Bojao sam je ove utakmice kao ni jedne do sad. I ako su njih svi otpisivali od borbe za Evropu a kamoli za titulu moje je mišljenje bilo da to nije baš tako, a ispostavilo se tačnim kad se pogledaju njihove igre u proljetnom dijelu šampionata. Uz izostanak nekoliko naših ključnih igrača, plus manjak onih koji bi eventualno mogli okrenuti rezultat ako šta pođe prema zlu, razlog za neki strah je bio sve opravdaniji.
Na stadionu sam se tresao ko Banja Luka tamo 60 i neke godine. Nikad se ovako nisam osjećao. Valjda je to zbog prevelike želje za dugočekanim trofejom.
U prvom poluvremenu se vidjela velika želja kod naših momaka da "otključaju" mrežu protivnika, da je u nekim trenucima bilo više sreće i koncetracije mogli smo na poluvremenu voditi. Drugo poluvrijeme potpuno druga priča, naši kao da su u drugom dijelu izašli samo da ne izgube, u ovakvim utakmicama to niej ni malo dobro. Mada smo i u takvoj situaciji imali finih prilika za vodstvo ali i sreće što nismo primili gol.
Zaista će velika šteta biti ako Delača ne uspijemo zadržati, da je jučer neki drugi golman stajao na našem golu (čitaj Bandović) mi bi glat izgubili. Kako se vidi taj
engleski način rada. Fantastično je juče odradio svoj dio posla, uz naravno nekoliko ne toliko nesigurnih ali situacija da čovjek malo strepi.
Izostankom Berberovića i Mihojevića bojao sam se kako će Kovačević odgovoriti zadatku, a on nas vjerujem sviju pozitivno iznenadio i bio čak bolji od Tatomirovića, koji je imao nekoliko kikseva. Ali dobro je.
Kod Barića se vidjelo da on nije 100 % spreman i oporavljen, i ako uzmemo te okolnosti u obzir onda može dobiti prolaznu ocjenu. Puzigaća standardan uz sve svoje vrline i mane. Generalno mi imamo tih problema sa bekovima jer na prste jedne ruke možeš prebrojati koliko su imali onih pravih bekovskih akcija u toku sezone. Probijanje po strani i kvalitetan centaršut koji može biti uzrok izgledne šanse ili gola. Ali valjda ćemo i te stvari u budućnosti rješiti.
Prof. dr. mr. Gojko Cimirot. Svaka riječ je suvišna. Bravo majstore!!!
Bilbija nije za pozicije defnazivnog veznog to smo mogli vidjeti i juče a i u duelu sa mostarcima. Kada je postavljen bliže napadaču(ima) onda je to sasvim druga priča.
Stojčev igrač (viška) poteza, svaki put kada primi loptu ako stane samo sekundu, znaš šta će uraditi i znaš da će izgubiti loptu. Kod poteza na prvu tu je mnogo bolji. Pretrčao je puno, trudio se ali onaj viška potez stvara lošu sliku o njemu i "pročitan" je od strne protivničkih defanzivaca. Krila su bila nivou, možda malo veći defanzivni zadaci su ih sputavali da naprave nešto više naprijed, sve u svemu prolazna ocjena.
Leon Benko, on je veliki dobitak za naš klub, nije dao gol i ako je mogao par puta samo da je bilo više sreće. Ih da su one makazice ušle.
Kod Alispahića i Rustemovića se vidi želja za dokazivanjem i nametanjem.
Sve u svemu moja navjeća zamjerka je bila što daleko stojimo od igrača protivnika kad je lopta kod njih i to moramo popraviti pogotovo kod jačih ekipa, ne smijemo im ni na trenutak dati prostora. Pogotovo ne na našem stadionu, zna se ko je tu gazda a evo u dvije utamice tu se malo gubimo.
Uzimajući u obzir stanje sa povredama i izostancima, plus našu krizu igrara od utakmice sa Širokobriježanima ovim bodom trebamo biti zadovoljni i zahvaliti se momcima na svakoj kapi znoja koju su pustili juče za taj remi, ponavljam da je bilo sreće mogli smo i pobjediti ali isto nas je ta sreće pomazila pa nismo izgubili.
Bez obzira na strah od iskoda utakmice lijepo je juče bilo na Koševu, fino popunjen stadion odlično navijanje i jednih i drugih. Spominju se ti incidenti i tučnjave, haj za neke razmirice na samoj tribini mogu progledati kroz prste jer alkohol učini svoje, ali brate mili bacanje baklje na dio tribine gdje su navjećim djelom djeca i ozbiljniji ljudi nije u redu.
Baklje su jako lijepe kada se upotrebe u pravo vrijeme ali pod hitno topovske udare i petarde treba izbaciti, sreća me je poslužila pa mi jedan nije eksplodirao pored same glave, pao je na tlo. Djelići sekudne su me djelili da ostanem bez uha, ili očiju. Ja bih to nekako i podnio, ali juče je na stadionu bilo jako, jako puno djece, što je odlično, i na njih treba misliti.
Lijep jedan sarajevski dan, koji će pravu ljepotu pokazati, nadam se, 30. maja.
Volim te Sarajevo!!!