FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amorovski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 17 maj 2015, 21:38

Evander je napisao/la:Ma u Vitezu ce nas biti koliko karata budemi mogli dobiti. U sustini, ici ce raja tamo i na licu mjesta sve pokupovati. Da se recimo u Zenici igra, kao sto je nekad Vitez i igrao tamo, bilo bi nas pet milja.
Haha u brata avatara.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 maj 2015, 21:39

Opklada je opklada. Nisam ja ko strumfovi :)

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 17 maj 2015, 21:40

Ima li neko da dolazi na utakmicu u Vitez a da nije 'osjetio' ovu krizu koja je pogodila domovinu i Balkan ove godine? :hmmmmm: Ako takav postoji nek' se javi u pp bio bi zahvalan do kraja života. :pray: Mislim da bi @Head mogao biti jedan od ovih na koje ciljam. :D

@Evander, do kad to nosiš? :damn:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 maj 2015, 21:49

Bojao sam je ove utakmice kao ni jedne do sad. I ako su njih svi otpisivali od borbe za Evropu a kamoli za titulu moje je mišljenje bilo da to nije baš tako, a ispostavilo se tačnim kad se pogledaju njihove igre u proljetnom dijelu šampionata. Uz izostanak nekoliko naših ključnih igrača, plus manjak onih koji bi eventualno mogli okrenuti rezultat ako šta pođe prema zlu, razlog za neki strah je bio sve opravdaniji.
Na stadionu sam se tresao ko Banja Luka tamo 60 i neke godine. Nikad se ovako nisam osjećao. Valjda je to zbog prevelike želje za dugočekanim trofejom.

U prvom poluvremenu se vidjela velika želja kod naših momaka da "otključaju" mrežu protivnika, da je u nekim trenucima bilo više sreće i koncetracije mogli smo na poluvremenu voditi. Drugo poluvrijeme potpuno druga priča, naši kao da su u drugom dijelu izašli samo da ne izgube, u ovakvim utakmicama to niej ni malo dobro. Mada smo i u takvoj situaciji imali finih prilika za vodstvo ali i sreće što nismo primili gol.
Zaista će velika šteta biti ako Delača ne uspijemo zadržati, da je jučer neki drugi golman stajao na našem golu (čitaj Bandović) mi bi glat izgubili. Kako se vidi taj engleski način rada. Fantastično je juče odradio svoj dio posla, uz naravno nekoliko ne toliko nesigurnih ali situacija da čovjek malo strepi.

Izostankom Berberovića i Mihojevića bojao sam se kako će Kovačević odgovoriti zadatku, a on nas vjerujem sviju pozitivno iznenadio i bio čak bolji od Tatomirovića, koji je imao nekoliko kikseva. Ali dobro je.
Kod Barića se vidjelo da on nije 100 % spreman i oporavljen, i ako uzmemo te okolnosti u obzir onda može dobiti prolaznu ocjenu. Puzigaća standardan uz sve svoje vrline i mane. Generalno mi imamo tih problema sa bekovima jer na prste jedne ruke možeš prebrojati koliko su imali onih pravih bekovskih akcija u toku sezone. Probijanje po strani i kvalitetan centaršut koji može biti uzrok izgledne šanse ili gola. Ali valjda ćemo i te stvari u budućnosti rješiti.

Prof. dr. mr. Gojko Cimirot. Svaka riječ je suvišna. Bravo majstore!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
Bilbija nije za pozicije defnazivnog veznog to smo mogli vidjeti i juče a i u duelu sa mostarcima. Kada je postavljen bliže napadaču(ima) onda je to sasvim druga priča.
Stojčev igrač (viška) poteza, svaki put kada primi loptu ako stane samo sekundu, znaš šta će uraditi i znaš da će izgubiti loptu. Kod poteza na prvu tu je mnogo bolji. Pretrčao je puno, trudio se ali onaj viška potez stvara lošu sliku o njemu i "pročitan" je od strne protivničkih defanzivaca. Krila su bila nivou, možda malo veći defanzivni zadaci su ih sputavali da naprave nešto više naprijed, sve u svemu prolazna ocjena.

