Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 08 dec 2018, 14:27

BlueSEVER je napisao/la:U Vrapcicima samo kadetska repka moze igrati, stadion od 2-3 hiljade je samo za tih tekmi. Y Mostaru samo A repka moze da igra.
I nije mi jasno o kakvom setanju po gradu pricate. Kad su to po Zenici igrsci hodali?
hodaju igraci normala ne na dan utakmice ali dok su tu po kafama hodaju po trznom centru itd..
cak i gostujuci igraci ukoliko nije neprijateljska atmosfera tipa grcka izrael izadju..

prvi put kad je spanija bila kad je ono bolic dao gol za 1-1 ja iz skole i krenuli mi na kamberovica polje malo fudbala i prelazimo preko mosta kad setaju kamberovicem pujol, raul, caliljas i cijela reprezentacija, mi se ko djeca sjebali odkud je ovo moguce a u skoli one djecije price cuvaju ih specijalci, avioni, helikopteri itd

a howard webb u trznom jedne prilike ispred mene na kasi stajao u trznom, rizzoli pio kafu stol do mene u mimozi ...

eo jedna igraci normala medju obicnom rajom u carpe diemu

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 08 dec 2018, 16:04

Ako ima dobra kafa i kolaci odmah dovesti reprezentaciju u taj grad! Plus jedna dobra kafana sa mladim i zgodnim damam, e to je od presudnog znacaja za dizanje atmosfere jelte.
Srdjan Stanic pitarski ker

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 dec 2018, 16:19

Svi koji su bili u Mostaru znaju da je stadion Veleza dovoljno daleko od svih 'problema', kao i da u Mostaru ima mjesta gdje bi igraci mogli bez problema setati.

A takodjer mislim da igraci dolje u cijelom gradu ne bi imali problema. Mozda bi jednom-dvaput bilo malo cudno, ali bi kasnije islo bez problema, pogotovo jer tu imas jednog Sunjica koji moze stati u obranu svojih kolega. I koja je to ironija da igrac rodjen u ovoj drzavi, igra za ovu drzavu i pita se da li moze igrati za tu drzavu u toj drzavi u tom gradu u kojem je rodjen.

Mislim da NS treba mladu reprezentaciju slati u sve gradove kako bi tu reprezentaciju priblizio svim gradjanima. Jednog dana ce A selekcija moci igrati u mjestima o kojima se sad raspravlja. Ja znam da sutra dodje u Zepce da bi bilo 5-10 debila koji bi s*ali po drustvenim mrezama, trazili neka protivljenja, ali bi na dan utakmice sve bilo OK, pa i na samoj utakmici. Mislim da bi svi dosli. Kadeti su tu imali trening i bilo je mozda 200 ljudi, na treningu kadeta. Bio sam i sam i bilo je i Hrvata i Bosnjaka na tribinama. Da igra U19 neku takmicarsku utakmicu i da je lijepo vrijeme doslo bi 2.000 ljudi i sve bi proslo bez incidenata. Prije 10 i vise godina bi mozda bilo drugacije, al danas i onih koji su bili medju debilima ima da im se zestoko protive. Djecija posla su ostala samo kod onih koji su i dalje u glavi djeca. Mozes nalozit nekog skolarca, al kad imas 20 godina i malo mucnes glavom shvatis da su te ucili glupostima. I shvatis to sam, ne treba te nitko 'obratiti'.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 dec 2018, 20:22

avenija je napisao/la:
BlueSEVER je napisao/la:U Vrapcicima samo kadetska repka moze igrati, stadion od 2-3 hiljade je samo za tih tekmi. Y Mostaru samo A repka moze da igra.
I nije mi jasno o kakvom setanju po gradu pricate. Kad su to po Zenici igrsci hodali?
hodaju igraci normala ne na dan utakmice ali dok su tu po kafama hodaju po trznom centru itd..
cak i gostujuci igraci ukoliko nije neprijateljska atmosfera tipa grcka izrael izadju..

prvi put kad je spanija bila kad je ono bolic dao gol za 1-1 ja iz skole i krenuli mi na kamberovica polje malo fudbala i prelazimo preko mosta kad setaju kamberovicem pujol, raul, caliljas i cijela reprezentacija, mi se ko djeca sjebali odkud je ovo moguce a u skoli one djecije price cuvaju ih specijalci, avioni, helikopteri itd

a howard webb u trznom jedne prilike ispred mene na kasi stajao u trznom, rizzoli pio kafu stol do mene u mimozi ...

eo jedna igraci normala medju obicnom rajom u carpe diemu

slika
Guzice bih dao da vidim Raula.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 08 dec 2018, 23:39

Signore je napisao/la:Svi koji su bili u Mostaru znaju da je stadion Veleza dovoljno daleko od svih 'problema', kao i da u Mostaru ima mjesta gdje bi igraci mogli bez problema setati.

