FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 250

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 26 sep 2021, 11:30

Iduće kolo idemo treneru koji će na svaku sudijsku odluku koja je i regularna, a u našu korist, da apsolutno divlja uz liniju i vrši pritisak na sudije. To će biti dodatna otežavajuća okolnost za nas, jer se Azmir svakako sa Vicom liže ko pravi srbalija, a onda još na to dodaš na klupi zvezdaša koji će da maše rukama i psuje sudiji. Sablić mora reći igračima da u sudiju i ne gledaju, nema mahanja rukama, traženja pravde i izigravanja majmunčeta kabadahije, kao Riki sinoć! Idemo dvojici koja bi da nas unište, pamet u glavu!
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 sep 2021, 11:37

Prvo Modriču treba proći.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 sep 2021, 11:39

Al neide nikako da se vodi prica da smo neuigrani i bez priprema i da pri tome se stalno šaltaju pozicije,valjda treba biti obratno da baš iz tog razloga manjka svega da ih baš iz tog razloga stavljas na prirodna mjesta pa eto nekad kad eventualno prodjes pripreme pa na njima majstore probas igraca na drugoj poziciji ,pa vidis ako mu odgovara onda ga prebacis.

Evo recimo Oremuš ima 5 utakmica ove sezone na 3 je poceo na razlicitim pozicijama(stoper,vezni,i bek).Previše da si Ronaldo a ne Oremuš

Evo nece mi biti mrsko ovako ni iz glave za ostale napisati od nazad ka naprijed ko je prebacivam po pozicijama od utakmice do utakmice pa cak i u toku utakmice.

Trako(stoper/bek)
Pidro(stoper/bek)
Šabanovic(desni bek,lijevi bek)
Palic(stoper,vezni)
Ševelj(došao je u Sarajevo da igra poziciju koju nije igrao,ok to cu svariti jel od pocetka ima zamisao od njega da napravi veznog igraca)
Hebibovic(lijevi bek,desno krilo)
Bagaric i Cmiljanic igraci od 1.93 krilo(ovo je za dobro se udariti u glavu i vidjeti dali to u svijetu je ikad uradjeno)
Dervisagic(krilo,spic)
Bodul (napad/iza napadaca)
Kapic(centralni vezni/sinoc iza napadaca)

Da se ogradim neke od ovih rokada su bile prisilne,ali u vecem broju nisu.

Dakle sta hocu da kažem,ovi igraci su ograniceni sami po sebi zato i igraju ovdje gdje igraju,i kao takvi uz neodlazak na pripreme nisu spremni da ih se šalta toliko,jel od jedne neugranosti zbog tog manjka pripremnih mi pravimo duplu neuigranost izmisljenim pozicijama i dobijemo to što dobijemo.Nemoj se igrati Guardiole ,vec izvlaci najbolje od njih na onim pozicijama koje igraju cijeli život,jel kazem ograniceni su za bilo sta drugo.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 sep 2021, 11:50

miky_hz je napisao/la:
26 sep 2021, 11:39
Al neide nikako da se vodi prica da smo neuigrani i bez priprema i da pri tome se stalno šaltaju pozicije,valjda treba biti obratno da baš iz tog razloga manjka svega da ih baš iz tog razloga stavljas na prirodna mjesta pa eto nekad kad eventualno prodjes pripreme pa na njima majstore probas igraca na drugoj poziciji ,pa vidis ako mu odgovara onda ga prebacis.

Evo recimo Oremuš ima 5 utakmica ove sezone na 3 je poceo na razlicitim pozicijama(stoper,vezni,i bek).Previše da si Ronaldo a ne Oremuš

Evo nece mi biti mrsko ovako ni iz glave za ostale napisati od nazad ka naprijed ko je prebacivam po pozicijama od utakmice do utakmice pa cak i u toku utakmice.

Trako(stoper/bek)
Pidro(stoper/bek)
Šabanovic(desni bek,lijevi bek)
Palic(stoper,vezni)
Ševelj(došao je u Sarajevo da igra poziciju koju nije igrao,ok to cu svariti jel od pocetka ima zamisao od njega da napravi veznog igraca)
Hebibovic(lijevi bek,desno krilo)
Bagaric i Cmiljanic igraci od 1.93 krilo(ovo je za dobro se udariti u glavu i vidjeti dali to u svijetu je ikad uradjeno)
Dervisagic(krilo,spic)
Bodul (napad/iza napadaca)
Kapic(centralni vezni/sinoc iza napadaca)

Da se ogradim neke od ovih rokada su bile prisilne,ali u vecem broju nisu.