Leon Benko, on je veliki dobitak za naš klub, nije dao gol i ako je mogao par puta samo da je bilo više sreće. Ih da su one makazice ušle.
Kod Alispahića i Rustemovića se vidi želja za dokazivanjem i nametanjem.

Sve u svemu moja navjeća zamjerka je bila što daleko stojimo od igrača protivnika kad je lopta kod njih i to moramo popraviti pogotovo kod jačih ekipa, ne smijemo im ni na trenutak dati prostora. Pogotovo ne na našem stadionu, zna se ko je tu gazda a evo u dvije utamice tu se malo gubimo.

Uzimajući u obzir stanje sa povredama i izostancima, plus našu krizu igrara od utakmice sa Širokobriježanima ovim bodom trebamo biti zadovoljni i zahvaliti se momcima na svakoj kapi znoja koju su pustili juče za taj remi, ponavljam da je bilo sreće mogli smo i pobjediti ali isto nas je ta sreće pomazila pa nismo izgubili.

Bez obzira na strah od iskoda utakmice lijepo je juče bilo na Koševu, fino popunjen stadion odlično navijanje i jednih i drugih. Spominju se ti incidenti i tučnjave, haj za neke razmirice na samoj tribini mogu progledati kroz prste jer alkohol učini svoje, ali brate mili bacanje baklje na dio tribine gdje su navjećim djelom djeca i ozbiljniji ljudi nije u redu.
Baklje su jako lijepe kada se upotrebe u pravo vrijeme ali pod hitno topovske udare i petarde treba izbaciti, sreća me je poslužila pa mi jedan nije eksplodirao pored same glave, pao je na tlo. Djelići sekudne su me djelili da ostanem bez uha, ili očiju. Ja bih to nekako i podnio, ali juče je na stadionu bilo jako, jako puno djece, što je odlično, i na njih treba misliti.

Lijep jedan sarajevski dan, koji će pravu ljepotu pokazati, nadam se, 30. maja.

Volim te Sarajevo!!!

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 17 maj 2015, 21:50

Evander je napisao/la:Opklada je opklada. Nisam ja ko strumfovi :)
Onda se ne javljaj Boga ti dok ga moraš nositi, ili svedi javljanje na minimum. :D

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 maj 2015, 21:52

BordoArmy88 je napisao/la:
Evander je napisao/la:Opklada je opklada. Nisam ja ko strumfovi :)
Onda se ne javljaj Boga ti dok ga moraš nositi, ili svedi javljanje na minimum. :D
Najlakse bi bilo povuci se sad, ali to ne bi bilo sportski :)

Pisat cu na temi reprezentacije :D

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 17 maj 2015, 21:53

Kad se već piše dosta o navijanju, samo da kažem da se mogao puno više iskoristiti potencijal istoka. Na istoku je bio Džine i pokušao je s ostalim par puta reanimirati raju i za vrijeme tekme, al' nije išlo. Šteta, da smo krenuli malo agresivnije istok je mogao fakat grmiti, što bi siguran sam utjecalo dosta na teren i mislim da je to moglo ponijeti igrače da ih stisnemo i da napravimo par stopostotnih šansi. Prije tekme smo grmili pravo :mrgreen:
1946

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 maj 2015, 22:03

Ispostavilo se da ce nama i bod na Kosevu biti dovoljan,pod uslovom da pobjedimo u Vitezu. Igra protiv Zelje je bila solidna,bod je najrealniji... u Vitezu igramo jaci za Radovca,dok kod domacina fali par bitnih igraca. Ocekujem bar 1500 navijaca Sarajeva u Vitezu,ako ne i da napunomo cijeli stadion,dakle 3 tisuce ! :) Realno ako Vitez ne mozemo dobiti onda i ne zasluzujemo da budemo prvaci,iako u jednoj varijanti nama odgovara i bod,jer Zeljo nece i ne moze dobiti Celika u Zenici!
Vrijeme je i da nas napad proradi,da nekome zabijemo petardu!

