FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 22 apr 2013, 14:58

bluemania je napisao/la:e moj @ciza....ti bi da daješ ozbiljan otpor po evropi sa Stanićem, Kerlom, Adilovićem, Selimovićem itd :lol: :lol:

Uz dužno poštovanje prema navedenim, ti igraci su sposobni uzeti duplu krunu ove naše lige i to je to...kapak, maximum, dalje ne može.
Za evrope treba para, pardon mnogo para, da bi se dovelo 4-5 PRAVIH igraca i napravio tim koji bi davao te otpore koje pominješ ;)
Misliš da Amar nebi volio potrošiti par miliona na 4-5 dobrih provjerneih igraca, kao što rade Dinamo ili Partizan :?: pa ko ne bi volio....no, realnost naša bosanska je surova i sasvim drugacija.
Željo je kokuz, kao i ostali timovi lige...a pokrivaš se onoliko koliko ti je jorgan dug ;)

Stvarno ne mogu da vjerujem za dva dana igramo jako bitnu utakmicu u prijedoru ,igramo finale kup-a,pa utakmica protiv kitara,pa proslava titule a vi pisete o Evropi i opet omalovazavate igrace koji se srcem bore i to uspjesno na dva fronta pa sta bi kitari dali za nase probleme

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 22 apr 2013, 15:02

Kada se kaže evropa u fudbalskom smislu onda treba taj termin podjeliti na:
- I NIVO "Nedodirljivi" klubovi koji će vremenom vjerovatno formirati fudbalsku nba ligu, krema evropskog fudbala koja za cilj ima samo pare i marketing (Real, Barselona, Celsi...).
- II NIVO "Prejaki" Klubovi koji u matičnim ligama ne mogu ništa ovima gore ali su za klubove iz ostatka evrope također nepobjedivi (Valencia, Citi....),
- III NIVO Klubovi iz ostalih liga koji imaju finansijski potencijal i koji su također nepobjedivi za ove naše prostore (kiev, galata...),
- IV NIVO Stabilni klubovi iz regiona koji mogu uz malo sreće ući u grupnu fazu i tamo služiti kao kanta za nabijanje gol razlike (dinamo, partizan)
- V NIVO Klubovi koji nemogu "meda" u matičnim ligama iznad, i koji samo uz sreću u žrjebu mogu nešto napraviti (zvezda, hajduk)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2013, 15:06

U pravu ste vi.. Treba dovesti igrace iz renomiranih klubova kao sto su Slavija, Leotar, Velez, Olimpik, Radnik, Celik itd., a rastjerati ove nase limitirane koji su osvojili samo cetiri titule u zadnje tri godine a i na dobrom su putu da osvoje jos samo dvije u ovoj sezoni..
BUDI ŽELJO !!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 apr 2013, 15:09

FCS je napisao/la:Kada se kaže evropa u fudbalskom smislu onda treba taj termin podjeliti na:
- I NIVO "Nedodirljivi" klubovi koji će vremenom vjerovatno formirati fudbalsku nba ligu, krema evropskog fudbala koja za cilj ima samo pare i marketing (Real, Barselona, Celsi...).
- II NIVO "Prejaki" Klubovi koji u matičnim ligama ne mogu ništa ovima gore ali su za klubove iz ostatka evrope također nepobjedivi (Valencia, Citi....),
- III NIVO Klubovi iz ostalih liga koji imaju finansijski potencijal i koji su također nepobjedivi za ove naše prostore (kiev, galata...),
- IV NIVO Stabilni klubovi iz regiona koji mogu uz malo sreće ući u grupnu fazu i tamo služiti kao kanta za nabijanje gol razlike (dinamo, partizan)
- V NIVO Klubovi koji nemogu "meda" u matičnim ligama iznad, i koji samo uz sreću u žrjebu mogu nešto napraviti (zvezda, hajduk)
mi smo dakle VI NIVO u evropi(mislim na Želju)-u svojoj zemlji dominantni,a vani realno tesko da se sta moze uraditi.ali ja se pitam kako bi ostali prosli u ligi prvaka,kad ne mogu ni u BIH nista osvojiti!!!!!!!!!!!
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 apr 2013, 15:11

