AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 14:52

GaziHusrevbeg je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Evo i cijena igrača Milanovih i Juventusovih( samo prvih 11 koji bi trebali igrati u sljedećoj sezoni, naravno uz moguće promjene) igrača po Transfermarktu !!
Naravno cijene će se mjenjati nakon završetka Europskog prvenstva !
A.C MILAN :
Abbiati 4 miliona Eura .
Abate 12 mil.
Silva 38 mil.
Mexes 8 mil.
Antonini ( iako njegova pozicija nije sigurna ) 5 mil.
Nocerino 11 mil.
Montolivo 14 mil.
Muntari 5.5 miliona
Boateng 23 mili.
Ibra 37 mil..
Pato 28.5 mil.

UKUPNO: 186 MILIONA

JUVENTUS :
Buffon 16 miliona
Lichsteiner 14.5 mili.
Chiellini 24 mil.
Barzagli 10 mil..
De Ceglie 5.5 miliona
Vidal 24 miliona
Marchisio 23 miliona
Pirlo 10 mil.
Vucinic 20 mil.
Matri 15.5 miliona ...
Pepe 11 mil.

UKUPNO:173.5 MILIONA !!
Ovo je prva postava Juventusa za prošlu sezonu i ovih prvih 11 neće igrati sljedeće sezone, tako da je ovo tvoje poređenje apsolutno bezvrijedno.

Pepe, De Ceglie i Matri sigurno neće igrati.

Toliko!

Bilo bi lijepo da si pročitao ono što sam napisao u zagradi !? "NARAVNO UZ MOGUĆE PROMJENE " ;)
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 15 jun 2012, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 jun 2012, 14:54

Ostaje li Zlatan momci? Ima li kakvih novosti vezano za Ibru...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 15 jun 2012, 14:55

senad_flamin je napisao/la:Bianconeri Da Bog Da vam @Saurman trolao po temi :P
slika
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 15 jun 2012, 14:55

Boateng za Andersona?

Iako Italijanski Inter prema medijima na ostrvu i dalje želi da dovede brazilca Andersona iz redova Manchester Uniteda, United je spreman da ponudi Andersona Milanu u zamenu za Kevina Princa Boatenga.

Vezista je prešao na stadion "Old Traford" 2007, iz redova Porta za kojeg su portugalci dobili neverovatnih 30 miliona eura. Istovremeno se pridružio "đavolima" i Nani, ali za razliku od brazilca Nani je uspeo da postane veoma važan deo engleskog kluba.

Anderson je blizu odlaska iz kluba, a očekuje se da će United da traži 15 miliona funti za usluge ovog veznog fudbalera, kojeg su često pratile povrede u karijeri.

24-godišnji brazilac je odigrao samo 10 utakmica prošle sezone u Premier ligi. Zanimljivo, pominje se Milan kao mogućnost zamene Andersona za Kevina Princa Boatenga.

Prema izvornom sajtu, Manchester United je spreman da pošalje ponudu Milanu, kako bi doveo fudbalera iz Gane, a kao zamenu poslao bi Andersona.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 15:01

@Ramiral sa Ibrom se nikad ne zna,svaki čas može reći da hoće da ide.

A evo najnovija vijest : Robinho u Malagu,Di Natale u Milan :!: :?:

Hej samo nek ide ovaj Robinho,pa kad bi i Haskića doveli 8-)
-RIVALDO-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 jun 2012, 15:05

@ramiral
IlPrincipe je napisao/la:Given the budget then there may be some other sacrifice of a big?
"We will not sell anyone, even Ibrahimovic will stay with Thiago." ;)
APELUJEM DA SE PRESTANE S OVIM NEPOTREBNIM RASPRAVAMA !
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jun 2012, 15:06

senad_flamin je napisao/la:@Ramiral sa Ibrom se nikad ne zna,svaki čas može reći da hoće da ide.