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 17 maj 2015, 22:14

bosnas_ je napisao/la:Ispostavilo se da ce nama i bod na Kosevu biti dovoljan,pod uslovom da pobjedimo u Vitezu. Igra protiv Zelje je bila solidna,bod je najrealniji... u Vitezu igramo jaci za Radovca,dok kod domacina fali par bitnih igraca. Ocekujem bar 1500 navijaca Sarajeva u Vitezu,ako ne i da napunomo cijeli stadion,dakle 3 tisuce ! :) Realno ako Vitez ne mozemo dobiti onda i ne zasluzujemo da budemo prvaci,iako u jednoj varijanti nama odgovara i bod,jer Zeljo nece i ne moze dobiti Celika u Zenici!
Vrijeme je i da nas napad proradi,da nekome zabijemo petardu!
Nedo Bog druze da cekamo zadnju utakmicu i zelju u zenici. Mada se ja potajno nadam da bi im memic mogao spremiti osvetu zbog tog sto su ga izyebali al ce biti stvarno tesko da travnik sta napravi na grbavici. A sto se tice posjete ja ocekujem da nasi ispune jednu od dvije tribine u Vitezu i da ce nam uprava tog kluba omoguciti barem jednu od te dvije tribine

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 17 maj 2015, 22:53

Bice gusto bice 0:2 :kafa:
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 maj 2015, 23:06

[youtube][/youtube]

:opaopa:
1946

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 17 maj 2015, 23:08

ljudi ko ce docekati taj vitez moramo uzeti sve ulaznice i za navijace sarajeva i za neutralne i svi kao jedan.Ovo nesmijemo prokockati sada moraju odigrati utakmicu sezone
Samo Sarajevo

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 maj 2015, 23:18

Ja se sekunde ne brinem za mec protiv Viteza. Vec razmisljam o Slobodi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 17 maj 2015, 23:25

Hilmo odlicno si primjetio to da daleko stojimo od protivnika, i sam znas da je za to potrebna ogromna energija tokom cijele tekme. Tako smo igrali protiv listice prvo poluvrijeme, i odigrali perfektno mozda i najbolje poluvrijeme odavno. Kraj sezone je i nismo imali imperativ pobjede u zadnjoj utakmici "naravno da smo imali" ali obzirom na sve okolnosti to nam nije bilo neophodno i zato se Dzeno odlucio da presing izostavi, sacuva svjezinu i igrace od povreda. U slijedecu utakmicu ulazimo jos jaci i ja vjerujem u ovu ekipu. Generalno me Dzeno iznenadjuje (pozitivno naravno) kao da ima preko 10 sezona sa prvim timom iza sebe. Evidentno je da uci na tudjim i sopstvenim greskama. Hilmo slijedi nam puno mirniji period glede naseg kluba i ocekujem tvoje ali i analize drugih forumasa koje stvarno volim procitati i nauciti nesto iz njih :thumbup:

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 17 maj 2015, 23:29

hilmo je napisao/la:Bojao sam je ove utakmice kao ni jedne do sad. I ako su njih svi otpisivali od borbe za Evropu a kamoli za titulu moje je mišljenje bilo da to nije baš tako, a ispostavilo se tačnim kad se pogledaju njihove igre u proljetnom dijelu šampionata. Uz izostanak nekoliko naših ključnih igrača, plus manjak onih koji bi eventualno mogli okrenuti rezultat ako šta pođe prema zlu, razlog za neki strah je bio sve opravdaniji.
Na stadionu sam se tresao ko Banja Luka tamo 60 i neke godine. Nikad se ovako nisam osjećao. Valjda je to zbog prevelike želje za dugočekanim trofejom.

