FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2020, 11:35

messilla je napisao/la:
13 jan 2020, 19:22
Rajaz je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Šta kažete na ovo? :mrgreen:
Odličan potez. Setiena zaslužuje ovu šansu i ubijeđen sam da će je iskoristiti. Barceloni je potreban trener koji živi fudbal, a to je upravo Qique Setien. Znam da si Rajaza i mene citirao, jer smo prije dvije sezone još govorili kako je Setien pravi čovjek za klupu Barcelone. Evo prilike da, po ko zna koji put, ne budemo u pravu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 jan 2020, 12:58

Couthino je igrac koji mora imati loptu u nogama da bi bio dobar.
U Barceloni on ne moze imati loptu, tacka!

Ko god da bude trener, Couthino u Barceloni nema sta igrati.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 15 jan 2020, 13:45

bitno je da ce sa nekim drugim trenerom svaki igrac biti bar 10% bolji
meni je nevjerovatno da je svaki igrač postao losiji cak i Messi.. mozda jedino Ter da je bolji nego prije

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 jan 2020, 13:50

To cemo tek da vidimo da li ce i koliko biti bolji. Ocekujem vecu dominaciju u sredini i propuh u odbrani.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 jan 2020, 13:54

Evander je napisao/la:
15 jan 2020, 13:50
To cemo tek da vidimo da li ce i koliko biti bolji. Ocekujem vecu dominaciju u sredini i propuh u odbrani.
Propuh u odbrani ove sezone veći ne može biti. Bukvalno može igra samo napredovati ili ostati ista u svakoj mogućoj sferi. Nek ostane sve isto ja ću bit sretan što ne moram onu njušku gledat više. I što bar znam da trener želi igrati lijepo.

To za ovu sezonu, od sljedeće već mora značajan napredak biti.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jan 2020, 14:14

sombrero je napisao/la:
15 jan 2020, 13:45
bitno je da ce sa nekim drugim trenerom svaki igrac biti bar 10% bolji
meni je nevjerovatno da je svaki igrač postao losiji cak i Messi.. mozda jedino Ter da je bolji nego prije
To je to, sva poenta. U ove evo skoro 2 godine, nema niti jednog jedinog igraca da je napredovao pod onim klaunom, a da se ne preziva Ter Stegen ili Messi.

Dakle ne moze biti ni do igraca onda, nema sanse. Jer mozes ti da ti 3-4 igraca budu van forme, pa da se i 3-4 kroz 2 godine ne uklope u sistem, ali kad je rijec od 23 igraca, onda mora da ti nesto radis lose.

Kao u skoli, kad iz kontrolnog bude 20 jedinica a vas 25 u razredu, onda mora da je do profesora, nema drugog objasnjenja. Jer moze ih 10 sjedit na usima, ali 20 nikako :mrgreen:

Mislim i dalje da on nije los takticar, kad se gleda Bilbao kako je vodio, ali jednostavno je se previse opustio sa ovim igracima, pa vidio si intervju gdje je Pique licno dao, tipa: Ja kazem treneru da idem sutra u USA, on kaze ne moze, ali ja znam da cu otic. Gdje ces veci dokaz od toga? Covjeka nije bilo niti stid to JAVNO rec.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 15 jan 2020, 14:42

Mislim da raja malo podcjenjuje Setiena, te neće ovo moći, te neće ono. Vidjeće se jako brzo njegov rukopis, u to sam siguran. Prije svega, najvažnije je da je došao trener koji će od igrača moći izvući ono najbolje, da će ih činiti boljim, kako on, tako i njegov sistem koji uspostavi na terenu. Velika je razlika kad na terenu znaš šta, kad, gdje i kad, ko šta radi, koja mu je uloga, nego kad dođeš na tekmu i veze nemaš šta trebaš. Daj loptu Messiju i moli boga da on šta završi. To je bilo pod Valverdeom, u bukvalnom smislu. Također, do danas nije našao i postavio De Jonga na pravu poziciju. Dalje da ne govorim, osim Messija i Ter Stegena, svaki igrač je za 30% slabiji i lošiji.

Imam neki predosjećaj da će ovo biti pun pogodak i vjerujem da svi jedva čekamo da vidimo na šta će to ličiti. Meni prvom se vratila ta želja, zaželio sam se tekmi kao pod Enriqueom, da pršti na sve strane. Sad barem imam i neka nadanja da bi se moglo otići daleko u LP.

Ernesto nije loš trener, naprotiv, fino je on to radio u Bilbaou. Kad se sjetim mučnih tekmi s njima i njegovim presingom.. Ali, prvo što se istrošio i što nije imao granicu. On bi sad gurao još tri sezone nazor, nikad se ne bi povukao i rekao dosta je, nemam šta ponuditi više ponuditi, ekipa samo propada. Ma jok, handri ljudina do ahireta, ne može to tako. Istrošio se, monoton postao, mrtvilo i anemičnost se duboko uvukla i postala sasvim normalna. To je po meni glavni razlog - presaugao je brat, mrtav i odavno je logična opcija bila nova krv. Nakon Rome je to trebalo uraditi, ali nelogičnost je glavna odlika Bartomeua i ostalih analfabeta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jan 2020, 15:12

Cadena SER pise da je Ernie bio vidno potresen na oprostaju, da je zaplakao na kraju i da su igraci bili isto tako potreseni. Ybg vidi se da su ga voljeli, javno mu pruzali podrsku.