champions1921 je napisao/la:U pravu ste vi.. Treba dovesti igrace iz renomiranih klubova kao sto su Slavija, Leotar, Velez, Olimpik, Radnik, Celik itd., a rastjerati ove nase limitirane koji su osvojili samo cetiri titule u zadnje tri godine a i na dobrom su putu da osvoje jos samo dvije u ovoj sezoni..
pusti miseve nego da li je vrijeme da se titula upise u potpis? ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 22 apr 2013, 15:12

champions1921 je napisao/la:U pravu ste vi.. Treba dovesti igrace iz renomiranih klubova kao sto su Slavija, Leotar, Velez, Olimpik, Radnik, Celik itd., a rastjerati ove nase limitirane koji su osvojili samo cetiri titule u zadnje tri godine a i na dobrom su putu da osvoje jos samo dvije u ovoj sezoni..
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 apr 2013, 15:13

Bogicevic je dosao iz Modrice,Vasilic je dosao iz Zvijezde,Bekric je dosao iz Gradine,Svraka je nase dijete ali je igrao u Travniku odakle je dosao,E.Colic je dosao iz Veleza,Kerla je dosao iz Radnika Hadzici,Stanic je dosao iz Slavije,Tomic je dosao iz Goska,Cutuk je dosao iz Sirokog,odnosno bio slobodan igrac...Selimovic je dosao iz Zrinjskog,Adilovic je dosao iz Celika,Kvesic je iz Sirokog,a igrao u Varazdinu,Antolovic se nije nimalo proslavio u Borcu kada je dosao kod nas,Jamak je nas igrac,ali je igrao u Celiku odakle je dosao kod nas,Pehilj je iz Olimpica,Bukvic je iz Olimpica....
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2013, 15:14

gavran je napisao/la:
pusti miseve nego da li je vrijeme da se titula upise u potpis? ;)
Ne treba pehirati :mrgreen: .. Neka jos kolo-dva..
BUDI ŽELJO !!!

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 22 apr 2013, 15:18

Po meni igrači koji bi mogli igrati u Želji i nisam protiv njihovog dovođenja: Bilbija iz Borca, Vidović iz Olimpica, Kajkut i Horić iz Čelika. Prednost dajem kapitenu i štoperu Čelika Horiću jer nam je podhitno potrebna zamjena za "izgubljenog" Vasilića i "nesigurnog" Kerlu, a i Vidović bi dobrodošao u vezi. Bilbija i Kajkut manje više, ali jako dobri igrači :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora

U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 22 apr 2013, 15:33

slika
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 apr 2013, 15:46

CARSON je napisao/la:
bluemania je napisao/la:e moj @ciza....ti bi da daješ ozbiljan otpor po evropi sa Stanićem, Kerlom, Adilovićem, Selimovićem itd :lol: :lol:

Uz dužno poštovanje prema navedenim, ti igraci su sposobni uzeti duplu krunu ove naše lige i to je to...kapak, maximum, dalje ne može.
Za evrope treba para, pardon mnogo para, da bi se dovelo 4-5 PRAVIH igraca i napravio tim koji bi davao te otpore koje pominješ ;)
Misliš da Amar nebi volio potrošiti par miliona na 4-5 dobrih provjerneih igraca, kao što rade Dinamo ili Partizan :?: pa ko ne bi volio....no, realnost naša bosanska je surova i sasvim drugacija.
Željo je kokuz, kao i ostali timovi lige...a pokrivaš se onoliko koliko ti je jorgan dug ;)

Stvarno ne mogu da vjerujem za dva dana igramo jako bitnu utakmicu u prijedoru ,igramo finale kup-a,pa utakmica protiv kitara,pa proslava titule a vi pisete o Evropi i opet omalovazavate igrace koji se srcem bore i to uspjesno na dva fronta pa sta bi kitari dali za nase probleme
Evo rekoh da boldiram ovaj dio, možda nisi vidio... pa da vidiš dali "omalovažavam" naše igrace ;)

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 apr 2013, 15:59

Osim: Adilović će snositi posljedice

“Odluka da šutira penal, bila je njegova i za nju će snositi posljedice. Preuzeo je odgovornost, a ja nisam želio da ga spriječim jer je najbolji strijelac, pa i igrač ekipe”, prokomentarisao je mednažer Plavih promašeni jedanaesterac u režiji Eldina Adilovića, te dodao:

“Pogriješio sam, a trebao sam ga i poslije zamijeniti, jer je nakon promašaja bio skroz van utakmice. Još je mlad naučit će."