U prvom poluvremenu se vidjela velika želja kod naših momaka da "otključaju" mrežu protivnika, da je u nekim trenucima bilo više sreće i koncetracije mogli smo na poluvremenu voditi. Drugo poluvrijeme potpuno druga priča, naši kao da su u drugom dijelu izašli samo da ne izgube, u ovakvim utakmicama to niej ni malo dobro. Mada smo i u takvoj situaciji imali finih prilika za vodstvo ali i sreće što nismo primili gol.
Zaista će velika šteta biti ako Delača ne uspijemo zadržati, da je jučer neki drugi golman stajao na našem golu (čitaj Bandović) mi bi glat izgubili. Kako se vidi taj engleski način rada. Fantastično je juče odradio svoj dio posla, uz naravno nekoliko ne toliko nesigurnih ali situacija da čovjek malo strepi.

Izostankom Berberovića i Mihojevića bojao sam se kako će Kovačević odgovoriti zadatku, a on nas vjerujem sviju pozitivno iznenadio i bio čak bolji od Tatomirovića, koji je imao nekoliko kikseva. Ali dobro je.
Kod Barića se vidjelo da on nije 100 % spreman i oporavljen, i ako uzmemo te okolnosti u obzir onda može dobiti prolaznu ocjenu. Puzigaća standardan uz sve svoje vrline i mane. Generalno mi imamo tih problema sa bekovima jer na prste jedne ruke možeš prebrojati koliko su imali onih pravih bekovskih akcija u toku sezone. Probijanje po strani i kvalitetan centaršut koji može biti uzrok izgledne šanse ili gola. Ali valjda ćemo i te stvari u budućnosti rješiti.

Prof. dr. mr. Gojko Cimirot. Svaka riječ je suvišna. Bravo majstore!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
Bilbija nije za pozicije defnazivnog veznog to smo mogli vidjeti i juče a i u duelu sa mostarcima. Kada je postavljen bliže napadaču(ima) onda je to sasvim druga priča.
Stojčev igrač (viška) poteza, svaki put kada primi loptu ako stane samo sekundu, znaš šta će uraditi i znaš da će izgubiti loptu. Kod poteza na prvu tu je mnogo bolji. Pretrčao je puno, trudio se ali onaj viška potez stvara lošu sliku o njemu i "pročitan" je od strne protivničkih defanzivaca. Krila su bila nivou, možda malo veći defanzivni zadaci su ih sputavali da naprave nešto više naprijed, sve u svemu prolazna ocjena.

Leon Benko, on je veliki dobitak za naš klub, nije dao gol i ako je mogao par puta samo da je bilo više sreće. Ih da su one makazice ušle.
Kod Alispahića i Rustemovića se vidi želja za dokazivanjem i nametanjem.

Sve u svemu moja navjeća zamjerka je bila što daleko stojimo od igrača protivnika kad je lopta kod njih i to moramo popraviti pogotovo kod jačih ekipa, ne smijemo im ni na trenutak dati prostora. Pogotovo ne na našem stadionu, zna se ko je tu gazda a evo u dvije utamice tu se malo gubimo.

Uzimajući u obzir stanje sa povredama i izostancima, plus našu krizu igrara od utakmice sa Širokobriježanima ovim bodom trebamo biti zadovoljni i zahvaliti se momcima na svakoj kapi znoja koju su pustili juče za taj remi, ponavljam da je bilo sreće mogli smo i pobjediti ali isto nas je ta sreće pomazila pa nismo izgubili.

Bez obzira na strah od iskoda utakmice lijepo je juče bilo na Koševu, fino popunjen stadion odlično navijanje i jednih i drugih. Spominju se ti incidenti i tučnjave, haj za neke razmirice na samoj tribini mogu progledati kroz prste jer alkohol učini svoje, ali brate mili bacanje baklje na dio tribine gdje su navjećim djelom djeca i ozbiljniji ljudi nije u redu.
Baklje su jako lijepe kada se upotrebe u pravo vrijeme ali pod hitno topovske udare i petarde treba izbaciti, sreća me je poslužila pa mi jedan nije eksplodirao pored same glave, pao je na tlo. Djelići sekudne su me djelili da ostanem bez uha, ili očiju. Ja bih to nekako i podnio, ali juče je na stadionu bilo jako, jako puno djece, što je odlično, i na njih treba misliti.