A takodjer mislim da igraci dolje u cijelom gradu ne bi imali problema. Mozda bi jednom-dvaput bilo malo cudno, ali bi kasnije islo bez problema, pogotovo jer tu imas jednog Sunjica koji moze stati u obranu svojih kolega. I koja je to ironija da igrac rodjen u ovoj drzavi, igra za ovu drzavu i pita se da li moze igrati za tu drzavu u toj drzavi u tom gradu u kojem je rodjen.

Mislim da NS treba mladu reprezentaciju slati u sve gradove kako bi tu reprezentaciju priblizio svim gradjanima. Jednog dana ce A selekcija moci igrati u mjestima o kojima se sad raspravlja. Ja znam da sutra dodje u Zepce da bi bilo 5-10 debila koji bi s*ali po drustvenim mrezama, trazili neka protivljenja, ali bi na dan utakmice sve bilo OK, pa i na samoj utakmici. Mislim da bi svi dosli. Kadeti su tu imali trening i bilo je mozda 200 ljudi, na treningu kadeta. Bio sam i sam i bilo je i Hrvata i Bosnjaka na tribinama. Da igra U19 neku takmicarsku utakmicu i da je lijepo vrijeme doslo bi 2.000 ljudi i sve bi proslo bez incidenata. Prije 10 i vise godina bi mozda bilo drugacije, al danas i onih koji su bili medju debilima ima da im se zestoko protive. Djecija posla su ostala samo kod onih koji su i dalje u glavi djeca. Mozes nalozit nekog skolarca, al kad imas 20 godina i malo mucnes glavom shvatis da su te ucili glupostima. I shvatis to sam, ne treba te nitko 'obratiti'.
Upravo :thumbup: I trebalo bi mlade, pa i tu U19 ekipu slati po raznim gradovima. Znam da je bilo i toga, ali bi trebalo malo i planski to odraditi.
U kakvom je stanju inače taj stadion u Žepču? Odron sad? :)

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 08 dec 2018, 23:55

Vi opisaste Mostar kao da je 1993.Mostar je sasvim normalan grad i normalno funkcionise,to sto je manjini u interesu predstavit Mostar podijeljen na pola je druga stvar.
Sto se tice stadiona i finansija tece brzinom kojom bi i trebalo.Tribina iza gola ce se pokriti i bice zavrsena 100% do pocetka drugog dijela ove sezone(kao i stolice na preklop preko cijele tribine),radovi vezani za refletkore su obecani za ljeto odnosno pred ulazak u PL tako da nista ne kasni niti je do para.Trafo stanica napravljena i sve pare su obezbjedjene tako da ce reflektori biti spremni za PL. :bih:
#musvdg

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 dec 2018, 01:43

Hantraga je napisao/la: U kakvom je stanju inače taj stadion u Žepču? Odron sad? :)
U jako dobrom, nista losijem nego li u doba kad smo igrali PL. Beton je kao netaknut, ograde su nedavno prefarbane. Stolice su jedino svoje dale, mada bi dobar deterdzent i voda ucinili svoje, samo da se netko potrudi. Teren je jako dobar, pogotovo kad nema kise :lol: Jedino s cime se ja ne mogu pomiriti su prilazi stadionu. Nebetonirani parking i staza do tribina. Obicni sljunak. Kad je kisa stanje nije bas najbolje. Krov je odlican, cini mi se da ce stajati jos 30 godina bez ikakvih problema.