A evo najnovija vijest : Robinho u Malagu,Di Natale u Milan :!: :?:

Hej samo nek ide ovaj Robinho,pa kad bi i Haskića doveli 8-)
gdje si to procito za Robinha i Di Natalea ,a ovo za Bou mozda i nije lose neka nam daju Andersona i jos 10-15 miliona eura i moze proci :D
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 jun 2012, 15:08

Hajd lijepo je to, mada ne vidim da je ostanak Ibre nepotrebna rasprava... :?

Montolivo je dobro pojačanje i kvalitetno, Maxi Lopez je također mogao dati dosta toga igri Milana, čini mi se da je solidno odigrao uvijek kad je ušao...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 jun 2012, 15:09

@ramiral - ono " APELUJEM DA SE PRESTANE S OVIM NEPOTREBNIM RASPRAVAMA ! " je bilo za one na prošloj stranici što su TROLALI ...

a ovo tebi ;) Galliani -"We will not sell anyone, even Ibrahimovic will stay with Thiago."
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 15:11

francobaresi je napisao/la:

Bilo bi lijepo da si pročitao ono što sam napisao u zagradi !? "NARAVNO UZ MOGUĆE PROMJENE " ;)
Pa kao prvo suludo je porediti samo prvih 11, već kad se poredi vrijednost ekipa poredi se čitav roster, a tom segmentu je Juventus znatno vrijedniji, jer trenutno ne znam da li Milan u svom rosteru ima 15 igrača uopšte.

Još nešto, sumnjam da će Pato ikad igrati u prvih 11 Milana prije Robinha, to i sam Allegri govorio, da se on pita prodao bi već Pata u januaru, ali kčerkica nije dala. :mrgreen:

Staviš Robinha umjesto Pata i odmah je Juventusovih 11 iz prošle sezone vrijednije od Milanovih iz sljedeće. :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 jun 2012, 15:13

Odlazak Binha i po mom skromnom mišljenju bi vam bio pojačanje. Lik jednostavno nije za Serie A, niti za kluba kakav je Milan.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jun 2012, 15:16

ramiral je napisao/la:Odlazak Binha i po mom skromnom mišljenju bi vam bio pojačanje. Lik jednostavno nije za Serie A, niti za kluba kakav je Milan.
ma i mi se nadamo da ce za 15 miliona otici u Malagu ,ali covjeku lijepo ima 6 miljki svake godine ,boli njega briga sta se desava ,ja mislim kada bi otisli i Silva i Cassano i Boateng i Ibra ,Robinho bi rekao ja sam sretan u Milanu :lol:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 15:25

GaziHusrevbeg je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:

Pa kao prvo suludo je porediti samo prvih 11, već kad se poredi vrijednost ekipa poredi se čitav roster, a tom segmentu je Juventus znatno vrijedniji, jer trenutno ne znam da li Milan u svom rosteru ima 15 igrača uopšte.

Još nešto, sumnjam da će Pato ikad igrati u prvih 11 Milana prije Robinha, to i sam Allegri govorio, da se on pita prodao bi već Pata u januaru, ali kčerkica nije dala. :mrgreen:

Staviš Robinha umjesto Pata i odmah je Juventusovih 11 iz prošle sezone vrijednije od Milanovih iz sljedeće. :mrgreen:
Robinho je ja mislim ispucao sav kredit kod trenera i navijača , jednostavno lik igra jednu utakmicu extra sljedećih 5 ga nema nigdje !
Pato kad je potpuno zdrav je jedan od 6-7 najboljih napadača na planeti , tako da mislim da će on ipak biti u prvih 11 :D A što se tiče ovih cjena , to je manje bitan faktor to sam napisao samo kao zanimljivost odnosno da vidimo kakvo je stanje što se toga tiče u najvećim klubovima u Italiji ;)
Jer recimo Messi , Iniesta i Xavi iz Barce samo vrijede ko početni sastav Milana , kao što su i njih 3 skuplji od prvog sastava Juveta , nažalost eto kolika je razlika između Španskih i Italijanskih klubova :?
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jun 2012, 15:26

