Sarmica je napisao/la: ↑27 jan 2023, 11:41
Sabe3344 je napisao/la: ↑27 jan 2023, 11:19
Ljudi kao da nisu svjesni šta ovaj momak radi u EL. Lik je došao u najveći klub u Evropi kao relativno nedokazan igrač i nametnuo se od prve utakmice kao jedan od najvažnijih igrača u ekipi. Uz to sve je prvi strijelac ekipe u EL i u ACB uz veoma dobre procente i pritom ne forsira uopšte. Ovdje ljudi spominju kako je malo dati 18 poena u EL. Pa ljudi moji evropska košarka traje 10 minuta po četvrtini, a u NBA 12 (to je skoro jedna četvrtina više) manji teren u EL nego u NBA, u EL se mnogo više pažnje obraća na odbranu i to su enormni fizički napori. To je i sam Dončić rekao, ako on ne zna ja ne znam ko zna. Musa ubacuje skoro 16p u prosjeku u EL na 9 šuteva. Dončić je u zadnjoj sezoni u Realu ubacivao 16p u prosjeku na 11 uzetih šuteva s tim da je procenat za 3 imao 32%. Gledam sinoć Tatum ubacio 36 poena na 26 šuteva, 26 šuteva, i ljudi svršavaju na to. Ljudi moji jeste li svjesni šta je 26 puta baciti na koš. U NBA prosječan igrač uzima 10 šuteva po utakmici. Uopšte sad ne kažem da je Musa sazrio za NBA, da treba ići odmah sad, bla, bla, ali treba malo realnosti uvesti u sve. Momak ubija ove sezone u Realu i to je fakt i to se ne može pobiti.
Tako je brate. Musa je bolji od Dončića, samo što mnogi to ne vide. Bio je bolji i ranije dok su bili u svojim 16 i nekim godinama, a tek sada se vidi ta razlika. Nije imao prilike ko Luka u Dalasu. Da su Musu pustili u Bruklinu da im bude prvi igrač, sada bi igrao all star utakmice. Da nije bilo slovenačko-srbijanskog/masonskog lobija, sve bi bilo drugačije. Ali zato kada se sada vrati. ima da im pokaže i vrati milo za drago.
A ti samo vrebaš priliku da se nakačiš na neki post i da kreneš s tom pričom bolji od Dončića bla bla.
Budi insan, priznaj da si pogriješio i idemo dalje.
Jel momak pokazao da vrijedi, da nije šuplja tikva? Jest. Ko se bar malo razumije u košarku, vidi da momak ima košarku u ruci.
Neozbiljno je konstatno pisati ironične negativne komentare.
Eto i Musa je fulio sa odlaskom u NBA, pa je fulio s prvim izborom nakon povratka u Evropu, a onda bingo.
Potrefio sa Breoganom i sad igra u Realu. Ono, igrao je i Sinanović, al nikad ni blizu nije imao Musinu ulogu.