Realno nam treba samo malo sminke. Za relativno male pare to bi se sijalo :mrgreen:

Stadion je bio malo zapusten u doba dok nismo imali prvu ekipu, ali to nije bilo nista sto se ne sredi za dan-dva. Sad se uprava brine za stadion i on je odlican s obzirom na sredstva koja se ulazu. Samo da naprave te prilaze, tj. da betoniraju parking i stazu koja vodi s parkinga prema tribinama.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 dec 2018, 02:25

Najbolje bi bilo da savez i drzava uloze 2 mil km u stadion u Bihacu,i da mlada repka igra gore....reflektori,teren i da srede malo tribinu,stadion ko bombona za mladu reprezentaciju.Ima aerodrom u Banja Luci relativno blizu da posluzi,teren primaci tribini,srediti prilaze,vjerujem da bi na svakoj utakmici U21 bilo 3-4 milje.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 dec 2018, 11:29

Brcanskamalta je napisao/la:Najbolje bi bilo da savez i drzava uloze 2 mil km u stadion u Bihacu,i da mlada repka igra gore....reflektori,teren i da srede malo tribinu,stadion ko bombona za mladu reprezentaciju.Ima aerodrom u Banja Luci relativno blizu da posluzi,teren primaci tribini,srediti prilaze,vjerujem da bi na svakoj utakmici U21 bilo 3-4 milje.
Najbolje je realno da U21 igra utakmice u Mostaru i Hercegovini radi nekog balansa ako vec prvi tim igra u Bosni nase domace. Ubrzo ce Velezov stadion imati sve uslove. Tu su prednosti aerodroma,smjestajnih kapaciteta,klime,uslova za pripreme prije utakmica kao i turisticke mape kojom se gosti mogu pocastiti. Da se jos nadovezem na kolegu djavola u vezi Mostara. Iako mediji pokusavaju nametnuti neke nacionalne netrpeljivosti Mostar je jedan od najmirnijih gradova i samo ona linija razgranicenja na bulevaru i ne obnovljene zgrade podsjecaju da je nekada rat bio. Sasvim normalno se zivi i radi. Akobogda ubrzo U21 jer je ona prijateljska sa CG i nekih 5-6 hiljada ljudi dokazala da se Mostar pozelio reprezentacije i mladi bi imali strasnu podrsku
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 09 dec 2018, 12:47

Signore je napisao/la:
Hantraga je napisao/la: U kakvom je stanju inače taj stadion u Žepču? Odron sad? :)
U jako dobrom, nista losijem nego li u doba kad smo igrali PL. Beton je kao netaknut, ograde su nedavno prefarbane. Stolice su jedino svoje dale, mada bi dobar deterdzent i voda ucinili svoje, samo da se netko potrudi. Teren je jako dobar, pogotovo kad nema kise :lol: Jedino s cime se ja ne mogu pomiriti su prilazi stadionu. Nebetonirani parking i staza do tribina. Obicni sljunak. Kad je kisa stanje nije bas najbolje. Krov je odlican, cini mi se da ce stajati jos 30 godina bez ikakvih problema.

Realno nam treba samo malo sminke. Za relativno male pare to bi se sijalo :mrgreen:

Stadion je bio malo zapusten u doba dok nismo imali prvu ekipu, ali to nije bilo nista sto se ne sredi za dan-dva. Sad se uprava brine za stadion i on je odlican s obzirom na sredstva koja se ulazu. Samo da naprave te prilaze, tj. da betoniraju parking i stazu koja vodi s parkinga prema tribinama.
Pa onda je to iznenađujuće dobro. Znači, taman bi recimo tekma U21 reprezentacije bila motiv da se sredi to što se srediti treba. Doduše, ne bih ja slao u Žepče ništa dok se ne vratite u 1. ligu FBiH. :D

A baš mladu ne treba vezati za neki grad. U Mostar je svakako treba slati, ali recimo i u drugim dijelovima osposobiti stadione za utakmice mlade repke. Šteta je što ne može u Tuzlu recimo, ali Gradačac bi se trebao isto uključiti. Krajina također. Pa zašto ne i Travnik? Mislim da se svi ti stadioni uz malo ulaganja mogu dotjerati na pristojan nivo.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 dec 2018, 13:18