Gattuso: "I had many offers from Italy but I couldn't stand the thought of wearing the shirt of another Italian club than Milan."
slika
oficijelno je sad, gattuso je novi igrač švicarskog siona i službeno je danas predstavljen. neka mu je sa srećom! forza rino! nije izdajica ko pakaš pirlo.

evo i ocjene GDL i CDL jučerašnje utakmica italija hrvatska. da se fino vidi šta stručnjaci misle o cassanu kao najgorem igraču italije jučer i u prvoj utakmici gdje je dobio da podsjetim 7 :roll:

slika

slika
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 15:52

francobaresi je napisao/la: Robinho je ja mislim ispucao sav kredit kod trenera i navijača , jednostavno lik igra jednu utakmicu extra sljedećih 5 ga nema nigdje !
Pato kad je potpuno zdrav je jedan od 6-7 najboljih napadača na planeti , tako da mislim da će on ipak biti u prvih 11 :D A što se tiče ovih cjena , to je manje bitan faktor to sam napisao samo kao zanimljivost odnosno da vidimo kakvo je stanje što se toga tiče u najvećim klubovima u Italiji ;)
Jer recimo Messi , Iniesta i Xavi iz Barce samo vrijede ko početni sastav Milana , kao što su i njih 3 skuplji od prvog sastava Juveta , nažalost eto kolika je razlika između Španskih i Italijanskih klubova :?
Doduše i transfermarkt je dosta nerelevantan izvor informacija, ali nebitno, gledajući i iz neutralnog ugla, ovaj Juventus je skuplji od Milana, tu mislim na ukupan igrački kadar. :D

A ne znam šta reći za duel Robinho-Pato, sve je to istina za Pata, ali fazon je što Ibrahimović bolje u napadu sarađuje sa Robinhom i Patom. Bolje se razumiju, jer Robinho više učestvuje u igri od Pata, to je ono što cijeni Allegri. Znaš i sam kako je kad nekom neko ne leži, Pato ne leži Ibri i za to je Allegri primoran da više koristi Robinha. Barem je tako bilo u ove dvije sezone, šta će biti u sljedećoj ni sami ne znamo.

Na prethodnim stranicama su se i poredili igrači Juventusa i Milana, tu je to negdje kad gledaš imena, Juve je i tu u maloj prednosti, ali druga i jako bitnija stvar u kojoj je isto Juve u prednosti je kompaktnost i uigranost, nešto što Milanu jako fali. Npr. pogledat ćemo odbranu oba tima, po imenima su izjednačeni, ali je Milanova znatno sklonija raznim greškama, od propusta u markiranju igrača pa do nekih individualnih grešaka za razliku od Juventusove. Milan ima prednost u napadu, ali kako je Juventus ušao u ovaj merkato ne bi me čudilo da u sljedećoj sezoni u tom segmentu timovi budu u najmanju ruku izjednačeni. O sredini terena nemamo šta polemisati, vezni red Juventusa je jedan od najjačih u Europi, pogotovo sad nakon dovođenja Isle i Asamoaha i kao takav je definitivno bolji od Milanovog.
Željezničar ale!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jun 2012, 16:02

kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste. juventusov tim nije dokazan na najvišem nivou izuzev par veterana a to ćemo vidjeti naredne sezone kako će se snaći protiv npr barce ili reala.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 15 jun 2012, 16:14

senad_flamin je napisao/la:Bianconeri Da Bog Da vam @Saurman trolao po temi :P
:lol: to je bas kletva
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 16:21

baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.
Joj frajera, šta si nadrkan svaki put kad dođe neko od nas da nešto ovdje napiše. :? :roll:

Jesmo li prekršili pravila ovog foruma? Nismo! Je li pišemo o Milanu? Pišemo. Vrijeđamo li nekoga? Ne. Trollamo li? Ne. Ne mogu da vjerujem. Fakat. :geek:

Prvo i osnovno, Juventus koji je osvojilio 2 sedma mjesta se ne može porediti sa današnjim, razlog je jednostavan današnji Juventus je prvak Italije bez ijednog poraza u ligaškom dijelu takmičenja, rekord kojeg niko nikad neće oboriti, može ga samo izjednačiti. U današnjem Juventusu igra samo nekih 5 ili 6 igrača koji su igrali kad je klub zauzeo dvije sedme pozicije, dakle, skoro čitava ekipa je promjenjena. Još jedan razlog da se ta dva Juventusa ne mogu porediti.