Dakle sta hocu da kažem,ovi igraci su ograniceni sami po sebi zato i igraju ovdje gdje igraju,i kao takvi uz neodlazak na pripreme nisu spremni da ih se šalta toliko,jel od jedne neugranosti zbog tog manjka pripremnih mi pravimo duplu neuigranost izmisljenim pozicijama i dobijemo to što dobijemo.Nemoj se igrati Guardiole ,vec izvlaci najbolje od njih na onim pozicijama koje igraju cijeli život,jel kazem ograniceni su za bilo sta drugo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Po meni neshvatljivo da Sabanovic koji je desnjak igra lijevog beka,igraci od skoro 2 metra igraju krila,Oremus 1.79 igra stopera(prije toga nikad u zivotu nije odigrao minute na toj poziciji) i itd.

Nije ovo igra soccer manager ni Pes.Bez eksperimentisanja,izmisljanja i zajebancija stavi igrace na svoje prirodne pozicije u nekoj normalnoj formaciji koju su navikli i to je to

Neko ulaze milione i milione u ovo nemoj da se zajebaju

Uredu kad mu fali igraca i kad je primoran da nesto radi kao Palic na stopera itd.To je ok,ali kao sto si rekao u 80% slucajeva nije bio primoran.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 sep 2021, 13:17, ukupno mijenjano 3 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 sep 2021, 11:59

Nama za 343, ili 352, trebaju par pojačanja na zimu, kako bi to izgledalo dobro.
Evo neke moje zelje, koje bi mogle unaprijediti našu igru.
Što se tiče golmanske pozicije, tu nam ništa ne treba, Dizdarević je odličan, onaj otpad sto nam je celavi doveo je otjeran i sa klupe, pa je lijepo vidjeti da napokon imamo dobrog rezervnog golmana, pa ne moraš strahovati ako se golman povrijedi, ili dobije crveni.
Štoperi nam ne trebaju, tu sada sa Lazićem, i po potrebi Ševelj, kad Trako još na iskustvu dobije, bit ce to super.
Veza je također ok, Vicko je jučer pokazao da će biti pojačanje, mora počinjati prije Andreja utakmice.
Na lijevom beku nam je pod moranje pojačanje, vidim da onaj Stipo nikako ne igra, sad bi sigurno pristao na uslove, jer mu je u cilju da igra.
Na lijevom krilu nam treba pojačanje, tu bi volio vidjeti ovog Brazilca
https://www.transfermarkt.com/clarismar ... ler/697520

Gledam bas, Čataković slabo igra u novom klubu, ako su voljni da ga pošalju na posudbu od 6 mjeseci, apsolutno treba iskoristiti
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 sep 2021, 12:04

12 golova u 11 kola, to je ono što mene najviše boli. Mi više nismo ekipa koja se nadmeće i igra za gol više, to nije Sarajevo i nikad neće bit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 sep 2021, 12:07

Mi smo očajni ne sjećam se da smo ikad gore igrali. Sinoć se prepali Borca,svi iza lopte k'o da igramo protiv Bayerna. Ove sezone ako izborimo evropu to će biti premija.
ISTINA ZA VEDRANA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 26 sep 2021, 12:07

Proslo podne, hoce li se klub oglasiti da nam je kapiten fizicki napadnut u Banjoj Luci?!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 sep 2021, 12:09

Nisam uspio da odgledam zadnjih pola sata, kakav je bio Ševelj?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 sep 2021, 12:11

GalileoGalilei je napisao/la:
26 sep 2021, 12:09
Dobar. Tehnički je na dosta većem nivou od Andreja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 26 sep 2021, 12:13

Unio zivost, ne boji se povuci loptu prema naprijed, imao par dobrih pasova prema naprijed i jedan opasan sut iz teske pozicije.

Mogao bi biti pravo otkrice za nastavak sezone, ali vidjet cemo jos.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 sep 2021, 12:14

Ono sto je odigrao bio je dosta dobar. Trčao je, borio se, imao je par korisnih pasova, dosta vecu energiju ima nego Andrej, nije ga strah da povuce loptu, ako ovako nastavi necemo morati strahovati za vezni red.
I Lazić je bio solidan, dosta je to sigurnije izgledalo nazad sa njim.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 26 sep 2021, 12:16

slika
:salut:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 sep 2021, 12:20

