Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Saurman
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Saurman » 16 feb 2014, 19:25

Wolfsburg napravi preokret u Berlinu, ovom pobjedom i dalje drže priključak za Schalkeom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 feb 2014, 19:47

Saurman je napisao/la:Wolfsburg napravi preokret u Berlinu, ovom pobjedom i dalje drže priključak za Schalkeom.
Iduce kolo ako pobjede Apotekare dolaze im na samo 4 boda :o Itekako ce biti zanimljiva borba za 4 mjesto između Levera i Vukova.Drugo mjesto pripada Dortmundu a trece Schalkeu.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 16 feb 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 feb 2014, 19:48

Meni žao što Hertha bar do boda ne dođe, ali Wolfsburg sve više pokazuje svoju zrelost kao ekipa. Evropu će sigurno osigurat, ipak mislim da će im još koji korak ove sezone do LP nedostajat.
Hertha ipak stabilna, a do evropskog takmičenja možda može, bar za to sedmo mjesto ima nade. Iako sezonski cilj je ispunjen, samim održavanjem i stabilizacijom u ligi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2014, 19:58

Ja mislim da ce Wolfsburg u Europu preko kupa a kroz plasman u ligi ce svoje mjesto u Europi naci Gladbach i Hertha.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 feb 2014, 21:29

Omerbavarac je napisao/la:Ja mislim da ce Wolfsburg u Europu preko kupa a kroz plasman u ligi ce svoje mjesto u Europi naci Gladbach i Hertha.
:lol:
Znaci BvB gubi od Wolfsburga i ovi prolaze u finale,ali gube od Bayerna i idu u Europu,jer Bayern osvaja duplu krunu :lol:

Dobra matematika Omere :D
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2014, 21:49

schweinsteiger je napisao/la:
Znaci BvB gubi od Wolfsburga i ovi prolaze u finale,ali gube od Bayerna i idu u Europu,jer Bayern osvaja duplu krunu :lol:

Dobra matematika Omere :D
I kazu mi Bavarci slabo kopcamo a vidi kako kolega lijepo shvati. :mrgreen:
Sve kako si rekao tako sam ja zamislio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2014, 00:46

Dobar naslov BILD-a...

Die neue Meisterschaft heisst Abstiegskampf

Ove sezone bi mogli gledati reprizu iz 1999-te godine. Braunschweig, HSV, Freiburg, Stuttgart, Nürnberg, Frankfurt i Bremen su ekipe koje ce se do kraja sezone boriti za opstanak.

Za mene licno Braunschweig je siguran putnik u Cvajtu. Svidja mi se sto se ekipa bori i zalaze, ali pored tih osobina potreban je i odredjen kvalitet kojeg oni nemaju.

Takodjer mislim da ce na kraju odluka o drugom putniku u Cvajtu pasti izmedju HSV-a i Stuttgarta koji imaju najnepovoljniji raspored od svih kandidata - s tim da je Stuttgart-ov za nijansu tezi nego li HSV-ov.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 feb 2014, 01:02

amerosm je napisao/la: Ove sezone bi mogli gledati reprizu iz 1999-te godine.
Sto se mene tice reprizu iz te godine kada je Bundesliga u pitanju mozemo gledati ali nemoj molim te da gledamo reprizu kada je LP-a u pitanju. :mrgreen:
Dovoljno mi je ta godina zagorcala djetinjstvo. :twisted:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 feb 2014, 12:39

Omerbavarac je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Ove sezone bi mogli gledati reprizu iz 1999-te godine.
Sto se mene tice reprizu iz te godine kada je Bundesliga u pitanju mozemo gledati ali nemoj molim te da gledamo reprizu kada je LP-a u pitanju. :mrgreen:
Dovoljno mi je ta godina zagorcala djetinjstvo. :twisted:
Tada i meni bilo krivo zbog Buyerna kao da je BVB izgubio. A još Matthausu to bila zadnja šansa da osvoji jedini trofej koji mu je falio. Nesretni Sammy Kouffur ostaje u sjećanju za cijeli život.