Juventus uopšte nije kriv što su Milan zadesile tolike povrede, to je neka dječija i očajna izvlakuša, je li Milan kriv Juventusu što je on završio sedmi dva puta u nizu? Normalno da nije. Kako je Juventus imao lošu transfer politiku, tako je Milan imao katastrofalne pripreme i doktore u timu. Sam pao, sam se udario, što bi moja nana rekla. :mrgreen:

Niko nigdje nije naglasko da Juve ima klasu u ekipi, to si ti izvukao iz konteksta i to normalno pogrešno.

Da, Ibrahimović i Silva su najbolji igrači lige, barem prema vama milanistima, ali tu nagradu prošle sezone je uzeo Pirlo, dakle valjda i to nešto govori, valjda su nagrade neko mjerilo ko je najbolji igrač lige. Pirlo je u prošloj sezoni pobjedio i Silvu i Ibru, dakle, trenutno gledajući, Pirlo je najbolji igrač Serie A.

Još nešto, jedan jako bitan faktor, Juventus ima najboljeg trenera u Serie A, koji je pokazao da i bez zvijezda poput Silve i Ibrahimovića može osovjiti Scudetto i to bez poraza. To je samo još jedna stvar u nizu u kojim je Juventsu u prednosti nad Milanom.

Tvoja rečenica za Islu i Asamoaha mi fakat nije jasna, otkud to da ih je neko poredio sa Xavijem ili Iniestom? Donosiš pogrešne zaključke, fakat. Gdje li ti dobijaš takvu inspiraciju? :mrgreen:

Ovdje se priče o trenutnoj situaciji, a ne o prošlosti, ko zna šta se može desiti do kraja merkata, možda Galliani dovede par zvijezda pa Milan uspije parirati Juventusu sljedeće sezone, jer u prošloj to nije bio slučaj, trenutno Milan je iza Juventusa. To je sva poenta.
Željezničar ale!

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 15 jun 2012, 16:24

baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste. juventusov tim nije dokazan na najvišem nivou izuzev par veterana a to ćemo vidjeti naredne sezone kako će se snaći protiv npr barce ili reala.

Kao prvo nismo mi ( juventini) poceli nikakva poredenja.
Drugo. Normalno da cemo se bazirat na proslu sezonu, jer je bilo promjena u igrackom kadru u odnosu na sezonu 2010/2011 , prvenstveno u Juventusu, za Milan ne znam koliko je mijenjan sastav u odnosu na tu sezonu 2010/2011. Niko nije rekao da su nama sve klase, znamo i mi koji su nedostaci. Mislis da ispadas pametan sa nekakvim poredjenjm Isle i Asamoe sa barcinim iniestom i xavijem,... To niko nije spomenuo osim te tvoje glavice...

EDIT:
Mi smo naravno samo dosli i odgovorili na post koji je napisao jedan od tvojih mlilanista (naravno nista ruzno nije bilo u toom postu). Al jok ti dodjes i pravis se pametan, kao ti neki zastitnik ove teme, ti ces nekome odredjivat gdje ce sta pisat. Napravi sokic, ohladi pivu,, uzivaj u sucnu, ostavi se bespotrebnog pametovanja....

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 15 jun 2012, 16:34

kao sto jutros rekoh, a danas to Galliani potvrdi rijecima "...entrata chiuso", iztrola vas Silvio posteno. :mrgreen:
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.