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Najbolje bi bilo da savez i drzava uloze 2 mil km u stadion u Bihacu,i da mlada repka igra gore....reflektori,teren i da srede malo tribinu,stadion ko bombona za mladu reprezentaciju.Ima aerodrom u Banja Luci relativno blizu da posluzi,teren primaci tribini,srediti prilaze,vjerujem da bi na svakoj utakmici U21 bilo 3-4 milje.
Najbolje je realno da U21 igra utakmice u Mostaru i Hercegovini radi nekog balansa ako vec prvi tim igra u Bosni nase domace. Ubrzo ce Velezov stadion imati sve uslove. Tu su prednosti aerodroma,smjestajnih kapaciteta,klime,uslova za pripreme prije utakmica kao i turisticke mape kojom se gosti mogu pocastiti. Da se jos nadovezem na kolegu djavola u vezi Mostara. Iako mediji pokusavaju nametnuti neke nacionalne netrpeljivosti Mostar je jedan od najmirnijih gradova i samo ona linija razgranicenja na bulevaru i ne obnovljene zgrade podsjecaju da je nekada rat bio. Sasvim normalno se zivi i radi. Akobogda ubrzo U21 jer je ona prijateljska sa CG i nekih 5-6 hiljada ljudi dokazala da se Mostar pozelio reprezentacije i mladi bi imali strasnu podrsku
Slazem se zasto da ne samo sam misljenja da i Bosanska Krajina to zasluzuje...da savez i drzava i gore uloze...Dosadila je Zenica i Sarajevo treba malo promjene. .i u Mostaru i Bihacu bio bi popunjen stadion uvjeren sam.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

FSB

Post Postao/la FSB » 09 dec 2018, 15:57

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 23 dec 2018, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 09 dec 2018, 16:09

Je li može neko naći cifru koliko je koštala ova glavna tribina u Rijeci? Mislim da je to to i kod Veleža, pa i kod Želje recimo. :)

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 dec 2018, 16:22

FSB je napisao/la:Uz malo ulaganja, Vrapčići mogu postati nova Rujevica.
slika
slika
kakvi malo ulaganja kad fali glavna, centralna tribina sa svim elementima koji nose kategorizaciju.
prostorno i vizuelno da, finansijski treba jos puno:-)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 dec 2018, 16:27

Pa dobro ipak, ne moze se Velez iz Prve FBiH lige porediti sa ekipom koja je igrala nekoliko puta grupne faze evropskih takmicenja u posljednjih par godina, naravno da je Rijeka u velikoj prednosti :) Ali polako, kad bi i Velez za koju godinu izasao malo u Evropu pa da se uzme neki novac za neko pretkolo pa bi polako doslo sve na svoje :)

P.S. uostalom kao i mi, kad smo poceli malo po Evropi hodati (skromno ali ipak jesmo), renovirao se stadion kompletno a i prateci objekti :)

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 dec 2018, 17:21

Koliko sam upratio najveci projekat Vrapcica i jeste ta centralna tribina koja ce biti tamo gdje su bili gostujuci navijaci...Ako se ne varam. .
Gledajuci tako Velez dobro radi prvo srediti sve postojece i dovesti u red i onda zavrsni projekat (glavna tribina)...
Uglavnom imaju potencijal veliki...Bilo bi odlicno kada bi se veca sretstva ulozila odjednom (lupam milion)da se ubrza to ali vjerujem da ce do 2022 Vrapcici imati zavidan izgled i funkcionalnost stadiona....Tesko je u isto vrijeme gurati infrastrukturu i ekipu....Iziskuje novac jbg..
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 dec 2018, 19:04

Rujevica je projekat vrijedan 20 milijuna eura tako da se uz malo ulaganja ne moze napraviti nova Rujevica. Moze se napraviti solidan kamp i neki stadioncic, ali stadion cat4 i trening kamp bas i ne.

Nema nigdje pojedinacnih cijena, sve se radilo kao cjelina, ali je poznato da je samo krov glavne tribine kostao dva milijuna eura.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 09 dec 2018, 19:09

Kad su Izraelci bili u Zenici, cijelo Kamberovića polje blokirano kako bi oni hodali pored Bosne, snajperi na zgradama bili, niko im nije mogao prići. Nikad onako nešto nisam vidio.
Dok svi ostali normalno hodaju, jedino Ronaldo nije izlazio, ali gdje će izaći, ne b ga nikad niko više našao. Jedne godine Di Natale kad je bio sa Udinese u Zenici, normala hodao po gradu, slikao se sa rajom. :mrgreen:

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 09 dec 2018, 19:28

Velež će znači u PL BiH ući sa samo jednom tribinom,i to onom iza gola koja će imati stolice,njih oko 900.Ona cijela velika tribina će biti bez stolica kao i ona navijačka.Mora se to pogurati da se i na veliku stave stolice.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 09 dec 2018, 19:32

Banja Luka i Bihać ne baš dobro putno povezani, a i udaljenost nije baš tako blizu preko 150-160 kilometara. Tako da ti je konstatacija blago rečeno katastrofalna.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.