:mrgreen: :mrgreen: ljut Šef i dalje na Adila

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2013, 16:19

pa šta ima igrač da odlučuje ko će pucati penal pobogu? trebao bi amar ovdje sam sebe kazniti...

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 apr 2013, 16:39

ChWilla je napisao/la:pa šta ima igrač da odlučuje ko će pucati penal pobogu? trebao bi amar ovdje sam sebe kazniti...
a jbg, sad je kasno....Adil preuzeo odgovornost na sebe, htio pucati, fulao i sad ce snositi posljedice :P

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 22 apr 2013, 17:01

Bravo Amare, nema popuštanja navadiće se pa će stalno fulati :mrgreen:

Sad ozbiljno, moje mišljenje je da ne treba kazniti Adilovića samo zato jer je jedini imao hrabrosti šutati penal, davao je on i drugima loptu ali nisu htjeli ;)

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 apr 2013, 17:04

Dajte ljudi sta vam je kao da je neki bauk fuliti penal, desavalo se I najboljima, pa tako I nasem Adilu.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

plavi100
Kontakt:

Post Postao/la plavi100 » 22 apr 2013, 17:05

Anonimac je napisao/la:Neko je pomenuo da smo prije desetak godina bolje igrali u Evropi. Tada su uzimali skoro sve najbolje igrače iz BH lige da bi igrali u Evropskim takmičenjima. Recimo, Jednistvo je jedne godine posudilo sve najbolje igrače iz naše lige prije nastupa u Evropi (kompletan prvi tim). Željo kada je igrao sa Newcastle-om tih godina (poslije svake sezone) kupovao najbolje igrače iz ostalih timova, npr. Samira Muratovića, Nermina Vazdu (koji su bili najbolji igrači lige) i sl. a danas svi dovode igrače koje neće niko. Pa ljudi mi nismo ima deset godina kupili kvalitetnog igrača. Nismo se pojačali, ne sjećam se ni ja.
doveli smo elvira čolića frajer razvaljivao u veležu ,dudić bio najbolji strijelac lige ,vasilić dogurao do reprezentacije ,selimović dobro igrao u zrinjskom ,smajić bio klasa u premier ligi **** ga nikad neznaš kako će se neko uklopiti u ekipu .Uzmi primjer Bekrića i Svrake jednu sezonu razvaljuju drugu katastrofa .Najbolje se pokazali Kvesić koji je bio anonimus bar za mene i zolotić naš junior ili Nyema totalni anonimus kad je došao u želju .

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 apr 2013, 17:12

slika
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

TheGreatest10
Kontakt:

Post Postao/la TheGreatest10 » 22 apr 2013, 17:13

Sad se vidi kako fali Nyema :roll:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 apr 2013, 17:22

TheGreatest10 je napisao/la:Po meni igrači koji bi mogli igrati u Želji i nisam protiv njihovog dovođenja: Bilbija iz Borca, Vidović iz Olimpica, Kajkut i Horić iz Čelika. Prednost dajem kapitenu i štoperu Čelika Horiću jer nam je podhitno potrebna zamjena za "izgubljenog" Vasilića i "nesigurnog" Kerlu, a i Vidović bi dobrodošao u vezi. Bilbija i Kajkut manje više, ali jako dobri igrači :mrgreen:
Za Bilbiju nazalost nemamo rapa,mada bi nam bio bas pojacanje.Kod nas bi se razvio do kraja i klepili bi finu lovu na njemu.One koje bih ja volio vidjeti u nasem taboru su Kajkut (Celik),Duljevic (Olimpic),Coric (Siroki Brijeg) i malog Ciminrota (Leotar)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: fks74, Hrasno15, riki46, sassari, tiagofaria25 i 47 gostiju.