Lijep jedan sarajevski dan, koji će pravu ljepotu pokazati, nadam se, 30. maja.

Volim te Sarajevo!!!
Bilbija nije ni za kakve pozicije, kreten klasični i tu nikad nije bilo niti će biti fudbalera, znači svaka marka uložena u njega teška fula.

Stojcev užasan na derbiju, lopte se odbijale od njega kao od zid, o njegovim centarsutevima ne želim pričati uopste, blago rečeno, smijesno i ispod svakog amaterskog nivoa.... Zeljo je igrao toliko koliko je igrao sve zahvaljujući njima dvojici i da na kojim slučajem ne dao Bog nije bilo Gojka mi bi doživjeli blamazu....

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 17 maj 2015, 23:34

Amidza kakvu ti blamazu spominjes ziv i zdrav bio.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 maj 2015, 23:35

Ko bude pis'o negativu po forumu i trazo dlaku u jajetu narednih dana dabogda suhog qrca citav zivot hodo.
1946

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 17 maj 2015, 23:37

slika
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 maj 2015, 23:38

@obiteljski
Najviše mi smeta kada naš bek stoji daleko od protivničkog krila koje se sprema da centrira, ukoliko nemaš igrača (protivničkog) u blizini i cijeli fokus ti ej na igraču koji ej ispred tebe i sprema se centrirati, ma ne daj mu uđi mu, blokiraj ga, gotovo je kad centrira. Sjećate se bezveze gola koje je repka primila protiv Kipra, koliko se protivnički igrač namještaod a centrira i uspio. I na kraju će nas taj gol koštati plasmana. Ali to nije tema nego navodim primjer.
Naravno da se juče dosta igralo i taktički s obzirom na ono s čim smo raspolagali. I Dženo je tu odradio jako dobar posao. Sazrijeva polako.
Nema kod nas mirnog perioda.
Evo ova sedmica je sva fokusirana na utakmicu u Vitezu, pa onda na Tuzlake... pa na prelazni rok...

Dobra stvar pred naredno kolo je povratak Samira i Marka, verovatno će i Džemo biti fit i Barić u punom trenažnom procesu. Ne želim razmišljati pesimistično, ali trebamo biti oprezni. Jako glupo bi bilo da ovu sreću i dobar posao bacimo pod noge. Ne trebamo gledati šta bi se moglo dešavati u ZEnici zadnje kolo, mi idemo dobiti ove preostale dvije i rješen problem.
Kalkulacije protivnika nas ne zanimaju, samo punom snagom i po pobjedu.

A analiza će biti, mislim da će samo moja završna biti iz tri - četiri djela. ;)

@amidza
Imao je Bilbija finih partija, ali ima problem što on izgleda igra kad hoće a kad neće nikom ništa, e to mi ne ide u glavu. Uostalom jel sa njim produžen ugovor ili nije?
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 17 maj 2015, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.

begiii
Kontakt:

Post Postao/la begiii » 17 maj 2015, 23:38

Jjaaahhhh braco :kralj: titula je haman pa odradjena,vitez nema sansi ni da nas nekako iznenadi,osim ako mi budemo fulali :hmmmmm: dobro se org.kad krenete iz Sa?budite saburli,vjerovatno ce doci do provokacija sa njihove strane na nacionalnoj osnovi zato upamet!?vitez je mala kasaba i moze biti i nekih ceka da nas napadnu kamenjem,sjecate se tekme. repke u rukometu kada nam u dvoranu nisu dali unijeti ljiljane?SAMO PAMETNO BRACO :pray:
Vazduh treperi kao da nebo gori,sprema se BORDO oluja

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, ErosViverosViv, nedimmmm1337, riki46, Rodman i 70 gostiju.