Postao/la AlfredNobel » 15 jan 2020, 14:42
Mislim da raja malo podcjenjuje Setiena, te neće ovo moći, te neće ono. Vidjeće se jako brzo njegov rukopis, u to sam siguran. Prije svega, najvažnije je da je došao trener koji će od igrača moći izvući ono najbolje, da će ih činiti boljim, kako on, tako i njegov sistem koji uspostavi na terenu. Velika je razlika kad na terenu znaš šta, kad, gdje i kad, ko šta radi, koja mu je uloga, nego kad dođeš na tekmu i veze nemaš šta trebaš. Daj loptu Messiju i moli boga da on šta završi. To je bilo pod Valverdeom, u bukvalnom smislu. Također, do danas nije našao i postavio De Jonga na pravu poziciju. Dalje da ne govorim, osim Messija i Ter Stegena, svaki igrač je za 30% slabiji i lošiji.
Imam neki predosjećaj da će ovo biti pun pogodak i vjerujem da svi jedva čekamo da vidimo na šta će to ličiti. Meni prvom se vratila ta želja, zaželio sam se tekmi kao pod Enriqueom, da pršti na sve strane. Sad barem imam i neka nadanja da bi se moglo otići daleko u LP.
Ernesto nije loš trener, naprotiv, fino je on to radio u Bilbaou. Kad se sjetim mučnih tekmi s njima i njegovim presingom.. Ali, prvo što se istrošio i što nije imao granicu. On bi sad gurao još tri sezone nazor, nikad se ne bi povukao i rekao dosta je, nemam šta ponuditi više ponuditi, ekipa samo propada. Ma jok, handri ljudina do ahireta, ne može to tako. Istrošio se, monoton postao, mrtvilo i anemičnost se duboko uvukla i postala sasvim normalna. To je po meni glavni razlog - presaugao je brat, mrtav i odavno je logična opcija bila nova krv. Nakon Rome je to trebalo uraditi, ali nelogičnost je glavna odlika Bartomeua i ostalih analfabeta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka