Tomic vam je okrovljenje sezone,odakle je dosao?Sto se tice navijaca,svima zelim brz oporavak nadam se da ce se izvuci nebitno sa koje su strane.Sportski pozdrav.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 24 apr 2013, 20:07

Sabinho je napisao/la:Komsije koracate ka tituli,dobro vam ide.Sjajno ste odigrali danas,Tomic vam je okrovljenje sezone,odakle je dosao?Sto se tice navijaca,svima zelim brz oporavak nadam se da ce se izvuci nebitno sa koje su strane.Sportski pozdrav.
hvaala lijepo ;)

iz goska
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 apr 2013, 20:08

Najvaznije je da su upisana 3 boda.Sto se same igre i igraca tice,morate shvatiti da nam u zadnje vrijeme nedostaje jako puno igraca.Sto zbog povreda,sto zbog suspenzija.Tekme se igraju haman svako 3 dana i shvatljivo je da su igraci preumorni,da su izgubili na svjezini.Uz sve to igra se na livadama,gdje ni Barsa nebi mogla odigrati ljepse i bolje.Al eto opet oni koji ocekuju da vide neki svemirski fudbal imaju Barsu i primera ligu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 apr 2013, 20:12

exbabilon je napisao/la:O nemilim scenama ne treba trositi rijeci, nit se zna prava istina nit ista. Samo se nadam da ce svi izvuc zivu glavu i da ce ovakvih situacija biti sto manje u buducnosti. Momci izdržite!

Što se Želje tiče, ako do sad nije, onda je od danas titula na dohvat ruke. Za vikend bi se sve dileme trbale otklonit jer Sarajevo u BL ne moze uzet vise od boda, a mi Gradinu uzimamo hladno. Sto znaci nekih 9-10 bodova razlike.

Utakmicu nisam gledao, ali koliko cujem da je Tomic opet bio odlican, i to mi je izuzetno drago cuti. Nermine, odmaraj i oporavljaj se bez brige, Tomo te dostojno mijenja. Ipak, moram izrazit bijes prema određenim forumašima koji jedva čekaju da popljuju Svraku i Adilovica. Nisu Xavi i Ibrahimovic, ali su nam u posljednje dvije godine, a i u posljednje vrijeme donijeli bas dosta radosti, ako hocete i titula, i ne vidim zasto bih se njih prve kritikovalo. Adilovic je nas najbolji strijelac, prosle godine i najbolji strijelac lige, respekt! Svraka postigao bezbroj krucijalnih golova, predstavlja nas i u reprezentaciji i opet nije dosta. Ne znam sta neki od vas hoce. Cisto da se zna, po završetku sezone nas Muamer napušta, Belgija je destinacija.
Moguce je da se ovaj dio o Adilovicu i Svraki odnosi na mene,jer sam ih ja direktno spomenuo.
Odgovoricu ti vrlo jednostavno.Svaki igrac,ama bas svaki je za mene jednako vazan.To su nasi igraci.Od utakmice do utakmice,kako gledam,tako i komentarisem onako kako ja vidim.Ne znaci da sam u pravu uopste.
Evo u danasnjoj utakmici njih dvojica su postigli golove.I tacno je to da su postigli mnogo vaznih golova kada najvise treba.Tada dobiju pohvale.Danas njih dvojica postizu golove sto je za svaku pohvalu,ali ako gledam utakmicu u globalu,Adilovic je bio najobicnija smlata,igrac koji ama bas nista ne zna,niti ustopa loptu,niti primi loptu,niti zna da se gradi,i nekada kada uspije da ima loptu u posjedu,prosto ne uradi nista dobro sa njom.onda je to uradio jednom i zabio gol.I to je to.Pohvale za gol,za igru katastrofa.
Isto je i za Svraku.Nevidljiv danas,i da nije bilo odlicnog Tomica,mi ne bi povezali tri dodavanja.Ali Svraka se nasao na pravom mjestu dva puta i to je ta vrijednost koju treba pohvaliti.
Zasto su njih dvojica najvise na udaru? Mozda zato sto su u izlogu,jedan je reprezentativac,drugi je na Amarovoj dobroj cijeini.Pa kada je tako onda zapravo ocekujes da ce tako izgledati i na terenu u samoj igri.Mada ja ne bih rekao da su njih dvojica najvise na udaru kritika.Ali eto.
Ako se odnosilo na mene,evo ja sam pokusao da malo objasnim,nadam se da me razumijes,to nije nikakva "mrznja" prema njima.Tako bih volio da mogu hvalospjeve pisati o svakom nasem igracu.Ali ne mogu.Ovi igraci nam daju rezultate i mi trebamo da budemo ponosni na njih.I jesmo,vjeruj mi!Ne ocekujem ja da mi budemo Barca,ali ocekujem od glavnih igraca da budu glavni,bar na ovim nasim terenima.Rezultatski je to odgovarajuce sasvim.Igrom bas i nije.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 24 apr 2013, 20:21

@bokačo
Vjeruj da nisam ni uspio procitat tvoj post jer sam to kontao nekad veceras kad budem imao vremena. :mrgreen: Preletio sam postove napisane u toku utakmice jer utakmicu nisam gledao i kontam njih dvojica nam donijeli pobjedu, a raja ih najvise kritikuje. Onda kontam sta je u pitanju ba, al ti si djelom na to odgovorio. Od njih se najvise ocekuje, pogotovo odlaskom Zebe, veliki je pritisak na njima i uslijed ovih povreda. Sve oci su u njih uprte, ali se kao sto vidimo oni na određeni nacin i uspjevaju izborit. Istina je da ne umiru u ljepoti, ali su bar efikasni i konkretni. Osim na terenu, potpisivanjem novih ugovora su također dosta pomogli. I kad se najvise pricalo o njihovom odlasku, oni su bili spremni ostati i igrati za platu manju 5-6 puta nego sto im se nudi vani.
Da rezimiram, u ovoj nasoj ligi su odlicni, donose pobjede i titule. Na evropskoj sceni zakazu kao i svi drugi, al sta je tu je, tu su njihovi limiti i to treba prihvatit.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 24 apr 2013, 20:24

TMovac je napisao/la:Najvaznije je da su upisana 3 boda.Sto se same igre i igraca tice,morate shvatiti da nam u zadnje vrijeme nedostaje jako puno igraca.Sto zbog povreda,sto zbog suspenzija.Tekme se igraju haman svako 3 dana i shvatljivo je da su igraci preumorni,da su izgubili na svjezini.Uz sve to igra se na livadama,gdje ni Barsa nebi mogla odigrati ljepse i bolje.Al eto opet oni koji ocekuju da vide neki svemirski fudbal imaju Barsu i primera ligu.
Jako lijepo receno,

Danas su po meni svi odigrali vise nego korektno, Dosta dobra igra po jako teskom i neravnom terenu. Izdvojio bih Tomica, Kerlu, Svraku, Selimovica, Benju i Urdinova. Ne znam zasto kritike na racun Makedonca kad momak igra pametno glavom, konstantno se ubacuje prema naprijed, timski igrac, ima osjecaj za loptu i igru. Njegova adaptacija jos traje i ovo sto je do sad pokazao se moze nazvati sasvim ok, s'tim da ce u narednim utakmicama jos vise napredovati u to sam siguran!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.