Direktor Fudbalskog kluba Borca Dejan Lukendić u razgovoru za portal Klix.ba demantovao je priče o napadu na kapitena FK Sarajevo nakon sinoćenje derbi utakmice 11. kola m:tel Premijer lige koja je odigrana na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Banjalučki klub je slavio rezultatom 1:0 golom Stojana Vranješa, a mrlja na utakmicu bačena je navodima kako je neko od uposlenika FK Borac fizički napao Dupovca u tunelu stadiona.
"Bio sam prisutan sve vrijeme dok se to dešavalo i gledao šta se dešavalo te na kraju i reagovao. Dupovac je u tunelu prišao glavnom sudiji Antoniju Bandiću i uhvatio ga, a tada je reagovalo osiguranje koje ih je razdvojilo. Sve drugo je izmišljotina. Sam Dupovac je rekao da je prišao sudiji i da ga je neko odgurnuo. To je sve što se desilo. Niko njega nije dodirnuo na način da ga je neko pokušao udariti. Nikoga u tom trenutku nisu zanimali igrači Sarajeva. Igrači Borca su slavili sa svojim navijačima pobjedu. Doveli smo potom i policiju da se odmah sve razjasni. Sam Dupovac nije prijavio da ga je neko udario, već neko iz ekspedicije FK Sarajevo. Dupovac je rekao da ga je neko samo odgurnuo. Želim spomenuti i da jedan igrač Sarajeva bio izuzetno bezobrazan te nam je psovao i vrijeđao nas na najstrašniji mogući način. Nema šta nam nije govorio", rekao nam je Lukendić.

I na sinoćnjoj utakmici Borca viđene su brojne zastave s političkim motivima, a imuni nisu bili ni domaći navijači koji su također uzvikivali poruke kojima nije mjesto na nogometnim stadionima.

"Mislim da je pretjerano spinovanje javnosti koje je krenulo od FK Velež bez ikakve potrebe. Spinovanje na političkoj osnovi. I to traje već duži period. Ove prijetnje koje radi predsjednik Veleža Šemsudin Hasić govoreći kako se automobil sam zapalio i kako se trebaju provjeriti kočioni sistemi, to je dno dna. Ne mogu vjerovati. Čovjek koji bi trebao biti emancipovan i jedna od najvećih privrednika u BiH ponaša se gotovo kao dijete. Takve poruke koje šalje javnosti su van pameti. Čujem priče ne valjaju sudije. Da ne nabrajam ja utakmice gdje je bilo 'milion' grešaka na račun Veležovih protivnika. Ne opravdam političke poruke, ali treba znati odakle kreće spinovanje bez ikakve potrebe. To sam rekao i u Mostaru poslije i u toku utakmice", dodao je.

"Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković bio je gost na utakmici te je gledao susret u društvu prvog čovjeka FK Sarajeva Ismira Mirvića. Delegaciju FK Sarajevo niko nije pogledao ružno. Sjedili su na svojim mjestima u loži, niko im se nije obratio. Takav slučaj nije bio u Mostaru. Sva moguća spinovanja i negativne stvari koje su se desile u Mostaru pokušavaju se ostaviti po strani pa se izmišljaju priče, kao što je ova da je neko udario Dupovca", poručio je Lukendić za kraj razgovora.

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo se za sada nisu oglašavali povodom ovog slučaja.

Ostaje nam da vidimo kako je delegat utakmice Mario Đuran iz Modriče zabilježio ovaj incident, ali i ostala dešavanja na stadionu u Banjoj Luci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 sep 2021, 12:30

Po meni odlican,bit ce nesto od njega sigurno.Unio je zivost u igri od kad je usao,tehnicki jako dobar vidi se
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 sep 2021, 12:34

"Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković bio je gost na utakmici te je gledao susret u društvu prvog čovjeka FK Sarajeva Ismira Mirvića.
Namiriso Vicko dolare.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 sep 2021, 13:24

MortemHz je napisao/la:
26 sep 2021, 12:20
Želim spomenuti i da jedan igrač Sarajeva bio izuzetno bezobrazan te nam je psovao i vrijeđao nas na najstrašniji mogući način. Nema šta nam nije govorio", rekao nam je Lukendić.
Riki sigurno :mrgreen:
ZZ

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 26 sep 2021, 13:32

Ostaje nam da vidimo kako je delegat utakmice Mario Đuran iz Modriče zabilježio ovaj incident, ali i ostala dešavanja na stadionu u Banjoj Luci.
Inače je ovaj Mario Đuran SNSDovac i četnik 1/1. Također je trenutno zamjenik ministra za sport u GT.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 26 sep 2021, 13:38

moj uzor-S.G je napisao/la:
26 sep 2021, 13:24
MortemHz je napisao/la:
26 sep 2021, 12:20
Želim spomenuti i da jedan igrač Sarajeva bio izuzetno bezobrazan te nam je psovao i vrijeđao nas na najstrašniji mogući način. Nema šta nam nije govorio", rekao nam je Lukendić.
Riki sigurno :mrgreen:
I ja sam to odmah pomislio :rol:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 sep 2021, 13:48

E cuj delegat iz modriče 🤣🤣
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: miguelramos i 14 gostiju.