Blaszczykowski je napisao/la:Nije stvar u tome što ste vi nama pokupili igrače, već u licemjernom cviljenju o dobrobiti BL dok se istovremeno iza leđa radi sve na slabljenju najvećeg rivala. Jednostavno prezirem licemjerje.
Vidim ti si isto jedan od "onih"
Već sam rekao svoje stavove po pitanju kupovine igrača iz Bundeslige u temi Leverkusena. Rekao sam i dosta toga po pitanju BvB-ove uprave, iako ne tvrdim da sve što su napravili je idealno i da se nije moglo bolje.
Ako ti jednom od najvećih talenata na planetu daš izlaznu klauzulu od 37,5 miliona eura i vidiš kako se kreću cijene na tržištu, nemožeš se čuditi ako ti ga netko "otme". Kao navijač BvB-a, trebaš znati da je Gotze pregovarao i sa Cityem prije nego se odlučio za Bayern. Isto tako uprava BvB-a je odlučila da zadrži Lewandovskog do kraja ugovora a ne da ga proda pa uzmu novac za njega. Da li je BvB imao dovoljno novaca da ta oba ugovora na vrijeme "popravi" u to neću ulaziti, jer moje mišljenje je prije ne nego da.
Ono što sam ovdje pročitao, dobio sam dojam da neki navijači BvB-a smatraju BvB nedodirljivim i posebnim klubom na koje se zakon tržišta neće primjeniti. Zakon kaže, ako postoje klubovi koji su puno bogatiji od tebe ti ćeš svoje igrače od njih izgubiti, a na tebi je da iz toga izvučeš najviše što možeš. Još bi naglasio da većina navijača BvB-a smatra da BvB "smije" u samo 5 godina postići ono što neki klubovi rade 20 godina da bi dospjeli na određenu razinu. Bez obzira na uspjehe BvB-a, svakom klubu treba određeni period prije nego postane klub iz kojeg se igrači nekupuju, a od vas dobivam dojam da je BvB već sada, samo zato što vi to želite, na toj razini. Kažem to iz razloga kao da je postojala šansa da Gotze i Lewandovski ostanu u klubu, a da im BvB neda 5 miliona eura ponaosob netto plaču i da još uz to ekstra pojača momčad. Recimo zvijezde iz Arsenala su bježale samo zato jer su vidli da im se sustavno momčad "raspada", pa su htjeli preći u onaj klub di će im biti veća plača i sa kojim će imati veće šanse da uzmu titulu.
Tako je Bayern zbog "zakona tržišta bio prisiljen" da Gotzeu da veću plaču samo zato što je htio izlaznu klauzulu koju bi real, barca, city, psg, kad tad platili, a Bayern se nije htio nači u tako neugodnoj situaciji da mu drugi diktiraju kada će neko iz kluba otići. isti problem sada zbog "bogatih" Bayern ima sa Kroosom i sigurno bayernov navijač neće plakati ako Kroos ode iz kluba u slučaju da se nedogovore oko plače. Bit će mu sigurno žao, ali da će se pričati o sustavnom uništavanju Bayerna u to nevjerujem.
I ako ćemo biti iskreni, jedini krivac zašto je Bayern uzeo ta dva igrača BvB-u, je sam BvB.
BvB je dvije godine zaredom dominirao Bundesligom i Bayern je tada htio igrače iz BvB-a, ali odnos moći između ta dva kluba nije bio dovoljan u korist Bayerna da Bayern BvB-u otme igrača. U te dvije sezone Bayern, BvB-u nije oteo nikoga. Oteli su ga Real i MUTD i baš me zanima dal se tada pričalo jel su Real i MUTD uništivači BvB-a ili se pričalo o glupim igračkim potezima jer prelaze u klub gdje će im karijera krenuti nizbrdo.
Tada BvB igra skupinu LP i ispada u skupini. Gotovo, kraj, schluss, Bayern u tom trenutku dobiva prevagu, jer BvB ne uzima dovoljno novca iz Europe kako bi prije počao krpati one "greške" koje su napravili ili bolje rečeno davati jače ugovore igračima. Na njihovu žalost uspjeh u Europi došao je sezonu prekasno, kada se Bayern stabilizirao i mogao uzeti igrača BvB-u.
Recimo da Bayern nije reagirao na vrijeme po pitanju Gotzea i da su ušli u finale LP-a, a da Gotze tada još nije bio igrač Bayerna nisam siguran da bi ga Bayern uspio kupiti jer smatram da bi mu tada BvB ponudio puno novaca kako bi se bar ta klauzula izbrisala - to je samo moje nagađanje.
Sve dok BvB neće moči dati igraču 4-5 miliona eura netto plaču, ne želim da se plaču kada im igrači napuštaju klub. Vidjet ćemo što će se zbiti za jedno 5 godina.