Inače, vi ste specijalisti za traumatične poraze u finalima CL - od one Madjerove pete, preko MUFC-a, do Chelsea. Realno ste morali imati i te 3 titule.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 feb 2014, 12:46

Blaszczykowski je napisao/la: Realno ste morali imati i te 3 titule.
A cuj, sta da ti kazem?
U svim tim izgubljenim finalima je Bayern bio bolji protivnik, ekipa koja je vise zeljela pobjedu a na kraju do nje nije dosla.
Ocigledno je to neki faktor srece ili sudbine ali kako je tako je. Ovih 5 titula je izuzetno veliki uspjeh.

U maju sesta. :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 feb 2014, 13:01

:o

slika

franken
Kontakt:

Post Postao/la franken » 17 feb 2014, 19:21

Ne volim unaprijed pricati, ali momcima skidam kapu za psihicku stabilnost sve ovo vrijeme.I mislim aBd da cemo ostati u BL 1. Drmic (y) :)
Deutscher Meister: 1920, 1921, 1924, 1925, 1927, 1936, 1948, 1961, 1968

DFB-Pokalsieger: 1935, 1939, 1962, 2007

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 feb 2014, 23:20

Franken drmic je stvoren za centarfora. Od njega ocekujem bljesak na svjetskom prvenstvu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 feb 2014, 21:37

Kol'ko je ovaj Leverkusen isprepadana i takticki nezrela ekipa :oops: Zbog ovakvih se (s pravom) i smiju Bundesligi...

Izgleda da je i ovaj put glavni cilj bio ko ce dobiti dres najboljeg protivnickog igraca...u ovom slucaju Ibrahimovica.

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 18 feb 2014, 21:44

Bayer užasan. Samo sramote ligu :!:

Mislim da je prerano primljen gol odveo utakmicu u ovom smjeru (0-3) :!:

Nadam se da će postići barem 1 komad i tako barem koliko toliko časno izgubit :!:

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 18 feb 2014, 21:46

adnan24 je napisao/la:Kol'ko je ovaj Leverkusen isprepadana i takticki nezrela ekipa :oops: Zbog ovakvih se (s pravom) i smiju Bundesligi...

Izgleda da je i ovaj put glavni cilj bio ko ce dobiti dres najboljeg protivnickog igraca...u ovom slucaju Ibrahimovica.
:mrgreen:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 18 feb 2014, 21:48

Dede17 je napisao/la:Bayer užasan. Samo sramote ligu :!:

Mislim da je prerano primljen gol odveo utakmicu u ovom smjeru (0-3) :!:

Nadam se da će postići barem 1 komad i tako barem koliko toliko časno izgubit :!:
:!:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:10, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2014, 23:27

Leverkusen je u stanju dobiti Bayern ali takođe je u stanju izgubiti i od Braunschweiga.Čudna ekipa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 feb 2014, 23:30

Saurman je napisao/la:Leverkusen je u stanju dobiti Bayern ali takođe je u stanju izgubiti i od Braunschweiga.Čudna ekipa.
Upravo tako, oni su toliko specifični da ih u Evropi i svijetu nećeš naći slične.... :)

Ma za njih je osmina finala uspjeh, to je njihov domet. E sad u nekim okolnostima oni mogu još malo dalje, ali s ovakvom ekipom je od prilike domet top 16. Više je kod njih to čudno kako se u pojedinim utakmicama obrukaju, kada ih neka ekipa (malo jača, zrelija) krene filovat, onda nema kraja, baš ga primaju.... :D
Kada povedu, to često bolje izgleda.

A opet domaća takmičenja i internacionalno takmičenje su dvije različite priče, jer poznato je kako je Man.City kao prvak Engleske ispao u grupnoj fazi prošle sezone.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 feb 2014, 23:36

Hehe, najjači je Gerd sa svojim citiranjima, plusevima (+1), smajlijima... :lol:
Dobro, prati navijačku scenu i teži da traditionvereine budu top, dok se grozi Hofića, pa i ovih iz ljekarne. :mrgreen:

Kusen? I previše peha i neznanja na jednom mjestu. Zbog mogućnosti i rejtinga, vazda ih želim vidjeti u gornjem domu, ali zbog ovakvih plajti se kiselo osmjehnem u nadi da će grauen maus (Rudi) napraviti neki iskorak i iskoristiti mogućnosti koji ovaj ferajn pruža (ako je šta do njega :? ).

Sam i Rolfes najgori. Prvi totalno pogubljen, dok je drugi spora lokomotiva.
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.