Ja mislim da su plakali jer su skontali da ce sad morati vise trenirati, covjek im davao po 2-3 dana slobodno haman uvijek. Mogli s njim kako god hoce, prijateljski.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 jan 2020, 16:46

Nakon toliko vremena sa zadovoljstvom cu gledati utakmice Barcelone.Vjerovatno ce trebati dosta vremena da igra pocne liciti na nesto ali nek necu gledati vise onog levata na klupi, tacno mu se na faci moglo vidjeti da ne zna sta radi.Zbog toga sam i propustio 80% utakmica ove sezone, sad se vracam na staro i jedva cekam da igraju :mrgreen:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 15 jan 2020, 17:01

Nije tema, znam.
Fede Valverde dobio 1 utakmicu neigranja za direktan crveni karton i namjeran faul sa ledja.
:D :D :mrgreen: :D :D Za nepovjerovati.
Ove godine ce biti tesko osvojiti titulu prvaka Spanjolske.
Real je mora osvojiti, to je ocito, a Alzirac ce opet imati tu srecu i poguranac svih, pa ce biti proglasen genijjalcem. No,.o tome sam vec pisao, da se ne ponavljam.
P.S. Zna li neko, postoji li mogucnost, da odmah vratimo Coutinha sa posudbe?

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 jan 2020, 17:05

Sumnjam da ćemo ga vratiti sad, mada bi možda dobro došao usljed povreda Dembela i Sukia,

Vjerovatno napad Messi-Griz-Perez dok se dembaš ne vrati.

U veznom očekujem De Jonga, Busketsa i Rakitića.

Odbrana standard, eventualno Semedo desno umjesto Roberta.

Ne znam, meni je Umtiti bolji igrač od Lengela, i forsirao bi ga ako je zdrav.

Todiboa nisu smjeli pustiti na pozajmicu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 15 jan 2020, 17:55

enobarca je napisao/la:
15 jan 2020, 16:46
Nakon toliko vremena sa zadovoljstvom cu gledati utakmice Barcelone.Vjerovatno ce trebati dosta vremena da igra pocne liciti na nesto ali nek necu gledati vise onog levata na klupi, tacno mu se na faci moglo vidjeti da ne zna sta radi.Zbog toga sam i propustio 80% utakmica ove sezone, sad se vracam na staro i jedva cekam da igraju :mrgreen:
Upravo to, veliku većinu utakmica sam propustio, i one što sam kao "gledao" bilo je bez neke posebne pažnje, jednostavno nestala volja.

Kako god da bude sad, teško da može biti gora i ružnija igra od ove što smo duže vrijeme imali priliku gledati.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 15 jan 2020, 18:37

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 15 jan 2020, 18:57

Riqui Puig nije u sastavu Barce B jer ga je trener priključio prvom timu i očekuje se u sastavu prvog tima za vikend :clap:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 15 jan 2020, 19:07

Vala nisam i ne pada mi na pamet propuštat bilo koju utakmicu. Dal jedva čekam novine? Naravno. Dal će bit novina odmah? Vrlo moguće, i ovaj novi trener je više no svjestan dešavanja oko Barse i sve ove letargije i s.ranja koje je prošli trener doktorirao. Glavno je pitanje koliko će ga iskusniji igrači i nosioci igre pratiti u zamislima. TO jedva čekam. I jedva čekam da vidim kolko je Mesonja prehodo a kolko pretrčo na idućoj utakmici.
Džeri Drejk

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 jan 2020, 19:39

Messonji bi po defaultu i trebala biti utakmica svedena na hodanje 40 minuta , trckarsnje 20 minuta , neaktivna igra 25 minuta i 6 sprinteva ka golu od koji bi 3 bila golovi.Sa false 9 Messija i kvalitetnom distribucijom lopte ka njemu,Barcelona je daleko najjaci tim na Svijetu.Ne postoji igrac koji od 3 polusanse daje 3 gola ,Messi je jedini u stanju to raditi svaku utakmicu.
Nadam se i mislim da Setien kao lik koji zivi i dise fudbal to razumije i da treba poceti raditi na distribuciji lopte od stopera do veznjaka , ostalo ce Messi rjesavati.

U Betisu su njegovi stoperi jako cesto igrali libero pozicije i improvizaciju zadnjeg veznog kako bi stvarali visak na terenu.Za takvo nesto treba iznabijati Piquea koju je statican a nekada je bio fenomenalan u tom segmentu.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 jan 2020, 20:21

Official: FC Barcelona and Schalke 04 have reached an agreement for the loan of the player Jean-Clair Todibo until 30 June for a fee of 1.5 million euros.
The German club will pay the player's wages and have a buy option for 25 million euros, plus 5 million in add-ons. If Schalke 04 were to buy the player than FC Barcelona maintain an option to buy him back for 50 million euros, plus 10 million in variables.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 16 jan 2020, 00:49

Some players within the squad had to cancel advertising commitments because of Setién's continued training sessions without days off. [cadena ser]
:rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 16 jan 2020, 01:11

messilla je napisao/la:
16 jan 2020, 00:49
Some players within the squad had to cancel advertising commitments because of Setién's continued training sessions without days off. [cadena ser]
:rol:
Krenuo je all in, il" će fejlat žešće ili osvajamo tripletu :mrgreen:
Sviđa mi se režim :thumbup: . Kako će to ljenguze prihvatiti to je druga stvar

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.